Интериорен стил по аматьорски 9

• 50 322
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Не знам откъде е дошло това название, при мен се наричат

fabric window panels или Panel curtain

японска стена се казва на твърда конструкция на квадрати, с оризова хартия
http://2.bp.blogspot.com/-KySmAZJw35c/T0XuK3FfawI/AAAAAAAAAm4/l_ … 290897582930.jpeg

Казвам - при мен, поне така са ми го преподавали и така се продава в магазините, нямам представа в България или Европа, но все пак
samuraika е в Япония и тя най-добре знае.

Vayana да не е Ксения случайно?
Тя така едно време все с бутонките... Laughing

# 376
  • София
Не знам откъде е дошло това название, при мен се наричат

fabric window panels или Panel curtain

японска стена се казва на твърда конструкция на квадрати, с оризова хартия
http://2.bp.blogspot.com/-KySmAZJw35c/T0XuK3FfawI/AAAAAAAAAm4/l_ … 290897582930.jpeg

Ваяна си е Ваяна. Просто ти подсказах отговор, който не знаеш. Ето и доказателство:

http://alexabg.com/bg/shtori-yaponska-stena.html

Казвам - при мен, поне така са ми го преподавали и така се продава в магазините, нямам представа в България или Европа, но все пак
samuraika е в Япония и тя най-добре знае.

Vayana да не е Ксения случайно?
Тя така едно време все с бутонките... Laughing

Ваяна си е Ваяна. Просто ти подсказах отговор, който не знаеш. Ето и доказателство:

http://alexabg.com/bg/shtori-yaponska-stena.html

# 377
Момичета, съжалявам за спама! Embarassed
Vayana, това че ми даваш за пример български сайт е точно това, което казах. Някой си го нарича така. В Северна Америка - това не се нарича така, затова и съм го описала, без давам име, което не би говорило нищо на позвателят.
Както гледам и във френската търсачка отговорите се припокриват с американската.
http://www.google.fr/search?hl=fr&cp=8&gs_id=lk&xhr= … OjPA82YqAHa9IDIBg

http://www.google.ca/search?num=10&hl=en&site=imghp& … =1014&bih=601

# 378
  • София
Българки сте и пишете в български сайт - дават Ви се български примери, пък Вие уеднаквявайте с понятията на страните, където живеете.
В случай май ти се заяждаш с мен...

# 379
Може ли да не разваляме темата с излишни спорове? Peace

Рядко пиша, но често чета и с удоволствие разглеждам.
Аз също имам различен вкус и виждане относно интериора от някои от често пишещите дами тук, но това не ми попречи да поискам мнение и да получа интересни идеи.

Споровете са хубаво нещо, но когато са конструктивни, затова Ваяна без негативизъм, покажи какво харесваш, ако знаеш нещо, което другите не знаят напиши го, сигурна съм всички пишещи тук ще се радват да научат нещо ново.

# 380
Май вече модераторите трябва да се намесят...  Rolling Eyes

Самурайка, аз съм за светлосиния диван, предвид кухненските шкафове. Но, разбира се любовта ми към бялото води ожесточена борба.  Laughing Същото перденце и за третото прозорче, както и за вратата.
venelina2006, продължавай, моля те да ни занимаваш. На мен ми е много приятно. А и след като ще обзавеждаш изцяло по мой вкус...  Crazy

# 381
  • София-в сърцата на моите деца
И аз мисля,че Ваяна е Ксения под прикритие, Mr. Greenщото и Бан имаше!

# 382
Мелани, те и в Япония не са наясно какво е японска стена. Но е крайно време, ние българите, да ги научим. Няма да се излагат, я! Laughing
Венелина, стой си и пиши Grinning.  Тя темата е за това Hug
По повод цветовете те разбирам напълно.
Преди Шанти пускаше толкова хубави цветни неща... Да не се ослушва Grinning

А не е само Пина... На мен много момичета ми липсват. Confused

# 383
# 384
Обсъждали сме я "японската стена", аз невежата питах преди време на кое се вика така. В България на много неща се казва "японски" по различни асоциации, нещо иамме афинитет каъм японското. Срещала съм "японска торта" и "японска роза" при положение, че и двете са с европейски произход и не са типични за Япония. Но както и да е, отклонение. Ваяна е права - тук боравим с българските понятия, та нека да е "японска стена".  Peace
Мислих я тая японска стена много! Купих един много готин плат, купих и два вида механизми за такава от ИКЕА, но платовете ми не пасват добре на размера, освен това за трите прозорчета ще е  много добре, но за вратата - не. Вратата е от край до край на стената - т. е. няма накъде да се отместват тези пана, винаги ще остава закрита част от прозореца. А той води към мястото ми за релакс, дзен, сутрешно кафе и BBQ с гости - нИмой са препречва пътя! И сега - дилема  Thinking Като се нанесохме набързо позакрих прозорците с каквото имах, връзвайки на възелче пердетата за да паснат на дължина, машината ми все още е по кашоните. Но на всички много им хареса, който дойде отбелязва колко интересно и оригинално съм решила въпроса с пердетата. Даже една приятелка каза, че "японците биха ги поръбили по размера на прозореца пердетата, но ти си с оригинално мислене"  Laughing Досрамя ме да й кажа, че съм със стандартен мързела, ама нейсе...
Дали би било потресаващо грозно, ако си оставя трите прозорчета както са си (с пасващо трето перденце, разбира се) и сложа ролетни щори на големия прозорец? Имам щорите. Най-лесно би било да ги турна и да си преценя, НО! На ММ му се отваря рана в сърцето с всяка дупка по къщата  Laughing Предупредил ме е, че дупчи само веднъж и толкоз! Ако после не ми хареса - тути!

Барбабо жестоко! Уникално, благодаря че сподели!
Ето и от мен нещо ръбато, но интересно. Хареса ми кухнята в нетрадиционен минималистично-цветен стил.

# 385
  • софия
За трите ми любими прозореца - съществуващите пердета  Simple Smile
На големия аз бих сложила много богато влачещо се перде от две части, които да се набират отстрани. В същия цвят като другите, те от каква материя са всъщност? Виждам, че от едната страна няма, а от другата почти няма място, но пък прозореца ми се вижда достатъчно голям. Като се отворят пердетата няма да пречат на гледката и на влизането и излизането.
Хм  newsm78
Щората, която си избрала също ми харесва

Май познах пердетата, икейски са  Simple Smile

# 386
Май познах пердетата, икейски са  Simple Smile

Нали знаеш рецептата - малко ИКЕА, малко Иймс, нещо синьо и нещо старо  Wink

Тя "гледката" е към съседската стена, но съм поозеленила оградата, с тенденция за пълно оджунгляване (чакам да излязат жасмините, дето ми ги препоръча Барба, не им бил сезона още, няма ги по градинските центрове). Прозорецът е голям, но е с плъзгащо отваряне, т.е. отварая се в двата края, а не в средата, така че точно краищата са ми ключови. Когато сме навън просто събирам двете плъзгащи се части в средата и в двата края се получават два отвора. С перде точно там ще се омотаваме излизайки. Иначе много ми харесват надиплени, богати и влачещи се, леко повявани от вятъра и прочее красиви пердета, много нежно и красиво стоят. Щорите са далеч не така елегантни, но са практични в моя случай...

# 387
Нали знаеш рецептата - малко ИКЕА, малко Иймс, нещо синьо и нещо старо  Wink

superuu

Самурайка, аз ти предлагам чисто бели римски щори.

# 388
  • София
Добро утро!

Към всички, които дразня - във форума съм от 2009 г. и съфорумка на име Ксения не съм срещала. Очевидно Ви е казвала подобни неща и по сходен начин, който не харесвате...
Нека модераторите се намесят - да видим как те ще преценят постовете ми и Вашето отношение и реакции.
Прочетохте ли предпоследия пост на Самурайка?
Какво харесвам? Доста различни неща. Ето това ще е бъдещата ми кухня например:

http://www.toyabg.com/index.php?m=320&lang=1&toyabg=2412 … amp;toyabg_id=274

Не правя реклама и нямам нищо общо с фирмата - просто този техен модел напълно отговаря на вкуса ми.

Да е слънчев денят Ви!

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 09:30 от Vayana

# 389
  • на североизток
Добре де, ами щорите няма ли да пречат на плъзгането на вратата newsm78
Може би най-практично ще е от тези пердета-ресни по цялата дължина, за да може да се минава през тях. Така няма да има значение докъде и колко точно ти е отворена/плъзната вратата, където и да се падне, ще може да с минава. Ако са бели ще стои много нежно(си мисля аз Rolling Eyes )
За трите прозорчета и аз съм за варианта с връзването, но да е и на трите Wink А ако не можеш да намериш същото перде, то поне сложи различното в средата, а то може и да е от графата "нещо синьо" в такъв случай  Simple Smile
От Икейските дивани, които показа Самурайка, ми хареса малкия бял, но да е в синия цвят на големия. Не знам дали го предлагат, де, точно в този цвят, но аз така си го представям Mr. Green Определно трябва да има още нещо синьо в цвета на кухнята, така стои много самотна. Всъщност сега като погледнах пак снимките, имаш достатъчно място и за по-голям диван, въпрос на избор, но да е син Peace

Много ми е любима тоалетната с тапети на квадрати Heart Eyes, детската стая също, японското вкопано бюро Simple Smile, ваната с изглед....а бе всичко е започнато много добре и с годините ще се получи истински дом, в който всеки от вас ще остави своя отпечатък, своя дух и присъствие и ви пожелавам да сте живи и здрави цялото семейство и да прекарвате всички прекрасни мигове заедно в новия си дом  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 09:39 от iv4i_79

Общи условия

Активация на акаунт