Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 535
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Tonita,във Варна открай време смените в училищата се сменят на месец. LaughingНе е нещо фатално,нито кой знае колко лошо. Rolling Eyes..
Confused Деска, при тази новина, няма шанс да заживея в иначе много харесвания от мен град Варна. Ще си стоя тук в лудницата.  Wink

# 91
  • Deutschland/HE
Tonita, в нашето училище и в първи клас се редуваха - 4седмици първа, 4седмици втора. Извънкласните занимания са след 18часа и така не си зависим от смяната. Не е много приятно, но няма как. В сградата са две различни училища , с отделни ръководства - едното е основно, а другото е гимназия.

# 92
  • Sofia
И аз за пръв път чувам за такава организация в училище - струва ми се адски неудобна. Но явно се свиква, когато се налага.  Simple Smile

# 93
  • Варна
Tonita,във Варна открай време смените в училищата се сменят на месец. LaughingНе е нещо фатално,нито кой знае колко лошо. Rolling Eyes..
Confused Деска, при тази новина, няма шанс да заживея в иначе много харесвания от мен град Варна. Ще си стоя тук в лудницата.  Wink

ЕЕЕ,недей така де! LaughingА ако ти кажа,че си на 15 минутки от всяка точка на града ни и не е проблем отдалечеността на у-щето чак толкоз,я си помисли пак?! Mr. Green Hug
Свиква се.Аз също се учудих като разбрах за София,че се сменят на срокове там. hahaha
А с тренировките например нашата по плуване си има предиобедна група и следобедна група,кой кога  е на у-ще.И други са така сигурно.

# 94
  • София
Може и да ми се смеете, ама едно от нещата, които натежаха при избора ми на училище, беше точно „първа смяна от 8.20 ч. до 4-ти клас включително”.
И вече години наред се питам няма ли как, няма ли кой да помисли за децата и да въведе някакъв ред в кочината, така че вместо едни училища да се пукат по шевовете (оттам и различните идиотщини със смени, сборни занимални и к’во ли не), да се променят нещата в другите, които едвам привличат желаещи, а база имат, та дрънка... Постоянни уж реформи, нови закони, нови програми, нови абсурди всякакви, а „долу” човешкия фактор, от който най-вече зависят нещата, никой не го бръсне за нищо!

# 95
  • Варна
Честно казано, обръщането на смените в момента хич не ме притеснява, тъй като Симона е на занималня и, така или иначе, между 8.00 и 8.20 ч. трябва да е в училище. Просто, като са втора смяна и имат 4 часа, ще свършват малко по-рано, в 16.30 ч., а от занималнята винаги можем да си я вземаме до около 17.15 ч. Peace
За по-големите ученици вече има значение и на мен също ми се струва голяма глупост, едно време как можехме да си въртим смените на срок?!

# 96

Тази година ще доплащаме 50% от закуските(които тази година са безобразни),а училищната лафка пълна с "глупости"както аз им казвам, програмата "плод сутрин" все още не е потвърдена.
Трета снимка и 50 ст. за ламиниран пропуск. Нормалните там пари за охрана, цената на обяда е повишена на 3,00 лева. (без десерт).
Ще ги водят на две екскурзии.
Лек ден Simple Smile

ние също имаме охрана, както и предполагам всички училища, но не съм чувала до сега някой от родителите да плаща за това. Вас защо ви карат? Законно ли е?  newsm78

# 97
  • В светлината на слънцето
И при нас не събират пари за охрана. Не съм се интересувала колко пари ще е стола тази година, защото мисля да си се храни у дома. Поне, докато не ходи на занималня. Ако реши да тръгне, ще се наложи и да столува. Thinking
За екскурзии още не сме говорили, но сигурно ще имат. Миналата година имаха две еднодневни, едно бяло училище и едно зелено.
Ле-ле, това за смените във Варна и аз не го бях чувала. Shocked Струва ми се много неудобно, но сигурно се свиква. Thinking

# 98
.....Постоянни уж реформи, нови закони, нови програми, нови абсурди всякакви, а „долу” човешкия фактор, от който най-вече зависят нещата, никой не го бръсне за нищо!....
Ауууу, Morrighan, дай да не подхващаме тази тема, че ще се наложи да сменяме заглавието на темата. Образованието и здравеопазването са двата сектора, в които нещата вървят от правителство на правителство, на зле и по-зле. Има страхотен глад за качествени кадри. Вече няма и желаещи да учат за тези професии или взимат дипломи и "дим да ги няма". Приемат се за студенти Сульо и Пульо, без извинение.  Crossing Arms Дипломи- на килограм. Тотална девалвация на образованието. Не се ли променят нещата, след 15-20 години направо не знам, кой ще учи децата и кой ще ни лекува.  #Cussing out #2gunfire Спирам дотук и повече няма да коментирам, защото ще избълвам такива неща по адрес на управляващите ни, че ще се наложи модератор да мете след мен.  Sick Sick Sick

# 99
За охрана и ние не плащаме.
Купоните за храна са по 3 лв. тази седмица, от другата по 2,50 лв.
Миналата година бяха по 2, сега общината поемала само 0,50 лв. Имам приятелка която плаща по 1,70лв.
Още не съм сигурна дали ще ходи на стол. За днес и утре сме купили купони/ понеже имат и занималня и храната му хареса/ ,но понеделник и сряда сме на плуване и няма да има време да се храни в стола.За другите дни ще си избира, че е много капризен. ooooh!Ако не си хареса нищо ще си купува пица. Tired

# 100
  • София
при нас купоните /за децака, които са на целодневно обучение/ са по 1,40 лв., за охрана не плащаме, имат още безплатни закуски - на моето дете му харесват. Вчера в стола изял не само своето второ, но и на две от приятелчетата си  ooooh! Да питам - моя явно от стрес и тази година като миналата в началото яде като невидял - вашите деца дали са така или само моето?

# 101
  • София
Здравейте и от мен!
Към края на седмицата се включвам, защото първокласничка и второкласник ми идват в повече. Разбира се, за да ми е достатъчно весело - той е втора, тя- първа смяна. Добре, че са на занималня. Радвам се, че съм в отпуск  Mr. Green

Дзвер, моят син яде само това, което му харесва. Но е станал огромен за мен - 37 кг, 137 см.

# 102
  • В светлината на слънцето
.....Постоянни уж реформи, нови закони, нови програми, нови абсурди всякакви, а „долу” човешкия фактор, от който най-вече зависят нещата, никой не го бръсне за нищо!....
Ауууу, Morrighan, дай да не подхващаме тази тема, че ще се наложи да сменяме заглавието на темата. Образованието и здравеопазването са двата сектора, в които нещата вървят от правителство на правителство, на зле и по-зле. Има страхотен глад за качествени кадри. Вече няма и желаещи да учат за тези професии или взимат дипломи и "дим да ги няма". Приемат се за студенти Сульо и Пульо, без извинение.  Crossing Arms Дипломи- на килограм. Тотална девалвация на образованието. Не се ли променят нещата, след 15-20 години направо не знам, кой ще учи децата и кой ще ни лекува.  #Cussing out #2gunfire Спирам дотук и повече няма да коментирам, защото ще избълвам такива неща по адрес на управляващите ни, че ще се наложи модератор да мете след мен.  Sick Sick Sick

smile3508 Болна тема, наистина не е за подхващане. Twisted Evil

# 103
Яде избирателно. Много е капризен. 128 см.-25 кг. Обувки носи  32-33. Подвързах всичко което ни е дадено. Но има още за получаване/ учебник по англ. и сборници/.
Днес е за първи ден на занималня , чакам с нетърпение да каже как е новата госпожа.

# 104
  • София

smile3508 Болна тема, наистина не е за подхващане. Twisted Evil
То ние и да я подхванем, най-много да разтоварим някоя и друга "емоция"! Wink Лошото е, че не се подхваща там, където трябва...
Но.. както се казва - спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се - ще се оправяме кой как може...

Между другото и моят Мистър Каприз се е разял тия дни, не се бях сетила да го отдам на промяната в ситуацията, но може и това да е...

Общи условия

Активация на акаунт