СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 567
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Ел Сол, честит ти Калоян!!! Да е жив и здрав!!!!!!   bouquet
Благодаря на всички за отговорите за цвета на кожата  Hug Явно и такива бебета има...
Ние 2 нощи вече не спим - тази нощ особено беше много тежка - сукане на всеки час, рев, не ще да заспи, брей, ще излезе по-лют и от брат си май  Laughing

# 541
Ел-Сол, честито бебче! Да ви е жив и здрав юнака, много да ви радва!

# 542
Здравейте и от нас! Честито на всички мами и техните малките съкровища!!! Да са живи и здрави и да растат много безгрижни!!!
 На 01.09.2012 нормално се роди нашата принцеса - Станислава, 3500, 51 см. Отдавна сме в къщи и се адаптираме! Simple Smile Искам да питам какво давате за колики? Ние даваме Биогайя, но понякога вечер е ужасно... Sad

# 543
Здравейте и от нас! Честито на всички мами и техните малките съкровища!!! Да са живи и здрави и да растат много безгрижни!!!
 На 01.09.2012 нормално се роди нашата принцеса - Станислава, 3500, 51 см. Отдавна сме в къщи и се адаптираме! Simple Smile Искам да питам какво давате за колики? Ние даваме Биогайя, но понякога вечер е ужасно... Sad
Честито на Ел сол и Кимбарли. Да са ви живи и здрави бебчетата и много късмет.
За запек пия сироп Фрутилакс. А ако е много зор ползвам свещички.
Кимбарли, ние даваме Колииф. На всяко бебе различно действа.ние пробвахме 3 различни с Колииф се родихме.

# 544
Добро утро мамчета,  честито на всички обебели се мами и много късмет на мамите които им предстои Hug  Искам да попитам мамите които имат шевове дали се мажат със нещо ,аз макар че нямам много още не мога да си седна на д.....то,защото  ме боли доста, и ми опъват ,ако  имате същия проблем моля да споделите как се справяте Praynig

# 545
Честито на всички обебили се мами!!! Пожелавам ви дечицата ви да растат здрави и безгрижни и винаги да озаряват всичко с усмивчицата си!  newsm51 smile3525 smile3541
Лъки, мерси за закусчицата!  Hug
За коликите, и ние сме взели Биогайя, но при всяко дете е различно. Някои капки, които помагат на едни на други въобще не действат. Така, че общо взето сменяш капките, щом тези не помагат.  Peace
lina_bs, трябва да хапваш, защото трябва да има кърма за бебо.  Hug И аз нямам особен апетит, но хапвам. Хапвай по-леки храни, щом не ти се хапва друго. За ходенето до тоалетна-аз нямам проблем и не мога да помогна Sad На мен в болницата ми дадоха рициново масло, защото имах проблем и от там нататък всичко е ок.  Crazy
За залъгалките, ние ползваме на Авент и Миши много си я харесва.   smile3504 Mr. Green
Някой беше писал, че кожата на бебо е на люспички-и ние бяхме така. Педиатърката ми каза да ползвам бебешко олио - при нас не помогна изобщо  Naughty Олиото само омазнява кожата, трудно попива и запушва порите на беби. И най-важното-тя продължи да се бели с пълна сила-никакво подбрение. Даже ми се стори, че стана по-зле... Започнах с хидратиращо кремче да я мажа всеки път-по-обилно и от беленето няма и следа.  Flutter Другите варианти, до които щях да прибегна, ако и това не помагаше щяха да са преварен зехтин или мас.  Peace
Написах цял ферман  Mr. Green Лек и прекрасен ден от мен! Стиснати палчета на неродилите мами!  Praynig Ние днес ще излизаме на първа разходка  1swing

# 546
Хайде и от мен един разказ за раждането ми, да си имат четиво още неродилите, да не скучаят  Mr. Green
На 17/09 цял ден си бях по задачки, напазарувах здраво от пазара - 2кг картофи, зелка, пъпеш, какво ли не, абе както си знам като здрава българка си мъкна аз торбите Simple Smile)))))) После тук се развихрих - супа готвих, мусака, после взех Камен от ясла, ходихме по паркове, нещо ми се тръшкаше, бая километраж навъртяхме, прибрахме се накрая, аз - супер скапана, но си продължаваме програмата - сервиране, хранене, къпане, четене на книжка, приспиване... Накрая вече супер изморена, коремът ми на камък, всичко ме боли, лягам блажено на дивана и с ММ си пускаме да си зяпаме сериалчетата, които сме си свалили. На втората серия (аз вече отпочинала) започват едни менструални усещания и си усещам аз, че много ритмични ми идват. Нищо не казвам на ММ, само си поглеждам часовника - половин час през 10 мин. Свършва серийката, казвам му за контракциите, той изобщо не ми обръща внимание (да, бе, контракции, грънци), часът е 23, той си заспива. Аз се разшетвам да си приготвям багаж за болница, той като ме видя, много учуден... Контракциите през 7-8 мин вече доста болезнени. Обадих се на лекаря, викнахме едната му баба да стои при Камен и си чакаме да зачестят още. Аз решавам да се разхождам права и веднага контракциите скачат на през 2-3 мин. ММ ми се накара - не ми ли било писнало да раждам по нощите, това не било човешко, не можела ли съм да изчакам като нормалните хора 8-9 часа сутринта, да сме се наспали, да сме завели детето на ясла...  Crazy Абе да го ожалиш - кога съм тръгнала аз да си правя кефа да раждам! Та в 2.30 бяхме в болницата (Софиямед последно), преглеждат ме - 7см разкритие!!! Всички бяха много готини там, аз - единственото им раждане за нощта, грижат се за мен, галят ме по гръбчето, страхотна съм била Simple Smile))))) И на 8см ми спукаха мехура, започнаха такива контракции, каквито не съм подозирала досега че съществуват (много по-болезнени са при второ раждане) - взех нещо да вия на умряло за епидурална, те ми се смеят, че след малко ще съм родила така или иначе. Така 3-4 контракции и като ме напъна... не мога да стигна до родилния стол. Някак се възкачих на трона с 300 зора и там в някаква седнала поза успях супер добре да им следвам инструкциите, направо като по учебник - станах им там рекламното раждане на болницата. На първата контракция 3 напъна, надяваха се на 3-ия да излезе, ама не стана, тогава на следващата контракция ме резнаха все пак леко и си излезе човекът като едното нищо - миниатюрен и перфектен!!!!!!!! Имам само тези 3-4 шева на епизиотомията, но вече почти си сядам на д-то. В болницата бебо веднага неотлъчно до мен, кърмих си го през цялото време, гушкахме се, толкова беше прекрасно. Съобразиха се с мен да не го къпят първите 12 часа, за да попие верникса, после само с вода. Има доста суха кожа, малко бил с вид като преносен, но реално не бил и ми казват да я омазнявам, не знам да мажа ли, колко да мажа, с какво да мажа. Ще ми се максимално естествено, ама не знам кое е най-добре да правя Simple Smile)))))) Сега си спинка в люлката и ми е толкова миличък!!! Абе имам този път прекрасни спомени от раждане и първи дни с бебе, не съм се и надявала в БГ!
Явно и на малкия му харесва всичко и не е имал травма от раждането и първите си дни, защото бебе на 2 дена ми се усмихна с отворени очи и прекрасна щастлива блажена усмивка!!! Невероятно беше, а не мислех, че е възможно!  Heart Eyes

# 547
Честити бебчета на новите майчета Simple Smile Да са ви живи и здрави малките съкровища   bouquet  Hug
Gala8104 - аз не се мажа с нищо, но се подмивам със смрадлика. И уж има ефект, в смисъл поне малко ти поминава сякаш от нея.
Йеее... днес ще сефтосаме количката  Laughing ще идем до аптеката малко на разходка /то не, че е голяма разходка, понеже е наблизо, ама пак е по-добре от това да си стоим в нас/  Simple Smile И ще видя да опитам по късно да кача някоя друга снимка най-накрая Simple Smile

# 548
Добро утро,майчета!
Ние сме нахранени и спинкаме блажено,блажено и аз е възползвам докато мъжлето и мама шетат да седна да попиша малко  Grinning.
Ариелче,нашата педиатърка ни каза за витамин Д,че се дава чак след първия месец  newsm78
Лина,по принцип и аз нямам апетит,но както казват мамите трябва а се храним ,за да имаме кърмичка.Хапвам най-вече супички и по-леки храни.В началото и аз имах проблем с двете нули,но постепенно се оправих.Даже веднъж изпих 1 лъжица олио,че нещата бяха се закучили Embarassed
Фейтче,нашето слънчице се лигави още от раждането си хихихи.На мама плюнчо...
Забравих-честито на новите мамета.Да са им живи и здрави чедата и много да ги радват   bouquet

# 549
Една от нас, страхотен разказ, дава ми надежда  Laughing
Gala8104 прави си промивки с отвара от смрадлика или тетра. Също има по аптеките спрей за заздравяване на операции ( не помня името, една синя опаковка и около 9 лева ), който също бил ефективен.  Peace
Сега отивам да пера, да скачам, да си взема горещ душ и още нещо, което да накара малката да тръгне най-после  Praynig

# 550
Честито на Ел-сол и Кимбарли!!!
Една от нас-страхотен разказ,дай боже всеки му раждането да е хубаво изживяване,а не само викове и лошо отношение от страна на лекарите.Бързо възстановяване,поздрави!

# 551
  • Бургас
danaya и аз пих олио, но виж както каза Mishony за рициново масло не съм се сетила. Иначе, в болницата нямах проблем, но като се прибрах в къщи се появи.
Иначе аз не кърмя, Цветито е само на АМ.

danaya, ти доволна ли си отпрестоя си в  МБАЛ Бургас? (Ако някъде си писала , сори)

# 552
Добро утро и от мен! Hug Лъки, мерси за закуската! Heart Eyes
Честити нови бебчета на Кимбърли и el_sol!   bouquet
Аз още съм си тук Mr. Green, няма да раждам май Rolling Eyes, всичко спря да ме боли все едно не съм бременна #Crazy ще си седя и ще чакам Crossing Arms, явно не му се излиза още на юнака #Cussing out
edna ot nas, супер разказ  Heart Eyes много бързо и лесно е минало всичко. Като чета такива хубави разкази и се успокоявам и аз  Mr. Green
Айде, отивам да пусна една прахосмукачка newsm79 и после пак се връщам Wink

# 553
Една от нас, страхотен разказ  Hug Макар и от отбора на родилите, направо ми се прииска пак да родя  Hug
Само да кажа за рициновото масло-в една пласмасова чашка, не повече от един пръст рициново масло и го разреждаш със с някакъв сок-задължително, иначе не се пие. Crazy  Сипваш сок до горе и почти не се усеща вкуса.   Hug

# 554

Сега отивам да пера, да скачам, да си взема горещ душ и още нещо, което да накара малката да тръгне най-после  Praynig
успех  Mr. Green  Praynig Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт