Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана

• 41 280
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Вчера щерката изяде цял банан  - аз след всяка хапка виках 'браво'   Mr. Green
Много рядко яде плодове и всяко такова събитие трябва да се отбележи.

А филмчета вече много ги уважавам. От 1-2 седмици - двамата се дзверят на Том&Джери (малкият не харесва Маша) и междувременно ядат. За има-няма 15-20 мин имам 2 нахранени деца. Е не става всеки път, но пък аз всеки път пробвам дали ще стане този път Simple Smile

# 166
Люляк, доста хвалят др Облашка от болница Вита. Тя е очен лекар, но работи много с деца. Аз също съм ходила при нея, но не съм имала сериозен проблем. Има подход към малките.

# 167
Здравейте майчета,

И ние не удържахме фронта и сме болни. Аз изкарах някакъв еднодневен вирус, но Мая втори ден е с ужасна хрема и температура от порядъка на 37.4-38С. За сега й давам само осцилококциум, сутрин и вечер, а за хремата коризалия. Направих днес и капките със сребърна вода и клеева тинктура и на всеки час я преследвам да пръскам със стеримар, да дърпам с помпичката секретите и после да капя от капките. Дано има ефект, че тази нощ беше кошмарна за нея. Носът й бе постоянно запушен, давеше се от секретите и се чудеше какво става. Тя не е боледувала така от февруари тази година, но тогава все още я кърмех и бързо оздравя. Преди малко й направих по-хладка вана с много пяна и я топнах там за известно време, та поне температурата спадна и докато я облеча, подсуша косата и направим процедурата с чистенето на носа, тя заспа  Crazy
Люляче добре дошли!  Hug Чудех се и аз как мина пътуването ви и най-вече как Дара го понесе? Радвам се, че подходът със съчувствието или емпатията, така добре работи при вас. При нас не винаги се получава. Като тръгна да обяснявам, че разбирам как се чувства, Мая го тълкува като забаламосване и още повече се разстройва. Може би аз не намирам винаги, правилните думи да обясня ситуацията  newsm78
Стискам палци за прегледа и дано се размине само с мазане. Praynig
За среща сме свободни в същия прозорец следобяд, между 5 и 7 или сутрин между 11 и 1.
Където кажете ще дойдем, но почти всеки следобед сме в Западен парк на детските площадки.
Ааа и разбира се първо да оздравеем  ooooh!
За храненето Мая може да се храни сама, но не иска. Бързо губи интерес и става от масата. Тогава няма как, трябва аз или мъжът ми да я нахраним, понеже тя само е разровила храната и е опитала съвсем малко. Но и това ще мине и друго ще дойде  Laughing
Съгласна съм обаче с Люлячето, че е редно да оставяме децата да се справят сами с нещата, които са ни показали, че могат и искат да правят и да се въоръжим с търпение, въпреки непохватността им на моменти или въпреки нашата забързаност. Peace
Мирка благодаря за препоръката за специалист по Бахова терапия, ще го имам в предвид. Peace

Бързо оздравяване на всички мъничета и хубава вечер!

# 168
Здравейте момичета,
 да се разпиша и аз че отдавна не съм ви навестявала. Гледам доста болнички, моето момче и той е сред кашлящите и вчера имаше температура, но днес е добре. За разлика от повечето случаи, нашият не е причинен от болни деца в градината, а от самото ходене на градина Twisted Evil Втората седмица след успешната първа, реших да го оставя да спи там. Там добре, но вкъщи ми разказа играта. Две нощи ми се будеше нощем да реве, крещи, блъска... Shocked Гърлото му пресипна от рев и истерии, спрях го разбира се. Личната ми даде Алора (екстракт от Пасифлора) и на третата нощ спа добре. Сега умувам кога да го пускам пак...
велизарка, много мъчно ми стана за Никинцето Confused Радвам се, чее по-добре. Откровено казано досега и аз само негативи получих от престоя на малкия в ясли. Стана нервен, неспокоен, все ме търси. За социализация и дума не може да става, просто още не са във възрастта, в която това да се случва.. Моя се храни изключително сам, с каквото и да е, дори супи и воднисти манджички; памперси не позлва от година; биберон никога не е имал; режимът му на спане и будуване е приблизително както в яслите (с тази разлика, че там очакват децата да спят по 3 часа! на обяд)- сами виждате, че на нищо повече не може да се научи в яслите... Чуденка ми е наистина, дано утре получа просветление и реша какво да правим Laughing

# 169
v_spasova, е, ти явно си била най-доволна, че дъщеря ти е яла банан, и от там и твоята реакция Laughing. Ама не вярвам това да го правиш на всяка хапка на всяко хранене. Но дори и да го правиш, едва ли твоето "браво" е това, което я кара да яде. А някое дете ако все пак се е научило заради такива поощрения и похвалвания да се храни в повече, от колкото би искало - това за мен не е добре.
Аз на няколко пъти съм установявала, че Дара хапва с удоволствие, когато седна при нея и си говорим за интересни неща. За съжаление рядко успявам да й правя компания (ако не сме се уцелили да ядем заедно де), обикновено съм пак наблизо в кухнята и я гледам, но върша сто неща, и не е същото. А всички обичаме компания, когато се храним.
За филмчетата и хранене - давала съм й чат-пат плод, докато гледа, но за основно хранене - не ми допада. Просто споделям де, то е ясно, че понякога прилагаме каквото работи, особено пък с две деца.
Дара е станала страшно трудна на обличане, събличане и слагане на памперси. Дали е защото влиза с пълна сила в тази възраст на отричане, дали е защото сме тук сега, и общо взето от нея не се иска да прави каквото и да е почти, и тя изгуби интерес - не знам. Ще разберем като се върнем. Ама то се знае - бабите и дядовците развалят дисциплината Laughing.

Giada, ще я имам предвид, благодаря ти. На нас ни препоръчаха някакъв кабинет още по-близо - тук, в квартала. Ще решим.

grix, съжалявам, че и Мая е болничка. При Дара е много лека хремата, и май няма и да се засилва. Но ти пак доста успяваш да направиш - щом и я напръскваш, и с помпата изсмукваш, и с другото я мажеш... аз на Дара помпата отдавна съм я "зазимила", не вярвам в скоро време да ми разреши подобна интервенция Laughing
За подхода с разбирането и съчувствието - ами установих, че работи при нас поне, и за сега де. Не знам как ще е като порастне, но и аз се уча още де. Ще ми е много интересно да си побъбрим с теб на тази тема като се видим... ако ни позволят децата де Simple Smile. За самата среща - може другата или по-другата седмица, сега сме още в другия край на София Simple Smile.
За пътуването ни (и за първите дни, които също  бяха интересни) - и Giada ме питаше, но няма да мога да разкажа тази вечер.

Ей, bubolechence, стресирало се е детето явно. Интересно, че такава голяма разлика се е получила между първата и втората седмица. Да не са му се карали като се е събуждал по-рано?

# 170
Здравейте момичета,отчета от нашата ясла е като при Велизарка  Cry ,3 дена на ясла,а сега сме на антибиотик  Sad.Писнаааа миииииииииииииииии,а с нея се разболях и аз.Нямам силички за нищо вече,на всичкото отгоре ме нахокаха всички,че сам я пуснала малка на ясла,ама никой един лев не дава и не мислят,че трябва да работя,абе няма да ви товара,ама ядовете ми дойдоха в повече!
Гале,бързо да оздравява Ники,че като я гледам Диди ми става още по зле!Не може да спи,да диша,ужас е!
Мъниче,къде се изгуби?Как си?Дидо,братче или сестриче си е поръчал  Heart Eyes!
Лека вечер!Целувки! Heart Eyes

# 171
Здравейте момичета ,пожелавам на всички болни дечица бързо оздравяване,ние минахме по този път и знам колко е ужасно Sad
Цитат
на всичкото отгоре ме нахокаха всички,че сам я пуснала малка на ясла,ама никой един лев не дава и не мислят,че трябва да работя
Danielkka ,и при нас е така всезнайковци колкото искаш  #Cussing outотстрани е много лесно,да не би да не ни е хубаво да се седим вкъщи и да си гледаме децата и да не работим............... Tired
Днес Велинка много плака  Cry Cry Cry,за първи път я оставих да спи там,казаха че са й дали бибата и е спала,като отидох да я взема беше в ръцете на лелката с едни червени и тъжни очи,и като ме видя почна да плаче Sad.......................кога ще се адаптира направо не знам,питах лелята дали се храни ,каза ми ,че била яла като котенце и много малко,казах й изрично ,че не може да се храни сама и тя ми отвърна ,че й били помагали от време на време ..............представяте ли си  Shocked Много е разтроена от вчера постоянно иска да я гуша ..........направо ми се къса сърцето  Cry
Мисля утре да си закуси в нас поне да съм спокойна ,че е закусила

# 172
  • на североизток
Ох, момичета, много труден период изживяваме, и ние и малките ни съкровища Confused

Буболеченце, това дето си го написала все едно аз съм го казала за Елито. Всичко може да прави сама - хранене, пиене от всякакви чаши и шишета, обличане, ходене на гърне, заспиване без проблеми, режим имаме установен отдавна. Даже онзи ден едната сестра от групата ме срещна и започна да ме хвали как добре съм го възпитала това дете, колко била самостоятелна, как хубаво се хранела с лъжичката и обирала и най-малките фиденца от супата Simple Smile, а някои дечица дори не можели да държат лъжицата....и хвалби и хвалби, колко била послушна и изпълнителна, каквото и кажеш това правела...на мен направо ми стана неудобно Embarassed Ми то детето си е такова, аз не съм направила кой знае какво по-различно от това, което правех с батко и, но той още и още е толкова разсеян и несамостоятелен във обличане, хранене и прочее досадни прозаични дейности Mr. Green  Вече мога да кажа, че и с адаптирането сме много добре, имаше период в който се разстройваше сутрин още от вкъщи, плачеше неустоимо като я оставяхме, но сега си става, облича се, обува си обувките и чака батко си на вратата Mr. Green , казва ми ЧАО съвсем спокойно и тръгва  с пълното съзнание къде отива. Но после като я вземем е много нервна, плаче за най-малкото нещо, вечер спи неспокойно, събужда се с писъци и все бълнува "МАМА, мама"  ooooh! Сърцето ми се къса Tired Освен това го има момента и с никненето на кътници, може и за това да са писъците, но как да разбера като думичка не обелва. Това ни остана само, да почне да проговаря, но засега няма никакъв напредък Confused Надявам се това да ни е ползата от яслата, но май повечето деца са по-малки от нея и те също не говорят кой знае колко. Иначе си тананика песнички и се опитва да танцува разни неща, явно все пак нещо и остава в главата от заниманията Simple Smile Ама то на кого да се метне, в къща с музиканти Mr. Green Първо ще пропее, преди да проговори Laughing
За разболяването, да чукам на дърво, вече ходи цял месец без такива проблеми fingerscrossed Малко сополи се появиха, но аз пръскам Стеримара и слагам Ксилометазолин(детския) за отпушване, че иначе е голяма мъка като не може човек да диша(знам и по себе си, че аз все от сенни и всякакви хреми страдам). Та съм достигнала до извода, че никакви други капки не са толкова ефикасни, колкото Ксилометазолина. Слагам по съвсем малко само когато има нужда и държат носа отпушен с часове. Освен това вече не я гоня с помпичката, защото я научих да си духа носа. Къде на игра, къде на шега такива работи имитира с удоволствие, та се възползвах Simple Smile

Стискам палци всички болни дечица и майки да се оправят по-бързо и да не боледуват вече! За съжаление в големите градове много повече "ръсят" от небето вируси и плесени(най-големите причинители на болести) и хората масово се разболяват. Ако сте чували за химическите следи "кемтрейлс", аз съм убедена, че е истина и небето над нас го доказва, но за съжаление нищо не може да се направи, докато масово хората не повярват и не почнат да протестират. Иначе как могат да предскажат по новините какъв щам на еди кой си вирус щял да бъде активен тази зима, много ми е странно Rolling Eyes и веднага почват рекламите за съответните болести. Не знам дали ви е направило впечтление, но цяло лято рекламираха лекарства против диария и повръщане и изведнъж смениха с такива за болно гърло, висока температура и болки. Веднага разбрах, че са сменили смеските, с които ни пръскат като хлебарки  #2gunfire и след няколко дни започнаха масовите оплаквания от хората около мен с точно такива симптоми. В този ред на мисли се сещам за Люлячето и как всички сте болни след пътуването(дано се оправяте бързо Praynig), и не се учудвам, защото знам, че по летищата ръсят най-много. Освен това при повечето пътуващи хора е нормално при смяната на континенти, часови пояси и климат имунната им система да отслабне и като вдишат от родния ни "чист" въздух веднага се разболяват. Ама какво да се прави, или ще мутираме, за да оцелеем или.... Mr. Green
Айде стига съм плямпала глупости рано сутринта! Пожелавам ви един прекрасен слънчев ден, изпълнен само с положителни емоции!  Nature Sun With Face

# 173
Уфф, майчета, аз като непросветена да ви попитам: разредих Клацид-а до линийката, което е общо 60 мл. Давам по 5 мл. с мерителната спринцовка на 12 часа и така трябва да имам за 6 дни по 10 мл. на ден. Но сега като гледам шишенцето аз съм дала 4 пъти, а сместа е наполовина. Вчета при третото даване беше около 2/3. То така няма да стигне и за 4 дни или 8 приема. А всичко направих по указания. А как се поти.....! По 5 пъти го преобличам на ден, а не е навлечен изобщо. Мисля си, че е от АБ, не от бронхита това потене.
ДаниелкаHug дано се оправи бързо Дидка!
grix, дано отмине хремата и не се задълбочи!
Люляче, дръж се поне ти, един да има здрав пак е нещо. Аз от сутринта едва преглъщам, мъжа ми и той от 2-3 дни не е много добре, изобщо връхлетя ни здраво вирус ли е, какво ли!?
буболеченце, и на мен ми го хвалят там, че слушал, спял , ядял, седял на гърне и т.н., но в къщи е кошмарен вечерта. Избива му всичко тогава и не спи добре, плаче през нощта.

# 174
  • на североизток
Велизарка, така са повечето от антибиотиците, не стигат за един 7дневен курс на лечение. Но аз, примерно, ако съм, няма да купя второ шише, не само заради цената, ами и заради тровенето на детето. Разбира се, ако преценявам че е достатъчно укрепнало! Ще продължа лечението с по-бабешки методи Mr. Green  Нормално е да се поти, това значи, че се оправя Peace Вземай мерки и ти навреме, не оставяй нещата да се задълбочат Hug

# 175
  • София
v_spasova, е, ти явно си била най-доволна, че дъщеря ти е яла банан, и от там и твоята реакция Laughing.
Абсолютно Simple Smile
Иначе и на мен не ми харесва да има такова 'браво' като при вас. Аз не го употберявам, но понякога просто само ми се изплъзва от устата  Flutter

на всичкото отгоре ме нахокаха всички,че сам я пуснала малка на ясла,ама никой един лев не дава и не мислят,че трябва да работя
И аз това го чувах навремето с щерката, ама изръмжах малко по-силно и коментарите спряха. За малкия нищо не се чу.

Относно болестите - аз с Лора всичко изкарах 1-вата година в яслата. Един пропуск нямам. И затова реших, че сополи от зъби няма - на мен зъби не ми никнат, пък все бях болна с детето от септември до май Crossing Arms
После и 2-те разредихме боледуванията. Сега децата си боледуват, но аз обикновено прескачам.
Но го има момента, че ако аз усетя нещо, че тръгва при мен - започвам веднага с мед и сода за гърлото и промивки на носа и много чай с мед и лимон. А след като спрях да кърмя - пия Фервекс, преди това го избягвах и затова залагах на малко по-бабешките методи.

# 176
Велизарка, така са повечето от антибиотиците, не стигат за един 7дневен курс на лечение.
ивчи, благодаря за отговора! Аз също няма да купя, а и лекарката това е изписала, т.е. за 6 дни, пък то че не стига за толкова...... В същност не ме притеснява това, че няма да стигне, а по-скоро да не съм объркала нещо с разреждането и да му давам по-гъста суспензия и така да поема повече АБ.
А за приказките.... на мен ми говорят точно обратното: "Ееее, аз я/го дадох на година и половина, така ще е, ще се разболява и ще реве, няма страшно и това ще отмине?"

# 177
Здравейте мами  Hug
отдавна искам да се включа с изказване по някой теми, които засягате и все не ми остава време.
Сега ще се опитам докато Ади спи.
Като чета за болните деца от яслите ми настръхва косата  Confused Ади сигурно от другата седмица ще започне да ходи и това е нещото, което най-много ме притеснява. Успяла съм по някакъв начин 2 год. да го опазя здрав с малки изключения на сополки и висока Т, но е така винаги като вади зъби.
Притеснява ме и това, че не много, ами направо  е прекалено стеснителен и срамежлив. С времето става и по-лошо  Tired Гледайки понякога отношението на децата в градинката, където играем си представям какво го чака в яслата  Sad Основната ми причина да го дам в детско заведение е точно социализацията - искам да стане (колкото и грубо да ви звучи) по-нахален и да си отстоява своето. Не мога да го науча на това, защото самата аз не съм такава (или по-скоро не бях такава в годините), но той е мъж и не искам да е като мен. Решила съм обаче ако боледува много да си го гледам зимата и на пролет да го дам отново.
Ивчи Peace ако знаеш само колко съм съгласна с теб, за това, което ни "ръсят" от небето, как ни тровят като мухи. Малко хора се замислят или знаят изобщо какво ни се случва. Всички тези "отрови" и тежки метали, които ни стоварват на главите....Няма да продължавам и аз в този дух, че здравето ми е болна тема и ще стане един пост....
На всички болни бързо оздравяване, а децата ..... майките да си ги гушкат и да стискат зъби, нямаме друг избор  Confused
П.С. Само да вметна, че и ние сме от неговорещите, но започваме бавно и славно да напредваме, което ме успокоява  Heart Eyes

# 178
  • София
vany666, дано да се отпусне детето  Hug
Щерката беше яко терорена от нейната братовчедка (месец по-голяма и по-рано проходила). След тръгването на ясла - моята стана по-нахална, а на брат'чедката малко й свиха перките  Crazy
Сега борбата е повече от жестока - никоя не отстъпва и обикновено ние големите се намесваме, за да не се стига до рани.

# 179
  • София
Здравейте и от нас!От началото на седмицата Йоана отново тръгна на ясла.Сутрин има малки драми ,но щом влезе в групата бързо й минава.След всяко прибиране е още по-приказлива ,научава нови неща и думи.Прави ми впечатление ,че е научила имената на няколко деца  Heart Eyes .Като цяло имам доста добри впечатления от яслата и сестрите.Записах я на латино танци ,а утре сме на първа родителска среща  Grinning .

velizarka_8 ,едно съветче от мен ,ако искаш го приеми ,ако искаш не  Peace :при прием(предписан) на антибиотици е хубаво да се направи пълния курс на лечение ,за да има ефект  Peace .

Общи условия

Активация на акаунт