Отговори
# 465
миличка, аз го имам този проблем, затова преди 2ч гледам да не лягам...просто няма смисъл...добре заспивам към 4-5ч чак...накъдето и да легна все не ми стига въздуха...само се въртя и охкам...ужасно е...ама още малко ни остава...

# 466
И на мен са ми малко трудни нощите. Нямам задушаване, но не мога да заспя дълбоко. Или се събуждам за тоалетна, или ме заболява таза (макар че спя с възглавница за бременни), или ми става топло, или ми се допива вода... изобщо .... затова някой път ставам и започвам да си действам тихичко   tiptoe по домакинска работа или  надничам във форума  Heart Eyes

Тази вечер пак няма да има сън май  Crazy но през деня ще му ударя една обедна дрямчица newsm46

Искам да попитам мамите, които вече са преживяли едно секцио дали слагането на катетър боли? и после съответно махането му? какво е усещането после като започне да се ходи до тоалетна без него? newsm78

# 467
Добро утро, честито  на мама ДИДИ, нека малчо ви носи радости и късмет  Hug , относно обиколниците ..... вече коментирахме че се перат в пералнята на по-лека програма и ниска температура

# 468
Честито на мама Диди.Да е живи  здрав малкия юнак. Hug Hug Hug
Относно задушаването и при мен е същото...........подпирам се на два ката възглавници и дишам тежко,даже моята дъщеря казва,че и похърквам Crazy,изпаднах в тих ужас............. Shocked.Дано след раждането всичко отшуми.
За катетъра,на мен също ми предстои секцио по ред причини,но тъй като първият път си родих нормално и мен ме вълнуват доста неща около секциото сега.Една колежка роди секцио преди месец и за какетъра ми каза,че почти нищо не е усетила........мисля,че по-скоро искаше да не ме плаши. Crossing Arms
Нека споделят мамите със секцио какво е усещането......

# 469
обиколниците ги изпрах на 45 градуса и не мръднаха Peace, даже меките бебешки играчки ги изпрах с него Crazy

# 470
  • София
здравейте, в Тина Киркова където раждах катетъра го слагат след упойката и нищо не се усеща.Така бях свикнала с него да си пишкам без да ставам до тоалетната:)самото махане също не боли , не се притеснявайте.

# 471
Аз изпрах памучните дрешки на 60 градуса, на програмата, на която пера и нашите дрехи, т.е. около час - час и половина. Но все пак моите са използвани преди доста време. Новите изпрах на 40 градуса. Всичко прибрах в найлонови торби и още нищо не съм гладила. Все ще се намери някой да ги изглади (майка ми най-вероятно)  Grinning . На щерката дрехите (всички) ги гладех сигурно докато навърши годинка, сега май няма да съм чак толкова старателна, освен за бельото.
Вечер си спя, ставам 1-2 пъти до тоалетна, снощи малко ми изтръпна ръката, но бързо се оправи, та не съм ставала и заради нея.

# 472
Здравейте!
Честито на новосдобилите се с бебета! Simple Smile
Аз мисля ,че приключих с прането за сега. Остава да поизгладя. Аз също се чудя до кога ли ще е гладенето....Останаха само наследените розови дрешки в една торба/ нали нашто е изненада/ , че не ми се пере без да знам дали ще ги ползвам. Пера на 40, като преди това изплаквам пералнята с белина/ така ми беше обяснено/ Не знам дали е прекалено, може би ще го правя само първия месец.
Един въпрос за сушилнята и гладенето. Аз имам сушилня, но се чудя прави ли тя достатъчни градуси, който да заместят гладенето ??? Защото ако да бих се възползвала. На моята нищо не пише, само минути за програма. Също сега видях за протектора... не бях се сетила да го пера newsm78.
Някой беше писал че корема му пука . Моя също и от от доста време . Първия път си викам , водите да не би нещо ...../ сестра ми беше разказала как чула пукането на мехура/ а аз много се надявам да не почнат така нещата!!! Praynig Лекарката и акушерката много се учудиха и нищо не казаха, така че аз продължавам да си пукам и бълбукам/определено не са червата/

Да изкажа и едно предположение. Вчера мисля че усетих смъкването на корема .Много странно ми стана , на пръв поглед няма разлика,но определено усетих нещо. Също така от няколко дни нямам вече непосилни болки в кръста... преди не издържах много да ходя , сега изведнъж съм ок Simple Smile)) което е голямо облекчение! 
Без това наскоро си мислих че най ми е терсене че не знам кога ще почне ,сега поне имам предположение! После ще кажа вярно ли е !
Хайде мамита до скоро включване / не съм много редовна , но ви чета /
  bookyes

# 473
Протекторите за матрак ги прах заедно с всичко останало на 30 градуса. Не съм обърнала внимание дори какво пише на опаковката, макар че мисля, че по-скоро пише без центрофуга, но аз ги и центрофугирах. Нищо им няма. Мен кръстът ми е добре, обаче гърбът..Ужас. Само легнала не ме боли. Добре, че остава още малко. Може би днес ще вземем май да изгладим с майка ми и да позачистим малко. То сигурно основно тя ще ги върши тези дейности де, но ще опитам да помогна.

# 474
plamitoto - добре, че се разписа, че ни липсваше  Hug Пусни, когато имаш време, снимка на юначето!

За катетъра - не боли нито слагането нито махането или поне мен не ме е боляло. Не съм била под упойка, когато го слагаха. Важното е да отпуснете мах мускулатурата  Grinning А след него пишкането е с леки боцкания до колкото си спомням, но нищо дразнещо или притеснително. Т.ч. не го мислете  Hug

Протектор не съм ползвала с каката, но сега съм приготвила за нея, не за бебето, че се отучваме от памперса и го изпрах на програмата за ръчно пране и нищо му няма  Whistling

# 475
Добро утро момичета!

За изтичането на водите се замислих тази сутрин на път за лаболаторията. Ако е така студено времето хич няма да е приятно ако така започне раждането. Тя болницата ни е на 5 мин., но все пак подмокрена в това време не ми се мисли да чакам да ме приемат.

За протекторите за матрак - аз нашия го пера в пералнята на 30гр. Нищо му няма. Само не го пускам в сушилнята, че там от високата Т може да се скапе.

За гладенето след сушилня - аз го смятам за излишно и не съм го правила с първото дете, няма и с второто да го правя. Гладя единствено за удоволствие, когато намеря време или реша, че някоя дрешка или пелена искам да ми е под конец. (мен често ме пере съчмата на тема перфекционизъм, но времето си е достатъчен фактор да ме приземява от тези ми залитания)

plamitoto - всички хубави моменти вече са пред вас и няма да изпускаш нито миг от тях. Да сте живи и здрави само!  Hug

# 476
Здравейте Момичета,  Hug

Хехе, имаме си бебче! Честита рожба, Дани! Да расте здраво и щастливо детенце за радост на мама и тати!  Heart Eyes

Вчера много неща свърших, но съм наполовина доволна само. Нали не ми остава много време, та бях на преглед - при  това ми правиха акушерски преглед и казаха "1 пръст си пропуска свободно, шийката е започнала да се скъсява", а бебка била застанала за излизане вече... Та ...  в очакване сме, а ако не стане до другия петък - пак на преглед.  Laughing Heart Eyes
Между другото, аз много се бях наплашила от този акушерски преглед, че боляло и т.н. Но успях някак си максимално да се отпусна, или лекарката беше внимателна, но всъщност си беше съвсем поносимо. Доста повече ме е боляло когато ми взимат секрет и не съм успяла да се отпусна...  Та за това поне се успокоих,  че не било толкова страшно.  Grinning
Не знам дали в резултат на прегледа, но през  нощта ми падна част от тапата - няма какво друго да беше, но количеството беше малко, така че има какво още да пада...  Simple Smile

От това съм доволна. Но не съм доволна от фризьора (нали да съм красива за раждането и изписването). От чисто руса исках да стана по- тъмна на руси кичури, за да не ми се налага всеки месец да се боядисвам в началото...  Вместо това ме направиха кестенява със тънички - мънички бяло - руси кичурчета - на мен ми се струва, че изглеждам побеляла...   ooooh! Sad  Ще постоя така няколко дни, и ако не се възприема - пак ще слагам русо. Но не  ми се дават още толкова  пари за фризьор (пък и ги нямаме)...    Crossing Arms Cry

Така, оплаках се, сега да се включа по темите.

За протектора мамите са отговорили, но и аз да кажа - прах го на дълга програма (бебешка) на 40 градуса, че даже го и изгладих от хавлиената страна - нищо му няма...

Нощите и на мен са ми  трудни, затова гледам когато ми се доспи и имам възможност през деня или вечер - подремвам. Иначе ми е тежко, боли ме кръста, таза, не мога да дишам, изтръпват ми ръцете - както си му е реда...

За грима - няма да съм с грим за раждането, защото нали искам вана - има голям шанс да се размажа... иначе една спиралка и молив бих сложила за нормално раждане... За изписването - грим естествено ще сложа, а косата ще вържа някак, защото си мисля, че бебка ще е при мен и едва ли ще ми се занимава (или ще имам време) за сложни разкрасявания...

plamitoto,благодаря за включването и разказа за раждането.  Липсваше ни тук, разсмя ме с "екшъна вкъщи"... Hug

Леле, спирам да пиша, че не знам кой ще ме чете...   

# 477
Добро утрооо:)

Аз искам да питам тези от вас със секцио, какви изследвания ви правят предварително?

Аз най-хубаво спя по ей това време, но винаги се намира кой да ме събуди. Иначе когато се обръщам от дясно на ляво или обратно същия проблем, будя се по 2-3 пъти и така засега.

# 478
  • София
Изпратих съпружието на работното мероприятие и наминавам да ви "видя". Днес имам няколко набелязани задачи - да изчистя, да сготвя, да сменя чаршафите. Малко ми е трудно вече с прахосмукачката да се сгъвам, но колкото мога. Накрая, ако имам сили, ще скокна до 1-2 магазина за бебешки работи, за да видя дали не мога да попримъкна нещо по-леко, ако си харесам. Засега все още се боря с мързела си. Simple Smile  Освен да си забъркам още едно фрапенце, докато си чакам музата...  Thinking  Mr. Green

# 479
Плами , благодаря че се включи. Ох,   на мен ми е много интересно как ще реагира бъдещият батко за сега казва, че бебето ще спи навън. Не знам как ще реагира на новата кошара сигурно ще иска да влиза вътре и да видим как ще се разберем.

Относно прането , новите дрешки ги пера на 50 градуса. Но старите дрешки от баткото вече два пъти съм ги прала и сега се каня трети път да ги пусна, понеже се оказа, че имат малко странна миризма. Това се е получила понеже съм ги сложила в найлонови торбички, който са се разпаднали  и миришат на химия и другият проблем, че съм ги запечатала много добре в кашоните и явно това също е допринесло за странната миризма.  И сега ми предстой трето последно пране вече с бебешкият прах за пране.

Моят катетър  са ми го сложили докато съм била под упойка и дори след това не съм разбрала, че имам катетър чак когато майка ми дойде при мен в реанимацията разбрах. Понеже бил пълен и тя се ядоса, че на са го сменили.  При махането на катетъра усетих леко неприятно ощипване ако мога така да го определя. После имах известно време неразположение все едно ми се пишка но дали е било цял ден или няколко часа нямам спомен. Защото на другият ден след операцията, когато ме преместиха от реанимацията в стаята се оказа, че ми е останал въздух в корема и тогава изпитвах адски болки и друго да ме е боляло не си спомням. Оказа, че така нареченото пръцкане изпускане на газове беше голям проблем при  мен и накрая помолих за инжекция понеже сама не успях.  Но да ви кажа при всеки е различно другото момиче с което бях нищо не го болеше и  се разхождаше по коридора.
Да си призная за първото бебе изгладих един път всички те дрехи преди да вляза в болницата след това, честно не ми е оставало време и ако съм била гладила е било изключение. А пък сега с две деца абсурд да ми остане време да гладя всичко.
Аз се отказах да се боядисам преди раждането, защото последният път дадох доста пари за боя и нищо не стана. Ще се боядисвам след раждането, поне тогава няма да захабя боята.

Общи условия

Активация на акаунт