Отговори
# 225
mvsh, честита ви годишнина! С пожелания за дълги години изпълнени с щастие и много хубави моменти!
Скрит текст:
Това ми беше вариант 2 за песен(само, че в дуетното изпълнение), но в крайна сметка нашата песен е Endless love , скоято пък аз те поздравявам. Много се радвам, когато хората отдават значение на тези уж на глед дребни неща!
А какво ще кажеш за името Дона? Само една буква изпускате, интернационално, лесно за иговаряне от хора с различни националности и най-вече много женствено ми звучи Simple Smile
И аз не възприемам Даная като име

Anni, за арниката - можеш даже е желателно от сега да я почнеш - това по препоръка на един известен хомеопат д-р Михайлов. Предполагам се притесняваш да не тръгне по-рано и затова изчакваш след операцията...

късметче, чакам ти отзивите за праха Sano, че аз до сега само течния съм ползвала. Видях, че в Метро са пуснали изгодно от праха и умувам дали да не поръчам на мъжа да вземе.

Fortuna, не е само от ЕГН-то ми просто си е различно всяка бременност. За 2г разлика не мога да отдам всички разлики само на ЕГН-то. А тази бременност не мога да се понасям, какво остава за околния свят! Добре, че сега на края малко се уталожиха нещата, предполагам от това, че края е близо и съм сколнна да изтъпя всичко за добрия и успешен край.

Деси, ако имаш сушилня не виждам смисъл да гладиш. Аз поне така правех с първото дете и сега така мисля да процедирам. Ако сушиш на вън, избери хубав слънчев ден и пелените ги напечи хубаво като за сефте. Но все пак ги изглади след това, че София си е мръсно за живеене място. Одеалцето не виждам как ще го изгладиш... рискуваш да го степаш или да му развалиш пухевината дори и чрез гладене през памучна кърпа. А и няма ли да го чаршафосваш при ползване?
А за големината на корема...екстра си си. А най-хубавото е, че нямаш и дискомфорти с него Simple Smile Моя не е голям, но аз съм много тясна и ми подпира при най-малкото движение.

Minx, и аз съм с такъв хемоглобин, но не се притеснявам от него. Гледам да компенсирам с храни и по естествен път да си го набавя. Внимавай с таблетките желязо, че са доста запичащи и сега е много неприятно да се задръстиш с твърди изпражнения когато всички вътрешности са ти премазани.
Ау, пак се олях! Не мога да ги скъся тези постове колкото и да се старая!

# 226
Е...Хубава работа..Четох, четох и накрая забравих на кого какво исках да кажа  Embarassed
За арниката - то вече са отговорили, но все пак освен в хомеопатичните аптеки, я има и в тези, които продават боаронска хомеопатия. Тя си е на зрънца - от тези за смучене хомеопатичните.
mvsh, аз съм за Доника Simple SmileИ май ти беше паднала, нали? Тия мъже акъла не ми го побира откъде са измислили такъв коментар. Пълни тъпанари.
За киселините - аз си дъвча Талцид при нужда и си ми е добре. Гледам да не е по много все пак.
Деси, чудни дрешки. Страхотни са, наистина.
Eachtra, добре, че операцията е минала и всичко е наред, за да сте спокойни за големия момент Simple Smile
Mimi_Leo, ти в МД ли беше? Какви квоти? Аз ще ходя на ЖК и и аз искам да си прося МБ. Ще ги убия тия вече. За нищо не стават.

# 227
blasphemy не там мисля да раждам иначе тук в една клиника ходя по здравна каса, но съм сигурна че навсякъде се правят на идиоти-а не виждам какво толкова ги бърка един секрет.........

# 228
Здравейте мамчета,
Аз утре отново съм на ЖК. Последните ми изследвания показаха, че левкоцитите ми са леко завишени. Докторката ми каза, че са идеални за бременна жена, но ако не съм била бременна щяла да ми се кара. Утре смятам да я попитам какво точно е имала предвид и мога ли да коригирам този показател.
Последните две вечери трудно спя, явно коремчето си понатежава вече. Намалих и скоростта си на ходене. Макар, че не съм се спряла да се разхождам, но с почивки. Иначе, да чукна на дърво прекрасна бременност до тук. Вече все по-често си мисля за това какво по-точно като детайли ми престои и малко ме дострашава, но стискам зъби и знам, че всичко ще е наред с малката беболинка.

Сега ви оставям, че днес съм решила да по-сготвя нещо специално на мъжленцето.

# 229
  • София
Деси, страхотни са дрешките  Grinning Предполагам  зеленичкото комплектче е за изписването, много е сладурско  Grinning А за гладенето на лекциите за бременни казаха, че изобщо не е за дезинфекция, да не си правим илюзиите, че с това нещо се дезинфекцира, а е хубаво да се гладят най-вече за да няма ръбчета по дрешките, които да дразнят нежната бебшка кожичка.

mvsh, и аз съм за Доника, Даная нещо ми е от твърде модернистичните напоследък, а и аз го свързвам с магазините за дрехи и зелените торбички оттам  Grinning

Днес бяхме на преглед и малко мъничка ни я изкараха госпожицата - 2300гр., но всичко с тонове, кръвотоци, плацента и т.н. е наред, бебка също си е съвсем наред  и не се притеснявам. Казаха ми и да имам вече готовност ако тръгне да излиза да идвам веднага, не знам на ехографа ли видя някакви индикации, но друго не каза, написа ми и дати за тонове до 16-ти октомври, но изказа силни съмнения, че ще стигна до тази дата и според докторката до тогава ще съм родила.

# 230

Днес бяхме на преглед и малко мъничка ни я изкараха госпожицата - 2300гр., но всичко с тонове, кръвотоци, плацента и т.н. е наред, бебка също си е съвсем наред  и не се притеснявам. Казаха ми и да имам вече готовност ако тръгне да излиза да идвам веднага, не знам на ехографа ли видя някакви индикации, но друго не каза, написа ми и дати за тонове до 16-ти октомври, но изказа силни съмнения, че ще стигна до тази дата и според докторката до тогава ще съм родила.

Мила, виждам че сме с почти еднакъв термин, на мен доки ми каза да очаквам да родя между 1-ви и 10-ти не по-късно Simple Smile явно си гледат шийка, разположение и преценят Simple Smile
Относно завивките, аз купих един комплект 2 долни чаршафа, 2 калъфки за възглавнички и 2 олекотени ( за тях няма пликове) така е комплекта. Завивките пише че се гладят и перат.... дали ще ми стигнат като за начало newsm78 newsm78 newsm78 и като се изцапа едното, пера го и ползвам второто newsm78  ... Лек от мен

# 231
  • София
Ivality, честит син!!! Много да ви радва, да озарява дома ви с детски смях и да бъде на мама и тати гордостта!!! Това ми е любимото мъжко име, поздравления за избора!

mvsh, честита годишнина! Още много години да посрещате заедно, винаги влюбени и в разбирателство! Между другото това беше и НАШАТА песен, само че дуетната с Бекстрийт Бойс. Много мило ми става като я чуя Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts
За името с Д - аз бих ти предложила нещо малко по-различно, но все пак близко - Даяна, Дияна, Деяна. Иначе и Даная ми харесва Peace Peace

Деси, нещата са много сладурски  bouquet  bouquet Колкото до групата - ако качиш снимка на стената на самата група, то тогава я виждат всички членове на групата, но не и хора, които са извън нея.  Правих си опити  няколко пъти - карам мъжа ми да отвори неговия профил и да види дали се виждат снимките, но нищо не излиза. Колкото до това, че гледаш сега моята снимка и коментарите - всички сме така и всеки коментирал/харесал е част от групата. Можеш също да провериш като отидеш на профила ти има една опция "Преглед като..." там изписваш име и гледаш как изглежда профила ти пред някой от приятелите ти - няма да видят снимките, които си качила в групата, гаранция!:peace:

За прегледа вчера - дадоха ми направление и обменна карта и докторката каза - тази седмица няма да родиш newsm62 Водите ми са в норма, плацената е зряла (колко точно не разбрах), бебето е с перфектни тонове, някъде към 3 кг уж, но не обръщам внимание на ефографа за размерите, общо-взето всичко е ОК. Каза, че като ме гледа към началото на октомври ще да е момента, но то и аз така си мисля, не бързам да раждам Peace Е, ако ме изненада, ще се радвам, но не живея с тази мисъл, че по-рано ще родя. Така чакането изглежда още  по-дълго според мен Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

За помощта от бабите - аз лично не искам да ми се меси никой в грижите за детето. Къпане, хранене, обличане и всякакви грижи ще са си моя и на таткото грижа, а единствено като помощ по-бих предпочела някой с домакинската работа да ме отмени, ако имам нужда (въпреки, че и това мисля аз да си правя доколкто мога и мъжа ми да и помага). Това да им оставя детето те да го оправят..........абсурд Crossing Arms Crossing Arms Знам, че свеки ще ми досажда и коментира и особено с нейните истерични възклицания - ауууу, охххххх, лелеееее и  т.н. ще ме изнервя много, но и не смятам да я търпя дълго #Cussing out  Непоискани съвети и помощ не желая Naughty Нека му се радва колкото иска на бебето, но да си знае, че  аз като майка ще решавам кое е най-добро за него и че тя като е имала деца да си ги е гледала както е намерила за добре, сега аз ще го правя така, както реша. Майка ми съм я предупредила да не мрънка като не й изпълнявам всички препоръки и че аз ще преценявам кое и как да правя, но поне на нея мога всичко да й кажа и честно казано повече разчитам на нея за съвети от опит, че свекито с нейните изцепки..... ooooh! ooooh!

Оставям ви, мамчета. Отивам да свърша някоя работа.... smile3525 smile3525 smile3525

# 232
Mvsh, честита годишнина! Да сте живи и здрави и винаги да се обичате - да остареете в любов и разбирателство заедно!

desunique, на 12-тия етаж ще съм (поне така за сега сме се разбрали с доктора), така че от 1-ви вечерта (или 2-ри сутринта, не знам колко време е ме държат в реанимация), трябва да съм там Ще се радвам да се запознаем на живо Simple Smile

Деси, страхотни покупки! От къде си пазарувала? Много цветни и приятни дрешки! За гладенето - определено от вътре, ако целта му е дезинфекция - все пак важна е  страната, която ще опира до бебчо. А за одеялцето - може да опиташ да гладиш през чаршаф. И ние имаме плюшено одеялце от баткото (едно такова, с дълъг косъм), но мисля че и с него гладех одеалцето през чаршаф.

За името - и аз не съм фен на Даная. Доника ми харесва. Вариант ли е просто да изберете име с Д, или трябва задължително да е на основата на името на майка ти? Има много красиви имена с Д, според мен.
За хората и отношението към бременните - дотук са ми отстъпили точно 3 пъти ред или място и то жени. Дори снощи в час пик в супермаркета си чаках харабийската на опашката и даже бях зад някаква бабка, на която й отнемаше 3 пъти по-бавно да направи каквото и да било... Но май след прехода българина се е затворил в себе си и е много над това да се съобрази с другите. ще изтърпим - малко остана.

# 233
A, ето какво пропуснах да изкоментирам:

Арника съм купила от 2 седмица вече, но чак днес се подсетих да я пия. Много хубави неща пише за нея, така че според мен може само да е от полза...

Относно помощта от бабите - твърдо съм решила да не допускам никой да ми се меша и да ме изнервя с постоянни подмятания и даване на архаични съвети. Детето ще го гледаме както намерим за добре с мъжа ми, по тази причина съм предупредила и двете баби, че ако искат да го виждат - добре са дошли за няколко часа, но не искам никаква помощ от тях, освен ако изрично не се наложи за нещо. И не искам никоя от двете да се е при нас след като ни изпишат, тогава мисля че ще съм най- уязвима и предпочитам да сме си ние само.

blasphemy , мерси.  Simple Smile  Според мен става дума за броя направления - мисля, че имат някакви ограничения за месеца, и ако са ги използвали всички - не могат да дават повече. Така например за моята микробиология в края на август ми казаха, че трябва да се пусне, но не може сега и да отида началото на септември, че тогава ще може... newsm78

# 234
Момичета, много ви благодаря за хубавите пожелания и за помощта с името.  Hug Hug Hug Може би ще се спрем на Доника Simple Smile Даная ми беше много познато, но не се сещах от къде и сега, като казахте за магадина и се сетих и май вече и на мен не ми харесва много  Laughing Ще помислим още малко и ще решим окончателно  Simple Smile

desunique
Скрит текст:
Ние пък се чудехме между тази песен и  Endless love и в крайна сметка остана тази  Simple Smile Благодаря ти за поздрава и за хубавите пожелания  Hug

svetla81 в седмиците, които си в момента и нашата бебка беше около 2200, но докторката каза, че всичко й е наред, храни се нормално, доплера беше идеален, но просто явно са ни по-малки бебенцата  Simple Smile Ще бъдат фини госпожици  Hug

Аз да ви кажа изпрах  и изгладих абсолютно всичко - дрехи, хавлийки, юрганчета, чаршафи, одеалца (тях само не съм гладила)... Хич не обичам да гладя иначе, но какво да се прави. Мисля си и за вариант по нататък да не гладя, защото така или иначе ги пускам в сушилня и те от там си излизат достатъчно горещи. Това не е ли пак вид дезинфекция  newsm78 Вие как мислите  Simple Smile

# 235
Ето ме и мен, след консултацията....  

smile3506 Близките 10-тина дни няма да раждам, много ме успокои тази моя докторка...  smile3518, започна да натежава вече, но пък бебката ми не е супер голяма - около 3200 по ехограф, въпреки че според АГ-то било около 3400 гр. Съвсем в нормите смятам. Иначе всичко си ни е ок, плацентата започнала да зрее, но до термин може да изкара, малката е слязла малко надолу, но пък шийката е доста високо, разкритие никакво.... newsm09. Иначе ме успокои доста, обясни ми какво да чакам като тръгна да раждам, аз си знаех долу-горе, но по скоро беше доста спокойна и обяснителна, и заради това почуствах и че не съм сбъркала за избора си на израждащ лекар  newsm68.

Msvh, термина ми е на 02.10.  newsm47, така че шансът е доста голям да се видим по коридорите, само да не пренося. Иначе акушерката ми каза, че имало днес мама от Несебър със долу-горе същия термин, да не си била ти. Също и внимавай с паданията, аз съм като някоя бъчвичка навън, стъпвам като мечка, та поне да се позадържа на земята  Joy.

Иначе и при мен е имало случай, в които хората не се съобразяват много много с положението ми, но пък по - често ми правят път на опашки Simple Smile, най-често мъже обаче.

Деси, много сладурски нещица сте си накупили, то повечето бебешки неща са сладуркси де.

Аз понеже сбърках като взех в началото Тео Бебе прах, а не течен и не ми се разтвори, та послушах Лорини и си взех Персил Сенситив, добре е за момента, само ще видим бебката дали ще е ок и тя с него.

Взех си и ботички до глезена на платформа, да видим до колко ще се справя с тях с тия килограми, но поне за изписването имам вече по топли неща, и няма да бъда по лятна рокля и сандали.... newsm62 newsm62.

За името Даная, и аз винаги с теленцето съм го свързвала, въпреки че майка ми също ми го беше предложила, но по кратко с Д ми харесва Дариа, а и Доника не е лошо Simple Smile.

За майките и свекървите, аз ще си я гледам по - скоро както аз си знам, само ме притеснява като първо внуче да не я разглезят много, защото после като си тръгнат аз ще трябва да оправям положието.... Това много ме притеснява, и от гледна точка на носенето на ръце, и люлянето и т.н., но също и като поотрасне, от сега се започна с "Аз това ще и купувам", "Сладичко ще и нося"...... #Crazy

Май е това засега, и друго май щях да пиша, ама не помня вече какво беше Simple Smile

# 236
  • Варна
Аз пък много харесва името Даная и ако имах момиче щах да го кръстя или така или Дария, но сега мислим мъжки имена Simple Smile

# 237
Reneta_87 много ще се радвам, ако се засечем  Simple Smile Ние с мъжа ми си взехме ВИП стая, мисля, че номера й беше V5, така, че ако си там между 2-ри и 7-ми (май 5 дена ще ме държат) може да минеш да се обадиш. Иначе не съм ходила днес до Варна, в понеделник имам час, но ми стана много чудно коя ще е тази друга мама от Несебър  newsm78 Ако пише в тази темичка, може да сподели  Simple Smile

# 238
  • София
Деси, ако имаш сушилня не виждам смисъл да гладиш. Аз поне така правех с първото дете и сега така мисля да процедирам.

Не, нямам сушилня, а и нямам намерение да гладя нон-стоп  Peace

Светле, мерси  Hug Да, зеленичкото е за изписване. А това за дезинфекцията го пишеше в списъка за "ТК"  Tired

Деси, нещата са много сладурски  bouquet  bouquet Колкото до групата - ако качиш снимка на стената на самата група, то тогава я виждат всички членове на групата, но не и хора, които са извън нея. 

Мерси  Hug Тази функция е много хитра  Peace През нея обаче не виждам как хората ми виждат стената, а снимките ми се появяват точно там  Thinking

Деси, страхотни покупки! От къде си пазарувала? Много цветни и приятни дрешки!

Благодаря!  Hug Всичко е на "Азиз", много ми харесва тази фирма, пазарувам само от тях, досега нищо не е мръднало  Peace Някои дрешки, които съм подарявала, вече се носят от второ дете, а изглеждат като нови  Simple Smile

Момичета, много ви благодаря за хубавите пожелания и за помощта с името.  Hug Hug Hug Може би ще се спрем на Доника Simple Smile Даная ми беше много познато, но не се сещах от къде и сега, като казахте за магадина и се сетих и май вече и на мен не ми харесва много  Laughing Ще помислим още малко и ще решим окончателно  Simple Smile

Освен магазина може да ти е познато и от един от сезоните на "Биг Брадър" - една беше влязла с детенцето си - Данайа  Peace

# 239
 Незнам, коя ще е,, акушерката каза, че си има вече едно детенце, аз затова не смятах, че си ти, но рещих, че може и да не сэм разбрала. Иначе и ние трябваше да си запазим стая, но пък аз не съм с планово раждане и ми е малко странно за кога трябва да я запазя. Иначе лекарката ми каза, ако не съм родила дотогава, ще се видим на термин, т.е. па 2-ри  Simple Smile Ужас  Joy

Общи условия

Активация на акаунт