Есен иде, не остана, скоро ще съм ДЕКЕМВРИЙСКА мама!

• 27 854
  • 705
  •   1
Отговори
# 645
Златен це, дали не е хълцане? Моята бебка хълца доста, обикновено след като хапна  Wink
Софи, добре си си дошла и тук! По-добре да лежиш в болницата напразно, отколкото с основателна причина.  Hug

# 646
Не мисля, че е хълцане, защото доста често ми се случва, а това е различно.  newsm78 Освен някоя ръчичка да е, други варианти нямам.  Rolling Eyes Дано не е нещо притеснително, ама такива нови усещания ми нарушават спокойствието.  Joy

# 647
Zlatence  Simple Smile, и аз усещам такива вибрации и с предната бременност ги усещах, на мен ми казаха, че бебето като бълника водите се усещали такива вибрации  Crazy, пък дали е вярно не знам.  Grinning Но не е хълцане със сигурност, хълцането се усеща като пулсации, абе все едно голям човек като хълца, така хълцат и бебетата. Синът ми хълцаше много, но това бебе още не съм го усещала да хълца и малко се притеснявам, вашите бебоци хълцат ли?
Софи, браво, че си си вкъщи вече. Между другото престоя ти там има и положителна страна, като отидеш да раждаш обстановката ще ти е позната, може би и персонала, така стресът ще е по-малък. Аз си спомням като отидох да раждам първия път всичко в родилното ми се струваше много страшно, не познавах никого и за мен си беше голям стрес.
Дано на никоя от нас повече не се налага да ходи в болница, чааак за раждането, и то не по-рано от девети месец.  Hug
Лека вечер на всички!

# 648
Sofya радвам се,че няма нищо притеснително и си вкъщи
И при мен днес следобяд имаше едни странни ритания докато лежах,много често,незнам дали са вибрации,но не е хълцане едно след друго,смених позата и спря.Незнам дали не го притискам като лежа,после пак ми се случи.

# 649
  • София
Добро утро и хубав ден, мамита! Благодаря ви много за милите думи smile3525
Zlatence не се притеснявай от тези усещания, аз си ги имам отдавна, понеже бебчо си е седалищно и ме подритва отдолу. Един път го усещам точно като виблации, а друг път - като едно такова чегъртане и ахааа да си покаже крачето  Laughing  Понякога е толкова силно, че подскачам  Simple Smile Неприятно е, но щом не е болка, не е нищо опасно  Peace

# 650
  • София
Добро утро!

Софи, добре дошла! Е сега вече знаеш всичко за себе си след тези обстойни изследвания и прегледи Simple Smile Все пак си е най-добре в къщи, а вече и на спокойствие без работа и ще си почиваш!

Аз да се оплача, че пак съм с бактерии..... то всяка една микробиология нещо ми носи! Първо гъби, после нямам гъби а Ентерококи, сега нямам гъби и Ентерококи, но имам Стрептококи и пак съм на антибиотик (аглументин) и пак глобули.... какво ли ще следва след това! Тъпо е, че една инфекция да имаме не може да раждаме нормално въобще!

# 651
Brayda стрептококите трябва да ги излекуваш и мой съвет без секс до края.Док. ми обясни,че стафилококи и стрептококи са опасни както по време на бременност така и ако ги има по време на раждане за бебето.Кандидата не била опасна.Дано следващия път няма вече нищо,много е гадно и аз постоянно се боря с какви ли не гадове smile3511

# 652
...Док. ми обясни,че стафилококи и стрептококи са опасни както по време на бременност така и ако ги има по време на раждане за бебето...
Добро утро, мамита !

kat-bati и аз съм чувала абсолютно същото - като причина знам, че по време на нормално раждане се предават много лесно на бебчето...колко е така и каква е вероятността е друг въпрос.. newsm78

Да се оплача и аз - от вчера следобед ме дращи гърлото, вечерта вече ме напъваше да кашлям и имах лек гърлобол. Пръснах веднъж Тантум верде спрей, за да ми се поуспокои малко гърлото, имаше ефект, и започнах да пия чайове с мед и лимон. Обаче адски ме загложди следното(естествено след като изпих вече три чая Shocked)  - може ли да се пие чай ей така, безвредно ли е? Зачетох се в нета кои билки може и кои не може и от всичко което изпих открих само една, за която намерих че не е добре да се прекалява.

Някой да има мнение по въпроса?

# 653
  • Sofia
Софи, браво на теб, че вече си си в къщи и най-вече, че всичко е наред Hug Hug Hug Получила си и бонус  Laughing - пълни изследвания, което е много добре, защото знаем каква въртележка е ако трябва да направиш всички тези изследвания Laughing

Брайда, спокойно миличка, пак ще ги изтрепеш гадинките, има време до раждането, така че ще измрат  #2gunfire Много е неприятно, но няма начин...  Hug Hug Hug

Говорите за вибрациите - аз имах тези усещания съъъъъвсем в началото когато съм забременяла и в първия месец - все едно съм се облегнала на вибриращ ел.уред. Но изчезнаха след 1вия месец, сега само си усещам движенията на бебка. Още не съм я усетила да хълца така, както кака й хълцаше - по 100 пъти на ден, но няма как да го сбъркаш, защото то е толкова ритмично, същото като при голям човек. Мисля си, че вибрациите, които усещате, се пораждат ако бебчо е докопал някой нерв из коремчето...На мен пък ми изкача нещо твърдо, около 5-6 см около пъпа и си мисля, че е я някоя петичка/стъпалце или част от краченце, защото направо си боде та се опитвам с леки срижения да го преместя по-навътре към корема - понякога става....

И мен яко ме нерви таткото - две вечери поред не вечерям с тях, защото ми чете лекции да не приготвям повече храна отколкото може да изаде, а то притоплена храна не яде и се дразни като давам останалото на кучето. Еми добре, ама аз как да разбера колко точно ще изяде.... Абе щура работа, рева като малоумна заради подобни глупости, но пък хубавото е, че се чувствам по-добре като не вечерям Mr. Green Лягам си по-рано, а той отива да спи при детето (то и сексът вече е мираж с тоя корем и болежки) но добре че поне сутрин се поздравяваме все едно нищо не се е случило.... тези хормони направо ще ме побъъъъъъркат #Cussing out

# 654
timida48,мен като ме боля гърлото пих чай лайка с мед и лимон,отделно много мед+масло+малко сода,само лимон хапвах и за 2-3 дни ми мина/бях много притеснена да не направя г.ангина/.Моят чай беше купешки.Все си мисля,че колкото и да е вреден чая  е по-добре от антибиотик.

# 655
  • на земята
timida48,не може всякакъв чай,защото има някои които предизвикват контракций,когато питах доктора за чая ми каза,че може лайка,липа и маточина..)))  БРАЙДА ,откъде дойдоха тез бактерий пак  ooooh! ще ги избиеш само се не ядосвай  Peace   Приятен почивен ден на всички   bouquet

# 656
Brayda дано да ги изтребите тези гадини  Hug

# 657
  • София
А, сигурно ще ги изтребим. Знам, че са опасни и че ако родя със стрептококи, бебето може да се разболее от ангина още веднага след раждането.
Кандидата също е опасна при раждане.

Пия си стриктно лекарствата и така....

Айде още малко остана (2 работни седмици) и се пенсионирвам за 2 години hahaha

Дани - на теб, лекарката ти каза ли ти кога почват да се следят тонове на бебето във Вита? На мен ми казаха от 35-та седмица. Славкова щяла да ми даде обменен картон и да си ходя за тонове в АГ отделението - акошерките пускали тоновете, после явно ще й ги показвам. За съжаление май твоята и моята лекарка не се застъпват на смяна (Славкова е само петък и събота), защото иначе можеше да се уговорим примерно всеки петък да ходим на тонове заедно и да се виждаме (я кафе преди това, я след това с големите тумбаци).... Трябва да разучим нещата. А ако сме секцио и двете туко виж сме се засекли, а това означава, че няма да ни е гадно, скучно и страшно Wink (поне на мен де... Simple Smile )
А мисля че имаше още една мама при Славкова тук. Може да се уговорим и с нея Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 15:03 от Brayda

# 658
  • София
Brayda+Дани аз съм при Славкова и съм на преглед на 13и октомври и съм секцио, намериха ми изтънена ретина на едното око, да напомниа на всички да си прегледате очите,особено тези с нормалнмо раждане, диоптъра не е фактор за състоянието на ретината

# 659
  • Sofia
аз съм при Илиева на 9окт в 18.30  #Crazy иначе не ми е казвала каква е процедурата около тоновете - ще питам... но защо да не се разберем да ходим заедно, нужно ли е лекарите да са там или само акушерките са достатъчни? Доколкото знам Илиева не е на работа пт-сб-нд.

Ще е супер да се засечем и за секциото - хайде като се видим ще говорим Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт