Фотография за начинаещи - 2

• 52 546
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • Отвъд алеята зад шкафа
Поръчах си книгата за цифрова фотография с Фотошоп, дръпнах малко уроци на lynda от нета, сега остава да намеря време и да седна да понауча как се правят обработки, че иначе правя едни мацаници  ooooh!

Сега се опитвам да спася някои стари снимки, правени с развалена сапунерка, но лоши снимки, съчетани със слаби фотошопски умения= посредствен резултат.

Panorama1 by Haideger, on Flickr

Иначе вчера си правихме опити с децата да правим снимки в тъмна стая с движение на светеща играчка, станаха много забавни кадри. Но няма да ги пускам, че темата с нощните снимки мина отдавна. В този ред на мисли нямам търпение вече за новата седмична задача  Laughing

# 691
  • Варна
  superuu  Laughing

Untitled by Mim'sMadMoments, on Flickr

# 692

Добре дошла в седмичното предизвикателство Simple Smile Би било добре да снимаш в текущата седмица по проекта, а не да се търсят стари снимки Simple Smile Извинете ме, че не е станало ясно Simple Smile Целта е да си размърдаме малко мозъците и въображението Simple Smile

Може ли всички да си добавят снимките по проекта в групата, а не само в дискусионната тема? Благодаря Simple Smile

В изминалата седмица има доста добри попадения. Ето и резултатите:
http://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157631982392010/

Новата тема е "Книга"
http://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157632038050885/

# 693
Villysweety, благодаря за новата тема!   bouquet

И следващата седмица предстои да бъде забавно.  Joy

Момичета, много харесвам групичката, която се заформи и благодаря на всички, които споделят мненията си по снимките!   bouquet

# 694
  • пак на Рив Гош
Villysweety, благодаря за новата тема Simple Smile  Hug
Пак ще е интересно и забавно. Дано да успея да снимам, понеже тази седмица ще ми е доста натоварена откъм празници (и правене на торти за тях;))

Аз пак се класирах в посления момент за минимализма с една умряла от студ лавандула  Grinning:

Week Challеnge_Minimalism_02 by Mira D, on Flickr

И още един опит по темата:

Week Challеnge_Minimalism_01 by Mira D, on Flickr

Hope, и аз благодаря за екшъните Simple Smile. Сега остава и да си намеря и Фотошоп на английски. Моят в момента е на френски и много рядко намирам екшъни, които работят безпроблемно. Това малко като копчето, за което се търси балтон  Mr. Green

# 695
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
нямах време напоследък да ви чета, а и да снимам, сега като влизам, чак ме е срам с моите бегли опити, вие вече и предизвикателства си правите, връщам се да ви чета, да наваксвам със знания и опит и да се опитам да се включа скоро в някоя от седмичните задачи

до тогава пускам няколко снимки - първите ми опити да снимам в RAW, вече не снимам в друг формат, след това само малко съм оправила експозицията, иначе снимките не са много добре композиционно - но много исках да направя по-сносни снимки на дъщеря ми, която танцува балет, когато излизат на сцена, така че това е един първи опит, ще се радвам на корекции и критики http://www.flickr.com/photos/87228831@N02/8197157580/in/photostream

# 696
Добре дошли на новите момичета!  Simple Smile

Villysweety, чудесно ново предизвикателство.  Peace

Роца,
ще чакам снимки на тортите. Имаш чудесни кулинарни кадри. Wink
Аз съм приготвила дълъг коледен списък, но да видим, кога ще стартирам фиестата.  Laughing
За фотошоп на английски - има го във всички торенти. Друг е въпроса, ако ти трябва лицензиран.

# 697
  • софия

Добре дошла в седмичното предизвикателство Simple Smile Би било добре да снимаш в текущата седмица по проекта, а не да се търсят стари снимки Simple Smile Извинете ме, че не е станало ясно Simple Smile Целта е да си размърдаме малко мозъците и въображението Simple Smile

Като прочете човек и става ясно, но така се ентусиазирах, че се метнах с главата напред  Mr. Green
Благодаря за новата тема, страхотна е! И вече само снимки от текущата седмица   bouquet

# 698
  • София
Щом приемате нови - да се метна и аз Mr. Green
Пускам един от първите опити, все още разучавам апарата Embarassed
Но моля за критики или предложения.

3 010 by rumburak, on Flickr

# 699
  • Варна
Ето и моята снимка за тазседмичното предизвикателство, моля за коментари:

Two Of Us Are Enough by chockolina, on Flickr

От известно време си мисля и за подписване на снимките, хайде да обсъдим този въпрос - с коя програма е най-удачно да се поставят надписи, подходящи шрифтове, място на поставяне и всичко, каквото се сетите - за мен ще е интересно и полезно! Hug

# 700
chockolina,
ето статия за това, как да си направиш воден знак във ФШ.
Можеш да направиш няколко, с различни шрифтове, да ги добавиш, като четки /както е описано в статията/и после само с едно кликване ги поставяш на снимката. С допълнителни корекции могат да изглеждат по различен начин - по-ясно изразени или полупрозрачни.
Шрифтовете се свалят, също, като екшъните и се добавят при шрифтовете на Windows. От там те автоматично се зареждат във ФШ.
Ако някой иска шрифтове, ще пусна. Стандартните в Windows не са кой знае какво.
Мястото на поставяне...не съм много наясно. Аз подписвам само кулинарните си снимки, старая се  надписа да е ненатрапчив и да не се спира погледа.

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 20:29 от _Hope_

# 701
  • Варна
Все пропускам - честити нови камери, момичета! С удоволствие и много хубави неща да сътворите!

Аз по едно време надписвах снимките, после спрях. Беше ми интересно да се бъзвам във ФШ с шрифтове, сенки, блендиране. После реших, че няма смисъл да кича нескопосаните си учебни опити с подпис  Embarassed Laughing, ама като сте казали, що пък не  Simple Smile

# 702
Все пропускам - честити нови камери, момичета! С удоволствие и много хубави неща да сътворите!

Аз по едно време надписвах снимките, после спрях. Беше ми интересно да се бъзвам във ФШ с шрифтове, сенки, блендиране. После реших, че няма смисъл да кича нескопосаните си учебни опити с подпис  Embarassed Laughing, ама като сте казали, що пък не  Simple Smile
И аз така.
Момичета, правите страхотни снимки, много бързо се учите и напредвате. Да ви питам какво осветление ползвате, какъв отражител, но за тия с по-нисък бюджет? Благодаря!!

# 703
angel_82,
снимам на дневна светлина, насочена странично. За отражател ползвам голямо парче стиропор.
Каня се да си взема софтбокс, но все още не мога да го измъдря - импулсна светкавица или софтбокс с фотолампа.

# 704
  • софия
И аз така, дневната светлина и бял картон. Нещо със светкавицата не се разбираме, хич не ми е на сърце. Относно надписите, надписвам по-скоро за защита, но като се замисля, то каква защита ще е за всеки малко поназнайващ от ФШ. Поставям го на различни места, обикновенно там където най-малко ми бърка в очите.

Общи условия

Активация на акаунт