Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от нас Simple Smile
Аз също съм ЗА снимките на първа страничка Simple Smile
Ох, днес не знам как ще издържим цял ден вътре, но е голям студ и мисля да не го извеждам, нищо че ще ореве света Grinning може малко на тераската Simple Smile
Приятен ден на всички, въпреки лошото време!

# 106
Добро утро!
Ние днес също няма да излизаме Sad малкия не е много доволен и доста хленчи но...
За снимките на първа стараничка и аз съм ЗА
Пепи благодаря за закуската Hug
Честито на всички които днес навършват месечинка Hug  bouquet
Лек ден от нас Hug Hug Hug

# 107
  • Сливен
Здравейте  Hug
И аз съм "За" снимки на първа страничка, а и предложението на Деси е прекрасно и интересно.
И ние днес май няма да излизаме - доста захладня, което не ме притеснява, но вятъра - той е ужасен.
Честити месечинки на всички   bouquet, да са живи и здрави бебчетата и по-малко да плачкат  Hug

# 108
Здравейте   bouquet
И аз съм за снимките на първата страничка  Simple Smile Днес времето е ужасно и ние няма да излизаме  Simple Smile
Честито на всички които празнуват днес  Hug
Лек ден

# 109
+1   за снимките.
Спокоен ден, момичета!

# 110
Привет отново мамчета!
Радвам се че всички мислим еднакво за снимките  Heart Eyes, страничката ще стане супер!
Decu идеята ти е оригинална и аз подкрепям.
Ние пък сега се върнахме от разходка, кокоранчо поспа навън, майка му успя да пие кафе и да си напазари  Party. Но е доста студено, така че ако някой реши да излиза все пак, хубаво облечени и евентуално дъждобранче за количката, което да спира и вятъра.  Hug

# 111
  • Варна
Котонче, ако мислиш, че ще му е студено, можеш да сложиш дъждобран. В количката вътре става като в оранжерия. Моите деца нямат пропуснат ден... винаги сме навън и при - 20 градуса. Може да е за 15 - 20 мин., но не пропускаме. Даже сега се прибрах с малчо. Заспа си на вятъра като пич. Препоръчвам на всички, които искат здрави деца да не стоят в къщи и прозорците да са отворени поне по 1ч. на ден.
П.С. Пепи, за проходилките, зависи от нагласата на родителя... Моите не искаха да стоят в проходилка. Но пък не съм държала дълго за ръце. И двамата ги оставях сами да се справят, в резултат на което на 15 мес. и двамата се катереха на пързалката без проблем. Обаче ги оставях да играят на земята и двамата пълзяха. Да не звучи като пропаганда, ама колкото по-малко му се трепери, толкова по-рано се научават да се справят сами. Зависи си от детето де... 

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 12:30 от tsankova

# 112
Цанкова, благодаря ти за поста, подкрепям мнението ти, както за излизането на децата в студено време, така и за треперенето. С каката ми беше лесно, проходи вкъщи, не съм я държала никога, в резултат на което като се научи да пада, се научи и да става и да ходи  Party. Надявам се и с малчо да е лесно.

# 113
ЗА ЗАПУШЕНИЯ СЛЪЗЕН КАНАЛ!!!
Вчера водих Дария на офталмолог, тъй като продължаваме да гурелясваме въпреки двата месеца масаж и 15 дни Тобрекс. Лекарката каза да спираме капките и попита как правя масажа. Аз го правя нагоре по нослето и после под очето посока от носа към ухото. Лекарката каза, че въобще не се прави така а се изписва запетайка от слъзното каналче към основата на носа и после надолу по носа към устата. После прочетох в нета и попаднах на няколко мами, къито първоначлано са правили масажа като мен, по съвет на педи, но след консултация с офталмолог почват да го правят по втория намин и при някои има резултат. При други се е наложило сондиране след 7-мия месец. Капки няма да капем. След 2 седмици сме на вторичен преглед. Така че вземете си направление за офталмолог и да ви видят очичките. Аз съжалявам, че закъснях. Офталмоложката ми каза, че това запушване всъщност е неотлепване на мембраната, която е между окото и нослето и че като се отпуши може да се увеличи секрета в нослето, но това е нормална реакция и да не се стряскам. Повечко физ разтвор в нослето, за да не заседява гнойта и да направи рецидив. А самото отлепване се прави още при раждането от неонатолозите в родилното. А окото се почиства с тампон и преварена вода

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:pzwGzi9pvhY … ct=clnk&gl=bg

и

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ggzE8kq6Vm0 … ct=clnk&gl=bg
УСПЕХ!!! и дано съм била полезна на мамите и бебенцата със сходен проблем

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 13:30 от мама Рая

# 114
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Честитити месечинки на тези, които имат днес! Hug  bouquet
Пепи, не зная за проходилките. Ще питам края на октомври като ходим на ваксинация. Peace Hug
Мама Пети, Hug наистина има много готини неща в H&M. Аз от там имам хубави мекички бели якенца и панталонки. Само че нямахме път вчера към града с техен м-н, затова напазарих в Lindex. И тъй като много ме кефят такива мечешки костюмчета взех такова http://www.lindex.com/no/6732828/?styleId=27262848, което е подобно на онова в H&M и такова http://cubus.com/no/Barn/Baby/Baby-50-86/Overall/7123071/7123071/ Отделно напазарих и няколко бодита, зимно яке, още едно яке, вообще много съм доволна. newsm44 Кирил беше в кенгуруто. Първо се озърташе наляво и надясно, но после заспа сладко-сладко, та пазарът мина спокойно.
Съгласна съм с Цанкова  Hugза излизането и като е студено и проветряването. Ние също сме всеки ден навън поне за час, независимо от това какво е времето. Пропуснала съм само един два пъти до сега, като духаше силно и валеше силно едновременно. Peace

# 115
Здравейте милички,
И ние се лигавим така и на мен също ми се струва че венеца горе е по-различен и честно, казано си мислех, че съм луда, нали е рано още за зъбки, но явно не сме само ние така  ooooh!
Иначе да ви кажа за нашето подсичане, кремчето е вълшебно днес почти нищо му няма, а съм го мазала общо 3 пъти Simple Smile
Иначе силно се възхищавам на мамите, които ходят на йога, браво на вас  Hug
Аз за съжаление няма къде да ходя, а днес даже и на разходка не може, вятърът тук е убийствен, ужасно е просто Sad
Пепи да попитам твоята докторка, каза ли ти с какво зеленчуково пюре да захранваш, защото аз мисля точно така да започна и точно си мислех за 17 седмица, като е навършил 4 месеца юнака!
Иначе нашата педи на консултацията ми каза да почвам сокчета от ябълки и аз и казах, че искам по-късно да почна да захранвам и тя ми вика, ами когато си решиш тогава, но да е преди 6 месец!
И искам да питам.а и не само Пепи, а всички бургаските мами, може ли да ми препоръчат някой частен педиатър, защото ще сме в Бургас следващият месец, за около 3 седмици и искам да съм спокойна Simple Smile

# 116
  • София
И аз съм за за снимките на първа страничка  Grinning

# 117
Ето какво разбрах за зъбките след много време ровене в нета:

-Всички възможни признаци на зъбки могат да се покажат месеци преди избиването на първото зъбче.
Така че определено това ми го мъчи тези дни детенцето, но това не значи, че скоро ще избие. Има вероятност признаците да отшумят и да се появят пак след месеци, или пък от време на време да се появяват.
-Често месеци преди избиването по венеца се образуват "безобидни бели кистички", които приличат на зъбки, сами си изчезват, не болят и не се третират с нищо.
Както и да е притеснявам се не кога ще излезнат, а че още от сега го сърби и боли миличкото ми. Като се започне пищи и се чеше с юмручето по венеца, както би се почесал голам човек.
Днес май е по-добре, даже сега заспа (а не е спал през деня изобщо от 3 дни) Дано скоро отшумят симптомите, пък зъбките да растат когато искат, но безболезнено Simple Smile

# 118
Ние днес не излизахме Sad, но не защото е студено и духа, а защото правих  newsm79 , 1ironing,  wash , hang и 1dishes, че мама и тати ще ни идват на гости. Иначе с каката пропусках само в бури, все пак има си дъждобрани за тази работа. А колко зимни разходки с туристически обувки и кенгуру сме направили....само ние си знаем. Сега мисля с малкото да следвам същата стратегия, защото дава добри резултати.
Проходилка аз нямам и не смятам да ползвам не от спестовност, а защото гледам на една съседка хлапето колко трудно се научи да ходи и как се търкаляще нон стоп по земята, защото е с проходилка. А за опасностите от проходилките /не ортопедични/, а обръщане на проходилката, синини, цицини...не ми се говори.
Захранване мисля да започна при навършени 5 месеца с тиква, картоф или морков - както дойде. Чета разни статии напоследък, в които и прекалено късното захранване се отрича. А и така или иначе докато се замести едно цяло ядене, минава доста време. Каката я захраних по същия начин на 5 навършени месеца с картоф, после тиква, после морков, после ориз и постепенно захраних със зеленчуци и каши.
Зъби аз скоро не очаквам, на каката й изби първият зъб на 11 и половина месеца. Точно преди да излезе зъба венецът става един такъв белезникав, прозрачен. Белите нещица не са признак за излизащи зъби.
Изчезвам, че беба зове млекомата, явно е гладна Mr. Green

# 119
Здравейте    bouquet
srcs много се смяхме в къщи с твоя  Тих Бял Дунав  Laughing . Изпробвах го и ние гледахме така  Shocked  hahaha
И ние само се носим из къщи както и на вън.tsankova и аз съм за излизането  в студено време и си мислех, че ще сме по цял ден на вън. Да,  ноо Дари  не иска да седи в количката, нито в кенгуруто. В количката седи само ако сваля покрива и гледа. Вече почти не излизаме сами  ooooh! , а в това време само на балкона за сега.
Честити месечинки на всички бебешори  Hug
Моля за съвет  в къщи сме на парно и се чудя трябва ли да има овлажнител за въздух, дали да купувам ? И още нещо да ви питам слагате ли възглавница  на бебо като спи?

Общи условия

Активация на акаунт