Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана

• 41 267
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
ние записахме 6 дена на ясла и пак сме вкъщи с хрема, ама задна. Детето не може да си духа носа и от там проблеми... По съвет на УНГ купихме Бейби Вак и сега ще се мъчим да вадим сополи с това ужасно чудо... Изписа ни Гаразон капки за нослето и се надявам да преборим хремата Sad

# 316
Aissa, дано мине хремата бързо.
имам бейби вак вкъщи, но дори не съм я разопаковала да видя как работи, знам, че се включва към прахосмукачка  newsm78 малко сложно ми се вижда, но може да не е така.
щом детето не се издухва, явно ще помогне.  Peace

# 317
  • София
Сами също не мога да го накарам да стои на прахосмукачката... Ревът е голям... Ма го натискам, като не ще да си духа носа сам Crossing Arms
Лора от толкова тормоз след бронхитите, няколко месеца след годинката можеше да си издуха носа - не се усещаше сама, но като я подсетя и тя духаше. Сега вече си е ок, много добре го прави.

aissa80, а инхалатор? При такава кофти хрема или при кашлица, инхалациите много помагат. Не е панацея да те излекува от раз, но облекчава старашно много дишането.

Днес ще се заредя с рибено масло, уж вече имало ЕскимоКидс по аптеките. И на хапченца ще взема.
Снощи незнайно как пробутах по малко клейче и на 2-мата в млякото. Сами със закъснение се усети, че нещо съм сложила. Щото след като изпи 2-те глътки мляко с клей и се опита да изсипе чашата в мивката, но нямаше какво да изсипва.

# 318
Много лесно се работи с Бейби Вак, и само 2-3 секуди трябва да го удържа. Лошото е, че денем съм сама и ръцете не ми стигат Simple Smile. Постоянно се мъчи да духа нослето, ама нещо въздуха все през устата излиза Simple Smile. Ще продължа тормоза, за негово добро е, дано не ми се сърди като порастне голям Simple Smile.

Инхалатор, мислех си го и аз, ама доктора не спомена нищо, а и си представям как ще го задържа пред инхалатор Simple Smile.

# 319
Айде и ние в бандата на болните! След като месец геройски удържа напора на вирусите, Николета и тя се поддаде. Сега цялата фамилия сме болни. Аз съм болничен тази седмица, и се отглеждаме. Всеки ден ходим при доктора, щото все нещо ни е стреснало. Но понеже имаме "чисто досие"  Simple Smile досега, я караме на по-щадяща схема, но ако няма подобрение, може да се стигне и до антибиотик. Аз съм ужасно много против, но...тъй като засега оставихме хомеопатията, ще трябва да прибегнем до дявола, ако се наложи  Wink. Чета ви рецептите с интерес, и през час капя нещо в носа....

# 320
  • София
Инхалатор, мислех си го и аз, ама доктора не спомена нищо, а и си представям как ще го задържа пред инхалатор Simple Smile.
До скоро беше голям кошмар с инхалатора. Но моя вече започна да се заглежда доста по филмчетата и това много помага - пускам флмче и държа маската пред него.
Другото е точно преди обедния сън и преди вечерния сън правя инхалация - пореве малко и после вземе, че заспи и правя по една 10-15 мин инхалация Simple Smile

# 321
бързо да оздравявате всички  Hug
аз наобяд изтичах от офиса и взех ескимокидс сиропче.
че ни свършва саностола. след почивка ще започна да давам рибеното масло, не съм го давала досега, но ще го поредувам със саностола тая зима.

малката снощи след градинката се изкашля, после не е, обаче ме притесни, доста кашлящи в тая топла стая цял ден  #Crazy и ако довечера има нещо  #Cussing out ще я водя на док...
не е кашляла от миналата зима една кашлица като изкара и това ми индицира, че има нещо, уф.

# 322
Хайде и ние при болните  Tired
 Споделете пробвали ли сте Назик ? Това ми изписаха за носа  newsm78

# 323
оле като чета колко сме болните, се чудя, то здрави деца, които ходят на ясла останаха ли??? Зор, борба да влезем в ясла, и като влязохме и не мога да си видя детето здраво по-дълго от 3-4 дни.. Ужас!!

# 324
  • София
Оффф ,Ники ,права си Sad .Минават ми мисли да я спра от яслата и да пенсионираме бабата ,но само като се замисля ,че едвали ще се доредим втори път..........

# 325
Гери, същите мисли са и в мойта глава за бабата, обаче дори и да се вредим догодина за детска градина, ще е същата работа...надали ще ни се размине боледуването Sad. Стискаме зъби и лекуваме...

# 326
  • София
Офффф ,да ти кажа на племеницата й се размина.Спряха я за година и половина ,след няколко доста сериозни боледувания и я пуснаха директно в градинска група.Не е боледувала кой знае колко и сериозно сега ..........но за нашия квартал  ,почти съм сигурна ,че ще се доредим евентуално за 2-ра градинска група и така пък ще лиша детето от социални контакти ,от които смятам ,че има нужда.Както вече писах ,на нея й се отразява много положително градината и не ми се иска да я лишавам от всичко това.

# 327
Здравейте,

Не съм писала, откакто се оплаках последно, че сме болни, но общо взето от тогава и не сме оздравявали съвсем. Целият октомври, с изключение на няколко дни в началото, мина под знака на една по-безобидна хрема и един лош вирус, който тъкмо ни пусна и Мая пак взе, че се разсополиви. В момента й излизат кътници и те я мъчат допълнително, но сополите май пак са от настинка. Миналата седмица бяхме на гости при родителите ми и понеже те са в къща, която по-трудно се отоплява, там настина. Тя по принцип издържа на студено и не се е разболявала така лесно до сега, но този вирус дето го изкара много й смъкна имунитета. В тази връзка да спомена, че сутрин и вечер й давам по 1 ч.л сироп от черен бъз, за който стана дума вече, а съм в търсене на заветното Ескимо от около 10-тина дена и не мога да го открия. Ще помоля мамите, които са го купили да напишат, в коя аптека го има. Аз и в центъра питах на няколко места и в Люлин където живеем, но все казват, че няма внос.
Иначе за сиропа от черен бъз да разкажа  ooooh!, майка ми миналата година ми връчи една бутилка домашен, но ние с мъжа ми не му обърнахме внимание и така си стоя в хладилника. Сега обаче, като се разболя Мая, купих Самбукус от аптеката на Nature's way и като го опитах на вкус се сетих за сиропа на майка ми, които е с доста по-концентриран плодов вкус. Като свърши опаковката от 120 мл., (наистина е нищожно количество, а цената е около 20 лв) веднага помолих майка ми за една бутилка от домашния. Мая го харесва и разреден с вода, и концентриран, а за дозировката се ориентирах по упътването на кутията на Самбукуса. Там пишеше, че се дава по 1 ч.л на ден, но може и по две при по интензивна употреба. Освен този сироп и рибеното масло, смятам да й взема и коластра, но не тази на Аквасорс. (Нямам нищо против продукта, но тези МЛМ фирми ме дразнят с надуването на цените.)
Надявам се, че тези добавки ще й помогнат за имунитета и не само, а ги предпочитам пред алтернативи от сорта на изопринозин, биозин и т.н, каквито ни препоръча педиатърката.

Jos Честита бременност! Пожелавам ти да е приятна, спокойна и лека, а на финала да гушнеш, здраво и сладко бебче!  Hug
Страхотни предложения и идеи за занимавка си дала в по-предните си постове. Супер е, че и мъжът ти участва в домашния куклен театър. А що се отнася до летвичките, подобно нещо ли имаш в предвид http://www.novobebe.com/productDetails-bg-4340.html
Аз щях да те питам за хлебопекарната, дали си доволна, понеже й се зачудих, като я пуснаха в Лидъл, но не я взехме. Почти съм се навила и аз да купим в скоро време една, но не съм проучила още марките и моделите. Затова и си меся на ръка, което не отнема кой знае колко време, но все пак...

vany666 Не съм го ползвала това, на нас за сополите много ни помогна помпата бейби вак. Тя буквално ни спаси от слизането им надолу и усложнения. Също така и капките със сребърна вода и прополис.
Да спомена, че съм по-доволна не от клеевата тинктура от аптеките, а от една, която намерих в магазин ХИТ и е на словенската фирма Medex. Тя е безалкохолна и ми се стори много по-ефикасна. Когато приготвя капките с нея, от 3-4 накапвания, сополите веднага се повлияват и изчистват. Едно уточнение обаче, ако капна от нея в сребърна вода, разтворът е хомогенен, но ако използвам физиологичен разтвор се пресича, понеже става някаква реакция със солта, най-вероятно. Сега съм решила да си направя сама клеева тинктура, като за целта ми трябват 3 пръчки пчелен клей от по 10 гр и 100 мл. хранителен спирт. В търсене съм на второто и ако някой знае, да каже от къде мога да си закупя такъв. newsm78 Етиловият от аптеките не става.

Да се надяваме, че като застуди и вирусите ще изчезнат, за да могат и малките да се закрепят, и да си ходят спокойно на градина.

Лека нощ!

# 328
Момичета,
 ще помоля тези от вас с "неговорещите" деца да споделят всяка дума, която мъницете ви казват. Повтарят ли ако им кажете ..и т.н. Започвам да се вкарвам в едни филми  Tired Сериозно се замислям за консултация с логопед  Confused Ади е инат и каквото да го накарам да повтори ми казва "нама" (няма) или "не". Не прояви ли сам желание ...ЦЪ, не става!

П.С. Днес научихме нова дума и съм супер щастлива  Grinning Това не се е случвало от месеци.

# 329
  • София
grix, в понеделник купих Ескимо от една квартална аптека ("Хера" в Сухата река), така че явно внос вече има и е въпрос на време да заредят навсякъде. Досега профилактично само това съм давала на децата зимата и то не всеки ден. Миналата зима двамата не успяха да изпият едно шише и сега се чудя дали е годно, че не ми се изхвърля, да се постимулирам и аз. Друг имуностимулатор, препоръчан ни от хомеопатичката е този екстракт от сибирски жен-шен, който давам при болест, заедно с клеева тинктура. За пиене клеевата тинктура я понасят, защото са свикнали със спиртния вкус на Баховите есенции, но за капане в нослето много се дърпат. Затова ме заинтригува с тази безалкохолна и ще те помоля за пълното име на продукта, а и също за състав. Интересно ми е вместо спирт, какъв друг разтвор използват. А за тази домашната защо не става етилов спирт?

Инхалациите и при нас са пред компютъра с филмче и двамата се надпреварват кой да е първи. Много съм доволна от покупката на инхалатор и препоръчвам на всички, които са имали рецидивиращи бронхити или както при нас ларингити. Само да усетя, че започват да покашлят или се появят сополки, веднага започваме с инхалации с физ.разтвор. Също капвам вечер на аромалампата чаено масло или масло от евкалипт. Наблягаме на чайчета с мед, фрешове, повече сурови плодове и зеленчуци. Засега само с хомеопатия се лекуваме. Имаме класическа хомеопатичка, на която имаме безрезервно доверие. Педиатърът ни и той вече се преориентира към хомеопатията и за по-леките състояния се оставям той да ни лекува. Добре, че децата са с добър имунитет. Според мен това в голяма степен се определя генетично. А също и много зависи от моментното им емоционално състояние. Поне моите се разболяват основно на психосоматична основа.

Общи условия

Активация на акаунт