Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 967
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
хора, вие как се ориентирате, какви домашни има детето ви - аз така се обърках в учебници, учебни помагала, тетрадки, допълнителни тетрадки, още учебни помагала, че единственото което мога да проверя в момента, е дали си е взел всички учебници на училище... ако той не каже, че има домашно, съм загубена  ooooh!
Дзвер, голям си сладур Simple Smile
"Дълбахме" я таз тема преди няколко страници. Няма оправия. Учителите на занималнята получават информация от класния, там не се получава развален телефон.
Ние родителите на неходещите на занималня, получаваме данни - от децата си, които не винаги са чули, видяли, записали всичко.
Притиснати от обстоятелствата- направихме страница във Фейса и там коментираме Simple Smile

# 481
  • София
Моето дете ходи на занималня. Понеже са 2ра смяна, класната пише в една тетрадка, която дава на момчето ми, той я носи сутрин в занималнята и там си пишат домашните.....
Аз лично не мога да се оправя с учебниците и помагалата все още.....

# 482
  • при моите деца .....
И аз не се ориентирам какво имат за домашно.....
През седмицата - нямат, само по английски госпожата дава всеки път.
Но за събота и неделя - трудно се ориентирам....
Днес дъщеря ми я помолих да си напише, а тя цял ден е гледала ТВ и е стояла на компютъра... Аз бях на работа..... Не може ли сама да си разпределя времето  newsm78
Утре ще пътуваме, ще я събудя по-рано да си напише....

# 483
Не ходи на занималня. Пише всички домашни в тетрадката за работа в клас или в сборниците отбелязва страницата и огражда с кръгче задачите за домашно.

# 484
Да ви кажа за джобните наистина имам колебания и не мога да реша кое е правилно - да има, да има малко или да няма изобщо Tired

Възлюбената на Пепи е отговорила, че в трети клас ще го целуне, а той щял да чака, ей го къде е Crazy  Не знам на кой се е метнал моя син, явно на дядо си, чието име носи. Аз от първи до пети клас си харесвах един съученик, обаче тайно Laughing Е, към 5-ти някъде го целунах по бузата, а той ме гони да ме бие, ама къде е втори, къде е пети Blush

Белинда, това с опикаването на банята е много яко Mr. Green То на теб не ти е било смешно, ама като си го представих... Mr. Green

# 485
До тези, при които вече са минали входните нива - как става оценяването? На грешка по 0.25 стотни ли се сваля от оценката?

... ама къде е втори, къде е пети Blush

Така е с днешните мутантчета  Laughing

.Белинда, това с опикаването на банята е много яко Mr. Green То на теб не ти е било смешно, ама като си го представих... Mr. Green

Аз си представих нейния поглед  Twisted Evil Joy

# 486
Не се сърди, човече, не мога да помогна. Още не съм видяла самите работи, а само оценките. Всъщност видях, контролното по БЕЛ имаше 1 грешка и точките и бяха 39 от 40 възможни.
Мисля си обаче, че всеки учител си решава според трудността на задачите колко точки да даде на всяка задача и колко задачи/упражнения да има в теста. Съответно  и 1 точка може да носи различни стотни.

# 487
gretacvetina, благодаря   bouquet
Аз очаквах на грешка да се отнемат по 0.25, т.е. при 4 грешки да се свали с 1, от 6 на 5, след още 4 на четворка и т.н. Утре започват нашите входни, ще видим какво ще излезе  Tired

# 488
  • Варна
Не се сърди човече, при нас е минало само входното по математика, но ни го върнаха само за подпис и госпожата пак си го прибра. Там на различните задачи се отнемаше различен брой точки - от 0.25 до 6 т на последната задача, която е текстова. Логиката беше, че колкото по-сложна е една задача, повече точки носи. В действитеност обаче цялото входно ниво беше толкова елементарно, че няма за какво да се притесняваш - сигурна съм, че девойката ще се справи блестящо. Пожелавам й упех!

# 489
По принцип чужд език се почва от думи и говор (звуци), не от букви и писане Simple Smile По английски (както и по всичко останало) помагам само ако ме пита, иначе го оставям сам.

Ние почнахме да се готвим за Черноризец Храбър, ама нещо много малко задачи в нита. Ще търся сборник. Онзи ден трагедия - от 15, само 7 верни задачи, а той ми вика: "Мамо, казах ти че съм изморен, искаш много от мен"  Mr. Green С баба си е по-спокоен през седмицата и прави и по две състезания. Дори е започнал да розписва задачите  Mr. Green - аз не можах да го накарам, решава и смята наум, но рискът от грешка е голям. Баба му обаче като учител Simple Smile има подход и с нея разписва.

Много съм се зачудшла дали да не го запиша за роботиката? Сега изпуснахме курса жт 6.10., но следващ като има  newsm78 Интересно му е. Обаче сега заяви, че ще ходи на софтбол в училище и ако му хареса един месец за проба и вземе, че остане, ще ми/му стане в повечко още нещо - сега има английски, тенис, плуване, софтбол и скоро ще почне и кръжока по математика...

Manzhelka, благодаря за темите по мейла.

# 490
  • Варна
SZA, роботиката е Робопартанс е супер, но е три часа в неделя. Ние изкарахме първия модул миналата година, Ники беше страшно доволен. Препоръчвам го, ето тук малко лични впечатления:
http://zaikobaiko.wordpress.com/2011/11/20/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d … 0%b0%d1%82%d0%b0/.

Браво, че сте почнали със задачите, ние още се ослушваме. Само съм свалила задачите за 2011, 2010 и 2009. Можеш ли да ми пратиш ако имаш и за други години?

# 491
Здравейте на входното по БЕЛ има петица.На мен ми стана каша в главата,дадоха не общо три сборника,ние купихме още един по препоръка на класната,за бързо дърпащи ученици по математика и сега се чудя по кой да работиме.Тази Събота ще има и състезание по таекуондо и за това се готвим.Пони той е спокоен не е като мен паника.

# 492
  • София
Ние се договорихме за увеличение на джобните Laughing Не удържах фронта! Но поне имаме сделка - остава уговорката да се купува нещо от лавката само веднъж седмично, от книжарницата е пълна забрана, освен ако не му е нужна спешно тетрадка/химикал, останалото ще си го събира. Да видим докъде ще я докараме Laughing
Аз въобще не съм в час с това какво и как точно учат. Хем леко се възхищавам на това колко сте в час, хем се радвам, че моят мач върви и без да сменям играчи. Е, чат пат надзъртам какво прави, но печатни-непечатни, скоби и пр. ....не съм имала честта.
Да си похваля момчетата аз за нещо извън училищно. Започват да се запалват по туризма като нас Simple Smile Досега не смеехме да ги опънем на по-дълъг преход, защото малкият почваше да мрънка да го носим. Вчера 4 часа плътно ходене, от които около 30 минути пресечен терен - камънак и стръмно. Никой не каза гък Simple Smile Е, вечерта заспаха в няма и 9, но какво по-хубаво от здравият сън след излет в планината!

# 493
  • Варна
Браво на юнаците, belinda!  Simple Smile И на вас като родители!

# 494
Manzhelka, в София курсът по роботика е събота по два часа, седем съботи поред. Нямам други задачи за ЧХ освен тези, които и ти си свалила, за жалост.

Belinda, те моите без походи заспиват към 9.00-9.30, ако ходят като вас, сигурно ще спят по 12 часа  Mr. Green

Да похваля моето гардже, че има 4 броя нанесени в бележника 6-ци - по Математика, БЕЛ, Околен свят и ДБТ Simple Smile Аз много му се радвам, но не прекалено - като цяло не отдавам голямо значение на оценките и гледам и той да не учи заради тях.

Общи условия

Активация на акаунт