Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана

• 41 280
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, не мога да ви изчета, че трябва да работя, но бързам да се включа само да кажа на Grix нещо. Категорично не трябва да се капе кърма. Защо - подходяща среда за развитие на бактерии. Относно тобрекса, аз не съм му фен, но все пак специалистите трябва да кажат. Но от мен да знаеш - лекарства за очи да се изписват от очен лекар, а не от педиатъра. Стигали сме до Исул в 11 вечерта поради некадърността на нашата педиатърка. 
Мъниче, нямам време да прочета вашата история, но стискам палци всичко да се нареди и детето да преодолее травмата! На майките, които сега пускат децата на ясла да кажа, че не всички са такива - ние засега сме доволни от нашите учителки, даже се справят по-добре от нас. Николета много обича тяхното Цукало - такало, както тя казва.

# 211
Момичета, не мога да ви изчета, че трябва да работя, но бързам да се включа само да кажа на Grix нещо. Категорично не трябва да се капе кърма. Защо - подходяща среда за развитие на бактерии. Относно тобрекса, аз не съм му фен, но все пак специалистите трябва да кажат. Но от мен да знаеш - лекарства за очи да се изписват от очен лекар, а не от педиатъра. Стигали сме до Исул в 11 вечерта поради некадърността на нашата педиатърка. 
Мъниче, нямам време да прочета вашата история, но стискам палци всичко да се нареди и детето да преодолее травмата! На майките, които сега пускат децата на ясла да кажа, че не всички са такива - ние засега сме доволни от нашите учителки, даже се справят по-добре от нас. Николета много обича тяхното Цукало - такало, както тя казва.
това за кърмата явно е нож с две остриета. Аз съм капала веднъж на малката, трети месец ли беше, не помня, нещо като ечемиче започна да й излиза на горния клепач и да се подува за минути, да се чеше окото, веднага измих гърдата, капнах две капки от кърмата диркетно от гърдата си върху окото и червеното подуто спадна, не се и появи повече. Иначе и аз знам, че стерилността трудно се постига така, но рискувах признавам си. Чужда кърма едва ли бих ползвала, де.
тая дума "цукало" и Милица я научи от градината, и вкъщи я ползва Mr. Green

# 212
jos, така е, може би бях твърде рязка за кърмата. все пак, майките ни най-редовно са използвали този бабин лек. аз обаче не бих рискувала в наши дни

# 213
jos, Велинка вчера сутринта я  заведох  на очен лекар и тя изписа Тобрекс капки и мехлем ,а вчера следобяд ходихме до личната ,не й стана много хубаво, че съм я завела на очен,не  бил толкова страшен конюктивита   ,тя за какво била и тя можела да го изпише такива капки ....................а работата е , че  исках направление за очната  Twisted Evil Аз  се чувствам по-спокойна да я види очен ,а не нашата джипка  Laughing

# 214
много педиатри не дават с лека ръка направление, не знам защо така, дори ако ги помолят.
Дано всичко се размине бързо и леко!
Айде в парка събота или неделя, може да вали де, ама дано пък задържи за два часа...
в Западния парк имам предвид. Можем и след работа като я взема малката от градина, обаче ще стане тъмница в 6.30 като я взема, 7 без нещо да сме в парка... не фърфи
 Искате ли на входа на Западния (входа срещу пресечката на Сливница и Кукуш) на първите пейки вътре по алеята вътре да се чакаме преди обяд например събота, ако е хубаво времето, живот и здраве? На по една разходка  Rolling Eyes

# 215
Ееее, ще изпусна срещичката май.....ние сме на планина, идваме си края на другата седмица. Нямам време да ви чета, само хвърлих едно око и видях предложението на Джос Wink Ама то дойде зимата докато се съберем, така че успех дано успеете, пък аз ще се включа другия път Simple Smile

# 216
Здравейте милички,
Резовно ви чета,но не ми се пишеше, едно, че не искам все да се оплаквам и друго, че все още не съм на работа, а за нищо не ми остава време.
Но като прочетох поста на МЪНИЧЕТО, просто ми се насълзиха очите и реших и аз да споделя.
Матея не я приеха в държавна ясла и я записах в частна. За съжаление през септември доста боледува и ходи само 5 дни, а през октомври ми се наложи да пътувам извън страната и я оставих на майка ми за две седмици. Таксата в яслата се плаща на 15-то число за следващия месец, което за мен едно, че не е много удобно (получавам заплата в края на месеца), друго, че не се знае колко ще отсъства детето. Според договора ако детето отсъства 5 дни в месеца, нищо не се връща от таксата, а ако отсъства повече се прави договорка с директорката. Е както беше мила и любезна в началото, така нашата директорка като стана време да плащаме таксата, започна почти да ми се кара, че нямало да търпи детето ми да отсъства толкова време и тя да не можела да разчита на тези пари. Е първо как да спра детето да боледува и второ трябва все пак да работя (дори да се налага да пътвум), за да мога да й плащам както таксата, така и всичко останало. Ккато знаете няма кой да ми помага с детето тук и когато пътувам служебно мога да я оставям само на майка ми. Ккато и да е след почти скандал се съгласи да плята половин такса за ноември като ми заяви, че за нас ще направи такса, по-висока, която ще плащам всяка седмица, защоно тя досега видите ли нямала такъв случяй като нашия, човек да си защитава правата и да си иска парите. Аз пък смятам, че съм в пълното си право след като детето ми не е там, нито се храни, нито изисква някакви грижи, аз да не плащам. Както и да е, преглътнах това отношение, въпреки че продължавам да търпя змиския й поглед като ходя да взимам детето си, но се случиха още две неприятни неща.
Тъй като още от първия ден си имаме ритул с детето, влизаме заедно и аз я събличам, събувам и цункам, от вчера има бележка, че е забранено родителите да влизат в помещението на децата. Е как да стане. Аз да чакам навън като ходя да я взимам или само да й хвърля нещата и айде чао. Е няма как да стане. Явно пак ще имаме разправии.
Това, обаче, което ме притесни много повече е следното.
Матея по принцип се храни много бавно, защото я мързи да дъвче, но има апетит и хапва доста добре и лелките няколко пъти ми го натъртиха. Аз им отговорих, че просто трябва да я подканят малко повече и да я оставят да яде колкото иска.
Докато я хранех обаче онази вечер и й казвах да дъвче по-бързо (както винаги) тя започна силно да си стиска носа, а после и бузките. Попитах я защо го прави, а тя ми отговори "лелята" (така казва на госпожите в яслата). Попитах я кога прави така, а тя ми отговори "папка". От там си правя извода,  че явно я карат по някакъв начин да яде по-бързо или така насила й отварят устата. Тъй като в групата са само 6 деца и другите са по-големи и се хранят почти самостоятелно смятам, че могат спокойно да й отделят време да се храни както иска. Явно обаче те не смятат така.
Споделих това със сестрата и тя ми отговори, че няма такова нещо. Но моето дете много се впечатлява от всичко и много помни. Със сигурност ми казва истината и аз от няколко дни не мога нито да спя нито да си намеря място от нерви. Кой знае още какви ги вършат по тези ясли беза значение частни или държавни. Иначе на малката май й харесва засега там, но ако продължава това отношение на персонала, както и на директорката - собственичка, няма да се чувствам гузна, че трябва да работя или че детето ми се разболява (все едно аз го искам), а ще я преместя в друга. Опасявам се, че може и там нещата да са същите, но какво да правя.
Ох, момичета, никога не съм писала толкова много, но на който и да се оплача, все мен ме изкарва виновна. Реших, че вие ще ме разберете.
Извинете за дългия пост, вече няма да правя така.
Дано все пак някой да го е прочел.
Лека вечер и целувки на всички мънички душички.

# 217
Gergan_ka  - след като е частна яслата, и така и така плащаш, защо не пробваш в друга. Не мога да повярвам, че всички работещи в ясли са с подобно отношение към децата. Детето и в друга ясла ще се адаптира бързо.
Айде ние в държавните ясли нямаме право на избор и се караме с директори и лелки (аз все още не съм де), ама в частната луди пари даваш, и пак да си късаш нервите и да не можеш да си намериш място от притеснение....какъв е смисъла?

ХУбав ден на всички мъничета и майчетата ми Simple Smile

# 218
ее, Gergan_ka, държавна, частна, детето си е дете. Вярвам, че не навсякъде е така.
Надявам се детенцето да не се стресира в последствие.
много странен договор имате, но...
моят съвет е да поговорите с директора за реда в яслата, с другите родители също. Така е и в държавните, родителите нямат право да влизат в помещенията, нормално, но ритуалът ние си го имаме, отвън при гардеробчетата, не пропускайте ритуала си само защото не сте вътре!
Прочетете хубаво договора си, имат ли право така да определят таксата ви и тн. То за пропуски в тоя договор си трябва адвокатин де, ама все пак.
За храненето говорете пак с персонала, помолете поне още няколко месеца докато започне самостоятелно да се храни да й настояват повече, помолете за разбиране от тяхна страна.
Но ако това продължава, по-добре детето да не ходи повече в тая ясла. Коя е, всъщност?
аз и преди съм писала, ние бяхме пренасочени в 68мо, преди щях да събирам мнения за нея, но така и не можах, и тя отпадна като желание, още повече като откриха места в това до нас. Но пък е в разруха и го ремонтират. Та 3 дни изкара в 68мо, още на 4тия ден казах, че повече там няма да пусна детето си, ама и отношение имаше към детето и тн... не ми се пише пак... и я пренасочихме в старата й градинка. В сругата група е, но пък ходи вече повече от месец с желание, без прекъсване и тн. Има ХОРА и хора има проблеми, но с взаимен диалог се решават.  Peace
 После все пак потърсих мнения за 68мо, еее, може и да е хубава з.а някои, но за нас не беше...
мисълта ми е, не се страхувайте да потърсите правата си, да защитите детето си, да намерите най-подходящата за него среда, хора. Малко повече зор идва, но пък си заслужава. Няма смисъл нещата да стават насила.
Не се отчайвайте от неразбирането на хората около вас, по-скоро следвайте майчинския инстинкт, той е най-правилен. Все пак едва ли е само тази частна ясла в района. А има и занимални, които предлагат такива целодневни услуги, потърсете алтернатива да имате вариант все пак. Пък, дано нещата тук се оправят, но... лично след описанието - не вярвам.

# 219
Gergan_ka  - след като е частна яслата, и така и така плащаш, защо не пробваш в друга. Не мога да повярвам, че всички работещи в ясли са с подобно отношение към децата. Детето и в друга ясла ще се адаптира бързо.
Айде ние в държавните ясли нямаме право на избор и се караме с директори и лелки (аз все още не съм де), ама в частната луди пари даваш, и пак да си късаш нервите и да не можеш да си намериш място от притеснение....какъв е смисъла?...
и това е вярно
и от мен хубав слънчев ден!

# 220
  • Пловдив
Боже, Гери... Ужас...
Говори със собственичката ОТНОВО и ако все пак не постигнеш това, което искаш - има и други ясли Hug
Аз днес съм на разговор с директорката (след 10:00)... Уж вчера бяха нормални нещата, но държа да поговоря и с нея, защото друго си е, самата тя като авторитет да поговори с проблемните сестри...

А малчо си се чувства чудесно - ходи с желание и сутрин като отвори очичките, първата му работа е да ме попита, дали днес ще ходи при децата Heart Eyes Надявам се, че няма да се наложи, да го местя в друга група или ясла, защото го виждам, че вече си има и приятелчета, които търси и една такава промяна, не се знае как ще му се отрази, но ако нещата се повторят - изобщо няма да се замисля!!!
Ще видим днес какво ще излезе от разговора и с директорката и как ще се развият събитията...

jos Hug Страхотна новина Hug Hug Hug
Скрит текст:
Лека и безпроблемна и накрая едно малко и сладко, пухкаво бебче Hug
...кога ти е термина всъщност? Embarassed
[/color]

# 221
Mъниче, благодаря Simple Smile
и при вас всичко да е наред! датата още плава, трети май или края на април нейде Wink живи здрави. ако има нещо - пиши на лични или тук, ама да не спамим, в други теми нямам време да пиша за това
дано след разговора с директорката тя да обърне внимание на персонала за отношението към детето ти!

# 222
  • Пловдив
Аз влизам да кажа какво стана...
Говорих с д-ката, каза ми, че не е било нужно, да чакам до днес, трябвало е още в понеделник следобяда да и се обадя... каза, че ще говори с персонала на групата и че ако има нещо, което да ме притеснява - да не съм чакала изобщо, а да съм отишла при нея.
Надявам се, наистина да мисли това, което ми каза, а да не е просто "прах в очите", но ще видим как ще се развият събитията Whistling

Сега като отида да вземам дребния ще видя какво ще кажат в групата... Очаквам, че няма да са очаровани от това, че съм говорила и с д-ката Twisted Evil

# 223
и директорката явно има впечатления от персонала....
мисля, че е взела отношение, а относно лелите - мисля, че ще бъдат много мили отсега нататък  Peace

# 224
  • Пловдив
Оооо и вчера следобед и днес сутринта ме посрещнаха с едни широки усмивки... Mr. Green
Малкия много бил слушкал, казвал си винаги, когато искал на гърне и т.н.т... Ама как така изведнъж се промени това дете толкова коренно, не знам hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт