Искам да ви постна нещо написано от наш приятел послучай Празника на Народните Будители.
Днес е денят на народните будители. Преди години той е честван в деня, в който Светата православна църква е чествала паметта на свети Йоан Рилски - закрилник на българския народ.
Тогава преди години той е бил общонароден празник, сега ... сега не знам дали вече е празник или по-скоро някакъв ден за сантиментални спомени от сорта „Еееех едно време какви българи е имало“.
Мислех си след снощната хелуинска инвазия на „вампири“, „духове“ „страшилища“, колко ли от тези деца днес ще се запитат защо всъщност не са на училище ? И дали този празник точно затова е празник, че не ходят на училище, а не че трябва да си припомнят за онези хора, които преди години събудиха народа ни.
Мислех си след тази ураганна цивилизация, американизация, европеизация, и не знам вече каква още „...ация“ дали не се размиваме в една еднородна сива каша. Дали пък наистина понякога не трябва да си останем националисти, но да запазим онова мъничко огънче, което е останало в нас и светът да бъде по шарен, а не сив и еднообразен.
Питам се колко от снощните деца ще дойдат пред вратата ми на коледа. Но не преобразени като нещо стряскащо и отблъскващо, а лъчезарни, усмихнати и весели да благословят моя дом. Аз не искам да ми пеят старите български народни песни, аз искам просто да почукат на вратата ми и да ми честитят празника и да ни благословят. Ами нали точно нашите деца са нашите земни ангели, кой ако не ангелите могат да го направят.
Събуди се народе български, събуди се. Осъзнай се и не се откъсвай от корените си, защото едно дърво без корени лесно може да бъде отнесено от бурята на съвременната безчувствена и смилаща ни цивилизация.
И все пак за всички българи:
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ !!!
Просто исках да споделя, не налагам на никой да мисли или чуства като този човек.
Накара ме да се позамисля и мене, не че не съм се замисляла и преди това за други подобни.
А ти вече сигурно се подготвяш с пълна пара

Така обичам тия моменти, ама ще трябва да почакам доста докато дойде и моят ред
Но където и да сте, важно е, че ще си с любимия човек 

Свирепо настроение гледах по Радичков!!И И значи гледах,гледах,гледах и си викам аз нещо съм се повредила-нищо не схващам!!Побутнах приятелите дето бяха с мен-и те гледаха така странно и на всеки му беше малко неудобно да каже първи какви чувства са го обзели!! Мноооого абстрактно,мнооооого скучно направено!!!Ами поне на нашата компания не ни хареса!!

,накараме да се усмихна,благодаря.Приятен почивен ден,момичета.
с чИрвенУтУ дУмашнУтУ