Отговори
# 480
    -=Деси=-   ами ако това е програма за детски дрешки ( петна от храна, трева , химикали , боички и т.н.)  , а не програма за бебешки дрешки (петна от мляко и пропуснал памперс)?  Ако се замисля по този въпрос откривам някаква логика в дългата детска програма. newsm78

# 481
Добро утро, мами!  Rolling Eyes

Искрено ви съчувствам, че вечер не може да спите спокойно. Преди и мен ме мъчеше задухата, а сега ме тормозят болките в ребрата, когато спя на една страна. Явно беба им натежава (все пак сме близо 3 кг Simple Smile )

Щастлива жена, и аз съм със същият протектор и мисля да го мина през вода за всеки случай.

# 482
Добро утрооо:)

Аз искам да питам тези от вас със секцио, какви изследвания ви правят предварително?

Аз най-хубаво спя по ей това време, но винаги се намира кой да ме събуди. Иначе когато се обръщам от дясно на ляво или обратно същия проблем, будя се по 2-3 пъти и така засега.

Мен ме викат един ден преди секциото за да ми пуснат изследвания в болницата и се сещам, че предният път ми правих тест  на ръката но дали беше за упойка или антибиотици не се сещам.

# 483
  • София
Сетих се за няколко процедурни въпроса:
1. Слагате ли омекотител, докато перете дрехите?
2. Играчките как ги перете - на колко градуса или не ги пускате в пералнята?
3. Купих 2 шишета от по 125 мл, но не съм купувала допълнителни биберони към тях. Гледах, че се продават само биберони, но трябват ли ми?
4. Купих и 1 биберон/залъгалка, трябват ли ми още?
5. Идеи колко бр. памперси трябват на денонощие за първия месец? Искам да купя по-голямо количество от Метро, защото тук белите на Памперс ги продават по 20 лв. за 33 броя. Това ОК ли е като цена спрямо БГ?
Някой по-напред питаше за сушилня. Програмите, които са за памучни дрехи, обикновено сушат на висока температура. В София имаме сушилня, но тук нямаме. Ако имах, изобщо нямаше да си правя труда да гладя след нея.

# 484
Добро утрооо:)

Аз искам да питам тези от вас със секцио, какви изследвания ви правят предварително?

Аз най-хубаво спя по ей това време, но винаги се намира кой да ме събуди. Иначе когато се обръщам от дясно на ляво или обратно същия проблем, будя се по 2-3 пъти и така засега.

Мен ме викат един ден преди секциото за да ми пуснат изследвания в болницата и се сещам, че предният път ми правих тест  на ръката но дали беше за упойка или антибиотици не се сещам.

На мен от болницата ми казаха, че личната ми лекарка трябва да ми даде направление за тези изследвания и тя знаела какви са (аз мисля, че пак са кръв и урина, каквито си правихме до сега), но тези трябвало да се направят не по-рано от една седмица преди секциото, защото толкова важат. Иначе ми казаха, че не е проблем и да ми ги направят, като ме приемат за секцио, но без направление трябвало да си ги платя около 27 лв. А на мен на ръката ми правиха проба за упойките  Simple Smile

# 485
3. Купих 2 шишета от по 125 мл, но не съм купувала допълнителни биберони към тях. Гледах, че се продават само биберони, но трябват ли ми?
5. Идеи колко бр. памперси трябват на денонощие за първия месец? Искам да купя по-голямо количество от Метро, защото тук белите на Памперс ги продават по 20 лв. за 33 броя. Това ОК ли е като цена спрямо БГ?
Някой по-напред питаше за сушилня. Програмите, които са за памучни дрехи, обикновено сушат на висока температура. В София имаме сушилня, но тук нямаме. Ако имах, изобщо нямаше да си правя труда да гладя след нея.
Милинка, аз не съм най-големият специалист, защото за пръв път ще ставам майка, но ще ти кажа какво мисля по въпросите ти:
1. Омекотител ще слагам само на поларените одеалца, които иначе образуват статично електричество. На памучните дрехи няма да слагам. Колкото по-малко химия, според мен, по-добре.
2. Плюшените играчки изпрах на програма за вълна, ако не се лъжа на 30 градуса, и нищо не им стана.
3. Допълнителни биберони купи, ако ти се налага. Може изобщо и шишетата да не ти потрябват скоро.
4. Същото се отнася и за залъгалката. Твоето бебе може изобщо да няма нужда от нея. Ще купиш втора, ако тази не му харесва или за да имаш резервна, ако ползвате.
5. За цена на 33 бр. не мога да кажа, но тези номер 1, които са 72 бр. струват около 29 лв.

Дано съм била полезна Simple Smile

# 486
  • София
Много благодаря, беше полезна, да. bouquet
Как е котката-новодомка? Simple Smile

# 487
ralica, mvsh благодаря, че се чудех ако се наложи спешно секцио как процедират с изследванията, но няма да си правя предварително за всеки случай, явно и на място може, а и щом е кръв и урина, аз си имам пресни изследвания

милинка моя съвет е да не се запасяваш с памперси за цял месец, че те растат бързо и може да са малки

# 488
  • София
Хм... Не ми беше хрумнало, че може да станат малки за един месец... Освен да взема 1/2 количество Х от първия размер и останалата половина - от следващия. Метро ми е далече и заради това планирам по-голямо количество, което не зная какво да е. Ако ги купувам на дребно, ще излезнат златни. Явно са двойно по-скъпи, отколкото са в България.  Confused

# 489
Памперсите, доколкото знам, се сменят по 6-8 на ден. Това прави към 180 - 240 на месец. Според мен, ако сега купиш 1 голяма разфасовка от 72 (размер 1 са за 2-5 кг ) ще я изхабиш цялата, без бебето да е станало 5 кг (предполагам). Ама ако родиш голямо бебе ... вече ще трябва да почнеш със следващия размер 3-6 кг. Simple Smile
Ама си прецени сама де. Аз съм купила малък пакет за болницата и като се роди и видим колко е голяма, таткото ще купи толкова един пакет докато съм в болницата.

# 490

1. Не слагам омекотител и не мисля да слагам.
2. В началото няма да давам плюшени играчки, а гумени, които ще изваря, както ще направя и с шишетата и бибероните.
3.Допълнителни биберони ще купиш, когато тези се захабят, но не си спомням след колко време беше препоръчително да става това.
4. Един биберон-залъгалка засега мисля, че е достатъчен. И аз съм взела един, ако трябва, ще купувам по-нататък.
5. На този въпрос не мога да ти отговоря. Съжалявам.

palica, аз дрехите на моята дъщеря ги изпрах веднъж и нямаха лоша миризма, дори ми замирисаха на бебе (първо мислех, че е от препарата), но пък новите не миришеха така. Може би зависи от начина на съхранение - аз ги бях сложила в един найлонов чувал, който преди две години пренаредих, (че мислех, че зълва ми ще иска нещо да ползва) , не съм го затваряла плътно, стоеше си в един гардероб на село. Изсуших дрехите на силно слънце (може би още в началото на септември ги изпрах  newsm78).

# 491
Щастлива жена - аз съм на същото мнение за екипите, а и за мнението на първия лекар. Просто като първо раждане реши малко да ме шашне... пък и 3500, дори и 3700 не е чак кой знае колко голямо бебе. Моята снаха е 1.50 висока и със супер тесен ханш, роди нормално 3750 кг бебе. Вярно, че ползваха вакуум при раждането, това се случи в испания, не тук... но факт е че си роди и детето си е ок. Малко се отплеснах...
Относно протектора - аз взех същия - изпрах си го в пераляната на 40 градуса - аз всичко пера на толкова и нищо му няма. Сега от теб разбирам, че не можело в пералня - не съм и поглеждала. Сега се замислям гладих ли го или не  newsm78, ма мисля че не съм.

malko_mishle - аз преди 6 години имах операция лапароскопия и тогава ми бяха сложили. На мен лично ми беше много неприятно и след няколко разправии със сестрите ми го махнага вечерта и се родих без него. Но тогава бях на 19 и може и глезотията да ми е била в повече  Simple Smile

милинка - аз си купих памперси белите на памперс от ХИТ Люлин за 25 лв 78 броя - за новородено които са. Твоите ми се виждат скъпички. Относно прането ползвам прах и омекотител на сано максима и за сега съм доволна, ще видим като се роди бебето дали всичко ще е ок.

# 492

1. Няма да ползвам омекотител. Страх ме е да не раздразня бебето или да му причиня някаква алергия, знам ли.. Единствено пера с вносен течен препарат от Германия. И ако всичко е наред, даже и бебешки прах за пране няма да ползваме.
2. Играчките смятам да ги пускам на кратка програма-30 мин/30 градуса.
3. За бибероните съм чела, че като поомекнат било добре да се сменят, че имало опасност бебето да отхапе парченца и да се задави (нали все пак и зъбките ще почнат да никнат).
4. Аз съм против бибероните-залъгалки, като цяло. Сестра ми именно, заради тях е с "обратна захапка", а и покрай мен няма техни подръжници. Все пак имам 2, в случай, че бебето плаче някой път неудържимо, но смятам да ползвам само в краен случай...
5. За памперсите, също по книжките ми пише по 8-9 на денонощие, че са сменят. Но според мен всичко си е индивидуално. Аз така и не посмях да взема голямо количество памперси от една марка, защото не знам кои ще паснат най-добре на бебка, кои няма да пропускат и т.н Затова се снабдих само с малък пакет на Пуфис за родилното, ей така за пробата. Пък в последствие ще търся подходящата марка за нас Simple Smile

Ами това е от мен и дано съм била полезна   bouquet

# 493
  • София
Да се гримирам за раждането и през ум не би ми минало, а камо ли да докосна и целуна намацотена малкото същество, но аз принципно много рядко слагам грим, само за разни официални събития и на мен самата не ми е приятно да имам нещо намазано по лицето, а и като сложа и мъж ми бяга като попарен, да не го докосна така случайно  Joy  Иначе за изписването, мисля да се приведа в някакъв приличен вид.

Милинка, само по първия въпрос мога да кажа, че откак пера с разни капсули или течни препарати, омекотител не слагам и на нашите дрехи. Бебешки препарат също съм взела течен и не мисля да слагам омекотител.

Дрешки още не съм прала, но мисля да спазвам каквото пише на етикетите им, гледам на повечето пише 40 градуса.

# 494
  • София
Благодаря на всички за насоките! Горе-долу установих разходната норма на памперси. Simple Smile
Искаше ми се всичко да е купено, защото няма да има чужда помощ, съпругът е на работа по цял ден, тук нямаме и кола и поне в началото, физическата възможност за пазар ще е ограничена.
Играчките (дрънкащи и разтягащи се) ще пусна на най-леката програма. Плюшени играчки няма, защото съм алергична към прах.  
Като марка се спрях на Памперс като най-популярни, защото другите, които се предлагат тук са Либеро и Хъджис. Всичко останало са памперси, внос от Япония, с японски надписи, без руски превод и изобщо не се ориентирам какви са. Памперс са най-скъпите на местния пазар, японските са на нормални цени, но май подхождам с известно предубеждение към тях.

Общи условия

Активация на акаунт