Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана

• 41 228
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Скъпи, мами, нека има много топлина и уют в домовете ви по Коледа и всички пожелания за здраве и благоденствие да се сбъднат! Да са ни здрави дечицата и Господ да ги закриля! И нека на Рождество Христово да бъдат пълни трапезите ви, щастливи сърцата и усмихнати лицата!

Ники е с конюнктивит и лека Т, но пак е търпимо и по-добре с това да минем празниците!
 Бързо да се оправя Сами!
 Честито дипломиране, мъниче!
 Браво на бремелинките за нашарването! Да знам, че ще е момиче второто, изобщо няма да се чудя и ще ви последвам  Embarassed, обаче от къде да съм сигурна, че ще се наредят както при вас! Много е хубаво така и искрено се радвам за вас!
 Ники също рисува като Йоанка, линии, точки и нищо свързано, пълна абстракция  Joy Но браво на Мая! Щом от сега толкова добре се справя, значи има даденост! Сестра ми учи в Шотландия графичен дизайн, от малка баща ми я записа на уроци и това и е главното хоби и дано за в бъдеще - професия! Веси, малка е още за курсове, но съм сигурна, че ти ще развиеш тази дарба у Мая, дано не изгуби желание! Винаги съм искала да рисувам, но като не ми се отдава.....И мен ме беше записал на уроци баща ми, но не става от мен художник...
Аз започвам да се подготвям за довечера....за гости при мама  Laughing Но пък направих торта  Wink Пак е нещо, не е съвсем наготово да се тупнем! Утре при свеки, обаче ще е така! Но там е друго - не мога да се конкурирам с нея в кухнята  Blush Затова, по-добре да не се излагам, ще и донесем само Никито  Wink

# 601
Момичета, и аз искам да пожелая на всички вас и вашите семейства една мирна и спокойна Бъдни вечер, и весело посрещане на Коледния ден!
Много радост и вълшебство за децата!

# 602
Весела Коледа и от мен! Да сте  здрави и щастливи вие и вашите семейства!
На разбралите пола на бебоците - радвам се за вас и батковците/каките, да са здравички е най-важното!
Изненадвам се като чета, че дечицата ви рисуват човечета и пр. Според мен си имат дарба децата, поощрявайте ги. Нито едно от дечицата в нашата ясла не умее да рисува така. Имам една книга за измерване уменията надеца от 2 до 5 годинки и там, за две годишните, пише, че е постижение, ако успяват да очертаят кръгче Laughing
Весели празници! Hug

# 603
Честито Рождество Христово! Весела, Мирна и Благословена Коледа! Много здраве, щастие, любов, хармония, късмет и благоденствие! Господ да закриля милите ни рожби и да растат здрави и щастливи!

# 604
привет и от мен, аз си взех 2 дни отпуск и сме вкъщи с малката Simple Smile
и то късмет, че са 4 групи заедно тия два дни, все големи  Crazy

velizarka, дано Никито е вече по-добре Simple Smile

сутринта ме изненада като ми каза цялото "бяла спретната къщурка..." и то два пъти Simple Smile
а съм й казвала стихчето ей така или като заспива Wink явно много неусетно учат децата в тази възраст и по-скоро запомнят, защото и други песни и стихчета за има няма месец научи.

бяхме тия дни на Витоша, страхотно време, тук -2 градуса, там +10  Heart Eyes  Party голяма игра падна.
дори се замислям дали да не й вземем от ония пластмасовите мини-ски, едно време и аз имах такива като малка  newsm78 ама дали ще й станат на крачето или ще са големи  newsm78
някой да се е замислял за тази идея?

аа, Веси, забравих да добявя преди - пази рисунките на Мая, голяма радост са после като ги гледа живот и здраве, порастнала  Grinning

# 605
Честита Коледа на всички! Много топлина, любов, здраве и детски смях на всички ви момичета!!! Hug Hug
Аз нямам много възможност да ви чета, във Варна сме и дните ни са доста интензивни. Като дойдохме тук имаше един метър сняг, но вече втори ден е 20 градуса  Shocked супер топло, навън стоим по блузи, че и по къс ръкав, ненормална работа, но пък на морето е много приятно, Мая си припомня летните забавления, игра и търкаляне в пясъка, кучето плува, ние се препичаме, въобще пълна идилия Wink
Благодаря за хубавите думи за рисуването на Мая и за това, че ми обърнахте внимание, че определено и се отдава, тя задобрява с всеки изминал ден и много интересно си рисува впечатленията от деня...имам предвид например правихме един голям снежен човек на двора и тя после рисува снежен човек (до този момент не беше рисувала, защото не бяхме и правили Wink ) и го нарисува много точно на главата с кофа (за шапка бяхме сложили) и явно много се беше впечатлила от зъбите от копчета, защото ги нарисува на рисунката и после започна всичките си човечета да рисува с такива зъби  Mr. Green
Grix, на уъркшопа доста конкретни проблемни ситуации се обсъждаха, но повечето бяха за по-големи дечица, а и доста има да пиша, ако тръгна да ги разказвам, надявам се някои ден на живо като се видим да си поговорим Simple Smile Иначе показа и една техника, не знам на лекцията дали е показвал нещо, но пак ще ми е трудно тук да я опиша, една игра с бутане с ръце, която спомена във връзка с развитието на увереност и вяра в себе си. По-конкретно беше свързано с въпрос на една майка за сина и, който бил доста тревожен и плах и тя питаше има ли някакви начини, с които да му помогне, той и отговори доста неща, но по този повод показа играта и каза и за такива деца, че много често развиването на физическа увереност (със спорт, двигателни активности) обикновено помага за справянето с тревожността и увереността по принцип, т.е. например ходи някъде и се катери, стига до върха на стената и това постижение и това чувство за успешно справяне помагат по принцип за развитието на увереността на детето....Имаше едно семейство, което искаше съвет как да се справят сутрин с приготовленията за ясли, градини, работа и т.н. тъй като са с 4 деца  Shocked Mr. Green и някаква лудница е сутрин и се стига неизбежно до разправии - следвайки своя стил и техники, каза да превърнат приготовленията в игра (каза също и 10мин по рано да стават - 5мин за медитация  Laughing и 5 за игра), по този повод каза, че това си е класическа ситуация - родителите бързат, имат сто неща да свършат, а детето сякаш все повече и повече и на пук Wink се бави.....било защото усещат тревожността на родителя и те самите се тревожат, но няма как да се справят с тези чувства, така че ако колкото повече бързаме и се притесняваме, те по-бавни стават и това затваря цикъла, защото съответно родителя все повече се изнервя и т.н. за това игра и не на сериозно тези неща за тях, в смисъл излишно е да им се обяснява кой знае колко как ще закъснеем за работа или те за ясла....това за тях нищо не означава, вместо това можем да вложим малко ресурс в измислянето на някаква забавна игра, която да ги увлече в приготовленията. Разказа например как неговата дъщеря на 5г изведнъж е решила, че не може да се облича сама и как след като минал през какво ли не, накрая един ден разиграл куклен театър с две играчки, които си говорят - ема е на 5 а не може да се облиа, казва едната, другата - как да не може и дъра дъра такъв диалог, сещате се, двете гл.т. спорят играчките с аргументи някакви....резултатът бил на лице, тя се облякла и поискала всеки ден да играят тази игра Simple Smile (тук той спомена че си представял вече как ще го играят това в следващите 13 години  Mr. Green Mr. Green Mr. Green но всичко приключило доста бързо и проблемът бил забравен).
И още много много неща, но така е трудно тук да ги напиша, предполагам в книгата му има доста примери.
Приятни празници на малки и големи!!!  Hug

# 606
  • Пловдив
Честито Рождество Hug
Честит празник и на всички именници и именнички днес   bouquet 

Аз наминавам, докато дребния спи, за да се оплача... Днес не искаше да ляга да спи на обяд Rolling Eyes За пръв път ми си случва да не иска да ляга и ми беше супер странно - по принцип сам идва и ме хваща за ръката с думите "Мамо, а'ди 'пиме", а днес Shocked #Crazy Shocked
Не е спал до късно сутринта, това да е причината... Странно ми е... Поговорихме си доста, обяснявах му много пъти, че децата спинкат, за да пораснат, че като се наспи, ще дойдат баба, дядо и тати (на гости в родителите ми сме), но не и не #Crazy
В крайна сметка, влезе в кошарата с уговорката, че няма да спи, а ще "чете" книжка и след около половин час се беше предал... Дано не се повтаря случката, че не знам как ще се оправяме - не мога да си представя да го карам на сила за каквото и да е newsm78 ooooh!

Вчера бяхме малко на балкан - качихме се с нашите на вилата Mr. Green Нямаше такава радост - доста се потъркаля в снега малчо, повозихме се и с шейната, но определено боя със снежни топки най-му допадна hahaha hahaha hahaha
Ще видим как са нарядите на баща му за януари и може да се качим, ако има повече почивка за седмица Heart Eyes Сигурна съм, че Дидко ще е на седмото небе Joy

# 607
Здравейте,

Искам да ви питам дали знаете нещо ако на дете му поникнат зъби един до друг, но успоредно, не един до друг на венеца.
Последните кътници на Влади, изникнаха до предпоследните от вътрешната страна, на небцето.

Чела съм че се наместват,  но ще мога да го заведа на зъболекар след нова година, и заради това реших да пиша тук ако знаете нещо по въпроса да споделите. Търсих из форума, но не успях да открия нещо подобно.

Благодаря ви предварително за отговорите.

Весело посрещане на новата година.

# 608
Здравейте, моми4ета!
Как изкарахте празника? Ние си бяхме тримката, така ще сме и на Нова година. Тези дни бях се наканила да се разпиша, но не стигнах до никъде и си сейвнах написаното, за да го продължа друг ден Crazy. 4есто го правя това нещо, и после се оказва, 4е все трябва да променям, защото поста не ми е ве4е сувсем актуален Laughing. Както и да е, каквото бях писала е на компа ни вкъщи, а на мен ми дойде музата да драсна от работа.
И да не забравя да 4еститя и аз на Мъни4ето и jos за тъй наре4еното "нашарване" (а на Мъни4ето и за дипломирането) Grinning. Много се зарадвах и аз за вас! Особено се радвам и умилявам, когато някой след първо дете мом4енце, ще си има моми4енце Simple Smile.
vesy_evi, и вие май 4акате "шаренко" Simple Smile. Хайде ще из4акаме с 4еститките още малко тогава.
За рисуването на Мая - колко интересно, и на мен редовно ми се слу4ва - когато само своето дете си знаеш какво прави и може, и за теб това е стандарта, така да се каже, т.е. нямаш представа дали е напред с материала, или напротив - изостава. И ти така реши да ни питаш. Ами да кажа и аз - Дара е на етап 4ерти4ки, то4ки, кръг4ета.. или просто драсканици, когато не е "под команда" какво да нарисува. И съм силно впе4атлена от уменията на Мая! 4ак не мога да си го представя! Тя явно и доста време прекарва в рисуване и така си развива уменията още пове4е, но го има интереса. При другите де4ица тои изобщо не е толкова голям. Определено има талант детето, дано го развие успешно за в бъдеще!

Мъни4е, при Дидко това пропускане на един следобеден сън може и да е съвсем изолиран слу4ай. Но може и да не е, времето ще си покаже. Не са изобщо малко децата, отказали дневното спане и на тази възраст. Напълно разбирам желанието ти той да продължава да си спи следобяд още дълго време. Поне за себе си знам, 4е аз самата имам нужда от това време за себе си. Както каза Гери преди време "Не си давам следобения сън!" (на Йоанка съня имаше предвид, не нейния Laughing). Аз то4но в4ера казвах на мужа ми, 4е нищо 4удно след половин година Дара да не спи ве4е следобяд. Но при нас както обикновено е много объркано. Зна4и аз съм на работа 4 дни в седмицата. През трите ми по4ивни дни я кърмя за заспиване, но понякога отказва да спи. Доста зависи и от това кога е станала, разбира се. Когато съм на работа, по4ти не може да заспива сама, освен ако не е прекалено уморена. Мъжа ми беше запо4нал да я приспива в коли4ката (това май го казвах ве4е). Да, ама на нея дали не й харесва много там, или просто ре6ава, 4е не й се спи и ще си играе, но при него взе редовно да не спи. И какво се полу4ава - аз се прибирам в 4 следобедвиждаме се за мъни4ко, и след малко запо4ва да насоява да я кърмя. Ясно е, 4е и се спи. В някои слу4аи успявам да я задържа будна, тя се разсънва, и после просто я слагам за нощен сън доста по-рано -7 - 7:30. Което мен ме устроива, защото така имам време малко да се видим с мъжа ми или пък малко ли4но време за себе си. До скоро така бе6е ок, тя си спеше до сутринта (не без няколко ставания разбира се). Но от скоро кътниците я замъ4иха, ставаме си на всеки 4ас кажи-ре4и, и някои път взе да се буди и разсънва по сред нощите. И другия проблем, който се полу4ава и става май тенденция - когато все пак не успея да я задържа будна, докато се кърмим аз като си дойда, тя де факто заспива следобеден сън в 4-5, което е прекалено късно за нашия режим. Аз лягам с нея също по никое време, за да мога после да издържа до 11-12-1 Rolling Eyes...а сутринта ставам в 6 без нещо, ако съм на работа. ... Ох, айде да излизат ве4е тия зъби, 4е малко да се пооправят не6тата!

Да ви питам аз, ей така да си побъбрим - какво разказахте на децата не само за дядо Коледа, ами и за самия празник, какво се отбелязва и така. Разказвате ли им нещо изобщо? Хрумна ми да отворя тема, защото една приятелка ми изпрати един много интересен имейл, в които описва доста забавно, но и с ирония, и тъга, как на Бъдни ве4ер е била у семейството на сестра си, която има две деца - едното на 4 и пол., другото на една годинка, и как нито сестра й, нито мъжа и, не обяснявали на децата какво е Рождество Христово, и т.н. Т.е не правели нищо, за да споделят с децата християнски и общо4овешки ценности. Естествено става най-ве4е въпрос за голямото дете. Тази моя приятелка е страхотен 4овек, много духовен и извисен 4овек. Не е религиозен фанатик в никакъв слу4ай, но е и силно вярва6та. Та се размислих отново, за6тото не е като да не съм ги мислила тези не6та и преди самия празник. Но някак си нито аз, нито мъжа ми, сме имали някакво йелание да обясняваме тези неща. Аз се с4итам за вярваща, но не и религиозна. Т.е. въпреки 4е съм кръстена (ето и Дара сега кръстихме в БГ), не се ръководя от Библията, по4ти не посещавам църкви, големите религиозни празници за мен винаги са били големи семейни традиции и поводи семейството да бъде заедно. Харесвам уйута и цялата атмосфера около Коледа, но ли4но аз не по4итам истински това, което се по4ита на тези празници. Малко съм объркана пона4ало какво и как то4но искам да предам на Дара, във връзка с моите вярвания и убеждения, които дори не знам дали искам изобщо да й ги предавам -тя самата ще минава през толкова и най-разли4ни вярвания сама за себе си, не съм сигурна, 4е изобщо искам да й натрапвам моите, които между другото също се променят с времето.
И в крайна сметка единственото, което обсъдихме набързо с мъжа ми и бяхме единодушни, е, 4е ще си й казваме, 4е има дядо коледа и той носи подаръците на Коледа. .. Доста меркантилно изглежда, и в крайна сметка нищо общо с религиозната страна на нещата..., но ето, ние така ги разбираме нещата... поне засега.
Стана ужасно дълго и малко прекалено философско за нашата тема.. но защо пък не - това си е 4аст от възпитанието. ще ми е интересно да разбера вие в какво искате да нау4ите вашите деца да вярват. Ето една теми4ка за свободни разсъждения Simple Smile.

И... е крайно време да се върна към служебните си задължения Laughing.

# 609
Честита Коледа Simple Smile. Аз съвсем набързо, че нямам много време: на Ивчо му разказахме за Дядо Коледа, за шейната с подаръци, за летящите еленчета и...че догодина чак ще дойде пак, ама тази част май не я разбра и всеки ден ме пита кога пак ще дойде. Религиозната част ще я пропуснем засега. Като му дойде времето ще разбере и нея. Сега мисля, че му е прекалено рано.

Ивайло също много бързо научава песнички и стихчета, които не сме го учили специално, ами или съм му пяла на заспиване, или съм дърдорила из нас, когато нямам какво да кажа смислено Simple Smile.

за зъбките, които са поникнали неправилно не мога нищо да кажа...незнам.. Но се надявам скоро да излизат и последните кътници на Иво. От известно време се лигави като бебе, чак ми е притеснено как е възможно на тази възраст. И пак почна да хапе..сигурно някой зъб се мъчи да пробие,

ставам от ПЦ-то, хубава вечер и Весело посрещане на НГ.

П.С - да бяхме сменили заглавието на темичката ни.....  Mr. Green

# 610
за заглавието има още няколко странички, ще измислим нещо змийско Simple Smile))))

и ние като при aissa, Люляк сме на етапи никнене на последните кътници, не знам кога ще излязат, но Милица си лапа почти всички пръсти, играчки, дори й извадих една дъвкалка от бебешките й  Crazy

на празниците и ние си бяхме вкъщи, ходихме при родителите на Бъдни вечер, но си бяхме направили и наша трапеза, та разчупихме тук питката Wink

за зъбките, знам, че може да са проблем ако никнат така "втората партида", за първите не е проблем и се наместват, но венеца трябва да се погледне от зъболекар.
ако искаш ще ти дам телефон на нашата зъболекарка да се консултираш с нея по телефона, предполагам няма да откаже или поне ще ти обясни, diana. или ти се обади на Вашия зъболекар, ако имаш възможност, да ти обясни с две-думи Wink поне да те успокои, предполагам няма нищо притеснително  newsm78

Люляк, не си само ти която си пропуснала по някакви причини да обясняваш притчи и тн библейски разкази.
ние затова Мили не сме я кръстили, не искам отсега да й натрапвам религия. но съм убедена, че ще й обяснявам какво е християнство, религия, ценности, Бог и тн.
предпочитам да я кръстим на по-късен етап, когато осъзнава поне малко какво е това.
сигурно много майки, може и в темата, и извън, да не са съгласни с мен, но мен така са ме възпитали, както и са ме кръстили малко по-голяма, а не като бебе.
иначе сега малката знае какво е кръстче, какво е църква, къде е дядо поп и какво прави в общи линии, защо мама и тати палят свещички пред иконата, и в църквата, показвала съм й и съм й разказвала какво е нарисувано на иконите вкъщи, но съвсем по детски и опростено.

преди време й разказахме за Бъдни вечер какво ще правим, че е денят преди Коледа, дори я включих в подготовката, в месенето на питката с паричката и дрян преди Коледа. но само това.
За дядо Мраз сме й разказвали, че носи подаръци, къде живее, на кого носи подаръци (и че му казват и дядо Коледа, в градината също са им говорили нещо, но само за дядо Коледа и Бъдни вечер, т.к.имаха и такъв ден (Бъдни вечер), но не са изпадали в религиозни подробности както разбрах като питах Simple Smile
със сигурност не са им говорили какво бебе се е родило тогава.
ние също не сме й говорили какво е рождеството, кой е Христос, според мен има време, виждала е Библията, но за нея и религия е рано според мен. Учим я какво е доброта, какво е съкровище - книгите, знанието, добрите хора и др. ценности, кой на кого помага и подобни, което според мен е важно на тази възраст. не знам кога ще й говоря за религия, детето ще ми покаже, средата, в която попадне в градина, училище, не съм мислила специално кога какво да й кажа по въпроса.
със сигурност ще е преди да започнат други да й говорят за тези неща, за да не се получи объркване. искам винаги първа аз да съм й обяснила нещата.

аа, забравих да добавя, че не сме я водили още в църква, въпреки че я почитаме като място, за Коледа ходихме, а тя ни чака в колата.
вкъщи като паля й казвам, че е за здраве и толкова.
и на мен ми е интересно другите какво мислят и какво са обяснили тази година на малчовците.

# 611
а за заглавие на нова тема предлагам вариант:

Септемврийчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват Simple Smile

# 612
  • Пловдив
Здравейте на всички Simple Smile! Честита Коледа!!!
Честито на всички майчета в очакване!!! Време беше да настъпи по активно раздвижване из нашите редици и много се радвам на решилите се Simple Smile Леко износване!
Ние сме добре. Дивеем и вилнеем Simple Smile Обожавам да ги наблюдавам отстрани как си играят и комуникират двамата! Не по-малко приятно ми е да си играя с тях Simple Smile За мен, първото и второто(-ите) деца са две различни теми и вселени! Всичко е по-различно! Може би и разликата във възрастта ми, като майка си оказва влияние. Но сега е много по-различно!
По темите. Смятам, че дечицата ни са прекалено малки за обяснения и подробности за Коледа и поводите, които празнуваме. Ние сме "наясно", че Дядо Коледа идва с шейна и носи подаръци на децата. За моя радост, в яслите са приели спокойно присъствието на Дядо Коледа. Очаквам снимки от деня, защото празникът беше затворен, т.е. без родители. Иначе са наясно, че Дядо Боже ни пази. Обичат много да влизаме в църква и палим свещички. И до тук стига религиозното ни възпитание към момента.
За рисуването, забелязала съм, че Алекс (подобно на Мая) се справя по-добре от Крисито и от кака им Диляна (на тяхната възраст). На родителската среща в яслите, Директорката беше казала, че на тази възраст децата трябва да могат да рисуват няколко успоредни една на друга линии и затворена крива, освен произволните драсканици. Крисито е точно на това ниво. Обаче Алекс "рисува" доста повече от това. Човечета с всичките им "подробности" (глава, коса, уши, очи, уста, тяло, ръце, крака, пъп). Направо ме изуми с един нарисуван от него Мики Маус! Пеперуда, коли и др. И не аз "задавам" темите. Той ми казва какво ще нарисува и много умело за възрастта си и със завидно старание се справя доста добре!
Крисито има друга слабост. Не, че съм амбициозна майка, която иска и тормози децата си. Но тя обожава да и пишем букви и тя да казва на кой са. Знае почти всички букви от българската азбука.
Алекс доста изчиства говора си. Опитва се вече да казва дори и "Р". А Крисито много бебешки говори все още. И много смешно сменя местата на сричките. Интересни нейни думички: мотат (домат), топленно (последно), чибичка (пчеличка), пякъс (пясък) Wink
И една интересна случка: вечерта питам Крисито, дали Сънчо е дошъл на очичките вече, защото я виждам, че и се приспива. Тя, търкайки очичките ми отговаря "да". Питам Алекс, дали и на него, като на Крисито, Сънчо е дошъл на очичките. Той категорично ми отговаря "не". Аз му казвам:"Е, как на Крисито и се спи вече, а на теб не...!?" Отговорът беше:"Аз търпя"... Wink
Толкова "накратко" от нас Simple Smile
Бъдете здрави! И весело посрещане на Новата година Simple Smile!!!

# 613
  • на североизток
Честита Коледа на всички и от мен!

Илик много мила случка Heart Eyes много са интересни като започнат да научават някои по-сложни думички и да ги използват в необичайни(на пръв поглед) ситуации, а всъщност като се замисли човек открива дълбок смисъл Simple Smile

По въпроса за Коледа и нейния религиозен смисъл и аз мисля, че е прекалено рано да се задълбаваме в обяснения. След време ще почнат сами да питат, може би само след една година, и тогава ще обясняваме. Аз на Елито нищо не съм и говорила все още по темата, но мога да споделя опита си с баткото. Обяснили сме му, че дядо Боже е създал всичко на Земята и се грижи за всички ни, гледа и вижда кой се държи добре и кой не и когато не сме били добри си получаваме наказанието(под формата на болест или някаква трудност) Даже се сещам една смешна ситуация - като беше на 3-4 годинки Никито и се боричкаме на леглото тримата, а той вече беше се развилнял сериозно, но няма укротяване и изведнъж гръмна гръмотевица със силна светкавица...и той се стъписа. После попита какво е това,а моят отговор беше, че дядо Боже прави снимки на непослушните деца Laughing и го оставих няколко минути да вярва в тази версия Joy После естествено му обяснихме защо се получават гръмотевиците. Та така постепенно мисля трябва да се оформя религиозното познание на децата, на език достъпен до техните разбирания, под формата на притчи, разказчета или случки от личен опит. За Коледа си спомням, че му бях казала, че на този ден се е родило едно бебе, сина на дядо Боже, който е дошъл на земята да покаже на хората, че трябва и могат да бъдат по-добри. За Великден също съм обяснявала какво и защо се прави и така.
А иначе не мисля, че е лошо сега да се ограничим само с "меркантилната" част, както казва Люлячето, то нали точно за децата е измислено това с шейната, еленчетата, джуджетата и подаръците Simple Smile

Люляче,
Скрит текст:
нормално е всеки човек да има вътрешни колебания и търсения, свързани с религията и философията на живота и е нормално с годините те да се променят. Аз също не посещавам редовно църкви и не се моля пред икони, но вярвам, че има Бог, който ни е създал и се грижи за нашето благоденствие и за справедливостта на Земята. Само че не го възприемам като човек с образ и име, а по-скоро като една много силна енергия, която трепти с определена честота. И всички ние(нашите тела и души)трептим със същата тази енергия и непрекъснато се стремим да се "зареждаме" с нея. А това "зареждане" става като се обичаме - както сами себе си и близките си, така и не толкова близките ни хора, като обичаме всичко, което ни заобикаля и най-вече този, който ни е създал. Колкото повече любов даваме, толкова повече ще получаваме! А тези, които са забравили да обичат, те прекъсват притока на тази енергия към себе си и в резултат телата им се разболяват, душите им също.Разбира се всичко това е много синтезирано и мога още много да филосфствам, но исках да кажа, че щом толкова обичаш да четеш, може да се насочиш и към по-окултна литература и да намериш своята теория и своите вярвания, които да предадеш и на децата си. Нали това е смисъла на нашето съществуване или пък не е само това Thinking  Simple Smile 

Ох, като споделяте тук кой какво казал, какви думички научил, мен все ми се свива сърцето. Хем знам, че всичко ще е наред и ще проговорим някой ден, но ей така, отвреме-навреме се притеснявам. Имаме малък напредък, но малък.
И като съм тръгнала да се оплаквам, да споделя че бяхме паднали в яслата и си ударила горната устна в някакво кубче. Цялата устна беше подута и синя отвътре, но слава Богу мина. Да, обаче след една седмица гледам, че двата предни зъба са си променили цвета и като ги пипнах се клатят сериозно. Веднага я заведох на зъболекар, правихме снимка и мазахме с онова зеленото цяла седмица. За щастие постоянните зъби не са засегнати, само едното млечно зъбче е по-сивичко и се клати повече. Сега вече почти дава месеца по-късно зъбките като че ли се заздравиха и се надявам да не гангренясат.

# 614
  • София
iv4i, дано всичко е ок със зъбчетата  Peace

Самчо като цяло има развитие, но повече във фината моторика. И сега - логопедката ни го каза - трябва да се пречупи и да почне да повтаря срички. Сега се надявам каката да помогне в това начинание. Научи го да вика 'ехо'. А днес доста съсредоточено повтаряше след нея - тат(к)о, 'к'-то малко го ядеше, но се усещаше какво повтаря.

От вчера и Лора е с варицела. За Сами направо се съмнявах, че кара тая шарка. Ми той имаше около 20-30 пъпки общо. Но Лорето - ужас е, реве ми се като я гледам...

Общи условия

Активация на акаунт