Отговори
# 450
  • Пловдив
 ianaika...милата.. Hug много са те шашнали тези доктори...този твоя на Жк да не би да ти ги говори такива само заради пари...оффф..незнам... newsm78аз сигурно бих отишла при друг лекар...ама дето поне знам , че си разбира от работата.

mvsh...благодаря ти за успокоението... Hug...аз мислех ако до понеделник съм така...да ходя и аз при някой лекар /че моята нали е болна/....ама сега виждам, че няма смисъл...
Аз да си призная... Blushмай нощно време само ме хваща шубето...през деня нищо ми няма...ни стягане..ни болки...всичко нормално...ама като си легна ..ooooh!

# 451
Деси, а ти си решила в Тина Киркова така ли? Моя дето ми следи ЖК ме агитира за там, ама нещо не знам...  Той също така ми обяснява, че едва ли не като си без екип няма кой и упойка да ти сложи - защото едно раждане траело по 10-14 часа, а пък смените им са по по-малко и един вид един те почва, друг те довършва... ако му е близо часа до тръгване - дори и не почва ами чака следващата смяна ... аз бях потресена - все пак си пациент и плащаш на държавата години наред, те това раждане им го плащат, да не би да стоят там от добро сърце...

# 452
desunique - Ами да, изключително недоволна съм и не бих отишла повече там. Да не говорим, че чаках 3 пациентки около час и 40 минути. Притеснява ме, че този некадърник работи и в майчин дом - ако ми е на раждането няма да съм никак спокойна.

jadika - аз точно заради това съмнение, че просто ме агитира за екип - отидох на второ мнение.
А пък и сега като ми поутихнаха страстите си мисля - той ако е категоричен за секцио - ще го каже - какво означава, че съм на кантар. И така ми ги пуска мухите в главата - 14 часа болка, не знам си колко см разкритие, после може да те срежат.... ми то винаги има риск да тръгнеш да раждаш нормално и да те срежат в последствие. Плюс това не е задължително да раждам 14 часа, аз вярвам че ше родя бързо. И другото - много му куца теорията с упойката - при положение, че искаш и си плащаш - какво - няма да сложат ли? Тия на друга да ги обяснява.....

# 453
  • София
Деси, а ти си решила в Тина Киркова така ли? Моя дето ми следи ЖК ме агитира за там, ама нещо не знам...  Той също така ми обяснява, че едва ли не като си без екип няма кой и упойка да ти сложи - защото едно раждане траело по 10-14 часа, а пък смените им са по по-малко и един вид един те почва, друг те довършва... ако му е близо часа до тръгване - дори и не почва ами чака следващата смяна ... аз бях потресена - все пак си пациент и плащаш на държавата години наред, те това раждане им го плащат, да не би да стоят там от добро сърце...

Да, в "ТК" реших, и то по простата причина, че ще съм със секцио, а не съм чула там да има лош хирург (освен един, може би) Peace Така че без избор на екип мисля че е удачен вариант  Simple Smile

# 454
ianaika mvsh...благодаря ти за успокоението... Hug...аз мислех ако до понеделник съм така...да ходя и аз при някой лекар /че моята нали е болна/....ама сега виждам, че няма смисъл...
Аз да си призная... Blushмай нощно време само ме хваща шубето...през деня нищо ми няма...ни стягане..ни болки...всичко нормално...ама като си легна ..ooooh!

Май, Май наистина е до внушение и до страх да ти кажа  Rolling Eyes И на мен нищо ми няма през деня, само нощно време... Ти ако искаш, за твое успокоение пак си отиди на преглед, че не искам да те подвеждам... но според мен, ако тези контракции не са на еднакви интервали, не се усилват и зачестяват, няма как да предизвикат разкритие  newsm78 Аз не, че не съм паника де! Днеска след прегледа мъжа ми вика, айде спокойна ли си вече? И аз му казвам, абе не се знае, както са подготвителни, може да станат и родилни и аз да не усетя, защото си мисля, че са подготвителни  hahaha И той се смее и вика, е вече не знам какво да ти кажа, стига си си мислила само такива неща, жената ти каза, че няма как да не усетиш, че са родилни  Laughing Така че викам аз да я караме по-спокойно и по-позитивно, че накрая наистина да не вземем да започнем да раждаме от внушение  Hug

jadika наистина ситуацията е слабо казано, да се нарече ужасна!!! Аз ако бях на твое място щях да откача! Наистина се надявам да откриеш добър специалист, който да може да даде адекватен отговор на въпроса ти. Но все пак си мисля, че твоя доктор ти е казал така, за да изкара пари от теб! Надявам се, че не е така и ти пожелавам успех  Hug

# 455
Еми в МД в ДКЦто всички са трагедия. Има някаква д-р Савчева ли е, Славчева ли е, пред нейния кабинет има винаги голяма навалица, но тя е и шеф на ДКЦто. Другите няма какво да ги коментираме....Аз не съм убедена, че тези лекари изобщо израждат, но то това може да се провери. Във всеки случай и първият не е прав да говори така. Не знам. Ебати държавата, ебати чудото...
Аз пера дрешките на 30 градуса, защото са цветни. Ако бяха бели, щях да ги пусна на по-високо. Иначе програмата ми е около час. Кратката е 17минутна, но е за по-малки количества, а сега прах всичко накуп. По-нататък сигурно ще използвам нея Simple Smile

# 456
desunique - Ами да, изключително недоволна съм и не бих отишла повече там. Да не говорим, че чаках 3 пациентки около час и 40 минути. Притеснява ме, че този некадърник работи и в майчин дом - ако ми е на раждането няма да съм никак спокойна.

Аз затова ти казвам да не ги слагаш под общ знаменател с тези от болницата. Т.е. когато ти се наложи да раждаш в МД да не се притесняваш, че можеш да попаднеш на такъв некадърник. Те си стоят в Медицинския център и си кютат. Вчера примерно бях на преглед при моя гинеколог и точно д-р Славчева влезе да си излее душата по време на моя преглед как само тя и той работели в този център и как от не знам колко часа имало прегледи само при тях двамата, докато еди-кой-си друг лекар се скатавал и не преглеждал докато е на смяна. И наистина пред двата кабинета беше като по време на купонната система - опашки. Но и тя и моя лекар не израждат. За момента знам само за един от МД да изражда - д-р С. Георгиев. Но той май не дава дежурства и при това положение няма как да ти се падне да е той.
Иначе е лошо, че си се разочаровала и така специалистите от болницата незаслужено влизат в черния ти списък.
Само дано не го тълкуваш като агитация или нещо подобно. Аз имам подобни разочарования с ТК. Но не мога да кажа, че е лоша болница! Въпрос на личен избор.
Избери си болница където да имаш доверие на персонала. Иначе ще ти е трудно да се отпуснеш във важния за теб момент. А това е само в твой ущърб.

# 457
desunique - Така е, права си. Аз бях твърдо решена в МД, а и все още не съм се разколебала. Мисля да се отдам само на позитивно мислене и хубава нагласа. На баба ми все таза са и мерили и все на изследвания все едно е ходела... пък и като ме приемат с контракции, аз мога да споделя казаното от лекаря и вече ако специалистите преценят - тогава да ме режат. Мисля, че това е най-удачното решение, поне на този етап.
Лека вечер на всички и благодаря за отговорите момичета! Ще пиша по натам какво е станало!

# 458
ianaika, кофти късмет, мила!Наистина потърси 3-то мнение, че то с тези специалисти на които си попаднала...нямам думи.Направо се чудя как им дават дипломи на такива...пфууууууу!То, какво се учудвам, нали имам познати в копирни центрове и судентите по медицина си правят пищови или пък кихат кинти. Още едно безумие в държавата ни:то с тази ЗК и не знам какво си още, тия доктори ги направиха търговци,всичко хуманно и хипократово май се замени от култа към финикийските знаци...Ох, отплеснах се, ама си е дразнещо, да те гледат като ходеща касичка... Разбира се, винаги има изключения,но за съжаление рядко срещани #2gunfire

# 459
Момичета, съвсем ме вкарахте в размисъл сега с тези дрешки, то голяма стерилизация, голямо нещо.  Rolling Eyes
Аз моите ги изпрах на 30 градуса, изгладих само тези за болницата и то отгоре отгоре, другите ги прибрах в найлони да не се прашат и толкова, изобщо не се виждам да гладя всичко всеки ден, то по тази логика и моите дрехи трябва да гладя, където се допира и т.н. Не знам, малко в повече ми идва прекалената стерилизация на всичко, може и да бъркам. Ще видим какво ще каже мойта акушерка като идва у нас, почти два месеца ще идва, така че ще науча всичко.  Embarassed newsm78

# 460
jadika наистина ситуацията е слабо казано, да се нарече ужасна!!! Аз ако бях на твое място щях да откача! Наистина се надявам да откриеш добър специалист, който да може да даде адекватен отговор на въпроса ти. Но все пак си мисля, че твоя доктор ти е казал така, за да изкара пари от теб! Надявам се, че не е така и ти пожелавам успех  Hug

Да, де предполагам, че ме разбрахте, че тук говорих на ianaika Вече хич ме няма  ooooh!

# 461
ау ianaika успокой се:) виж всяко раждане е различно и какво трябва да се направи в повечето случай се решава на място. упойка няма да ти сложат, ако нямаш разкритие. има си много тънкости и варианти много. все пак и бебчо се гледа, и родовия процес как протича, ние не сме лекари. моето мнение е да намериш специалист, на който да имаш доверие и да го оставиш да си свърши работата. много е неприятно, че си попаднала в първия случай на толкова откровено нагъл човек, във втория на некомпетентен. консултирай се и си избери доктор. моето мнение е, че без да бутнеш пари, рискуваш. Ама недей и да разсъждаваш така на баба ми не са и мерили нищо, че е несериозно:) (моята баба е раждала 3 дена, представи си 3 дена контракции вместо няколко часа) Успех

за прането според мен дълга програма няма нужда, иначе аз гладя не за дезинфекция, ами да са мекички уж, но мен гладенето ме успокоява:)

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 23:16 от roxy_

# 462
  • Sofia
Привет от нас...най-накрая  Mr. Green Blush
Искам да приветствам всички,които вече са станали мами и да им пожелая много радост,детски смях,топлина и любов и бързо възстановяване,

а на всички останали успех и здрави бебчета  Hug Praynig
Аз още се опитвам да се впиша в екшъна у дома и на моменти да си кажа,че направо ми идва да се гръмна  Laughing Баткото приема бебчо много добре,само го търси и е много грижовен,тества му бибероните но стоп,завива го,отвива го...страшно е! В първия ден,когато се прибрахме аз храня малчо,Гуго ме дърпа да го приспивам за обяд,а аз се смея с глас и не знам кой от двамата да подхвана.
Сега да разкажа за раждането
Бяхме си избрали 17.09 за плановото секцио,защото тогава направихме 4 год. от сватбата,тати се казва Любо и имаше имен ден,но заради гестационния диабет се оказа,че Миши не понася контракциите и трябваше да го извадим (това се случва една седмица преди 04.09) и така бързо определихме друга дата и до тогава трябваше да успея с всички изследвания,тестуването за упойки и документи.В 6ч. на 04.09 бях в ТК,направиха ми всички необходими процедури и в 7:30ч. вече бяхме в операционната.Малкия Михаил проплака в 7:50ч. и беше най-грозното мишленце,което бях виждала  Crazy -синьо-бял,смачкан и намръщен. Секциото мина много бързо и беше голяма забава-вицове,бъзици и чесно да си призная не разбрах кога свърши.В 8:30ч. вече говорех по телефона и приемах поздрави в реанимацията,а в 12ч. за първи път ме изправиха да стана и направих няколко крачки  Flutter Не мога да кажа,че не ме е боляло,но знам,че колкото по-бързо се стане,толкова по- бързо се възстановяваш и истината е,че от момента в който можех да седна в леглото определено болките намаляха.Към 14ч. поисках да ми махнат катетъра и към 15ч. отидох сама до тоалетната,което означаваше,че мога да се обслужвам сама и вечерта  поисках да ме преместят в стая.Бебчо обаче като баткото беше с ниска температура и трудна адаптация и го сложиха на термоплот,а на следващия ден беше и на системи  Cry За първи път ми го дадоха на третия ден и веднага засука,но в деня преди да ни изпишат се оказа с инфекция и така трябваше да останем още 5 дни в болницата  Cry Изпуснахме рождения ден на бати,който беше на 08.09,изпуснах тържеството в градината с тортата и доста си поревах,но важното беше всичко да е наред с Миши.Изписаха ни на 11.09 и съм безкрайно благодарна на всички в ТК-лекарите и персоналът бяха невероятно мили и отзивчиви  Peace

Отивам да се храним  breastfeeding
Много целувки от нас и обещавам скоро пак да пиша  Heart Eyes

# 463
  • София
Здравейте и от мен, момичета wavey wavey wavey

Даниелка
, честит син!!!
Да е жив и здрав, много безгрижен и щастлив да расте, да озарява дома ви с детския си смях!!! Чакаме те с нетърпение да разкажеш повече подробности за раждането, за болницата като цяло. С екип ли беше, доволна ли си от лекари, акушери, неонатолози и т.н.[/size][/color]

ianaika, аз също бих те посъветвала да се успокоиш доколкото е възможно и мисли само за скорошната среща с бебчо Heart Eyes Heart Eyes Не мисля, че имаш нужда от трето мнение, защото според мен първия доктор, ако беше убеден, че си за секцио, щеше да ти го напише, че е по медицински причини и  толкова.
Колкото до темата с/без избор на екип - това е обсъждано много пъти и всеки си има мнение. Само ще кажа, без да натрапвам мнението си на никой,
Скрит текст:
че според мен най-важно е вътрешното спокойствие на родилката. Ако се чувстваш по-спокойна като си платиш - плати си, ако това не ти е определящо за спокойствие - недей. Аз лично мисля, че парите не могат да ми дадат гаранция,че всичко ще е наред. В крайна сметка, дори и при най-известния доктор да раждам, дори и кой знае каква сума да платя, ако не дай си Боже нещо се случи с мен или бебето - 100000% съм сигурна, че всички ще са ми криви, без да ме интересува при кой специалист съм раждала. От друга страна, ако  всичко си мине добре, тогава все ще съм  доволна, ако ще и при най-безизвестния стажант-доктор да родя. Друг е въпроса, който някои родилки поставят - за доброто/ човешкото отношение по време на раждане, получено чрез заплащане - значиии, казвам ви, както и да се държат с мен, все ще ги игнорирам!!! Майната им,нали съм там няколко дни, ако искат да са мили, ако не искат да  не са! Аз и бебето само да сме здрави  и това е, друго не ме вълнува. А здравето с пари не се купува, така че.....никакъв избор на екип, поне за мен!!! finger

За прането на бебешките дрешки - вече пуснах 2 перални (едната с по-светли дрешки и една с по-цветни). И двете ги пуснах на 40 градуса, на някаква програма за деликатни тъкани, около 1 час.  Започнах и да ги гладя, ама тия миниатюрни дрешленца така трудно се  1ironing, че май, май и аз няма да продължавам дълго с изпълнението на този процес. smile3506

За грима - едва ли ще се гримирам за раждането, даже със сигурност няма да го правя, но за изписването - 100% ще се понаглася, няма как  4470 4470 4470

За страха от наближаващия момент
-  мен изобщо не ме е страх, сигурно защото не знам какво ме чака hahaha hahaha Да не казвам голяма дума, ама даже и контракция не знам какво  е до момента newsm78 newsm78 Когато и да започне - сутрин/обед/вечер - все ми е тая, само да започва навреме, а не да преносвам, това ми е страха на мен Praynig Praynig Praynig

Имам един въпрос - протекторите за матрачетата прахте ли ги и как? Ето за тези питам: На тях гледам,че е означено само на ръка, ама нещо не ми се нрави, та за това се чудя newsm78 newsm78

Хайде лека нощ от мен!!![/color]

# 464
Ох, тази вечер май няма да се спи  Cry Умирам за сън, а като легна и нямам въздух да дишам! Голям ужас... дано по-късно да поотмине!Някой друг има ли такъв проблем и как се справяте  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт