Фотография за начинаещи - 2

• 52 540
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • в Tara
аз се старая да снимам на дневна светлина, нещо със светкавицата не мога да се спогодя Laughing

видях във ФР много добри снимки, направо се комплексирах, но няма накъде Blush няма да се отказвам Joy
опит по темата

# 706
СлаБе,
до колкото разбрах, само надписваш кадрите си. Водният знак е друго нещо, той доста по-трудно се маха. Най-добре е, ако се поставя по целия кадър, но тогава пък загрозява ужасно.
За мен е все тая, дали са толкова защитени снимките ми. Не са нищо съществено, за да тръгне някой да ги копира. По-скоро ми харесва, как надписа допълва цялостната картина, но само при кулинарните кадри.

# 707
  • Варна
Тъпо ли ми се получи това?

Path to nowhere by Mim'sMadMoments, on Flickr

# 708
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ей, имаме си втори Explore  Hug Честито Mira D  bouquet

# 709
  • пак на Рив Гош

Благодаря  Hug Току-що го видях тази сутрин. Поне една добра новина за деня (понеже започна с лошата, че бойлерът ни е сдал багажа  ooooh!)

Chocolina, за подписите - аз съм си направила 2 фотошоп файла с текста на прозрачен фон в бяло и черно, за да мога да ги ползвам в зависимост от тоналността на снимката. Аз го правя най-вече заради снимките в блога. Така хем уж да ги защитя малко (понеже и аз вече имах случаи на копирани снимки... макар и да не са кой знае какво), хем да си правя реклама  Mr. Green

Иначе снимам максимално на дневна светлина (уикенда). Иначе за вечерните снимки съм си купила 2 лампи уж с крушка имитираща дневна светлина, но светлината с тях е някъде около 4900 К, а дневната е малко по-топла. Пред тях съм сложила парче оризова хартия, за разсейване. За отражател имам един бял картон (гръб на шкаф) и парче картон обвито в алуминиево фолио. Сега се каня да си купя истински дифузер... ама да видим кога ще стане.

# 710
Виждам, че някои усилено обмислят осветлението. Аз все още искам да се опознаем добре с камерката ми и да поработя върху задапаратното устройство, че то е май най-зле. Новата темичка за предизвикателството ми допада много. Сещам се, че преди време си играх да снимам книги на работа в обедната почивка. Някъде може и да имам някоя останала снимка. Няма да е лошо да ги прегледам какво им куца преди да опитам пак.
За подписите... наистина ми допада идеята. Някои снимки си струва да се защитят, а и подписа по някакъв начин допълва естествено снимката. Моите за жалост са далеко от този момент  Embarassed

# 711
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не знам дали гледахте вчера Станция Нова, гостуваше моя приятелка, която прави страхотни торти. Има профил в Flickr. Доста от нейните снимки присъстват без нейното съгласие в чуждестранни блогове, каталози и прочие и въпреки, че е писала да ги премахнат, изобщо не са й обърнали внимание. Нейните снимки не претендират за художествена стойност, тя просто снима невероятните торти, които прави. Но съдържанието на снимките очевидно е апетитно за използване без зачитане на авторските права.

# 712
  • вече в прегръдките на любимия, и само там

много се извинявам, но чисто искрено да попитам - какво означава това

# 713
  • софия
СлаБе,
до колкото разбрах, само надписваш кадрите си. Водният знак е друго нещо, той доста по-трудно се маха. Най-добре е, ако се поставя по целия кадър, но тогава пък загрозява ужасно.
За мен е все тая, дали са толкова защитени снимките ми. Не са нищо съществено, за да тръгне някой да ги копира. По-скоро ми харесва, как надписа допълва цялостната картина, но само при кулинарните кадри.

Да, надписвам ги. И съм абсолютно съгласна с това, че изпляскан върху цялата снимка направо разваля удоволствието и ефекта на снимката. Слагам подпис, не защото създавам шедьоври, далеч съм от тази мисъл.  Mr. Green В блога искам да се знае, че са мои.
 Честито  Explore,  Mira D! Абсолютно заслужен!  bouquet

Гледах Мина вчера, а и следя и публикациите във фейса. Масово се взимат чужди фотоси, което е жалко.

# 714
Mira, честит да и на теб Explore! Simple Smile    bouquet

Честито на всички с нови камери! Да снимате с голямо удоволствие и да запечатвате уникални кадри
!   bouquet

По въпроса за осветлението - предимно се възползвам от дневната светлина. Използвам тънко перде и картон като отражател. Занапред обмислям идеята да се сдобия с дифузер.
Надписвам снимките си за блога. На този етап не смятам, че тези във фликър имат нужда от моя подпис (воден знак). А и който реши, че ще копира и краде, все намира начин.  Mr. Green Хубаво би било да се предпазваме максимално, разбира се.  Peace
Уважавам труда на хората и не смятам, че това е нормално (краденето), но всякакви индивиди има.  ooooh!

Успешна седмица на всички и нови вдъхновения за добри снимки!   bouquet

# 715
Мира, честито! Все такива кадри и занапред ти пожелавам! Hug

Я, колко много блогърки сте се събрали тук! Ще помоля за линкове, за да се порадвам на красоти.   bouquet

Гледах някакви отражатели в dealextreme. Ако някой е пазарувал от там такива, ще се радвам да сподели впечатления.
И аз гледах Мина вчера. Тортите и са прекрасни, истински произведения на изкуството!

# 716
За отражател, имам един от ибейските, ок си е, нищо че  е ефтин, качеството е прилично и вече доста време го имам, и е компактен за носене навън. Моя е от по-малките, скоро сигурно ще се сдобия с по-голям че е по-практично.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw … t=0&_from=R40

Виждам, че някои усилено обмислят осветлението. Аз все още искам да се опознаем добре с камерката ми и да поработя върху задапаратното устройство, че то е май най-зле. 

Peace

# 717
MissNellie, благодаря за линка.  Simple Smile

Я, колко много блогърки сте се събрали тук! Ще помоля за линкове, за да се порадвам на красоти.   bouquet

Моят е в подписа.  Simple Smile

# 718
MissNellie,
благодаря за линка!   bouquet

Isabel,
чудесен блог! Много уютно място. Харесах си някой рецепти, които със сигурност ще се пробват.  Wink

Един не особено сполучлив опит от мен по темата:

DSC_0053_ by Hоpe, on Flickr

# 719
  • софия

Аз, като виден индианец нещо не мога да схавана номера с линк в подписа. За това ето: http://slavinimaistoriiki.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

По темата с осветлението, ще изчакам още малко за отражатели и т.н. Все още се опознаваме с апарата. За предизвикатеството: снощи изрових всички вехти книги, сега ги съзерцавам и чакам да ме хлопне музата Laughing

Общи условия

Активация на акаунт