Висока кръвна захар на 3-годишно дете

• 2 752
  • 5
  •   1
Отговори
При последните профилактични изследвания, кръвната захар на дъщеря ми(3 г.) е 6,5 при референтни стойности на лабораторията 3,8-6,1. Чудя се възможно ли е да е от храна. За съжаление, направихме изследването в четвъртък сутринта на гладно , a взехме резултатите чак вчера и не мога да си спомня със сигурност какво точно е яла в сряда вечерта. Спомням си, че вечеряхме пица, но дали е яла нещо сладко за десерт не помня.
Иска ми се утре сутринта да я заведа на друга лаборатория, за да повторим, преди да отидем при лекарката, но днес яде бисквитена торта и се чудя дали това няма да даде също някакви отклонения.
В крайна сметка четох, че за диабет при децата може да се говори при стойности над 7,8 на гладно. В такъв случай стойност 6,5 какво би следвало да показва. 
Извинявам се за много въпроси, но се чувствам много притеснена и объркана. От друга страна детето си е жизнено, пие вода и пишка както обикновено, това ми дава някакво спокойствие.

# 1
Има и преддиабетни състояния.
Ако детето не е закусило вечерята едва ли ще се отрази.
Пуснете и в друга лаборатория, пак на гладно, изследвания.
След това идете при лекуващия лекар, ако е над референтните стойности да ви даде направление за специалист.
Нищо не мисли, преди да сте минали през прегледи при специалист. Нито се плаши, нито се успокоявай- и двете са безсмислени, важно е да се установи истината.

# 2
Въз основа на това изследване поискай направление от личната за профил и го направете в друга лаборатория.
Внимавай първото сутрешно изследване да е на гладно, но все пак да не е минало много дълго време от събуждането, защото ако изчаквате няколко часа на гладно кр. захар пада и може да даде пък фалшиво-ниски стойности.

# 3
Благодаря за отговорите. Утре мисля да я заведа в друга лаборатория, защото в тази, която я изследвахме и нямам голямо доверие. Дано всичко е наред.

# 4
Никога не се шашкай предварително.  Peace Пиши за развоя след това. Желая ти всичко да е в ред.

# 5
Второто изследване в друга лаборатория показа 3,78 при норма 3,5 - 5,5. Правено е на гладно. Следобед ще занеса двете на личната, надявам се първият резултат да се дължи на грешка в апаратурата (свекърва ми е лаборантка и каза, че не е изключено).

Общи условия

Активация на акаунт