Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Запис и от мен.....на 13та страница  newsm47
Абе как смогвате с този форум, шапка ви свалям, аз трудно намирам време. Моята Емка напоследък не ме оставя през деня да скучая, много добре ми организира времето,хахаха....
Ще се върна малко назад в нюзрума леко по диагонал, иначе много ми се чете и пише, ама айде дано да имам повечко време натам....
Поздрави на всички ви   bouquet
Отивам да готвя докато Ема спи   food002

# 181
Здравейте момичета  wavey
Изтървах ви нишката във форума,по-честичко ви следя във фейса,но и там не съм много редовна.
За филмчетата и телевизията-моята дъщеря обича да гледа и то много.Предимно пускаме Дора,Ледена епоха,Веселите крачета,Ловен сезон...пада си по по-съвременните детски.Много обича да и пускам и песнички с клипчета-танцува,пее. Забелязах,че и Калоян се заглежда в телевизора,понякога даже  му се смее,но това е нормално-ТВ-то свети,мига има цветове...няма как да не ги привлича децата.
Моята как пак е болна...едни сополи,кашлица...абе омръзна ми вече.За капак от днес и Калоян киха и кашля по-често и нослето му свири...Водих го на лекар-за сега нищо му няма,но ми препоръча да му дам 3 пъти по 1 осцилококцинум.
Ние напоследък често ходим на лекар,от едно известно време малкия не иска да яде,т.е. яде,но доста по малко-около 60-100мл,средно изпива около 80мл и отказва повече.Не е като да няма апетит,но просто почна да яде по-малко...съответно кърмата ми намаля много и след 2 запушени канала вече тотално.Боря се още,но вече нямам сили,нито психически,нито физически...С помпата сме си първи дружки,на всеки 2-3 часа ял,неял се цедя,след всяко хранене пак,ям и пия всичко,което спомага лактацията,но без ефект...Почвам леко да се изнервам и да се отказвам...
Много често даже се сещам за един пост на Мама Рая,в който беше написала,че кърменето не й е донесало такова удовлетворение,каквото си е мислела че трябва,а напротив-повече напрежение и проблеми...че и аз така си мисля,въпреки всичко все още се боря,но не знам до кога.Та сега си ходим всяка седмица на консултация,предната сряда беше качил 150гр (за 7 дни) ще видим тази колко е качил и обмислям да му писна изследвания.
Ох,Емилия се събуди...и как няма,не спря да кашля и да се дави в съня си....Писна ми от тези болести!  smile3514 smile3511

# 182
  • Варна
Писах сутринта, ама си изтрих поста без да искам... и чак сега се нагласих пак да пиша.
Червеният конец е езически обичай. Една приятелка, която чете православна литература ми каза, че Господ пази децата и че всякакви конци и синци са противни на вярата.
Райче,  Hug гуш! И ние така се гледаме - в локвите.
Гледане по книга - Да! По много книги! Макар да има психолози, които си противоречат. Всеки сам избира какво и как да прилага съобразно морала и ценностната си система. Още повече, че в хода на времето човек се променя, променя начина на мислене, променя приоритетите. И д-р Спок съм чела и ползвала някои негови идеи. Предполагам, че ще започнем да коментираме повечко книгите когато децата минат 1,5г.

# 183
Здравейте!
Ние днес по чудо направихме цели две разходки. Прибрахме се 12.30 и в 14.00 Алекс беше издивял, в 14.30 вече не издържах и просто го сложих в кенгуруто и излязох, след 5 мин беше заспал. Сега продължава да спи.
Подкрепям, че всеки сам избира как да си гледа децата, както и че детето само си подсказва как да се гледа. Но не подкрепям раннопто захранване, макар самата аз да съм захранена рано по препоръка на педиатрите тогава. Това, че детето сега не дава признаци, че не му е добре от неправилно захранване, не значи, че в бъдеще няма да има проблеми с червата и стомаха.

# 184
Червеният конец е езически обичай. Една приятелка, която чете православна литература ми каза, че Господ пази децата и че всякакви конци и синци са противни на вярата.
И аз така знам и не слагам никакви конци, не ми баят, не ми леят куршум и т.н.
Относно СЗО, съгласна съм, че може и да има противоречия в препоръките и, но относно кърмене и захранване препоръчва неща, които за мен са абсолютната истина, вече трето дете гледам по тези препоръки и знам, че има защо да се дават. Всичко друго са импровизации, които водят до ранно отбиване на децата(например ранното захранване може да е причина за ранното отбиване) или изобщо до некърменето им!
Това, че детето сега не дава признаци, че не му е добре от неправилно захранване, не значи, че в бъдеще няма да има проблеми с червата и стомаха.
и с  това съм напълно съгласна Simple Smile

# 185
Снежи83, дано да е нещо леко и да ви мине бързо. Аз много треперя да не се разболее Дария, защото се чудя на такова малко бебче какво може да му се даде освен инхалации и физ ратвор  newsm78

Таничка, масажа на оченцето може да се прави по-често от два пъти. Очната на Дария каза да се прави до 10 пъти, но без да се причини болка. Запушения слъзен канал, ако не се отпуши до годинка, после ставало по-трудно. Дано да ни подейства масажчето. Иначе гурелките ще си ги носим, докато не почне да се стичат сълзичките от очето в нослето.

Ха-хо, за този пост категорично го забрави. Това явно е някаква фаза, докато не отминат всички неволи. Сега ми е такъв кеф да си кърмя детето. Аз се лактаризирах със шуслеровите соли. Но вече от две седмици не ги пия, а пия само чай - или лактогонно средство си купувам, или си правя мой - взимам си от билковата апкета по 50 г от копър, анасон и коприва. Семената от анасон и копър ги начуквам и с копривата ги омесвам в един буркан. Сутрин и следобед си правя запарка. В 500 г преварена вряща вода слагам две супени лъжици, захлупвам и да поизстине. Презеждам и пия. А за Шуслеворите соли - педи рече по 5 табл от номер 1, 4, 7 и 8 през деня ги хрускаш. И до ден-два ще се доиш като кравичка. Ядки вече не ям, ча Дария май се поизприщи от тях! За Еми почни да я мажеш с Пулмекс бейби, но не слагай много в зоната на сърцето!!! Всичко откъртва и ако ви е с храчки кашлицата, както нашата, мога да споделя нашето лечение - сутрин и вечер А Це Це, а следобяд и вечер Проспан. Тези сиропи съм ги давала и Пулмекса - мажа най-малко сутрин и вечер и отгоре обличаш по-топло. Дано да се оправят дечицата, че е много кофти:( Много ми хвалят и едно Ехиначи - бонбонки - мисля да заложа на него тази зима.

Цанкова,  Hug! Ние имаме пълно бойно снаряжение - чадър, гумени ботуши и дъждобран, грейка, пет якета с различна топллота, два елека и една дузина панталони. И понеже ми е слабичък си ги носи по две-три години:) Много евтино ми излиза това дете  Wink

Дария много плака  Cry

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 16:09 от мама Рая

# 186
  • София
Здравейте мами. Направо не издържам вече. Такова хубаво време, а моята сладурана не иска и не иска с количката. Как ли не пробвам. За да издържи поне половин час трябва да не спирам да ходя / тоест бутам/ и да е с биберон. И преди обед и след обед все едно и също. Оревахме квартала с нея. Даже най фрапиращо беше след безкрайни опити да заспи се прибрахме и вкъщи и там спа непробудно 2 часа  Cry. Ето и днес два опита правя и двата неуспешни /даже сега плака с истеричния си рев/, прибрахме се и заспа. Оплаках ви се и като че ли ми поолекна. Лек и успешен ден на всички  Hug

# 187
Здравейте мацки  Hug
Да се включа и аз по обсъжданите теми.  Mr. Green
За книгите…аз чета доста, предимно в нета и преценявам кое може да ми влезе в работа и кое не. Естествено, че не можем да си гледаме децата по книга, те са живи същества все пак, не са роботчета, но пък за да се напишат тези препоръки, наистина са правени доста изследвания и гледам да се съобразявам. Каквото прочета го прилагам според ситуацията, това е.  Flutter
За червения конец, по принцип съм доста скептична към такива неща. Майка ми обаче е навързала конци навсякъде- на количката, на легълцето…но на детето не давам да се връзват конци. Много се притеснявам, че ще се задави, все пак тепърва почва да слага всичко в устата. Но другите не ми пречат и не ги махам.
За захранването- нямам опит, но ми звучи много логично да е по-късно захранването. Все пак те едва ли не още имат колики, камо ли да му дам нещо друго освен кърма. Даже и вода не давам. Нося едно шишенце с мен за всеки случай, но не давам.
На всички мами с болни мъничета и/или каки и батковци, дано бързо да се оправят миличките. Не ми се мисли, колко е гадно…аз като си помисля, че трябва на ваксини да го водя и лошо ми става, а ако е болен не знам… Hug
При нас иначе няма нищо ново. Размотавахме се с таткото и Краско през уикенда. Днес излизах на обяд с колежки от офиса и си мислех след малко пак да изляза да използвам хубавото време, но нещо така ме домързяяяя, а и главата ме заболя, та може и да пропусна.  ooooh!
Толкова за сега от мен!   bouquet

# 188
Здравейте, милички Hug
Пак да се включа Grinning
Аз днес реших да изляза в квартала и на всяко излизане се запознавам с нова мама с бебе. В един момент се оказахме компания от 4 - 5 майки и всичките много готини. Изобщо не предполагах, че в моя квартал има толкова бебчета и съм много доволна, че се запознахме. Едната се оказа микробиолог и след като се оплаках от коликите, тя ми обясни, че е хубаво да се приема мляко, което не съдържа олиго - алабала - захариди Crazy Каза ми, че по книги и учебници би трябвало Хип Комбиотик да действа перфектно но поради съдържанието си на тези захариди не било точно така. Препоръча ми да го сменя с Лактана. Когато се прибрах на пук на този разговор, Бела от 2ч. на обед до сега е реве от колики като луда. Баща й се прибра и веднага го изпратих да смени млякото, защото сутринта преди да изляза в квартала, помолих татко да ми купи мляко на Хип, че свършваше. Реших да изразходвам тази кутия и тогава да мина на Лактана - да ама не! Както и предположих отказаха смяна (забранено им е да сменят хр. продукти), все пак той взе Лактана и сега ще пробвам да видим следващите дни дали ще има подобрение. Хипп ще й го дам по натам.
Направо не знам какво стана и защо пак пощуря така от колики. Тъкмо се беше успокоила Sad
Така де. Ще ви пиша ако има някакъв ефект bowuu

# 189
tany4ka_gk, благодаря ти за информацията. Ще попитам педи но наистина трябва да се вземе някакво решение по въпроса, защото явно, че така няма да се получи.

# 190
Amourinka, в бистренето на кое е правилно и кое не, забравих да ти пратя едно гуш  Hug
Дръж се миличка, за малините да ти кажа - моите родители гледат малини и не оставаме без компот и малинови листа за чай. Помага страшно много при темперетура и болки в гърлото.
Дано се оправиш бързо, ако имаш кашлица пий сироп Мукоплант, пила съм го 2пъти през бременността, доколкото знам не вреди и при кърмене .
Успех, оправяй се бързо  Heart Eyes
ха-хо дано се оправите и вие, представям си колко ти е трудно с болно детенце

# 191
Здравейте, милички! Heart Eyes
Аз почти цял ден бях навън и това ми се отрази много добре, както и на Алекс. По едно време забелязах, че часовникът ми е спрял, та се забързах да не изпусна консултацията на детето. Стигнах навреме и резултатът е: 640г в повече, вече сме 65 см. Качените грамове нещо ми малнеят- първите два месеца качи по 1300- 1500г, а сега наполовина. Дали да не започна да му давам да изпива и двете гърди, до сега само от една го хранех?
За червения конец- както и за другите суеверия... ами не бях суеверна преди. Но, когато отидох да ми установят бременността лекарят каза: Не бързай да се радваш, има плод ама няма сърце, ела след 2 седмици. След прегледа се прибрах и реших, че съм готова да направя всякакви глупости , само и само всичко да е наред с "плода"..... и си вързах червен конец. Сега, почти година по- късно, същото конче все още е на ръката ми. Останало ми е като символ на надеждите и очакването ми.
За отглеждането на детето- обичам да черпя информация от много източници и накрая да реша, кой е най- удачният вариант в нашия случай. Също обичам да сондирам мнение от по- опитните майки!
Охх много ми се доспа и забравих какво исках да ви кажа... нищо и утре е ден! Лека нощ от мен Hug!!!

# 192
Здравейте и от мен, от 3 дена се каня да пиша, обаче ми преведоха помощта за майки студентки (2880лв) и се сещате какво става с толкова пари накуп Grinning Купих даже столче за хранене, нищо че ще захранвам след 6ти месец Grinning Също плащах и стари данъци и сметки  Confused и тнт
TEREZA83 И ние сме същите. Толкова пъти ми се е случвало да ревне истерчно в парка и аз да си тръгна и в момента, в който влезна във входа или в асансьора той да заспи. После го оставям така в количката и спи докато не го събудя за ядене! Хем знам, че не обича да стои на едно място с количката и си позволявам да седна на някоя пейка само когато спи  Joy
Ох щях да пиша и за другите неща дето обсъждате, но се е събудил и го чувам от съседната стая как си смуче ръцете Grinning Все едно ще пуснат мялко след малко, ако ги посмуче по силно,  няма такова мяскане  hahaha
А след малко го оставям на баба му и отивам в университета Sad

# 193
Добро утро  Simple Smile
Бързо по едно кафенце и нещо покрай него
Днес пропускам кафето,защото и аз съм болна вече и трябва да пия хапчета  Sad То край няма.... И Калоян тази нощ не спа,кашля,сополиви се...абе ужас!Съответно през час бяхме на гърда,да се успокояваме...и почти не съм спала  Tired
Мама Рая благодаря ти и тук за страхотния пост,много полезен!  Hug
Антония нормално е да почнат да качват все по-малко бебоците.Ти ако искаш пробвай да предложиш и двете гърди на едно хранене,но ако бебчето е спокойно,не плачка и пампите са наред (ако и пишо) значи няма място за притеснение  Hug
Арч мае хи-хи-хи много добре знам колко бързо изчезват паричките...Хубавото е ,че си се подготвила за по-късен етап и няма да го мислиш  Laughing
Котонче благодаря   Hug
Изчезвам,че "големия сопол" ме вика  Mr. Green

# 194
  • Сливен
Здравейте  Hug
Гледам доста неща сте обсъждали, за захранването аз вече споделих, че ще е по-късно от предния път, пък да видим какво ще стане, докато имам достатъчно кърма ще си я кърмя. Вчера бях в Ст. Загора, нали се записах да уча там,  след края на лекциите седнахме в едно кафе и аз питайки къде е тоалетната си пръчах и една празна пластмасова чашка (да се изцедя) и сервитьорката ей така  Shocked Хвърляйки топличката, прясна кърма, детето ми беше на замразена  Sad, поне се успокоявам, че беше на кърма, а не на АМ. Не че имам против АМ, просто би ме било яд да хвърлям кърма, а Ивка да пие адаптираното. Та така нямах търпениеда се прибера и да си я гушна, много е трудно в началото да се отделиш от бебето си, после като я взех да я накърмя, така ми се усмихваше, радваше се детото да види мама.
За разните суеверия, малко съм раздвоена - знам, че църквата ги огрича, но също така съм била и свидетел и лично на мен са помагали (главно леене на куршум). И някой може да каже , че е от внушение, ама както видиш ефекта върху малко дете, което няма как да си внуши, или да му внушиш, и взимаш малко от малко да вярваш. Въпреки това, се чувствам понякога гузна, че прибягвам към тези средства, защото съм християнка, а според тази вяра, това е грях. Иначе, конци и яз не връзвам, единственото , което правя е като се приберем след разходка, да и "измия очичките" ( така се казва - измиват се три пъти, като преди миенето се мята малко вода от ляво и дясно).
Пожелавам на сички болни мами, каки , батковци и бебета да се оправят бързо  Hug Хубав ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт