Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 089
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз продължавам с борбите.
Директорът на нашето училище твърдо отказва да пуска децата от занималнята на допълнителни занимания.
Чакам отговор от зам.кмета по образование, оттам ако трябва и телевизия ще викаме.

Имаме две 5ци и две 6ци на тестовете. Ама петиците, според мен, са завишени.

# 376
Честит рожден ден на Плами, Цвети и София да са ви живи и здрави и много да ви радват,успехи в училище.

# 377
4естит рожден ден на рожденни4ките.  Да имат много успехи в у4илище!!!
 Хашите входни нива още на са минали. Другата седмица ще бъдат. входно ниво по 4етене има ли?
 По матекатика стигнаьа до зада4ите със скоби . По БЕЛ преразкази още не са правили диктовки сам правят. Паралелката и е с руски език и се 4удя да я записвам ли допълнително на английски?! Не се ли омесват така езиците?
 Сега са 2 смяна. Прибира се към 19.00. Нямаме време за игри на открито.

# 378
bibi, честит рожден ден на Плами, Цвети! Да са живи, здрави и много да ви радват! Tada
За домашните - не знам при вас как е, но при нас, ако не е ежедневната проверка от моя страна, синът ми ще ходи с домашно написано наполовина.  ooooh! Бърза ли бърза, да не би да не му остане време за игра. А за разсейването, какво да ви кажа..... В понеделник ми донесе входящия тест по математика. Справил се е чудесно с малки изключения, допуснати именно поради разсеяност. Питам го колко е 14+7, а той - "...елементарно, 21." Е, като е толкова елементарно, защо си писал 22?"  Crazy Та, учителката му е писала 5. Сега чакам оценката от входящият тест по БЕЛ. Дано и там да не е спал. Tired Сякаш грешките от незнание ме ядосват по-малко, от това, хем да знаеш, хем да пишеш грешно.
С краснописа имаме лек напредък. Забелязах, че когато не бърза, пише добре и четливо.  Simple Smile
На английски започна да ходи с желание. Да видим докога.  Wink

# 379
  • София
Биби да са ти живи и здрави двете скици-чаровници, да са много щастливи и успешни, само радост и гордост да ви носят!   bouquet

За домашните проблем нямам никакъв, ходи на занималня и моят ангажимент е само да установя, че всичко си е написал. Правили са входно само по мат, очакваме резултат, но там нямам притеснения. Проблем възникна обаче с писането - за красиво - красиво си е, за вярно - типични грешки не прави, обаче взе да изяжда последна буква, че понякога даже и сричка. Обяснение негово - бърза. Резултат - в 5 изречения примерно 4 забравени букви - то не е баба направи "баниц", то не "мно" вместо много, то не е Работа в "кла", а "на" много често е само "н"! А миналата година си беше супер! За немския - едва тази година започнаха да пишат и странното е, че на широки редове се справя дори по-добре от българския - там още, без ограничението на тесния ред, не успява да докара равни букви, явно е въпрос на навик. Извънкласните мероприятия засега сме ги ограничили до баскетбол 3 пъти в седмицата и английски с мама вкъщи. Чакаме старта на кръжок по мат, който мнооого странно защо все още пък чака одобрение от МОН... Thinking

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 21:02 от Morrighan

# 380
bibi, честит рожден ден на прекрасните ти госпожици Heart Eyes Да са живи и здрави и много радост да ви носят Hug

Аз да ви се похваля, че успяхме да го запишем на футбол.
Сега ни предстои да решим ще го пускаме ли на зелено училище, наистина съм на кантар newsm78

# 381
Момичета благодаря за задачите. Една част вече са решени, в събота и неделя другите. Laughing

# 382
  • Чикаго / София
Биби да са ти живи и здрави рожденничките! Много хубави 8 годишни госпожици са! Все така да са напористи и остроумни.

НСЧ браво на София. Вдъхваш ми надежда, че нещата не са непоправими. Чакам аз и Лъчезара да се стегне и започне да пише по-красиво и да е по-спретната.

Дуци браво за футбола. Дано му хареса на малкия.

# 383
Да са живи и здрави Рожденниците, много успехи и весели игри.  bouquet
Детето днес има шестица по математика, записах го и на школа, да видим как ще е справя.
В събота е първото занимание.

# 384
  • Страната на чудесата
С малко закъснение и от мен-Честит Рожден Ден на двете сладурани на Биби! Да бъдат все такова вдъхновение за близките си и да ги радват Hug
Дуци, и аз бях много на кантар за зеленото училище, но накрая детето реши вместо мен-целият клас ще ходи и тя пожела. Не е делена досега без близък-все с някой от семейството. Но пък имам доверие на класната. Вашето зелено къде ще бъде и за колко време? Четох нашата оферта, от 01.11-04.11(като 3 и 4 са Събота и Неделя)-реших, че ако много се е затъжила, може да скочим до Банско да почиваме в близост. Трябва да се отделят, така добиват самочувствие. Но при Пепи, в ситуацията му в клас, наистина не знам, като е такъв деликатен Thinking

# 385
Честит Рожден Ден на Плами и Цвети! Да са живи, здрави , да ви радват много!  Внасят много забавление в темата!

И ние записахме сина си на футбол, макар да съм леко скептична, не леко ами направо го направих въпреки огромното си нежелание. Дано да греша, разбира се.  Груповите спортове са важни.

За зелено училище също съм със смесени чувства, но ако той го поиска няма да го спирам. Понякога, даже много често вече, детето ми има по правилна преценка от моята.

# 386
  • София
Биби, честито и от мен на порасналите девойки. Да растат здрави, умни и усмихнати деца!

Ние сме с 4та шестица по ИИ. Той не се впечатлява особено, аз също не отдавам голямо значение. Но все пак, детето се старае.
Имаме вече организирана еднодневна екскурзия, близо до Сф, събират по 30 лв. Ще пътуват на 16.10.
Засега успява да си напише домашните в занималнята. Но му е трудно да прави разказ/сега правят по околен свят/.

# 387
  • София
Благодаря за пожеланията !  bouquet Да ви се връщат ! Едната девойка си ги прочете лично и тук, и във ФБ Simple Smile. Другата (както обикновено) е над тези неща. Whistling
При нас занималнята е от 8.00. пишат до 11.00-11.30 часа. После играят навън, г-жата и води по околни детски площадки, за сладолед, за дюнери ( на който му дават  Twisted Evil). Засега тази система дайства при нас - аз домашни проверявам избирателно само през уикенда, а класната ги гледа всеки ден.
Все още нямат бележници, нямат и оценки от входните нива. Имат оценки само в тетрадките засега. Започнали са със скоби от миналата седмица. Имат ново помагало с логически задачи, на които ще наблягат в СИП-а.
Преразкази ще правят всеки петък (тетрадка №3 по БЕЛ) т.е. развитие на речта. Аз лично се овъртолих в тези множество тетрадки и помагала. Добре, че поне децата се оправят (надявам се).

# 388
Да са ти живи и здрави принцесите, bibi, на патеричка!  Hug  bouquet

Преразкази ще правят всеки петък (тетрадка №3 по БЕЛ) т.е. развитие на речта. Аз лично се овъртолих в тези множество тетрадки и помагала. Добре, че поне децата се оправят (надявам се).

Значи е по програма, щом и тук започнахме с преразказ още от втория урок. Питах няколко страници по-напред. Текста е от учебника по БЕЛ, стр.84. Мишка и слон. Справихме Wink се този път, дано и занапред е така.

# 389
  • В светлината на слънцето
И от мен с леко закъснение, но от сърче - Честит рожден ден на порасналите рожденички! Да растат здрави, умни и щастливи!

Аз продължавам на части с подвързването. Постоянно извира нещо ново за подвързване. Днес с каква тежка чанта ще тръгне на училище, направо не е истина.  ooooh!
Да се похваля - девойката има вече първа шестица, по математика.  bowuu
Но е толкова разсеяна, че няма накъде. Есенна умора ли е, що ли... или продължава да се настройва за учене. Има ли и при вас такова нещо или само моята е още порядъчно разсеяна? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт