Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 38 938
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • В светлината на слънцето
Аз още не съм видяла как е направила преразказа, че не са върнали тетрадките, но отсега ми е ясно положението - писала била с пряка реч. ooooh! Не че не знае как и не че не може, ама пуско разсейване. Ако не е разсейване и безметежно блеене, то ще е бързане, което пак не води до нищо добро. Нещо с темпото сме зле, намирисва ми на упражнения. Thinking
По т.нар. второстепенни предмети нямам притеснения изобщо, тъй като у нас изкуствата са на почит (и професионална ангажираност) и от малки са получили естествена закалка. И за физическото не мисля много, че моята е спортна натура и има по-скоро нужда от укротяване.
Обаче мнооого я мързи да си подготвя сутрин домашните бе, страшна работа.  ooooh! Математиката й е интересна и там приключва за нула време. Но после започва едно размотаване, едно подмятане на учебници, направо не е за описване. А точно това са важните предмети в училище.  Thinking

# 541
Момичета помагайте. От кого зависи цената на купоните в училището? В смисъл кой поема разликата?
При нас купоните са 3 лв. и няма изгледи за поевтиняване. Към кого трябва да се обърна?

# 542
  • София
2.80 при нас тази година.

# 543
  • В светлината на слънцето
Теди тази година не ходи на стол, но миналата година купоните бяха 2,50 лв. Май и сега са толкова, но не съм сигурна. Би трябвало всяко училище само да формира цената на базата на записаните деца и продуктите, които влага. Ама такава е моята логика, дали реалността е такава - не знам. newsm78

# 544
  • София
доколкото знам, има някакви програми за финансиране храненето на децата в училищата - те поемат разликата. Програмите са годишни - имам предвид за календарна година, не за учебна и се кандидатства година за година - при нас купоните са 1,40 лв.

# 545
  • Чикаго / София
Това с покриването на нормативи по физическо винаги ми е било доста странно и неприятно. Ясно е, че не всяко дете може да е спортист, музикант, артист. За мен тези предмети би трябвало да дават общата култура на децата в тези области, но не и да изискват от тях да показват отлични умения. И оценките по тези предмети са ми доста безмислени.

Тук нямат нормативи. По физическо тичат, правят упражнения, играят различни игри - доста ги натоварват физически, но на децата им харесва. Имат си отделни учители по тези предмети. По музика и арт правят разни проекти, пеят, учат нотите, но отново без натиск и оценки.

Книги се четат всеки ден, така както и през лятото. Накрая на всяка седица трябва да напише читателския си журнал - какво е прочела, автор, да разкаже за какво се е разказвала книгата, както и да сподели коя част най-й е харесала и защо.

# 546
Здравейте!
При нас купона е 2 лв, но децата които са на целодневно и желаят да се хранят на стол плащат по 1,5 лв., т.е. 50 ст. поема училището. А иначе от общината определят цената на купона. Но не става въпрос за София.

# 547
  • София
моя има 6- на входящото ниво по математика - забравил е да напише лв. след едната сметка и круши след другата - страшен заплес е ooooh!

# 548
  • при моите деца .....
При нас стола и закуската е безплатна!
Днес учихме двете по английски - имаше греши при преписване на думите, грешно изписва и буквите, но то е нормално като са изучили едва 4 букви.

# 549
Няма покриване на нормативи при нас. Поне до този момент.
Столът миналата година беше 1.45 лв., тази ще видим, още не работи  Tired първия месец всяка година сме без стол. На София вече ѝ писна от суха и с нетърпение чакам откриването.
Започнаха ремонт на фасадата на училището ни, изолация и т.н., от всички страни има изградени скелета и им е забранено да отварят прозорците, когато няма учител при тях, но въпреки това се притеснявам  Confused

П.П. Питах учителката ни за прословутата "вейка", няма уловка, 5 звука са.

# 550
  • sofia
Ирен има 6 на всички входни, а купоните са 2.50 и не ходи на стол. Вкъщи яде манджи.

# 551
  • София
Ясно е, че не всяко дете може да е спортист, музикант, артист. За мен тези предмети би трябвало да дават общата култура на децата в тези области, но не и да изискват от тях да показват отлични умения. И оценките по тези предмети са ми доста безмислени.

irka, подкрепям те напълно.  Досега в бележника моята ученичка имаше само  6-ци - по БЕЛ и математика,  и днес се върна с нанесена 4-ка по музика. Очаквала да съм разочарована и да й се сърдя.
 Е, не би. Стана ми смешно и даже почнах да се хиля с глас.  Така и не разбрах защо има 4-ка. Пели са някаква песничка и била объркала текста. Според мен музиката трябва да дава обща култура- стилове в музиката, известни композитори, музиканти, произведения и т.н. Да правят тест и да ги изпитват на това, и да слагат оценки. Така съм съгласна, дори адмирирам. Но затова, че пее фалшиво или пък е объркала текст на песничка ми се струва пресилено.

# 552
И аз пея фалшиво,но когато учех имаше само едно" зачита се" и нямаше оценки.Не всики може да е музикант и спортист.
Учителката за днес ги иска с бели тениски по физическо и се оказа,че ние нямаме,всички са му малки и съм ги махнала,въобще не съм обърнала внимание,че не е останала нито една.
Другото което е,че са му откраднали химикалки и чашката за рисуване от шкафчето,аз се чудя защо си връща всеки път боичките и четките и детето ми каза,защото не искам да изчезнат.

# 553
  • Варна
И аз мисля, че действа супер демотивиращо на децата да слагат оценки по физическо и музика, но слагат за съжаление. Вместо това могат да ги карат да спортуват, да играят, да ги запознават с интересни факти от музиката и т.н. Но понеже все още им слагат оценки и ги карат да покриват нормативи съм го помолила да се старае колкото може, пък каквото излезе. Но по музика още в началото на годината си поръчах комплекта с дискове към учебника, за да разучава песните, защото още от миналата година много ги стягаха по отношение на мелодия и текст.

Браво на всички дечица, които са се постарали и са изкарали хубави оценки до сега! Най-важното е според мен да научим децата, че трябва да се стремят към 6, но да учат не заради оценката, а заради това, което ще им остане в главата, заради уменията, които ще придобият и увереността, която ще имат като знаещи и можещи. И че никак не е страшно да грешат, защото точно в училище е мястото да се учат от грешките си. Важното е да са любознателни, останалото са подробности. Лошото е, че моето дете е вдигнало високо летвата и на фона на всички останали шестици в бележника, четворката по физическо го разстрои. За да го разведря и да му покажа колко го обичам и колко нищо не значи тази четворка, му купих семейство мишчици, направени от шоколад, а той обожава мишчици по принцип. В резултат, когато се върнах вечерта у дома, ме чакаше ръчно направена картичка от него с едно голямо сърчице и много мил текст. Ето това ми е най-голямата награда, която ми се струва безценна!

В неделя, дано да е хубаво времето, Ники ще ходи на екскурзия с класа си, за първи път. Нищо, че е ходил по този маршрут с нас, вярвам, че ще му е интересно - ще посещават Плиска и Мадарския конник.

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 09:11 от Manzhelka

# 554
  • София
аз пък мисля, че е много рано изобщо да имат оценки - дали по български, математика или друг предмет, но пък това е моя мисъл само  Peace

на моя му откраднаха от шкафчето анцуга и връзките на гуменките, гуменките са му ги оставили, явно не са им станали  Joy

Общи условия

Активация на акаунт