Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана

• 41 167
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Честита нова година!

страхотен поздрав, grix,
присъединявам се Simple Smile

# 631
  • у нас
честита нова година
желая на всички мн здраве, късмет, успехи и нека новата година е по-добра, по- благодатна и да сме винаги усмихнати и щастливи

# 632
  • София
За много години! Бъдете здрави, щастливи, изпълнени с любов и позитивни емоции. Нека се сбъднат и най-съкровените ви мечти! 

Как посрещнахте Новата година? Ние бяхме в наши приятели с деца в къщата им високо в полите на Витоша и изкарахме спокойно и весело празника. Даже и Дядо Мраз мина да раздаде подаръци на децата. За Никола това беше първа среща от близо и очаквах, че ще се стресне. Обаче явно любопитството му надделя и сам отиде да си вземе подаръка. Понеже още не е обзаведено имаше много място за танци, игри и щуреене. Така неусетно децата издържаха до полунощ, когато всички се чукнахме с детско шампанско. В района се бяха подготвили добре с фойерверки и зарята беше впечатляваща. Никола се държа мъжки и не се уплаши. Даже излязохме навън да виждаме по-добре.  Днес насурвакахме бабите - едната на живо, а другата по скайпа. Никола, за разлика от кака, която я хвана срама, си каза стихчето за Сурва, сурва година. И си спечели парички - за бонбонки.

# 633
  • София
За много години, момичета Simple Smile

При нас беше спокойно - малкият заспа към 10. Каката твърдо устиска до 12, за да гледа зарята. И продължи с поръчките за подаръци...

Някой питаше за крамчето - да Вирасута помага. Но при Лора, най-вече 2-рия ден, пъпките избиваха постоянно. Аз я намажа и след малко - мамо, сърби и сочи. С просто око се виждаше как се оформя обрива. На 3-тя ден се поуспокои, понеже почти нямаше нови пъпки. И след това детето си беше ок. Не ми е вдигала Т. Като цяло не се чеше. Което е добре, че има доста по лицето.

# 634
дано отминава шарката по-скоро Wink

оф, моят шеф днес болен, толкова лекарстава ... дано устискам здрава!

правихме заря на НГ, гот беше, с братовчедка й играха, издържаха без да спят в очакване на зарята, много й се радваха, направо не очаквах с какъв кеф гледаше Мили Simple Smile
вчера сурвакахме, каза си стихчето на дядо Мраз, даже и две песни изпя.
Днес сме на градина и дано са здравички там и изкарат добре Simple Smile

# 635
Успешна нова година на всички и на първо място здраве!!! А другото зависи най-вече от нас!

Чета ви редовно, но някакси нямам какво толкова да отбележа. Прави ми впечатление, че много сте коментирали кое дете какво може. Сигурно ще ме опровергаете, но на моменти ми прилича на някакво изтъкване и малко ме стопира аз да пиша. Аз за себе си, откакто имам дете, почнах да се уча да ценя повече това, че всеки е различен. Виждам при децата, как всяко се развива с различно темпо, има различни дарби и наклонности, и това е прекрасно. Естествено, ако в някакво отношение детето се отдалечава много от средното за възрастта, родителят почва да се притеснява. Но ако не е така, мисля че всичко е ок и по-добре да се радваме на децата каквито са.

Ние прекарахме празниците в срещи с приятели и роднини, твърде много ядене  Blush, няколко разходки на Витоша....супер беше. Но днес си е работен ден, кой на работа, кой на ясла....Пак имаше рев, че малката беше позабравила какво е. Но няма как, всеки днес е по задачи!

Да ви споделя каква хубава книжка взех на малката за Коледа, на Леда Милева, със страхотни илюстрации. Малката има 2-3 любими стихчета, и едното го е научила вече, но го произнася супер смешно, и аз трябва да превеждам  Mr. Green. Сега ще се опитам да намеря кижката в нета и да ви я пусна, препоръчвам я горещо!

Това от мен, надявам се да не засегнах някой, че аз по принцип не обичам да правя крайни изказвания, а и харесвам всички тук!  Hug

# 636
Успешна нова година на всички и на първо място здраве!!! А другото зависи най-вече от нас!

Чета ви редовно, но някакси нямам какво толкова да отбележа. Прави ми впечатление, че много сте коментирали кое дете какво може. Сигурно ще ме опровергаете, но на моменти ми прилича на някакво изтъкване и малко ме стопира аз да пиша. Аз за себе си, откакто имам дете, почнах да се уча да ценя повече това, че всеки е различен. Виждам при децата, как всяко се развива с различно темпо, има различни дарби и наклонности, и това е прекрасно. Естествено, ако в някакво отношение детето се отдалечава много от средното за възрастта, родителят почва да се притеснява. Но ако не е така, мисля че всичко е ок и по-добре да се радваме на децата каквито са.
Ние прекарахме празниците в срещи с приятели и роднини, твърде много ядене  Blush, няколко разходки на Витоша....супер беше. Но днес си е работен ден, кой на работа, кой на ясла....Пак имаше рев, че малката беше позабравила какво е. Но няма как, всеки днес е по задачи!

Да ви споделя каква хубава книжка взех на малката за Коледа, на Леда Милева, със страхотни илюстрации. Малката има 2-3 любими стихчета, и едното го е научила вече, но го произнася супер смешно, и аз трябва да превеждам  Mr. Green. Сега ще се опитам да намеря кижката в нета и да ви я пусна, препоръчвам я горещо!
Това от мен, надявам се да не засегнах някой, че аз по принцип не обичам да правя крайни изказвания, а и харесвам всички тук!  Hug

едва ли си засегнала някого, тъй като съм сигурна, че всички се радваме на децата си независимо кой какво може и какво не може Simple Smile
мен много ме радва като прочета за успехите на някое детенце тук как направило това, казало нещо правилно, задало еди какъв си въпрос, нали това е част от развитието им, споделям притесненията на майката, ако нещо я тревожи, нали и аз съм родител.
за мен това не е изтъкване, а нещо, което носи радост и удовлетворение на всички  Hug
затова чета темата с удоволствие, намирам ценни идеи, сещам се за нещо, което може да ми е от помощ за възпитанието Simple Smile

за мен изтъкването е да се види, че другия/другите са уязвими, слаби, а при нас това не е така, според мен очакването и щастието от дребните ежедневни "успехи" на децата ни, са споделени Simple Smile

книжката е супер!

# 637
  • София
Аз лично се радвам като се споделя кое дете какво може. Леко се успокоявам, като виждам, че има дечица, точно негови наборчета, които са горе-долу на същото ниво и които все още не са се отпуснали да говорят.

Покрай притесненията и операциите около Сами и това, че е толкова по-баван от сестра си, стомахът ми все е свит дали няма да изкочи още някой проблем...

# 638
Честита Нова Година и от нас! Здрави, щастливи дечица, повече поводи за радост и по-малко за притеснение!
Голяма радост беше с подаръците, елхата и гостите.
Имаме баба на гости, която забвлява малчо. В момента не ходи на градина, защото преди Нова Година точно хвана един вирус. Все отлагах ваксината за шарките първо, защото не се хранеше пълноцценно изобщо, после заради вируси. Сега се опитвам да го закрепя, защото не знам докога ще я отлагаме.
Два месеца ходи в яслата, всички деца бяха болни и не се зарази. После го хвна един вирус, месец вкъщи и след първата седмица на ясла - втори вирус.
Лошото, че и ние с мъжа ми се заразяваме и ги караме още по-тежко.
Вие хващате ли вирусите от децата ви? Аз не бях боледувала с години  Confused

# 639
  • София
brawn, 1-вата година на Лора на ясла и аз бях така - всичко карах и то по-тежко и от нея.
Сега вече имам и аз 'имунитет', Сами с нищо не успя да ме тръшне Simple Smile

# 640
  • Sofia, Bulgaria
За много години момичета! Здраве,щастие и много любов да има в домовете ви!
За тези,който все още ме помнят   bouquet
Даниелка , v_spasova   Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet

# 641
Честита нова година, майчета!!! Пожелавам ви много здраве, късмет и успехи, а за мъничетата ни - всичко хубаво в тройни дози! Ние си прекарахме страхотно в едно заведение /музика, танци, заря/, Ники е заспал в 22.30 и никакви гърмежи не го притеснили /а тук си бумкат здраво, особено от военните блокове/. Днес се прибрахме от рандеву-то при баби, дядовци и кръстници. И сега започват диетите! Колко сладко изядох........не е истина! Но затова са празниците, да си хапнем, да си пийнем, да сме с любимите хора и да се веселим, после ще мислим за килограми Wink! Спокойна и приятна вечер!

# 642
  • Пловдив
Честита нова година!!!
Нека да донесе здраве, щастие, късмет и любов и бъде успяшна във всяко едно начинание!!!

Ние изпразнувахме при моите родители, че там пукотевицата е по-малко Mr. Green Дреб си легна към 8 вечерта, а към 12 без 15 го вдигнахме, з ада не се стресне. беше толкова въодушевен от фоерверките, че даже излезнаха с дядо си и баща си на терасата, за да пуснат някоя и друга ракета hahaha Сега само това му е в устата - как щял да "гъ'ми" (гърми) с дядо си Mr. Green
Около 1 и нещо го сложихме пак да спи с надеждата, че сутринта ще поспи до по-късно, но уви Sad Към 8 и нещо го чухме, че влетя в спалнята на баба си hahaha Е, ние се поулежахме до малко по-късно Blush Mr. Green

Giada, съжалавам, че написаното е излезнало като изтъкване... Аз се радвам да прочета какво могат другите дечица и един вид, да си сверя часовника Heart Eyes Така виждам, че Дидо е доста назад в някои отношения и наблягам на "обучението" в тази сфера Simple Smile Доколко успявам да насоча вниманието му към това е съвсем друг въпрос, но пък ме изненядва понякога - уж не обръща внимание на това какво му показвам, а след няколко дни вече го знае... Simple Smile Е с цифрата 4 не можем да се оправим hahaha hahaha hahaha От около 2 месеца брои до 5, но четворката винаги я пропуска Mr. Green От скоро започна да брои по следния начин: "Е'но, д'е, т'и, пет, няма чети'и пет" Mr. Green
За познаване на букви и числа и дума не може да става при него - никакъв интерес newsm78
Съвсем наскоро разбрахме, че знае доста песнички, а не само "мама ми купи днес" Simple Smile когато го питам какви песнични пеят в градинката винаги отговора беше тази песен и никога не е показвам, че знае и други, но последните две седмици като си е вкъщи, когато не му обръщаме внимание и си играе сам, си пее и много други #Crazy и двамата с баща му останахме много учудени Simple Smile
Майка ми ми разказа, че навремето аз съм била така - дори са мислили, че нещо ми има, защото никога не съм казвала какво сме "учили" в градината, докато един ден случайно не ме чула да пея песнички и да декламирам стихчета на куклите hahaha

Сега новото двайсе при нас - от 3 дни насам Дидо постоянно разнася една плюшена маймунка с него Simple Smile Кръстил си е Бамби и "правят" всичко заедно - играят, спят, ядат... Вчера сутринта даже я сложи на другата ми гърда, за да пиела и тя мляко, докато той сучеше smile3532 Проблема беше като искаше да се къпят заедно hahaha В крайна сметка го разубедихме... ще видим довечера какво щестане, че ще го подстригваме newsm03 newsm53

brawn и ние сме в същата ситуация... До октомври дребния не беше боледувал, но оттогава насам постояно носи по някое вирусче вкъщи... Обикновено в петък... В неделя той вече е 6, а ние с баща му се "втасваме" и тъкмо оздравеем, дошъл пак петък, съответно и нов вирус ooooh! #2gunfire
Мъжът ми се шегува, че малкия идва, хвърля ни бацила и после цяла седмица ни гледа сеира... Един вид ни упражнява имунната система Mr. Green
Сега е ОК, преживява се, но напролет ако продължава така, дойде ли време да раждам, най-вероятно ще го спирам от ясли...

Емили А., много се радвам, че се включи Hug Как са малките сладуранки? Heart Eyes
Надявам се по-честичко да се разписваш при нас Hug

Всъщност доста от редовно пишещите не са писали скоро - Даниелка, Машонка, Яничка, Данна Sad Със сигурност забравям много още, но... плиткоумния ми мозък...

Изчезвам, че АГ-то ме чака Hug

# 643
Аааа, ето ме и мен  Simple Smile Честита Нова 2013 година на всички, да сме живи и здрави и ние, и малките ни съкровища и да им се радваме много  Hug

За Дани с две думи мога да обобщя - много е щур  Mr. Green и ме пощурява и мене  Crazy Страшно гръмогласен, винаги иска всичко на момента и забележки не приема  Naughty Възползва се от чара си предимно за лични цели и сам се натиска за гушкане, та после по-лесно да получи каквото желае  Twisted Evil Grinning Смея да кажа, че добре държи моливи и химикалки и успява да рисува сносно личице - кръг голям и в него 3 малки за очите и устата. Не проявява никаква склонност да пее, но за танци е пръв, много танцува и на всякаква музика. Може да се съблича сам, но да се облече - никога - ако зависи от него, само гол ще ходи... Толкова засега, надявам се всички да сте здравички и дано тази зима болестите ни подминат  Praynig Hug Чао доскоро  Simple Smile

# 644
Моят син пък 4 най-много обича - той бил на 4 години, мама ще става на 4 скоро  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт