Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана

• 41 229
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Tротро'то и у нас се харесва, въпреки че той не гледа много телевизия. И не е много от скачащите, така че батутът ще е безмислена покупка. Мисля и аз за кухня, но кухненските играчки, които досега е имал не му задържат вниманието за дълго - веднага отива да рови при истинските тенджери и купи. Писна ми вече, види ли яйце и задължително трябва да му се счупи, за да го бърка; вече нищо в кухнята не мога да свърша спокойно.
Книжки има доста, но не му харесва да му чета! Разглежда ги, казва си животинките, но взема ли аз книжката и беж да го няма Joy.
От рибеното масло и аз се отказах именно поради тази причина. От друга страна пък знам, че в северните страни го дават и на по-малки деца и то съвсем редовно...  newsm78
Страхотно е, че имате време за четене. Аз тези дни едва успявам да се домогна до лекциите си, а тяхното четене е някак си задължително, ако искам да си взема изпита hahaha
Лека нощ!

# 496
И аз последно прочетох "Цар плъх" на Джеймс Клавел, много ми хареса, на един дъх я прочетох, има я в електронен вариант. Джос, извинявай, че не ти писах по-рано, но не съм влизала, предложението ми е безсрочно, така че когато можете и решите, пишете, ще се радваме много да но погостувате и да поскачат, то времето ще се разваля, но това не пречи на скачането де Wink Ние до обяд сме на ясла, както и вие Wink така че май си остават възможни само събота и неделя и то пак преди обяд, че после вече става късно....За този уикенд, ако тръгнем някъде из квартала или Западния парк ще пиша и на теб и на Грикс.

# 497
iv4i_79 играчката се казва Tomy Gearation Magnets. Ето ти едно 3мин. видео, в което най-добре се вижда за какво иде реч.

Иначе да отговоря на въпроса ти, относно играчката, която си показала. Ако лабиринтът е по-усложнен става и за деца над 2+. Ако мънистата са не само топчета, ами например, цветя, животни, геометрични форми и др, според мен е още по-забавно. По принцип е играчка, развиваща финната моторика и от тази гледна точка, е подходяща за нашите мъници. Мая има един дървен куб от Лидъл, който от едната страна има такъв лабиринт. Беше й интересно, но за кратко. Той не е много усложнен и предполагам за това не предизвика по-траен интерес.
Хареса ми много определението ти за Коледа Peace, ще го запомня за в бъдеще, когато Дядо Коледа спре да ни носи подаръците и мама, и тати започнат да ги слагат под елхата.

vesy_evi поканата ти я приемаме с удоволствие.  Hug Този уикенд обаче, сме на един РД в събота следобяд, а в неделя мислим да посетим Благотворителния базар, в Интерекспо център. Ако искате с Джос, можем да се видим утре преди обяд или следващия уикенд. Предполагам, че няма да ви е до базар, предвид че и двете сте бременни   Heart Eyes, а може би ще е пълно с хора.
Веси, сетих се, че пита за копирен център в Люлин. Не съм ходила скоро и нямам много наблюдения, но има един такъв казва се Мания Принт и е на бул. Панчо Владигеров. Последния път останах доволна имат големи машини и т.н. Ето адрес

Giada точно от Ориндж днес купих книжката с къртичето. Вечерта Мая я изслуша с интерес цялата и каза, че й е харесала. Peace

brawn така е, истината е в подбора на това, което им пускаме и времетраенето. Ако се намери златната среда е и образователно, и вдъхновяващо за игрите им. Като написах за Дора и ефекта върху Мая, после се замислих как звучи и си дадох сметка, че не само от там знае доста думи, ами и от песните на английски, които слуша от бебе и разиграваме. Има много хубави в youtube, стига да потърси човек. Аз самата и пея откакто се е родила всеки Божи ден. Знам вече повечето БГ детски песни наизуст и голяма част от английските такива. Така че, нещата са комплексни, но факт е, че Дора много я впечатлява и дори често се отъждествява с нея и говори все едно е тя.  Crazy
Що се отнася до рибеното масло, аз давам Ескимо и на опаковката му пише от 1-12 г. Мая свикна с текстурата и вкуса и сама ме подсеща да й го давам. Това отчасти се дължи и на една игра, която измисли покрай думата тути-фрути. От начало се потрисаше, когато й го давах, но го пиеше. Веднъж и казах, че сиропът е с вкус на тути-фрути, думата й хареса и тя така се смя, а аз я гонех и се боричкахме, че сега това се превърна в ритуал и всеки път се гоним, след като е глътнала сиропа, а тя пищи туттии-фютии Laughing Интересно какво имат предвид аптекарките под "неподходящ" за деца на 2г?  Thinking Може би поставят под въпрос, чистотата на рибеното масло, от гледна точка на замърсеността на моретата и океаните, с тежки метали и др. отрови?! А какво казва педиатърът ти? Качествените рибени масла са молекулярно пречистени и доколкото знам и Ескимо е такова.

Относно детската кухня, засега не се замислям за такава. На Мая й е интересно с истинските кухненски уреди, точно както на детенцето на bubolechence. Гледам да я включвам в кухнята, винаги когато мога и е удачно. Редовно бели с една много удобна белачка (от Икея, айде пак продуктово позициониране Laughing), като аз държа зеленчука и й помагам от части. Обича и да бърка теста, и да меси и точи после  chef

bubolechence ами нека той ти чете на теб, какво му взимаш книжките на детето Joy Това на майтап, но може би ако опиташ, докато четеш, да описваш случващото се, с повече жестове и промяна в интонацията, или пък с кукли за пръстчетата, или такива тип "ръкавица", би било по-интригуващо за него. Пробвали ли сте приказки в рими? Извинявай ако правиш тези неща, а дори и повече, не искам да звучи поучително. Peace

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 03:33 от grix

# 498
  • София
Ей ,момичета много сте писали ,едва ви изчетох  .Много хубави идеи имате за подаръци и книжки.Всичките си ги записвам  Grinning !

Батут с удоволствие бих й купила(че сме от скачащите Crazy) ,но няма къде да го сложим.Лятото издирвах някакъв вариянт за терасата ,но почти всичко подходящо беше доста скъпичко.

Книжки купувам и аз основно онлайн ,нещо съм станала фен на Егмонт ,и май те ни преобладават най-вече.Аз пък в момента чета 'На изток от запада" .Възхитена съм колко добре са написани разказите ,колко са увлекателни и лесни за четене.Честно казано имах някакво предубеждение към новата бг литература ,отдавна не бях чела съвременни автори ,но от промоцията на Сиела ,се заредих с доста нови бг книги и започвам да установявам ,че в момента имаме много добри писатели.

grix  ,тази играчка ,къде мога да я намеря?

Искам да споделя една информация с вас ,вчера влезнах във Вис Виталис и имаше много хубави дървени играчки ,явно тяхно производство ,на много добри цени.Мисля ,че нямаше нещо над 10 лв.

# 499
Тук и аптекари, и педиатри, казват да не се дава преди 3 годишна възраст. В аптеките не се продава рибено масло, на чиято опаковка да пише, че е подходящо за по-малко. Обяснението, което дават е, че няма достатъчно проведени изследвания, че е добре за по-малки деца.
Една позната развива теория, че можело да доведе до преждевремемн засилен растеж на костите.  Rolling Eyes

grixр по колко време го даваш на малката? Какви почивки правиш?

# 500
  • София
Момичета ,Дядо Коледа май ще ми носи e-book ,знам че много от вас имат ,можете ли малко да ми помогнете в избора му  Hug !

# 501
привет, днес е ужасно време за разходки и сме без кола. не съм по изложенията, правилно предположение Wink
аз давам саностол дадох веднъж ескимо кидс преди седмица да видя как ще й понесе. и аз заради това ограничение не посмях да давам. но и друго нищо не давам.
лек ден на всички, ние вчера закачихме във входа и у нас коледния календар с дядо Мраз и голям кеф днес беше като му направихме мустаците Simple Smile не очаквах такава радост, признавам си.

и на мен играчката от видеото ми хареса въпреки че ми се завъртя главата по едно време  Crazy
линк?  Party

# 502
Синът ми е оборудван с кухня Miele за Коледа.  Crazy Чудех се не са ли кухните само за момичета, но в крайна сметка има и мъже готвачи   chef  Flutter
Вече пет дни го държа вкъщи и се побърка. Дано да оздравява вече.

# 503
grix, и на мен за рибеното масло казват, че няма достатъчно изследвания, че е полезно за деца под 3 г. За книжките, ни най-малко не ми звучиш поучително Hug И да, използвам всякакви похвати, за да му направя четенето по-интересно, включително и кукловодство, но явно няма интерес засега детето:). Същото е и докато му пея, в случаите, в които не е избягал от стаята, имам чувството че погледът му е изпълнен с ужас Joy
браун, чакаме отзиви за тази кухничка. Аз клоня по-скоро да не му купувам, но знае ли човек, ако ще ми гарантира едно-две спокойни готвения може и да склоня. Laughing

# 504
  • София
Привет, много интересни теми сте подхванали. За жалост, откакто се върнах на работния фронт, ми е много трудно дори да ви следя, но ще се опитвам от време на време да се включвам.

Страхотни идеи за подаръци и книжки сте дали. Ще се възползвам от тях, особено за книжките. Макар, че Никола все още е на по-бебешки, с твърди корици и кратки историйки. Трудно успявам да задържа вниманието му за по-дълго. Иначе има желание да му чета, покрай примера на кака си. При нас това е част от вечерния ритуал за заспиване. В момента любими са му за Косе Босе, Дядо вади ряпа, Житената питка, Лече Буболече. Знае много от думичките и ме допълва.
Подаръците вече са купени - писта и паркинг на Плейскул (с по-бебешките коли на Tonka, защото другите в палавите му ръчички не оцеляват), летището на Фишер Прайз и още релси и тунели за влакчето от Икея (защото все не достигат).
Започнахме и пред-Коледното отброяване с лепене на памук върху брадата на Дядо Коледа и с четене на малките книжки от книгата "Коледа в гората", която е направена е като истински коледен календар. И разбира се, джуджетата не забравиха да поставят нещо в чорапчето. Вчерашната задачка бе да украсим къщата с гирлянди, снежинки по прозорците, светещи лампички, а днес подаръчето бе пликове и украсени листа за писма до Дядо Коледа, които тати написа от името на децата.
Филмчетата за Дора и Тро-тро са ни любими и на нас. Все още са му интересни и тези за Покойо и Бейби Айнщайн, а също така гледа и за Кръстовище в джунглата, самолетчето Джей-Джей, клубът на Мики Маус. За щастие нямаме телевизор вкъщи (и никога не сме имали), така че гледането на филмчета е контролирано и гледам да не прекаляват с тях.
Детската кухня е една от любимите играчки и на двамата, затова не мисля че е само за момичета и би била хубав подарък и за момче. Разбира се истинските неща са много по-интересни, затова и често се включват да ми помагат в готвенето. Без да ги каня си покатерват на стол до кухненския плот и става весело. Вчера заедно правихме кексчета и после нямаха търпение да ги опитат.
И по още теми исках да се включа, но ...
Приятен и мързелив неделен следобед на всички!  Heart Eyes

# 505
Първо накупих книжки с много картинки и кратки рими. Сега вече не са му интересни, слуша кратки приказки. Трябва да има и много картинки.

Вчера и ние украсихме терасата с цветни лампи и лампички звезди на единия прозорец.

# 506
Grix, чак сега виждам, че си писала за излизане преди обяд, но то беше и гадно времето, ние излизахме само малко по магазините, благодаря ти и за инфото за копирен център, ще се възползвам  Hug
За тази играчка със зъбните колела да кажа, че ние имаме един конструктор с такива зъбни колела и се построява увеселителен парк с различни люлки, красиво е, но Мая не може сама да го прави още, докато това си е лесно и сигурно е забавно.
Украсихме и ние, елхичка, гирлянди, лампички, коледно настроение Simple Smile Сега Мая има отговорната задача да направи коледни картички (намерих моделче за едни много лесни за правене, включващи и отпечатък на ръчичката, което винаги е мил спомен).
Ние като всяка година ще сме си във Варна за празниците и ще се върнем догодина, така че тук украсявам малко....ей така само предколедно Wink
И малко една друга тема, момичета какво мислете за т.нар. край на света, кой с какви мисли е, какви теории подкрепя, ако изобщо има любима теория де Wink просто ми е интересно. Ние в нашето семейство сме малко разединени по темата, аз принципно много не ги мисля тези неща, като не разбирам нещо и нямам обяснение съм склонна и да не вярвам и да не очаквам кой знае какво, но мъжът ми, не че е сигурен, но мисли за някакъв вид подготовка, очаква се да спре тока за неизвестен период от време и какво ли не още....та просто питам, ако на някои му се говори по темата.

# 507
gery, ние имаме Киндъл 4 и съм страшно доволна. На моя приятелка Киндъл 3 с клавиатурка - вече беше на ремонт. Много компактен, лек, тънък, има wi-fi, батерията му издържа страшно много, просто забравям кога за последно съм го заредила. Хубав подарък си си избрала:)

# 508
  • София
gery, ние имаме Киндъл 4 и съм страшно доволна. На моя приятелка Киндъл 3 с клавиатурка - вече беше на ремонт. Много компактен, лек, тънък, има wi-fi, батерията му издържа страшно много, просто забравям кога за последно съм го заредила. Хубав подарък си си избрала:)
Laughing Мерси !
А от читанка можеш ли да сваляш с него?

# 509
geryaleksandrova, Jos не съм виждала играчката в БГ. За съжаление тази с 11 колела е доста скъпа в Англия, за разлика от САЩ. За сравнение цената в amazon.co.uk e 53GBP, a цената в amazon.us e 38USD. Търся я някъде в немски, френски или английски сайтове на промоция, иначе най-добре е поръчка от Щатите, чрез познат или роднина, за да мине като подарък и да не се облага с ДДС и мито. Peace

brawn рибеното масло го давам от 17.11.2012 насам, всеки ден по 1 ч.л. За пръв път чувам за страничен ефект, като засилен растеж на костите при децата. Thinking Знам, че се отразява благоприятно на очите, сърцето, мозъка и имунитета като цяло.
Ако имаш каквито и да е съмнения, относно рибеното масло като хранителна добавка, просто гледай да присъства в седмичното меню 1-2 пъти задължително риба. Това е достатъчно, за да се осигури необходимото количество Омега 3 за децата. Peace

geryaleksandrova ако аз избирам четец за книги, с цел четенето на книги, да е основната му функция, за която ще го ползвам, бих си взела или Kindle 4, или NООК Simple Touch. Везните май натежават за втория, защото:
-батерията на NООК Simple Touch издържа 2 месеца, а на Kindle 1.
-и двата имат вградена 2GB памет, но NООК Simple Touch има sd слот и позволява слагането на 32GB карта.
-екраните и на двата са E Ink Pearl (най-добрите за четене), но на NООК Simple Touch рекламата е-
world's most advanced E Ink Pearl display, 25% faster page turns and 80% less flashing than any other eReader- освен това навигацията е с докосване и бутони, а не само с бутони.
-основния формат за NООК Simple Touch е ePub, какъвто се поддържа от chitanka.info, форматът на Kindle е mobi и изисква конвертиране, което става с програмата Calibre. В Бг сайтовете за платени книги и списания се използва ePub, неподлежащ за конвертиране в mobi.
Ако искаш да четеш и през ноща, без лампа в стаята можеш да си вземеш NOOK Simple Touch with GlowLight, той е с подсветка, която иначе се купува отделно, към калъфа например. Ако ползваш лампата, батерията ще издържа 1м, ако не пак 2м.
Най-добре питай в тази тема за повече инфо и реален опит с четците. Който и четец да си избереш, важното е да отговаря на твоите си критерии и ще бъде страхотен подарък. Peace

vesy_evi вярно, че времето се развали, иначе щях да се обадя. Би ли казала марката на конструктура?Страхотно коледно настроение при вас и при Мирка. Надявам се вече всички да са в предколедна еуфория Close-mas: santa2    madnoel Nature Snowman и да се радват малчуганите на светлинки, украса, коледни песни и приказки.

Общи условия

Активация на акаунт