Ей го лятото дойде, МАРТЕНЧЕ се готви за море - тема 18

• 70 387
  • 639
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Сиренце, май си дежурна по поддържане на темата ни активна и интересна:) Аз обаче така и не успях да направя онова упражнение с римата. Толкова ми е смуглаво, че хич не ми се пеят песни, па камо ли редовно ( което си е направо загуба за децата, ама... ). Въпроса "защо" съм вече сигурна (или поне почти), че повтаря папагалски, а не ми задава реален въпрос. Той го задава почти постоянно - със и без връзка с разговора. Вече отговаря и на въпроса "защо", но отново не по смисъл, а наизуст - "Нискам мия зъби" - "Защо?" - "Ущоту нискам".
 Но въпросът не е по-малко досаден де, все пак като ми го зададе и си държи да получи някакъв отговор, а го задава често.
 А после ще отговоря и на новите въпроси, макар, че то е трудна работа, не му броя думите например, но ще предполагам.

# 361
Искам да кажа,че вече се отбихме. Whistling GrinningОт 10 дена Мартина вече не суче,но и не си търси.За щастие нямаше драми,а всичко се случи от само себе си с малко настоятелност от моя страна. Grinning
Обаче все още се събужда веднъж за да дойде при нас в леглото да се гушка и заспива.
Аз ще почвам работа от понеделник,така че малко по-рядко ще пиша.За сега ще се гледат с таткото,а от 1.04 би трябвало да тръгне на ясла.Ще видим как ще протече всичко,че е свикнала с мен и татко й само/няма баби на разположение ,за съжаление/и може да има проблем с леличките,но поне ще си играе с децата Simple Smile. Thinking

# 362
Искам да кажа,че вече се отбихме. Whistling :
Бравооооо

Толкова ми е смуглаво, че хич не ми се пеят песни,
Още ли ти се гади? Коя седмица си вече? Разкажи повече за новата бременност деее  Hug

Сега аз да се похваля -
Анастасия вече е без памперс, освен нощем. От 2дни и в яслата ходим без (притеснявах се,че там ще я е страх/срам да си казва и само вкъщи караше без, но видях че почва да се връща към него и ги помолих и там да го махнем)
Също така сама пожела да си спи в нейното легло, с което аз имам голяма драма, но важното е че тя го иска и уважих желанието й. Криво ми е, че нощем не се гушкаме, но явно вече е голямо момиче...
Иначе говори все повече и повече, вчера се тюхках нещо и незнайно откъде тя ми вика,никой не го използва вкъщи, така че най-вероятно е от яслата: Покойно мамо, покойно (което е спокойно, ако някой не е разбрал).

# 363
Големи успехи на малки принцески   bouquet
Браво на Мартина и на Анастасия  Hug
Маринелка, много скоро ще гушкаш едно още по-мъничко момиченце, така че не тъгувай Simple Smile
Скреч, ти къде се загуби? Разбираемо е за теб, че не намираш сили, каквито ти се иска - на мъничето са му нужни, така че всичко си е както трябва.
Мъчим я тази тема, ама хубаво, че дори и да не пишете редовно всички тук, поне периодично четете.
Аничка, успешен старт на работата ти!
Да подсетя софиянки, които имат желание да празнуват втората годинка в клубче,че вече е време да се запазват дати, защото в добрите места бързо се заемат хубавите часове, и после е неприятно да трябва да правиш компромис - да празнуваш не на деня, или в уикенда след две седмици например...

# 364
Здравейте!
Аз за рождения ден много се чудих, з/о се пада понеделник 25.03. Обаче на 23.03. е Тодоровден и Теди има имен ден, а е събота. В крайна сметка ще празнуваме имен ден, а в яслата в понеделник - рожден ден. Това измислих аз.  Laughing
Ако има някой в подобно положение, може да сподели идеи. Иначе имаме удобен детски клуб до заведението, в което ще бъдем, но аз не искам програма с клоуни и тем подобни, а просто да платя престоя на децата за 2 часа примерно. Много искам май. По Коледа ходихме в няколко клуба и не съм очарована от забавленията там, а скъпотията въобще не ми се коментира...
Споделете как мислите да протече рождения ден на вашия рожденик, за да почерпя идеи.
Хубав и слънчев ден на всички!  Hug

# 365
Споделете как мислите да протече рождения ден на вашия рожденик, за да почерпя идеи.
През деня в яслата, поръчала съм вече украса,торта и разни други вкусотии +подаръче за всяко дете, поръчах и пинята, мисля да взема и моливи за рисуване на лицата, а едната лелка да ги нарисува, но трябва да се допитам до директорката.
Вечерта ще сме с най-най-близките роднини и приятели в един ресторант

# 366
Сиренце,мисля че ти беше казвала че си правила списък с желаните подаръци, ще споделиш ли какъв е, понеже и мен фамилията почна да ме натиска какво да й вземели, може да почерпя идеи  newsm78 Hug

# 367
Аз също бях много против комерсиалната част на детските клубчета - чудех се как за 5-я рожден ден на племенницата ми (това й беше първият рожден ден в клуб) вместо подарък,  решиха да й подарим общо всички роднини празника в детски център. 300 лв ми се струваха страшно много пари за тези два часа. А сега ние ще дадем вероятно много повече, но съм преценила, че това е "инвестиция" в емоционалните преживявания, емоционалната интелигентност, ако щете, на нашия малчуган. Всичко зависи от хлапето - доколко развиващо за него/нея, го намирате; всеки в дадения случай си преценява доколко това е порочна практика, доколко е социално учене. За Марио рождените дни в клубче са върховно удоволствие, той обръща специално внимание на всеки детайл на празниците, където сме ходили (на повече от десет рождени дни сме били). Затова говорихме с него, и поканихме всички деца, които досега са ни канили, плюс още няколко негови по-малки приятелчета, и запазих за два часа и половина познат клуб, в който знаем как протичат такива празници. На т.н. "каки" разчитам само да ги пазят физически, не съм поръчвала специална аниматорска програма. Е, ще ги рисуват, ще танцуват на известните парчета, и т.н., но няма да има тематично парти. Само да сме здрави всички.
Силвия, много добре си ги замислила вашите празници.
Два часа без специална анимация си е предостатъчно.
Маринелка, ти и пинята си поръчала - какво ще има в нея? Радват ли се толкова малки деца на това доскоро непознато за мен забавление?
Отказах се от списъка - реших, че ми е неудобно да задължвам хората с конкретни неща. Иначе, ако някой все пак ме попита, бих казала, че всичко по-нетрадиционно с латински букви и/или цифри до десет ще ни бъде много полезно. Микрофон е нещо, което също бих искала да имаме.

# 368
Маринелка, ти и пинята си поръчала - какво ще има в нея? Радват ли се толкова малки деца на това доскоро непознато за мен забавление?
Има два модела пиняти - едни които се "бият" с пръчка, докато не се разпаднат и другите, които са с въженца - нареждат се децата в редичка,всяко дете дърпа въженце и не е ясно с кое въжене ще се разтвори. Ще е пълна с малко пакетче лакомство за всяко дете.

# 369
  • София
1)Д - обаче нямам никаква идея кой е верния отговор при нас. Предвид, че дърдори много и може да изкаже всичко, което иска, употребява и думи, които самите ние ползваме по-рядко, не ежедневно, за това избирам този отговор.
2) В - интересно, че съкращава елементарни думи, а някои сложни произнася целите. Също за някои думи си има и пълен и кратък вариант, като в различни моменти ползва различните варианти.
3)  Д - това го може, но по-чсто в ежедневието ползва изречения тип В.
 4) Г и Д. Може да каже думата "къде" и често ни разпитва някого или нещо къде е съвсем осъзнато. За "кой" също пита, но понякога смисъла е "какво е това", а не "кой".
5) Б, В и Г.
6) - ще взема да се напъна да му изпея 5 пъти песента за патето, да видим какво ще каже.

Аз си мисля, че макар брат му да не умееше много неща на неговата възраст, той ги измисляше, докато Никола ползва "наготово". Просто повтаря. Дори игрите на брат си повтаря, докато Митко си има свои фантазии и измисля.

Хора, това дете е голям беладжия! Той унищожава всичко за отрицателно време. И докато аз оправям едно, той намерил да върши друго. Само докато мина през тоалетната, той изсипал меда в купа с морска сол. Ако не седя да го контролирам стриктно какво прави с боичките, изсипва водата вътре в тях и понеже няма как те да поберат толкова много вода, масата и пода се наводняват. Набутал в касичката на брат си каквото може да муне, включително неща, които мухлясват. Докато простирам, ми размъква прането и бърше мръсния под. И изобщо безброй поразии, като за всяка една сме говорили много пъти и съм му показвала или казвала, че не е приемливо да го върши.

# 370
Маринелс,браво на Анастасия за памперса.Ние лятото също бяхме много напред по този въпрос и изведнъж след летния вирус с разстройството спря да си казва или казва като е свършила всичко. Mr. Green А това ,че иска да спи сама е много хубаво.Аз също искам Мартина да се научи така,но тя иска да е все впита в мен дори и нощем.Аз много се кефя,че се гуши,но понякога искам да спя спокойно на широко. Crazy
А ти как си?
Сиренце,благодаря за пожеланието.
Skrech,аз понеже знам че и Мартина е беладжийка и все едни ги измисля гледам да ми е пред погледа.Като ще простираме например,аз нося лигена а нея карам да отваря вратите и т.н.

# 371
Ехооо, нас помните ли ни? Не съм писала доста дълго време, а сега се разболях и съм си вкъщи. Виждам, че сме събудили темичката, което ме радва. И ние вече сме в очакване на втория рожден ден, макар че сме едни от последните мартенчета. Ние също сме без памперс може  би около 10 дни. В началото беше малко зор, дрехите бавно съхнат и след като се напишкаме 2 пъти на мама бързо и писва и пак се опираше до него, но от 5 дни е при майка ми и вече сам си казва. А преди това, ако не го сложа аз си казваше само, че когато вече е мокър. Simple Smile Надявам се да не се разболее Митко, че ние и двамата го изкарахме с висока температура и отпадналост, както и много неприятно главоболие. Що се отнася до говоренето- доста думи вече казва, но в цели изречения не ги свързва. Вчера бях да го видя за малко, не знаете колко ми криво така, половин ден съм ревала. Та нашият Митко ми казва, че Терри (натъртвам на РРРР) ще яде бой като не слуша. Става въпрос за пудел. Иначе някой думи така ги повтаря, че човек трябва да внимава какво и пред кого говори. Преди няколко дни отиваме на рожден ден, но времето беше ужасно и попаднахме в едно задръстване. Общо взето никой не караше и мъжът ми се ядоса и вика: "Айде карай "майна"" , а нашият отзад от столчето и той повтори. Сега като го попиташ какво казва тати на другите,чичковци, които не могат да карат отговорът е: "майно,майно".

# 372
Sabrina  Hug И без памперс е Митко вече, и почти ясно р си казава момченцето -  браво на него! А ти да оздравяваш скоро!

За памперса - ако сам не се откаже дотогава, ще чакам късна пролет; сега не мога да се концентрирам върху това.

Ех, тия  симпатични наши мами със сладки втори/трети лентички   bouquet Догодина по това време и аз си пожелавам да съм като вас  Grinning Пък и тогава дружинка може да се очертаем от престрашили се Wink
Скреч, мерси за анкетата!
Андули как ли си? Драсни някоя хубава новина, като му дойде времето (ама то май дошло  newsm78)

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 15:18 от sirence

# 373
  • Sofia
има ли още някоя мама, която не слага детето на гърне? Аз разчитах в яслата да я научат, но тя ходи седмица и половина и пак се разболя, и малкия е с бронхиолит, та май яслата чак късна пролет ще е. От време на време си носи гърнето и сяда, но рядко. Аз като я питам все не иска, а аз не я насилвам. Решила съм лятото да махам памперса, но дали пък не е късно...... newsm78

# 374
Добър вечер!
Днес се качихме с лифта на Витоша и на Теди много му хареса!  Hug
Иначе за гърнето - като тръгна на ясла септември сядаше, но като сви студа явно спряха да ги слагат толкова често и не се задържа много на гърнето.  Simple Smile В най-добрия случай малка нужда върши там, но скоро не се е случвало. Надявам се като се постопли бързо да махнем памперса.
Попрочетох за тези "пиняти", видях, че и хартиени торти има, но май нашата ще е класическа.  Simple Smile
Аз искам да питам Маринелка - кой ще снима в яслата на тържеството? Аз много се чудя - фотограф ли трябва да наема? От яслата казаха, че е най-удобно м/у 10 и 11 часа сутринта - тогава била волна програмата.  Laughing
Лека вечер от нас!

Общи условия

Активация на акаунт