Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 927
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
Simple Smile Всички ли сте с Читанката на Просвета:)
"Де е България" го учиха в детската градина. Би трябвало да им е лесно да си го припомнят.
При нас е лесно стихотворение- два куплета "На училище"Simple Smile

Цитат
Какво мислите за ученето след 20.30? Полезно ли е за децата.
Случва се, но е недопустимо Sad  Криви и кисели са. Изморени са още в 15 ч.
За учене най-концентрирани са си сутрин.

# 46
И на нас вчера ни дадоха да учим стихотворението Де е България наизуст. Е, голяма мъка беше. Накрая си легна с полунаучено стихотворение, просто не можа да го научи както трябва и това си е. Днес, обаче ми звъни по телефона и ми каза, че госпожата го изпитала и той го казал без никаква грешка  Laughing е, явно все пак му е влязло нещо в главата.

Стартираме учебната година ръст 140см., тегло 31 кг., обувки №35-36.  Кога порасна толкова това дете така и не разбрах  newsm78???
 Весел и спорен ден на всички.
Не ми говори, мъка голяма - всичко му е омаляло от миналата година. Висок е 146 и тежи 32 кг. обувките са 37 номер, днес ще търсим гуменки по физическо, въпреки че се чудя има ли изобщо такъв номер детски гуменки...

# 47
при малкия повечето учебници са на БУЛВЕСТ 2000
ако има нещо наизуст се учи в училище .... на мен ми се изнася само представление  Laughing
за вечерното учене .....
ако ще уча с него след 17ч защо изобщо да ходи на занималня Whistling
а за вечерно учене след 19 ... това за мен е  недопустимо....
моите  / и баткото 6 кл  /  след 20:30 са към баните и има само една посока ... към леглата Wink
лампите се гасят в 21:00   Mr. Green компромис / петък и събота до 22-23ч ....

# 48
  • Страната на чудесата
Simple Smile Всички ли сте с Читанката на Просвета:)
"Де е България" го учиха в детската градина. Би трябвало да им е лесно да си го припомнят.
...

Да, моята си го припомни вчера, твърдеше че е от ДГ още познато, аз настоявах, че сме го учили по желание двете-каква памет има това малкото, изненадва направо!
Обаче вчера ми идваше да вия-аз я питам кой учебник как трябва да се подвърже, подробности относно изискванията към помагала и помощни материали, но тя си беше пуснала ТВ и изобщо не можах да и привлека вниманието. Не знам вашите дали се "изключват" така, но тя е царица в това отношение Joy

# 49
  • София
Ха- ха, да са живи и здрави децата, наистина бая едрички Grinning.
Моята мадама е едва 32 номер обувка и почти 125см...
Стихотворението при нас не трябва да се наизустява, а да се прочете и да се отговори на въпросите под него. Иначе домашно имаме по бълг. Учебниците са в съвсем прилично състояние, само учебник по Изобразително изкуство нямаме, пропуснали са я просто, госпожата днес ще и даде.
 И при нас ранното лягане в училищно време е факт, точно за два дни сами и двете девойки влязоха в крачка- към 20,30 са по леглата и след 10 мин са отнесли вече.

# 50
  • София
Хм, а в нашия комплект Читанка липсва...  newsm78 Според младежа, госпожата казала, че не им трябва, затова били помагалата. Твърде се съмнявам да е така обаче! Днес ще разследвам...

За протокола - мерки 140/27, обувки 35-36. Намирането на панталони по мярка - мисия невъзможна!  Sad

# 51
Не знам вашите дали се "изключват" така, но тя е царица в това отношение Joy

Същата работа - домашни ОК, но какво искат, какви тетрадки - "не знам, зле съм с помненето"  Sunglasses

# 52
  • Варна
Я колко високи мъжкари се събрали тук. Laughing
Моя е 1.43м,30 кг и обувки 38ми номер.Онзи ден вече се научи да си вързва маратонките,че за този номер с лепки няма и къде да иде човека. Mr. Green

# 53
чета аз размери и гледам заглавието на темата ... втори клас уж пише .... пак чета пак гледам  Rolling Eyes
моето патенце е 128 см / 26 кг и 34№  ..... , че то баткото ми е 148 / 35 / 37№ а е на 12 години  Thinking
финнички са ми момчетата , но са жилави и здравички  Hug
при моите има една страст ... обувки не се носят ... кецове само ... ниски високи с лепенки с връзки , но да са кецове   Crazy

# 54
  • София
За мерките и теглилките моите близначки са:
1. Плами - 132 см / 26 кг и 32-33 обувки
2. Цвети - 138 см / 46 кг ! и 34-35 обувки (заради кг много държа да има поне 2 спорта в програмата, да видим как ще ги наместим  Rolling Eyes).
За ученето вечер - не зная как е за децата, но за мен е непосилно. Да пази Господ !  Praynig
Вечер играят с малката, искат навън до късно, зяпат ТВ (Плами изключва тотално, сякаше е в друг свят, особено с НатГео), искат малко на РС-тата. Не зная дали са уморени, но са разконцентрирани определено. У нас като цяло обстановката не е за учене вечер.
Много съм гузна, че им причинявам език 2 пъти седмично от 18 часа, а камо ли от 20. Ако се случи ще е наистина в извънредни ситуации.
При нас понеже са 2 бр и инфото идва скоростно и цялостно т.е. допълват се, ако едната е забравила, другата помни. Обикновено Цвети помни повече.
Лягане 21.00- 21.30 макс по време на уч. година.

# 55
  • В светлината на слънцето
Хубави снимки на хубави деца!  Hug
При нас положението засега е доста фриволно - девойката още се настройва да учи. Но ако настройването продължава в този дух и утре, от понеделник ще я настроя да ходи сутрин на занималня, а не направо на училище. Crossing Arms Иначе вечер сви режима и започна да ляга по-рано. Щом сложи главата на възглавницата и отнася плувката, но номерът е да я сложи навреме. Thinking
Засега са втора смяна, ще видим дали вторият срок ще се врътнат. Май не, но не съм сигурна.  newsm78 Учебниците са предимно нови или в отлично състояние, тук-там има някой по-смачкан. Но няма нищо драстично. По английски им раздадоха учебните помагала, по немски още незнам какво са им подготвили от Гьоте (днес ще стане ясно). Имат нова учителка в занималнята и нова по физическо. По инф. технологии и по немски са си старите. Нямам идея кой ще им води английския. Всичко останало го води класната. Имат и ново дете в класа, май от някакво съседно училище са го прехвърлили при нас.
За извънкласни занимания още не сме мислили. Със сигурност ще продължи с плуването, но на какво още ще ходи, чакам сама да реши. Музиката не я броя (тя си е домашно задължение Mr. Green).
Мерси и теглилки не съм замервала, май трябва да проверя габаритите.  Thinking

# 56
  • Страната на чудесата
bibi, тези Цветита Tired-и нашата Цвета е едра, висока е около 136см, тежи 36 кг, а постоянно се следи за хапването, но си е такава-баща и е така, свекърва ми и тя-едра им е структурата и това си е.  Спорт обаче организиран както и да го мисля, засега не съм успяла да вместя.Може би ще наблегнем на неорганизираните занимания, ще го мисля в движение. Крачето и е №34-35, скоро ще може да носи моите Rolling Eyes
Завиждам ви за рано лягащите деца-моята и през учебно, и през ваканционно време ляга не по-рано от 22.30 ooooh!

# 57
Хайде още един в отбора по волейбол - 145/34 обувки №36  Laughing
Нашата програма още не е готова окончателно. Надявам се до родителската среща да я стъкмят най-после.

# 58
Успешна година на всички!
Аз прескочих една тема, сега ще следя, но искам набързо да попитам, защото съм силно изненадана (сюрпризираха ни точно в началото на уч. година), че в нашето училище тази година ще се учи по схема "целодневно обучение вариант 2", което е с двама учители едновременно - единият сутрин, другият следобед и се въртят. Има ли някое друго училище в България, където да се учи така?! Че не знам какво да си мисля  Confused

bibi, -и нашата Цвета е едра, висока е около 136см, тежи 36 кг,
Вашите теглилки ме успокояват, моята дъщеря и тя върви все набита, сега е 138 см. и около 37 кг., обувки според зависи 35 или 36  Simple Smile

# 59
  • Sofia
Какви големи деца! Аз вчера се дивих на едно момченце от класа на дъщеря ми, което е поне 1 глава над нея, а то явно хич не било изключение такъв размер.  Simple Smile
Тя е 126 см и 20 кг, стават й миналогодишните гуменки 31ви номер.

Общи условия

Активация на акаунт