Много съм доволна от нашата ясла, всичко е прекрасно просто, гледат ми детето по-добре от мен самата
Много ги занимават, много им говорят, много ги обргижват, при нас обратното на повечето ясли, ако има дете с памперс го махат, а не да слагат на вече махналите. Родителите го водят с памперс, но там им ги махат и ги следят, обясняват, говорят, подканят, преобуват, абе много се стараят. Аз събрах доста впечатления, защото близо 2 седмици ходя с нея, сега влизам само в началото и след около 30мин я оставям, няма никакви драми, даже като отида да я взема едвам я изкарвам от стаята, ама те другите вече си лягат. Ще има и при нас тържество на 13.12 по случай Ханука (еврейски празник) и сега подготвят програмата и са толкова сладки, Мая казва и едно стихче, ама нещо не се справя много добре, много тихичко го казва, разсейва се...та ще видим. Иначе за кашлицата и аз както някои са писали не мисля, че е причина да не ходи детето на ясла, защото Мая например беше се поразболяла малко (без Т), спрях я за 3-4 дена, но тя после още 10 дена подкашляше....както и повечето деца от групата.
Предадох им дете, което не е обвързано с биберони, спи навреме и може да спи навсякъде, умее да пие от всякакви шишета и чаши, храни се изключително сам и не носи памперс от цяла година. Днес - два месеца по-късно взех дете с памперс на дупето! Онзи ден ми го предадоха наакан в гащите. "Абе той си казваше (чиш и ако), ама тези дни не ми казва бее..." - отговорът на лелката. А като попитах според нея защо е престанал да им казва, усмихна се, вдигна рамене и "ми не знам бее". Много професионален отговор от човек вършещ тази работа 30 години. Има и друго родители с този проблем и за мен е ясно - не им се занимава, не ги слагат често на гърне, а вероятно и не го и чуват моя дори и да им каже, както и изобщо нямат подход към децата по отношение на откарването до тоалетната. Не повече от 10 деца са в групичката, от тях само 3 без памперс, сами си направете извода колко усилия са нужни да ги изуркаш веднъж повече от останалите за деня. Ще кажете - ама те си имат и други грижи с другите деца. Е да, но пък моето дете с нищо друго не ги натоварва в сравнение с другите - нито биберон има да отказва, нито пък иска помощ докато яде, даже и работата с памперса бях свършила вместо лелките
Решила съм, че ако до края на седмицата заваря детето си наакано, начуркано или с памперс да ида при директорката за професионален съвет. Намерение за конфронтация нямам и мисля че те най-добре знаят защо детето ми е престанало да им казва пиш и ако. Аз вкъщи проблеми нямам вече година и два месеца.
Ади е вече трета седмица у дома и съм решила до пролетта повече ясла да не види. Наблюденията ми върху начина, по който си върши работата персонала е не по-различна от твоята, с малката разлика, че моето дете много плаче като го оставям и това скоро няма да се промени! (това е до самото дете). Ако съм притисната от обстоятелства ще го оставя друг да го гледа, но сега имам избор и не бих си подложила детето на това! Исках да е в компанията на деца, но не и на всяка цена
Само ще добавя, че Ади на яслата - не яде, не спи, прибирам си го ПОСТОЯННО напикан....и ми писна всеки ден да питам г-жите "Той не казва ли като му се пишка? Казва си детето - е отговора. Е, тогава !!!!!!
Няма начин вкъщи да има по-голямо дете и малкото да не зацепи, че това компютъра е нещо хубаво
Важното е, темата за болестите да не присъства, да са ни здрави децата
Аз си мисля, че ще се зарадва и на лунен пясък, нещо свързано с Дора, например 

Мъжът ми само като вдигнал кашона и помислил, че е празен - толкова лека била, и каза, че не си струва. А пък аз все още не съм я виждала, но ми се струва, че няма да е съвсем като китайските ефтинджоси
Мъниче, вашата кухня от къде я взехте, какво качество е пластмасата и за колко парички? Аз иначе много харесвам