Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 535
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • София
вашите деца пишат ли в учебниците - вчера вечерта бях изненадана, като видях, че синът ми е писал в учебника по български и по математика, обясних му, че така не се прави, днес ми звъни в голямото междучасие и твърди, че казал на госпожата, но тя продължавала да ги кара да пишат в учебника  newsm78 май довечера ще говоря с нея да видим какво е разбрал ситния

# 61
  • Deutschland/HE
вашите деца пишат ли в учебниците - вчера вечерта бях изненадана, като видях, че синът ми е писал в учебника по български и по математика, обясних му, че така не се прави, днес ми звъни в голямото междучасие и твърди, че казал на госпожата, но тя продължавала да ги кара да пишат в учебника  newsm78 май довечера ще говоря с нея да видим какво е разбрал ситния

на нас изрично за българският език и математиката ни казаха да имат тетрадка за работа в клас и за дом. работа, защото не може да се пише в учебниците.

# 62
  • Страната на чудесата
При нас по БЕЛ и Математика има изискване за 3 тетрадки: за работа в клас, за самостоятелна работа и за домашна работа Peace

# 63
  • Варна
Нали ще ги връщат тези учебници? Няма причина да пишат в тях.Ти питай учителката,да не те стяга малкия?! Twisted Evil
Днес съм на РС .Да видим какви бисери ще се ръсят! Laughing

# 64
  • Варна
На нас ни забраняват да пишем в учебниците - госпожата изрично подчерта, че ако има попълван учебник, в края на годината се заплаща. А като се има в предвид, че купих два и двата по 18,67 лв, по-добре питай навреме, за да не ти напишат дълга сметка.

За протокола, момчето ми е високо 140 см/40 кг, носи 34-35 номер според модела. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.449206218465601.119685. … 07438&type=3#!/photo.php?fbid=449206728465550&set=a.449206218465601.119685.100001286807438&type=3&theater
Връзки можем да връзваме от това лято и не може да се нахвали колко е пораснал, че да е усвоил такова изкуство  Joy (в неговия клас част от децата го можеха и миналата година). Гуменки купих от намаленията в Уайкики, много сладурски и на добра цена. Имаше и големи номера (това за Варна).

За БЕЛ - имаме български език (тетрадки за работа в клас и домашно), четене (учебна тетрадка и тетрадка за работа в клас) и развитие на речта (учебна тетрадка). На Булвест сме с БЕЛ-а. При вас така ли е?

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 16:01 от Manzhelka

# 65
Успех с учението на всички!

Ох, пак много учебници, тетрадки и помагала  станаха, като последните на тъмна хартия.Много я мразя, защото е по-тънка, по-лесно се къса и е една мрачна, ама нали по-евтина ooooh!
Иначе по навик написал в Читанката- "Наизус" стихотворението Де е България.И още вчера си написа домашното, че имаше уговорка да играят с приятели на площадката.
А днес стана по навик в 9,30 ч., ама курназ, нали написал!
Ние сме 134см/30 кг, обувки №34.Личния лекар написал по грешка 130 см. профил.карта и Симеон ме пита-Сега с червен химикал ли да поправя на 134? hahaha

# 66
  • София
Успешна учебна година и от мен!

Откриването и стартирането преминаха успешно Simple Smile Дано и за напред да е така!

Много ми хареса втори клас, спокойно, донякъде познато, но все още леко вълнуващо за родителите. Ще видим как ще е през годината.

Ние подвързахме, подредихме, сега обмисляме извънкласните форми.

Много спокойна и успешна година на всички!

# 67
  • София
Оххххх, подвързах! То не са учебници, то не са учебни тетрадки. Наобяд като си напълни чантата за днес с току що подвързаните учебници и аз не можах да я вдигна. Сега ми остана само да допечатам етикетите и ще съм готова. И аз лятото купувах, докупувах и днес пак се редих на опашка за 10 нестандартни подвързии, няма край. ooooh!

Мразя фолиото вече (не съм го и ползвала, де), старите ни учебници са с фолио от предишни деца, тук забелено, там откъснато, грозно и парцаливо, пък и се наслагва на гърба на детето ми ( гледам всеки милиграм вече).

Категорично не се пише в учебниците, нашите са ползвани от по две или три деца, няма нищичко драскано.

Manzhelka, много оригинален букет е имало твоето момче на първия учебен ден, поздравления!
Моята девойка е от големите, 138/36кг, 34-35 номер обувки. Надявах се да е елегантна като татко си, дано през пубертета да стане.

# 68
Здравейте, мили мами
Вчера и моето дете се прибра с много домашни. Препис по бълг., една стр. Задачи по математика и за финал и ние снощи до 9 учихме "Де е България". Голям зор, то не бе "тракийска планина", не бе "черна Стара планина".    hahaha. Днес обаче имат ново стихотворение да учат и вече никак не ми е забавно  ooooh!
Е може ли от втория ден да ги почнат. Правили са и входно ниво бълг. вече  Crazy

Мерки 128/22 - много е дребен.

# 69
  • Пловдив
И нашата мома вчера е писала на занималнята - частна - домашната. По БЕЛ и по АЕ - за първи път пише на латиница и й беше интересно. Да видим до кога. За наизустяване не съм разбрала - ще я питам тази вечер дали не е забравила нещо.   Laughing

Иначе е от дребните - 130 см, 23 кг, 31-32 номер на обувките.

# 70
  • Чикаго / София
Какви големи деца! Аз вчера се дивих на едно момченце от класа на дъщеря ми, което е поне 1 глава над нея, а то явно хич не било изключение такъв размер.  Simple Smile
Тя е 126 см и 20 кг, стават й миналогодишните гуменки 31ви номер.

Шунка, нашите нали са си наборчета, та да те успокоя, че си е нормално да са с такива мерки. Лъчезара е 116см. и 19кг. номера на обувките е 30 - 31

Но и аз съм впечатлена от мерските на децата тук. Голямата ми щерка, която е родена Декември 2003г. е в момента 128см. и 26кг. номера на обувките е 31-32

# 71
Успешна година на всички!
Аз прескочих една тема, сега ще следя, но искам набързо да попитам, защото съм силно изненадана (сюрпризираха ни точно в началото на уч. година), че в нашето училище тази година ще се учи по схема "целодневно обучение вариант 2", което е с двама учители едновременно - единият сутрин, другият следобед и се въртят. Има ли някое друго училище в България, където да се учи така?! Че не знам какво да си мисля  Confused

bibi, -и нашата Цвета е едра, висока е около 136см, тежи 36 кг,
Вашите теглилки ме успокояват, моята дъщеря и тя върви все набита, сега е 138 см. и около 37 кг., обувки според зависи 35 или 36  Simple Smile
При нас е "вариант 1". Понеделник и сряда е на плуване от 13 ч. и ще си го взимам, през другите дни на занималня ,ще видя до къде ще я докара.Пак в същите дни ще е и на таекуондо.

От тази година са 30 деца/събраха двата класа/. #Crazy Имаме нова госпожа по занималнята. На "прима виста " ми хареса.Ще прилага някакви нови методи на обучение чрез рисуване. Щели и много да пеят.
Събирахме по 50 лв.
Моето дете нямаше търпение да тръгне на училище. Каза че не искал да има вакнция. Mr. Green

# 72
  • Добрич
И ние вече учихме едно стихотворение.
Иначе е най-високият в клас пак.
144 см, 33 кг, купувам 36 номер обувки.

Като извънкласни форми ще ходим на АЕ, волейбол и китара.

Иска и карате  #Crazy да включим, но аз не виждам кога.

# 73
  • София
До сега се отчетоха почти само височките.  Wink

Ние сме 124/22, номер 30 почтииии ни става, а 29 ни малее. Обувките ни са от миналата есен  Laughing

Извънкалсните ни дейности са народни танци, забавна математика, рисуване. Може и още нещо да запише, зависи как се чувства.

# 74
...Като извънкласни форми ще ходим на АЕ, волейбол и китара....
anuschka, не са ли малки 8-годишните за волейбол? Преди години започвахме около 10 годишни. Рамера на топките е голям за деца на тази възраст.  Rolling Eyes Или пък става дума за мини волейбол.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт