Отговори
# 345
  • София
jjjenq, ние също още не сме купили и само оглеждам засега, но поне съм си уточнила какво искам  Simple Smile Искам да е с дебела пеленка тип порт-бебе, да има боди, плюшено гащеризонче, шапка и ръкавички, за комплектите с по хиляда части, мисля че половината неща са излишни. Видях и много красиви за момиченца, вместо с гащеризонче, с комплектче от две части - нещо като туника или рокличка и нещо като панталнонче, та се замислям и за нещо такова.

За количката мисля да купя някакво комплектче, има комплекти за количка колкото искаш, но предпочитам да не е с матраче, а само с чаршафче или пеленка за отдолу, понеже бебешкия ни кош си има доста приличен матрак и специално си пише, ако ще се слага и друг върху него, да не е с дебелина повече от 1.5см. За комбинирана количка обаче задължително трябва да е с мекичко матраче отдолу, особено ако не и се свалят коланите, че и такива колички гледахме.

# 346
Момичета, да ви питам вашите комплекти за изписване какво съдържат. Защото аз разгледах доста, но всеки съдържа различни неща и се чудя на кой да се спра. Аз си имам иначе пеленка-одеялце много сладко, с което да бъде увито бебето, но за дрешките се чудя.
Аз предпочетох да не купувам от големите комплекти, защото и аз си имам отледно пеленки и одеалце и си взех едно комплектче, което включва 1 боди с дълъг ръкав, 1 гащиризонче, 1 шапчица, 1 чифт ръкавички и 1 лигавче. Според мен това (без лигавчето), са необходимите за изипсване неща, в комбинация с подходящо за сезона одеалце и/или пелена. В повечето комплекти има доста излишни неща.

# 347
В събота трябва да видя още една количка, която смятат да ни харижат. Както бяхме без количка и без пари за количка се оказахме с 2 Sunglasses. Та там не знам какво е положението. Иначе тази първата която ни подариха има дюшече, но много мъничко. Смятам едно бебешко одеалце отдолу за по-мекичко да сгъвам, отгоре протектор или пелена, бебе, одеалце,пелена върху бебето и покривалото от самата количка.
За изписването - боди дълъг ръкав, гащеризонче, терлички, шапчица, пелена-плик. Всичко ни е в синичко и беличко.
Иначе приготвих 4 торби. Една за родилно, една за болницата, една с мои дрехи за изписването и една с дрехите на бебо. Остава само обувки да си намеря към тоалета, който си скалъпих.

# 348
Аз пък се чудя дали не да го поизмъча малко бебо и на изписването да го облека в дънки и някаква блузка отгоре. Не че някой ще го види как е облечен под одеалото, ама все пак. Имам и едно страхотно гащеризонче (от тези с презрамките) с блузка, но е размер 0-3м и се чудя дали няма да му е голямо. И последният ми вариант е някое обикновено гащеризонче 0м, от тези бебешките, с цели крачолчета. Те са ми в синьо все.

За себе си имам дрехи, но нямам обувки. Само едни маратонки, които засега все още ми стават. За отгоре сигурно ще взема една пелерина от сестра ми, но ако с нея изглеждам съвсем като бъчва, няма да я сложа. Направо ще притичам до колата без яке  hahaha

Щях да пиша и за болезнените контракции - аз също всеки ден имам по няколко такива, особено нощем като ставам заради малкия. Почти всеки път почва да ме боли корема все едно ще ми идва и то за около минута, а понякога и повече. Става и твърд. Отделно от това си се втърдява всеки ден, но без болки, усещам и едно стискане в гърлото, пулса ми се учестява. Понякога и кръст ме боли. Вчера забравих да спомена за това на АГ ми, но според мен си е нормално.  Ооо, аз забравих да се отчета след вчерашната консултация - бебето сега го изкараха 2900 някъде, отново е с оплетена 2пъти пъпна връв, пулса му е все така към 160, което било горната граница на нормалното. Питах какво значи това за бебето - каза, че по приницп може нещо да се мъчи и е хубаво да ида на запис на тонове (утре ще я свърша тази работа). Но каза също така, че при оплетена връв по принцип пулса е по-нисък. Странна работа. Все още е високо бебето, макар и с главичката надолу. Така ясно му видях мъжките атрибути, направо лъснаха на екрана, че вече никой не може да ме разубеди, че е момче  Mr. Green

Май бая дългичък ми стана поста (сори) Embarassed

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 15:13 от dion

# 349
И аз мисля, че готовите комплекти за изписване съдържат и ненужни неща, та затова ще взема и аз да купя поотделно боди, гащеризонче и шапчица, защото някои от готовите комплекти са безумно скъпи и не си струва, за същите пари може още няколко неща да му взема на бебчо.

# 350
Лелеее, какво време стана. Бури и хали Shocked
Аз докато сготвя, то станало зима навън.
Днес изпрах последно всичко, което съм купила.
То си станаха бая дрешки май. Аз пък нямам нищо, което да е по-малко от размер 56, а вчера например купих едни пижами (така ги водеха гащеризончетата), които уж са 56, ама като ги сравня с други, които имам са 62. Най-смешното е, че крачолите са им дълги като за 56, пък другата част като за 62. Купих и едни бодита - 1 с къс и 1 с дълъг ръкав, които пък на дължина са 56, ама иначе са едни теснички, теснички. Това от H&M. Както винаги всякакви размери.
Аз ще съм с дрехите, които си купих вчера сигурно, защото нямам намерение изобщо да си купувам друго, а и честно казано ми е доста трудно. По магазините за бременни нищо не ми харесва, а в другите няма много подходящи неща. Туники почти никакви не видях вчера. Знам ли колко ще ми стават дрехите отпреди. +9 кг съм засега, ама има още един месец, а и няма гаранция в болницата колко ще оставя. Та на изписването ще съм с черна жилетка, рокля-туника в черно и бежово и клин. Само дето не се бях сетила, че все пак ще ми трябват обувки Grinning
Трябва да видя какво имам. Може би не е хубаво така в черно, ама като нямам друго сега какво да направя.
Днес бях на ЖК. Дадоха ми обменната карта, направлението за хоспитализация, взеха ми секрет за микробиология, изобщо доволна съм. И между другото изрично питах за изследванията за Васерман и Хепатит и лекарят каза да си взема тези първите, че миналата година е имало някаква измишльотина с 6те месеца давност, но сега вече не е така. Понеже му нямам чак 100 % доверие, някой, който е бил в МД на ЖК или ще ражда там да сподели мнение?
Макар че...Те няма да ме върнат. Сега аз виновна ли съм, че лекарят от ЖК така ми е казал? Та така или иначе ще си занеса старите. Уфф...Много се отплеснах..Последен въпрос. Кажете моля ви какво е необходимо да си взема в багажа за самото раждане? Ама наистина за самото раждане, защото после мъжо ще ми донесе отделно всичко друго, а не искам да се занимавам с обяснения за багажа. Нощница, превръзки, мокри кърпички за мен, чехли..За какво са ми например вилица и лъжица? Те и вода не дават да се пие  LaughingТо май и превръзки не знам дали ми трябват. Нали ще лежа 2 часа да изтичат разни работки и после ме качват в следродилно?
Ако някой ми разбра идеята изобщо...А да и за бебо памперси и мокри кърпички и толкоз.

# 351
В болницата, която аз ще раждам (Окръжна) ни изискват списък. Кое ще ми потрябва и кое не, мога само да гадая.
Та за себе си  взех чехли (едни за стаята, едни за баня), хавлия, кърпа, 2 нощници, термометър (четох в друга тема, че някои мами вдигали температура след раждането, заради гърдите  newsm78 ), лигнин, еднократни чаршафи, сапун, тоалетни принадлежности, бельо, чорапки, взех си и превръзки за всеки случай, пластмасови чашки, вилица и лъжица ( за всеки случай)..
Не знам, кое кога ще ми потрябва, но ще си го взема всичкото още, като отивам към болницата.

# 352
Поли, благодаря за подробното описание, сега май съм малко по-спокойна, въпреки че се съмнявам, че като ме вкарат в операционната ще почна да треперя и като нищо ще ми сложат пълна упойка. Embarassed
Аз вече съм +14кг, дано не наддам за 10 дни повече, но от кълките ще имам да смъквам, иначе корема не ми е голям. Twisted Evil
Последният месец вече ме боли кръста, но ще изтърпя още малко, подготвителните контракции си ги имам от 6ти месец, краката ми до преди две седмици не бяха подути, но сега не знам какво ми става от обувките, изобщо всички екстри. Twisted Evil
Имам и още един симптом, който ме притеснява, болят ме ръцете, по скоро пръстите като се събудя, имам чувството, че не мога да ги свия в юмрук, виждам че са подути и те, но чак да ме болят. Някой друг сблъсквал ли се е с нещо подобно. newsm78
За изписването и аз се чудя какво да обличам и какво ще ми стане,иначе за бебока е ясно.  Heart Eyes
А, и още нещо да питам, тук направо се шокирах на курса за родители, казаха ни,че бебетата изобщо не ги мият, нямало нужда, аз си мислех, че не ги мият веднага, а ги оставят няколко часа да се климатизират, но чак изобщо да не ги измият. Shocked Аз си мисля да питам другата седмица в болницата като отида, как така няма да ми измият бебето, не ми го побира ума. NeWS78 #Crazy

# 353
Здравейте,гледам че сте подхванали темата за тоалетите Grinning.Аз днес точно с това се занимавах,взех си една рокля-туника черно и жълто и ще съм с нея,краката ми не са станали по-големи и ще съм си с ботите от миналата година WinkЗа бебка,бях писала вече, но пак ще кажа-порт бебе,боди с дълъг ръкав и плюшен гащеризон с шапка, за ръкавичсите се двоумя все още.Таткото няма да го мисля,то сам ще избере какво да облече Mr. Green.Аз днес съм с контракции Sad ,до сега са около 7-8 пих магнезий и папаверин, дано всичко да е наред, че ни е още рано Praynig

# 354
jjjenq, аз също мисля да си купя нещата за изписване не като комплект. Първо, че в повечето има доста излишни неща, а и второ, че то реално мъничкото човече ще е завито в одеалце и всички котета, мечета и буболечета, които сега харесваме няма да се виждат реално.

Аз вчера ходих на консултация, но ми казаха, че не можело да си използвам правото на ЖК по здравната, защото този месец вече съм ходила 2 пъти. Добре, но аз ходих на трети, което отговаряше на 8 лунарен месец и на 14 - ти, когато вече бях влязла в 9-ти л.м. А след 33 г.с. ми се полагат по две посещения за 9-ти и 10-ти л.м. Е, да ама не, не можело в един календарен месец повече от два пъти и за да ми напишат болничният само трябвало да си платя като свободен преглед. Много се разстроих, че побърках и мъжлето ми. После си поплаках в близкият парк и ми мина. Но си е за ядосване де. То сега и с тези хормони. Та за сега ще се видим вече чак на 1-ви.

# 355
Всички ли плащате за консултациите си?  newsm78

# 356
Здравейте момичета,отдавна съм влизала тук още в началото на  бременността ми,и тъй като нямах възможност да сядам често съм пропускала какво си пишете и да се включвам и аз.Имам нужда от помощта ви..надявам се да ми помогнете  Sad Съжалявам че така се включвам във вашите теми.Та така..Термина ми е за 6 октомври и ще имам момченце..аз живея в Малта с мъжа ми вече половин година и си ходя редовно на лекар..но преди 2 седмици ми казаха че бебчо вече е с надолу главата,и че всичко е нормално..но миналата седмица ми казаха че се е завъртял и ако до този Понеделник не се завърти,ще е секцио.Не знам какво да правя тъй като всеки казва че ще се обърне.. се надявам но и аз не знам какво ще стане.Истината е че много ме е страх от операцията и искам всичко да си мине нормално.Другото което е,е че не съм правила никакви упражнения през бременността.... движех се нормално но упражнения никакви..Исках да ви попитам дали според вас е опасно да започна сега някакви.Четох в Интернет много начини за обръщане на бебето..но не знам и аз дали трябва да ги правя..не мога да се консултирам с лекаря защото пък и не съм много добре с английския..до сега на прегледите само са казвали че всичко е наред и нормално и това е .. много ме е страх от тази операция но ако не се обърне до Понеделник ще ми насрочат час и дата за операцията..не можели да го изчакат до термина,тъй като се правела 10 дни по рано.Ще се радвам да ми помогнете..Благодаря предварително  Confused

# 357
  • Пловдив

Момичета аз да ви се оплача, че продължавам да се панирам #Crazy...сега  кръста ме заболя много силно...но не мога да разбера нещо с бъбреците ли е...или е свързано с контракции newsm78...беше моментно...и отмина много бързо...такива болки имах и през нощта...но доста по-слаби...

silviq19...аз до колкото знам..такава е и тук процедурата...около 10 дни преди термин се насрочва секциото, когато има ясни медицински причини...а седалищно разположеното бебе е една от тях Peace
Но ти не се притеснявай толкова от операцията...трябва да се заредиш с положителна нагласа...и да мислиш само за здравето на бебчо..и твоето , разбира се.... Hug

По назад в темата Poli BK...е постнала своя невероятен разказ...ако искаш прочети го...сигурна съм, че ще те успокои Thinking

# 358
Здравейте момичета,отдавна съм влизала тук още в началото на  бременността ми,и тъй като нямах възможност да сядам често съм пропускала какво си пишете и да се включвам и аз.Имам нужда от помощта ви..надявам се да ми помогнете  Sad Съжалявам че така се включвам във вашите теми.Та така..Термина ми е за 6 октомври и ще имам момченце..аз живея в Малта с мъжа ми вече половин година и си ходя редовно на лекар..но преди 2 седмици ми казаха че бебчо вече е с надолу главата,и че всичко е нормално..но миналата седмица ми казаха че се е завъртял и ако до този Понеделник не се завърти,ще е секцио.Не знам какво да правя тъй като всеки казва че ще се обърне.. се надявам но и аз не знам какво ще стане.Истината е че много ме е страх от операцията и искам всичко да си мине нормално.Другото което е,е че не съм правила никакви упражнения през бременността.... движех се нормално но упражнения никакви..Исках да ви попитам дали според вас е опасно да започна сега някакви.Четох в Интернет много начини за обръщане на бебето..но не знам и аз дали трябва да ги правя..не мога да се консултирам с лекаря защото пък и не съм много добре с английския..до сега на прегледите само са казвали че всичко е наред и нормално и това е .. много ме е страх от тази операция но ако не се обърне до Понеделник ще ми насрочат час и дата за операцията..не можели да го изчакат до термина,тъй като се правела 10 дни по рано.Ще се радвам да ми помогнете..Благодаря предварително  Confused
Силвия,а ти в коя седмица си?Защото аз знам от моя доктор,че преди 37-ма седмица бебчето си се върти.Относно упражненията,аз не бих започвала едва сега,след като в по-ранни месеци не съм се упражнявала.Ако говориш за такива,които спомагат за обръщането на бебето в интернет има доста информация.Не се притеснявай, от това което съм чувала секциото не е чак толкова страшно,важен е крайния резултат Wink.Успех  bouquet

# 359
  • София
Аз предпочетох да не купувам от големите комплекти, защото и аз си имам отледно пеленки и одеалце и си взех едно комплектче, което включва 1 боди с дълъг ръкав, 1 гащиризонче, 1 шапчица, 1 чифт ръкавички и 1 лигавче. Според мен това (без лигавчето), са необходимите за изипсване неща, в комбинация с подходящо за сезона одеалце и/или пелена. В повечето комплекти има доста излишни неща.

Моят комплект съдържа абсолютно същото  Peace Одеялцето го взехме отделно.

И аз мисля, че готовите комплекти за изписване съдържат и ненужни неща, та затова ще взема и аз да купя поотделно боди, гащеризонче и шапчица, защото някои от готовите комплекти са безумно скъпи и не си струва, за същите пари може още няколко неща да му взема на бебчо.

Ами не е точно така... Комплектът дори ни излезе по-евтино, отколкото отделните части Peace При това в комплекта гащеризончето е плюшено и много по-симпатично, а и шапчицата е по-дебеличка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт