СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 502
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!Заспаха и двамата бадити и имам време да ви поизчета...
Дарчето суче долу-горе през 3 часа,но не се цедя изобщо!Мии е много права според мен-с второ дете,кърменето ми се вижда песен...Като се сетя с Дени какви болки имах,запушени канали,цедене след всяко ядене... ooooh!Но наистина постоянство му е майката!Въпреки всичко,сука 1 год. и 5 месеца!Внимавам и сега какво ям,но го давам по-спокойно-и кафенце пия,и шоколад хапвам..
 За болките-първите 2 дни след раждането имах постоянно-като контракции,през 5 минути,все едно те напъва като по голяма нужда.С всяко следващо раждане стават все по-силни-матката все повече се свива,знаех го,но пак ми го казаха.Иначе без шевове си е друго-сядам,ставам,не се спирам-излизам,мих банята,чистих,абе въобще-не ми тежи!
Пъпа на бебка е т.нар."кожен пъп" и щял да падне доста трудно,а можело и да стане херния,за което се моля да не е така!Толкова засега,че вече ме зоват! Hug

# 646
Честито на всички нови мами. Да са им живи и здрави бебоците и мноооооого послушни.
Ние се гледкаме и за сега папка и спинка. Имам време и за големите, но не знам до кога ще е така.
Ако имам време по-късно ще ви разкажа и за моето раждане.
На чакащите  Hug и леко раждане.

# 647
  • Бургас
И аз днес подадох молбата за еднократната помощ. Не са ми искали ай-бан, тоест искаха ми, само ако плащането ще е еднократно и няма да взимам детски. Иначе ще ми издадат безплатно карта от Инвестбанк (май така казаха) , на която да правят преводите. Казаха ми след 10-ти да ида да си взема заповедта и да обеснят номера с картата откъде и кога да я взема, можело да иде и таткото.
Милена и на мен ми взеха оригиналния акт, казаха че ще го върнат. Понеже съм голяма патка не си направих допълнително копия. Имах още едно, но го пратих на счетоводителката, заедно с болничния, защото ще и трябва.

# 648
Пипи, как мина прегледа? Ще ни отсрамваш ли?

Бебоците тези дни са в застой явно...Влязохме във Везните и те започнаха да се чудят..

Акта го вземат, защото когато изплатят еднократната помощ бият на гърба му мокър печат  Peace Ще ви ги върнат, спокойно Simple Smile

# 649
Айде и аз да се отчета, че съм ВСЕ ОЩЕ двойна  #Cussing out То май не останахме много, ама и аз вървя към преносване според лекарите. Признаци вече никакви. Приятелите ми викат, че ставам все по-пъргава, че аз си свикнах с тумбака вече, то цяла година съм бременна - от януари. Laughing

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!!!

Да не забравят мамите, които са студентки, че имат право на още една еднократна помощ от 3000 лв!

# 650
Имам лично съобщение за едно бебе септемврийче, копирам - Здравейте! Ето инфо за още едно септемврийско бебче, моят ник е mits, бебчо е роден на 12.09.2012  09:58, Стелиан, 4,1 кг 54 см
Да е жив и здрав Стелиан, да радва мама и тати  Hug

Лъки, влизам телеграфно, защото нямам никакво време да пиша, мила. Сашето е голям терорист, иска да е или на гърдата на мама или в ръцете ми. Не признава нищо друго. Бях много стриктна с батко му и не позволявах никакви такива, стоеше си в леглото и това е, но тази малка буболечка ме върти на малкия си пръст  ooooh!  Heart Eyes От днес вече сме и сами само с него, на тати му свърши отпуската и вкъщи е весело. Надявам се скоро да влезем в някакъв режим и ритъм и да съм по активна. Сега ще кача и снимка на Сашко, докато още дреме и не е надул гайдата  Laughing
Чета си ви редовно но през телефона докато се кърмим, но ми е неудобно да пиша през него.
Лъки, чакам те днес, утре с хубавата вест. Пожелавам ти успех и стискам палци за бързо и леко раждане  Heart Eyes
Стискам палци на всички не родили мами, да минава бързо и лесно, да си гушкате дечицата скоро  Hug

# 651
Здравейте пак! Тук съм още, май и аз няма да раждам скоро Mr. Green. След като закарах ученика на училище сготвих една манджа, направих бисквитена торта, изпрах две перални и направо се скапах ooooh!. Но сега като седнах да си почина съм по добре Mr. Green, нищо не ме боли и все едно не съм бременна Mr. Green. Е, все пак има други преди мен, явно моя юнак си чака реда Mr. Green.
А и да се похваля, болничния ми е изплатен вече Grinning чак да не повярваш, на 12.09. го беше подала счетоводителката, много бързи били тези от нои  Mr. Green

# 652
Ее няма такова скиторене  Crazy Тъкмо се прибирам с бебан! Ударихме една квартална среща с hrisik Бебо Георги е голяям колкото бебе на 2 месеца! Страхотен пу пу!

Миленка Вече са ти обяснили за помощите.  Peace Само да добавя, за мамите които ще вземат за ВТОРО детенце искат свидетелство за роднински връзки от ЕСГРАУН, от общината по лична карта на майката. Струва 10 лева.

Мартичка  Hug Hug И аз с породените деца, вече влязох в ритъм, пера готвя, че и време за форума намирам  Mr. Green

edna ot nas  Hug Hug

F.a.t.e Много полезно инфо за ЕГН-тата  Hug Hug

tolinka Все едно аз съм го писала  Hug И при мен каналчетата са отпушени от раз, кърмата тече ли тече...

# 653
Относно тази еднократна помощ, на мен освен тези документи дето споменахте ми искат и свидетелство за родените от мен деца, нищо че имам само едно. А за карта за изплащане нищо не ми казаха, иначе аз съм си дала сметката в ОББ. А за детските ми казаха че ще ми трябват бележки с доходите на двата родители и някаква бележка за направена ваксина, ама това чак като навърши един месец вече Simple Smile

# 654
Здравейте,да се отчета и аз при родилите...В петък родих Габриела(нормално),която тежи 3200 и е висока 51 см Simple SmileЖелая много здраве на моя нов шопинг партньор Mr. Green...
Сега съм изпаднала малко в паника около кърменето,защото гърдите ми са изключително напрегнати,надявам се на положително развитие следващите дни и ще пиша отново.

# 655
  • София
EEEE браво от колко време си нямахме ново бебе - честито bel4eto да сте живи и здрави   bouquet

# 656
  • Бургас
Bel4eto честита рожба! Да ти е жива и здрава!

# 657
Честито бебе на Белчето newsm51
Аз се върнах от консултация док каза че беба се била "Центрирала" и била съвсем ниско долу-готова за излизане Mr. Green ще видим...и предната седмица ми каза че скоро ще родя  Crossing Arms
А и още нещо -слуша сърчицето и пулса беше 140 при което  ми каза " то почти тръгнало" та знае ли някоя от вас да има връзка между пулса на бебето и това дали предстои раждане скоро??? ВЕче и за сламка се хващам #Crazy

# 658
Белчето, честита Габриела  Hug. Да ти е жива и здрава, да порасне умна и красива  Heart Eyes, много да ви радва!

Мама Зайка, браво на теб  Hug. Аз с макар с голям самостоятелен батко не мога още да се оправям  ooooh!
На моменти е много ревлив, сега съм му пуснала сешоара, че да мога да сготвя  Whistling. Не вярвах но има ефект, и в тази връзка някой може ли да ми каже откъде да си изтегля бял шум?

# 659
привет бандаа  Mr. Green у дома сме си Simple Smile
и двете сме 6 Heart Eyes
както у фейсо писах, всичко мина добре - тези дни подробно ще разкажа Wink
у дома е лудница,заради гостите,но ще гледам да устискам още малко Hug

целувки от нас и успех на мамите 2в1  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт