Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана

• 41 280
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ама как така изведнъж се промени това дете толкова коренно, не знам hahaha hahaha hahaha[/color]
Дошло му е просветление свише  Mr. Green

Радвам се, че имате читава дир-ка, мъниче Wink

# 226
  • Пловдив
няма да е лошо, да му дойде и вкъщи просветлението hahaha hahaha hahaha

# 227
  • Пловдив
Привет на всички и от нас  wavey
Честит празник на всички именници днес  bouquet! Дечица, мами, татковци и роднини!!!
От 03 Октомври сме на ясли. Започнахме с два часа посещение и постепенно увеличавахме, като включихме храненето, после и обедния сън. Към днешна дата, вече сме целодневни ясленчета  dancing
Да чукам на дърво  baduu, до момента всичко върви добре. Никой от двамата не плаче, влизат подскачайки, излизат пеейки... Simple Smile Лелите са доволни, децата също, няма как и за да не съм доволна, при това положение Peace Остава само да сме здравички newsm17
Много са ми смешни, когато започнат да ми разказват за в яслата. Как лелите на обед им казват "Тихо", "Затваряй очите" и ги будят със "Стаавааайтееее.... Simple Smile".
А много се смях вчера, като се прибираме и Алекс започва "Мамо, искам..., искам..." (пауза) "Мамо, какво искам...!?"  Joy
И за толкова кратко време, градината им се отразява доста добре. Освен песничките, които запяват, много държат сами да се хранят на малката масичка и столчета ("Аз сам/а, като в г'адинката"), да се събличат и да се обличат. Въпреки, че все още не се справят много добре, но опитват много упорито Simple Smile
На 01 Ноември ще започвам работа вече.
На всички ви желая много здрави и усмихнати дечица!!!

# 228
Ей Мъниче браво, значи можело и по друг начин.
Прави сте, че като е частна яслата мога да я преместя, но в тази ясла са само 6 деца в групата, което е просто идеално, а и тя свикна и не ми се иска дточно сега отново да я травмирам.
Обаче днес имам много добри новини.
Преди време (когато бяхме в добри отношения с директорката) бях споменала, че една лелка като я питах дали детето ми е акало през деня ми беше отговорила, че не знае, тя не била там да следи това.
Та без отново да говоря с директорката, а само със сестрата резултата е, че горепосочената уж е напуснала доброволно, а тази, която подозирах, че е стискала детенцето ми за носа е отстранена.
Много съм доволна.
Сега за детето ми се грижат една сестра, младичка с две малки лични деца, която много се старае и една лелка, която е супер спокойна и мила и мисля, че моето дете ги хапесва и поне засега се чувства добре.
Много ще се радвам ако всичко продължи така и не се налага повече да водя подобни разговори.
Сега лека нощ от нас, че героите са уморени.

# 229
sweet_maniche ,радвам се че има резултат от разговора с директорката  Hug .........можело значи аааа,колко хора чакат за тяхното място,като не им се работи и занимава с децата .......чао  #2gunfire
 ilik123 ,радвам се че сте се адаптирали бързо с яслата  Hug
Дойде време иа з да се оплача Sad Велинка е зле,хремата не спира ,кашля много лошо ,вече два пъти я водих тази седмица на лекар,последно в четв педиатърката я прегледа и каза че гърдите са й чисти,гърлото е много леко зачервено,имаме много големи сливици така каза  Shocked какво да й давам вее да пие незнам пие :ериус,ен ти тус сиропче,тобрекс капките за очите и нослето,коларгол капки ,виброцил..........и нищо и половина от цялата работа,да взема да пробвам някакви бабешки илачи ли и аз незнам вече  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 230
  • Пловдив
Аз влизам с едно питане...
Мислили ли сте вече за подаръците за Коледа Whistling
Мен от известно време насам ме гложди, обсъждаме с баща му, гледаме по сайтове, но нищо не ми хваща окото Crossing Arms
...А обичам да съм подготвена от рано... Още повече, че ще започнат и бабите да питат какво да му купуват...
Като краен вариант: попълваме Лего-то с нови Mr. Green

# 231
Мъниче, има една серия животни на Schleich - S, много са реалистични. Обаче са безбожно скъпи. Пусни името в гугъл имиджес и ще видиш какви красоти са. Другото, за което се сещам, но е дреболия, е пумпал. Или прахосмукачка, ютия, поредния багер или пожарна кола....ролеви игри. Има едни магазини Imaginarium, там пък какви дизайнерски играчки има, ама също са висок ценови клас. Но пък може да ти дадат интересни идеи. Аз също съм запалена по играчките, виждам, че нашите отново омръзнаха. А, в Джъмбо има едни страхотни кутии с дървени кубчета, които са супер евтини, 14 лв за примерно 120 части, а са много ефектни - могат да се строят всякакви неща с тях. Май имаме нужда и от нови книжки. От мен засега толкова.

# 232
  • Пловдив
Ох, голям проблем ми е...
Като гледам дечицата, с които се събираме - всяко си има любим герой, а в днешно време можеш да намериш какво ли не... При нас проблема е, че почти не гледаме ТВ, детските филмчета са все още непознати и от там нищо ме идва на ум Sad
Такъв дървен конструктор имаме, подариха му го за РД - голяма радост беше, но за седмица-две... След това му омръзна и сега е поредната играчка, захвърлена в поредния кашон под спалнята Rolling Eyes
Колите и камионите така си и стоят Shocked За разлика от братовчед си, Дидо не ги и поглежда Rolling Eyes

Видях ги тези животни - наистина са страхотни Heart Eyes ще ги търся на живо да ги погледнем и може да вземем нещо от тях Simple Smile

Продължавам да смятам, че момченцата определено са много по-ощетени от момиченцата #Cussing out

# 233
Ние сме на вълна трактори, камиони и книжки. Така че подаръка ще е нещо от този списък Simple Smile. Другото което много искаме да му вземем е тротинетка. Оказа се, че идеално се справя. Вярно, че не е зимна играчка, но пък РД-то му е много далече Simple Smile.

# 234
Здравейте, момичета и мъничета:)))

И Дани е болничък - "бронхит с обструкции", тоест висока температура плюс страшна кашлица  Sad Едвам дишаше миличкото в четвъртък вечерта. Веднага почнахме антибитик Панцеф, Ериус, Вентолин и му просветна... Само да са ни здрави децата, друго не ме интересува в момента Hug
Иначе Дани е такъв един здравичък на вид, с червени бузки, едър, пухкав, да не повярваш, че така го атакуват гадните болести.

На всички дечица здраве, а на нас майките - също здраве, но и много търпение да се справяме с всякакви ситуации Simple Smile Не ми стига времето да пиша повече, но като оздравее Дани ще вляза по-подробно да разкажа какви ги върши Sunglasses

# 235
Здравейте, майчета!
По много теми щях да пиша, докато ви четях, но сега в главата ми остана само писаното от мъничето!
Седя и си мисля, както не говори Николай, какво ли може да става в яслата. А съм убедена в лошото отношение, само не мога да го докажа. Когато го вземам чувам отвън как им говорят, с какъв тон и колко грубо. Тъй като училището ми е срещу яслата, лелките ни (жените, които почистват) ми казват когато ги изкарат навън, че ги пошляпват зад врата, като се отдалечат от позволените 9 квадрата, където са двете килимчета за игра. Аз не съм го видяла лично, но като че ли съм склонна да им вярвам, защо да ме лъжат жените, като едната има внук точно на възрастта на Ники. Вижда се как всички излизат с рев, като видят майките си, и то след месец ходене на ясла. Чак се учудвам, същевременно и се радвам, на деца които бързо свикват и не плачкат дълго. В този ред на мисли, утре след 2 седмици у дома, Ники пак ще плачка. Дано се задържи по-дълго здрав. Иначе е съвсем добре, чисто носле, няма кашлица, но докога....?
jos, страхотна новина! Лека, приятна и щастлива!
_Dana_ , бързо да оздравява Дани!
Иличе, радвам се че си имате щастливи ясленчета! Дано да са и здрави! От второто по-важно няма! И успешен старт в работата!

# 236
Момичета влизам само да ви споделя, че утре трябва да ни е първият "учебен" ден  Confused
Може обаче да го пропуснем, защото от няколко дни Ади ми поддържа висока Т заради зъбки. Днес уж е добре, но утре като се събудим ще преценя ситуацията.

# 237
добро утро от мен в темичката Simple Smile
Vany, надявам се детенцето да е добре. Ако сте на градинка днес - успех с адаптацията и дано свикне бързо и да не боледува! за колко часа мислите да го оставяте в началото?
Velizarka, благодаря. И не оставяйте нещата така, щом имате съмнение, говорете с персонала първо, със старшата сестра, директорката за методите на персонала и тн, помолете за отношение, каквото очаквате, не търпете така! пък дано няма нищо.

Мъниче, радвам се, че нещата вървят към подобрение в отношението на персонала, знаех си аз, че ще станат по-мили след разговор на по-високо ниво. Следи нещата изкъсо все пак и им прави забележка макар в рамките на добрия тон.
НИе сме й купили вече подарък - магнитна дъска с българската азбука и цифрите, с някакви рисуванки също, он-лайн я поръчах онзи ден  Peace и аз обичам отрано да съм готова с подаръците главно да не си тормозя главата и бюджета в последния момент  Mr. Green
Животни ние имаме, една кофа, имат палми, храсти, камъни с тях, много реалистични и няма седмица, в която да не си играе с тях, на един капак от кутия за обувки съм нарисувала река, плаж и ги редим там, храним ги от сервиза, ядат тревичка от пластелин, учим се кой къде живее, т.к. има и от гората, и от джунглата, въобще импровизации всякакви. Така че ако нямате - това е супер подарък и много развива въображението на детето, после ги прибираме в кутията за обувки, т.к. оная кофа тя не може сама да си я отваря, когато иска.
И сме й купили още книжки от "Златното пате", но със стикери, посредата единия двоен лист е със стикери, намираме им местата в книжката, лепим ги и после я четем (едната от книжките й дадахме вчера, тя сама лепеше стикерите, ако види, че някой го е залепила на криво го маха и иска да го сложи в очертанията, голяма забава беше). Книжка четем наведнъж по няколко пъти, а и я учим, че книгите са безценно съкровище, богатство и тя много ги обича. Но това със стикерите е по-скоро за момичетата, дето обичат да режат и да лепят. И да му вземете някое лего, те са също неизчерпаеми, особено ако има някои колелета.
Мога да поразкажа за нашите играчки напоследък, освен книжките, поливането на цветята и другите игри с тенджери и черпаци. Наскоро отворихме на Милица един конструктор с двама космонавти вътре, с едни големи сателитни чинии, кабели към тях, голяма игра пада. Също сме й взели отдавна, но сега го предложихме - дървена кутия - отгоре изрязани профилите на две мечета, едното по-малко, другото голямо, от три части - муцунка, блуза, панталон. А вътре в кутията тия три части са различни - смеещо се, плачещо и тн, с рокля, сандали, ботуши, босо и се обличат по различен начин. Редим големия конструктор, както винаги от доста време насам.
Също съм извадила първия й багер, голям, и го търкаляме из стаите.
Тия дни събираме клонки (не че и досега не сме носили клечки вкъщи), есенни листа и ги редим в един тефтер, правим хербарий.
Отворих й вече и обикновения пластелин, не оризов, който е с много повече цветове, правим гъбки, гора, дървета, слончета и тн животни, дори и телевизор правихме  Joy
тв не гледаме с цел само като ние сме се загледали в нещо, тя го слуша, ако е в стаята, следаме маша и медвед и ну, заяц на компа.
Вчера разля чаша с вода на пода и й дадох парцала с дръжката да ми помогне да го изчистим, показах й как да го държи и така, иначе ми каза, че е направила беля Embarassed
всъщност вчера в тоя вятър по-малко от час бяхме навън, не можахме да потичаме като хората, та лудувахме вкъщи Wink
надявам се уикенда дето идва да става за разходка в парка, живи здрави!
и бързо оздравяване на всички дечица  Hug
_Dana_, за кашлицата давай чай повече с мед, и небетшекер да смуче.
Лек ден от мен Simple Smile с пожелания да се радваме на дечицата ни и да ги подкрепяме, колкото и да ни е трудно на нас понякога Hug

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 10:04 от jos

# 238
Jos, много интересни идеи, а можеш ли да пуснеш някакви линкове или снимки? Много ме заинетерсува играчката с мечетата, но и другите също. Моята дъщеря е много неспокойно дете, изобщо не мога да я задържа на едно място, за да реже, лепи и тн. А и все още всичко мушка в устата, не смея да я оставя да играе без надзор с пластелин, а книгите надрасква.
Да споделя какво чудо ни дойде на главата - в събота вдигна 39 градуса, държа я няколко часа вечерта, после се изпоти и й мина. На другия ден - нищичко! Нито хрема, нито какъвто и да било признак за болест. Много странна работа!
А снощи ни побърка - стана 12 ч, не иска да заспи! Ревове, тръшкане - искам да играя! Накрая баща й се скара, и тя легна сърдито и заспа хлипайки. В 5.30 сутринта се повтори същата истерия. Не знам, къде сгрешихме? Следобед също не можем да я накараме да спи, а в яслата слуша много и спи.

# 239
Giada, не се упреквай освен ако сте се карали на детенцето, но пък ако тонът е бил мек, обясненията са подействали. В тази възраст на тях им трябват много обяснения, точно в пика, когато се тръшка, не бих я закачала малката, но след минута бих я взела да я гушна и успокоя, да я разсея с нещо да правим двете например, да ми помогне. Сега излизат напред чуството, че не всичко е позволено, че има граници, че се ядосва детето, а не може да направи нищо, за да стане неговото, т.е. разбира, че има и друга гледна точка, че има и правила. Авторитетът и принципите на общото поведение в градината действат, вкъщи трябва да сме други. Такова е моето разбиране. Вчера и Милица не иска да спи следобяда, колкото и да се нагласяхме да спи, накрая й свалих пижамата, и си играхме и тн., не се опитвахме да спи. Тръшка се верно, не го прави често, дори хич, ама ей, на, детенце. Оставих я да се въргаля една минута, обаче е ясно, че ше продължи, защото нещо я тормози и не може да ми обясни какво, взех я и отидохме да поливаме цветята на терасата Simple Smile напълнихме й лейката и така, отделно, че поля и килима де Wink
но се стараеше. После се извини, че ме е ядосала така, тя се извинява и с думи "извинявай, мамо" и идва и ме гушка или се бута в краката ми Wink аз да я гушна.
забравих да добавя, че не й се карам, може да й викна името и тя после "мамо, не се карай" Wink обяснявам много, но се старая да не я стряскам с висок тон, после ще я е страх да не й се карам и няма да ми споделя, така си мисля де... може и да греша. Но не бих. Също не бих я шляпнала - как да очаквам в яслата да не й посягат, след като аз си го позволявам, затова не бих, за мен е грехота и много неправилно. И като й викна името някой път ми се е случвало, после си се упреквам вътрешно и аз й се извинявам и се гушкаме. Затова като съм й ядосана три секунди си броя наум и тогава казвам нещо, ако имам какво да кажа. Понякога си се представям на нейно място и така си обяснявам някои неща.

Така че едва ли имате вина, просто всеки човек се ядосва за нещо, негодува, още не умеят да владеят тия чуства, по-скоро са им непознати... така че търпение, ще отминат и тези моменти, стига ние да не се ядосваме с тях и да им покажем, че това не е най-добрата реакция (като пораснат можем да им кажем как и по друг начин да си изливат яда или да обясняват).
и от смяна на времето ще имаме седмица адаптация още...

ще наснимам вкъщи дървени играчки малко и ще покажа. Купувам ги от странни места да си призная. А ей това е азбуката с цифрите:
http://www.pakostnik.com/bg/pics/3966558949.jpg

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 12:49 от jos

Общи условия

Активация на акаунт