Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана

• 41 228
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Grix, много са хубави книжките и илюстрациите мммм Heart Eyes
направо се изкушавам ...

# 526
brawn и Мая обича всичко да е на земята, особено много разхвърля, когато съм заета с нещо и не мога да й обърна внимание. Тогава стаята изглежда, като след земетресение и няма къде да се стъпи на пода, без да настъпиш нещо.  Crazy
Но ако не съм заета, се старая да я уча, да си прибира играчката, с която е свършила да играе, преди да вземе нова и тя няма проблем с това, клякаме заедно и прибираме.
Според Монтесори, когато децата играят на пода и особено ако играчката има много части, е хубаво да се ползва нещо като килимче (пътечка) и то да се явява като своеобразен "остров", на който детето играе с играчката, а като свърши, прибира частите на мястото им и намотава на рулце килимчето. Така хем имат свободата да играят, в рамките на килимчето, хем им създаваш чувство за мярка и лимит, че играчките не се пръсват из целия под.
Друга хубава идея е например, играчките да се сортират по вид, в кутии и за по-лесно ориентиране от детето, могат да се снимат, кои играчки стоят в дадената кутия, а снимката да се залепи на кутията. По този начин детето визуално веднага ще разпознава, коя играчка към коя кутия принадлежи. Мисля, че няма възраст, от която да започнем да ги учим да си подреждат нещата, сега му е времето, така че търпение и нека по възможност всичко става като на игра. Понякога, когато Мая е разпиляла дървените кубчета, я карам да ги събира по цветове или пък се състезаваме, кой най-бързо ще прибере своята купчинка и т.н.

jos сигурно знаеш, че сега върви Книгомания, до неделя (9.12). Прочетох, че ще има между 10 и 50% намаление на книгите, така че и това е начин да се снабдим, с хубави книжки на по-ниски цени. Друг е въпросът, че ти в момента, избягваш с основание, местата с много хора.
Иначе поредицата, наистина е със сложни заглавия, френска му работа  Laughing, но пък си заслужава. Peace

# 527
благодаря, знам, книгомания не съм пропускала наистина досега  Crazy
но мисля на тази да пратя брат ми и зълва на "разузнаване" и те не пропускат или мъжа ми (той все някакви технически тухли и речници си харесва) и по телефона да си избера нещо Wink
факт е, че някои издателства правят още по-големи намаления  Peace
като си представя къде е и аз с тоя тумбак не ми се ще направо отсега се задушавам  #Crazy
иначе самата атмосфера там е велика на някои места без да гледам разните му там екрани и екранчета с електронни книги и някакви такива версии, имам предвид хартиените щандове Wink

ох, малко отклонение, ама сещам се на една книгомания Роро (оня фен изрусен) как рекламираше някакви светкащи неща окултни почти и така се беше запалил, просто като филм стана как събираше около него зяпачи, а пък нищо не му се разбираше...

# 528
Честит Имен Ден, на всички малки и големи именници! Бъдете здрави и щастливи, нека св. Никола ви закриля и ви подкрепя в делата ви!

# 529
Да почерпя за моя именик!
Да ни е жив и здрав и все така усмихнат!
Честит имен ден на всички, които носят това морско име! Честито и на бургазлии!
Това е тортата на двамата ни именици - внуче и дядо!
Почерпете се виртуално!

# 530
  • на североизток
И аз да почерпя за моя именник! Да ми е жив и здрав и все така добре да се справя с учението Simple Smile
Заповядайте, почерпете се...

Two Hearts Two Hearts Two HeartsЧестито и от мен на всички именници и всички празнуващи  Two Hearts  Two Hearts Two Hearts

# 531
  • При моето слънце
Честито на всички именици! Да си носят името със здраве   bouquet

# 532
Почерпвам се веднага Simple Smile velizarka_8, тортата е уникална:)  iv4i_79, честито и на теб, да ти е жив и здрав именника и всички, носещи името на днешния празник  Heart Eyes

# 533
 Hug честит празник на малките именници, и големите Wink да са здрави и щастливи!

мислим утре да се качим на Витоша, ама ще сме до Дендрариума.
ако там е кално евентуално може и по-нагоре, ама не ми се търкаля дотам.
затова, ако има желаещи, може около езерцето да се видим Simple Smile
на лични гсм, че нямахме нет снощи и сега пиша, може довечера пак да се скапе... Simple Smile

# 534
jos, този път такъв звук се чуваше от гърлото му, като кашляше, че съм сигурна, че се е чувало у съседите. Дълго време не се подобряваше и ме достраша, просто си показа, че този път е добре да стоим у нас.
Сега пък ние с мъжа ми сме с друг вирус с други симптоми, само малкия да не го хване  Confused.
Аз преди малко открих, че имам налепи на гърлото, не знам как ще изкарам до утре да отида на лекар. Сега вечерта трябва да го мъкнем с нас по спешни  Confused

# 535
Джос, ще имам предвид, че сте там, ако решим ще ви намерим  Peace Нямаме планове за сега ние...

# 536
jos, ние пък утре ще водим малката на куклен театър. Ще гледаме "Слончето с розовите уши" и ако някой се интересува, ще споделя отзиви. Надявам се да й хареса и да не се налага да си ходим по средата Rolling Eyes Тази година открихме сезона с "Трите прасенца", в Столичния куклен театър. На мен лично не ми допадна, но Мая го помни и иска пак Animal Pig Animal Pig Animal Pig

Благодаря за поканата! Пожелавам ви хубав ден на Витоша, с много топли дрехи и чай! Peace Hug

Хубава и приятна събота на всички!   bouquet

# 537
  • Пловдив
Честито на патерици на всички именници   bouquet  Да са живи и здрави!!!
Пак на патерици - честит празник и на всички бургазлий!!!

Сега - честит празник и на студентите - бивши и настоящи!!!

Ние за пръв път сме оставили малкия, да го гледат баба и дядо Crazy Flutter Слушкал е много вчера, а снощи не е правил никакви проблеми Heart Eyes Надявам се и до като се приберем утре да е така Whistling Heart Eyes ...Честно казано, да си призная - странно ми е, че го няма, но пък си припомнихме "младините", когато бяхме само двамата с мъжа Mr. Green ...Абе хубаво си е hahaha
...А като се има предвид, че от пролетта, живот и здраве, отново 2 години няма да имаме тази възможност - възползваме се на макс Whistling Joy

# 538
Честито на патерици на всички именници   bouquet  Да са живи и здрави!!!
Пак на патерици - честит празник и на всички бургазлий!!!

Сега - честит празник и на студентите - бивши и настоящи!!!

Ние за пръв път сме оставили малкия, да го гледат баба и дядо Crazy Flutter Слушкал е много вчера, а снощи не е правил никакви проблеми Heart Eyes Надявам се и до като се приберем утре да е така Whistling Heart Eyes ...Честно казано, да си призная - странно ми е, че го няма, но пък си припомнихме "младините", когато бяхме само двамата с мъжа Mr. Green ...Абе хубаво си е hahaha
...А като се има предвид, че от пролетта, живот и здраве, отново 2 години няма да имаме тази възможност - възползваме се на макс Whistling Joy

направо каква перспектива очертаваш  Crazy така е.

ние се комбинираме по почивки с приятелски семейства, например миналата година за ски първо майките караме, татковците гледат бебоците, после обратното или се редуваме другия ден както дойде Wink иначе на баба, дядо не сме я оставяли и ние с преспиване, въпреки че са в София всички.

дано всичко е било наред!

# 539
да подканя по-срамежливите мами за адрес  Blush

какво мислите за инициативата на чешкия център в дните на Къртичето? видях обявата

Общи условия

Активация на акаунт