Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
celika чувала съм, че акото става по зелено когато се претопли бебето .Да не би да си я облякла повечко  newsm78

# 301
  • Варна
За пълзенето и ние правим опити и без да го подпирам за краката. Като морски лъв е  Joy надига дупето с двата крака и се изпльосква като се отмества с два-три см. В следствие, на което след 5 -10 мин. се е преместил на 50 см. Първоначално го подпирах де. Преломният момент в желанието да се движи самО, идва когато осъзнае, че може да достига разни предмети. Но пък от вчера докато го оставя по корем и се обръща на гръб - явно това също е открил.

# 302
  • София
Привет и от нас - да се отчетем Simple Smile
за ваксините - и аз не мисля да слагам друго освен задължителните. Тази втората където я слагат сега явно трудно я понесохме. Крачето му се поду и се зачерви, вдигна температура на следващия ден - към 37,7 де, но все пак беше достатъчно за да е кисел цял ден. Удържах да не давам нищо  - освен Belladonna - малко на моя глава си я дадох, но го усетих че го успокои и смъкваше градусите.
за заспиването вечер - е и ние от около 2 седмици си сменихме режима - не заспива до 23:30 - какво ли не го правих и пробвах - не и не. Спи към 18:30-до към 19 - 19:30 и после като се ококори....Да беше спокоен  - как да е, но той си е кисел яко - както беше казала една мама - все едно е друго дете. Преди това той заспиваше към 9, баткото към 10:30  сега се обърнаха. Железни са в графика си - да няма засичане на почивката и спането и това е - единият като смени режима и другият се нагажда:)
за главичката - е не я държи стабилно за мен  - на тези седмици големият юнак се опитваше да става, обръщаше се няколко пъти, да не говорим че категорично отказваше позата "напълно легнал". Проходи на 10 месеца, сега като гледам бебчо изобщо не се напъва да активизира движенията. Но пък не се притеснявам изобщо - всяко дете си е различно, така че като той е готов - тогава. И упражнения не правим  - държа го доста в поза "самолет", но просто защото иска да гледа какво се случва, а като го обърна по корем е страшно възмутен - прави една такава обидено - огорчена и възмутена физиономия Grinning
Иначе сме 63 см и 5750 г - наддал е около 650  - до сега наддаваше по около 1 кг,. но явно минаваме на  по-умерен темп на растеж

Уф - много дълго стана, пък и ме зоват за храна

# 303
  • София
Здравейте и от нас!

Гледам пак темата за ваксините сте отворили. Аз както преди се замислях за Ротарикса да слагам, така сега се чудя как да не слагам и задължителните. При нас се оказа, че всичките му проблеми с коремчето, слуз и диария са от ваксината (ДТК). Четох много по въпроса и хомеопата най-накрая ме убеди, че така действала и на други негови пациенти-бебета. Все още се борим със слузта и диарията безрезултатно засега. А има още 2 приема и не знам как ще ги понесем отново. Четох, че трябва някаква декларация да се подпише, че отказваш ваксините, ако не мисля да говорим с педиатърката да ги отложим за по-натам. Никога не съм предполагала, че може така да ги понесе моето дете, все пак баткото нямаше никакви проблеми. Та така..Надявам се да се оправи бързо милото ми детенце!
Иначе и той се премества с пълзене. Даже вчера го бях оставила по средата на спалнята да спинка и беше стигнал почти до края Shocked Явно трябва да го ограждам с възглавници вече, че да не се претъркули неочаквано.

Celika, зеленото ако може да е и от колики.

Пепи, да ти е жива и здрава маминка!

# 304
Snej_83, възможно е, но аз май цяло лято я обичах повечко, а акото не е било зелено.,  
По-склонна съм да вярвам, че сме се заразили с някоя бактерия или нещо такова, защото в четвъртък правихме доста неща, които не бяхме правили до тогава. Срещнахме се с доста познати, които не бяха я виждали още и те я пипаха по ръчичките, а те все са и в устата. Бяхме на разходка и с болен човек. Ползвахме неща на друго дете. Пихме Девин изворна вода...
Didi*, ако изключим пъшкането сутрин, нямяме колики. Като я разсъня и всничко и минава. Аз и викам "пъш, пъш" и тя ми се хили Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 21:34 от celika

# 305
Благодаря за отговорите относно преспиването, ще продължавам да пробвам от всичко докато намерим нашия начин за преспиване,  Peace но тя всеки ден е различна  Thinking
Мама Рая, не си търка очите постоянно и виждам овлажняване, но да текнат сълзи не съм видяла, но ние и не я оставяме да се разреве като хората... newsm78
Момичета днес проведохме първия разговор с Маги  Heart Eyes толкова мило ми стана насълзиха ми се очите, гука ли гука, смя се  Party голямо настроение  Simple Smile
Май ще отивам да спя:)

# 306
Във връзка с водата четох следното:
"първите 6 мес - без вода или докато е изцяло на кърма,
от 6 мес до 1 год - преварена вода може да приема, ако иска,
след 1 год - непреварена, а бутилирана изворна.В никакъв случай от чешмата или минерална!Под 3 годишна възраст минерална вода не се дава!
Водата да е с обща минерализация под 120 mg/l и  Na -под 20 mg/l "

newsm78 всичко хубаво, ама след годинката ме притеснява това само от бутилка ooooh!
Мелина, дали пише по въпроса нещо в твоята норвежка книжка? Hug

# 307
Мамчета, вашите кърмени бебета по колко пъти стават за кърмене през нощта? Ние средно три пъти - в един, три и шест като последното вечерно е към осем часа.

# 308
Добро утро newsm46

За главичката и Бела си я държи доста добре. Доволна съм, че като я взема на ръце вече не ме притеснява толкова дали ще се килне в неопределена посока и си я нося спокойно Simple Smile

мама Рая, знам, че с капките не лекувам причината а следствието, което е възпаление. Причината е запушеното каналче, което се надявам чрез масажа да се отпуши но не мога да пренебрегна и последиците, защото проблема ще се влоши. За каналчетата дали ще се отпушат или не на този етап не може да се направи нищо освен масаж, тъй като все още бебчетата са много мънички. До колкото разбрах след време /не съм сигурна 6 месеца или годинка беше/ ако все още няма отпушване се прави дренаж но докато се стигне до тази възраст е възможно да възникне още по-голямо усложнение ако не се лекува и възпалението възникнало от запушването. То е като пневмония в следствие на синузит. Лекуваш причината - синузита но трябва и да лекуваш и усложнението - пневмонията. Нали така Peace Hug  Аз се радвам, че при вас явно не е тръгнало по-сериозно възпаление /както при нас/ и за това навярно не можеш да разбереш какво имам в предвид. И по-добре. Flutter

Пепи, благодаря ти за отговора за сушилнята. Сега ме затрудни но ще помисля хубаво, защото нямам много опции така или иначе. Grinning

# 309
Добро утро маминки!
Райче Илиан става винаги различно, но е или в 3 или в 4 и после чак към 6.30 сутринта, имахме преди няколко дни и ставане в 12-1 но то беше само за 2 дни. Мога да кажа общо взето, че почна да си изгражда някакъв режим и за яденето и за спането и съм доволна горе-долу, като изключим факта че спи по-малко но пък винаги по едно и също време  newsm78. Сутрешния му сън е най-дълъг, като изключим нощния разбира се, а ми се иска обедния да увеличим, но явно той сам ще си го направи все някой ден.  Party
srcs радвам се че донякъде съм била полезна  Hug. Недостатъкът на сушилните общо взето е че не може да им се ползва пълния капацитет, т.е да ги изкараш напълно сухи, освен ако самата дреха не се мачка въобще. Това върши работа примерно ако искаш да изсушиш някое одеало или олекотена завивка примерно.
Мойри Илиан не пие вода, но като ни изписваха ми казаха само Девин розов етикет да му давам ако иска но след навършване на 1 месец.  Минерализацията и е под 120 mg/l - или точно 82 mg/l, а съдържанието на Na e под 20 - 5,4.
Мамчета пожелавам ви една хубава неделя - възползвайте се от хубавото време  Hug

# 310
  • Сливен
Добро утро  Hug
Рая, аз скоро бях задала тук въпрос подобен на твоя, не за друго, ами Ивка до неотдавна заспиваше към 20,30-21,00ч. и се будеше чак в 3,00, а сега от 20,30ч. се буди към 1,00, после в 4,00ч., 7,00ч. Но като се събуди първия път, я взимам при мен, защото ми се спи ужасно много, някой път като заспи я местя обратно в кошарата (това е ако не съм заспала вече докато я кърмя).
 Ивайла си държи главичката много отдавна, обръща се и от корем по гръб от 11-ия ден, но той и Алекс ми беше такъв пъргавелко.
 Сузи, по въпроса ти за приспиването - от няколко седмици заспива докато я кърмя и после внимателно я слагам в кошарата, но това е след къпането. През деня пак така заспива, но не иска да спи в кошарата и я слагам в шезлонга. Вчера за първи път (от седмици) спа непробудно цели  3,5ч. по време на разходка и то на доста шумно място (Димитрова ще се сети къде бяхме - в любимия на дъщеря и парк в Сливен).  
 Гледам и за претопляне си говорите - Ивка е доста гореща, не може да търпи в тези жеги нищо друго освен боди. Вчера беше цял ден по боди-потник, а видях едно бебе долу-горе колкото нея навлчено като за късна есен, горкото беше се зачервило цялото.  Ивайла е най-щастлива като я оставя на поставката за преобличане и махна памперса и, направо се разтапя от кеф, въобще не обича памперсите.
Това е от мен засега, хубав и усмихнат ден  Hug

# 311
Добро утро и от мен!
Аз пък си мислех да питам колко часа трябва да издържат бебетата без нощно хранене, ако искаме да няма такова.
Ние сме с дохранване. Последно вечер ядем към 9. После се събужда към 2 и към 5. Като имам кърма само се кърмем в тия часове, но напоследък нямам, защото нямам време да се храня като за повече кърма.
За обличенето - аз си мислех, че всички бебета се раждат еднакви и искат еднаква температура, обаче аз не съм забелязала призаци да и е било топло на бебка като съм я обличала с боди и ританки цяло лято. Ми така... като никъде не съм прочела, че като са студе
ни ръчичките и крачетата, трябва да обувам чоропки, а не ританки.
Имам и един много неприятен проблем. Заразила съм се с гъбички на краката от мъжа ми и сега много ме е страх да не се придадат някак на бебка. Лошото е, че не мога да ползвам Ламизил, защото не ставал за кърмачки. А аз си мислех, че гъбичките ходят само по мъжете... хех.

# 312
  • Сливен
Селика, все трябва да има някакъв крем и за кърмачки, съжалявам че си разбрала по трудния начин, че и жените страдат от гъбички. Аз преди време ги бях получила от неудобни обувки, от там - екземи по ръцете и краката, направо беше ужас, за три месеца два пъти влизах в болницата да ги лекувам. Важно е човек да има силна имунна система, по лесно се лекуват всякакви такива неща, а и не само. А за прегряването - Ивайла се беше изприщала, след като първите дни вкъщи беше с ританки и боди, цялата беше на червени петна, които след като спрях да я навличам изчезнаха. От тогава не може да търпи да е с много дрехи, понякога като не преценя времето навън, плаче милата и като я оставя по боди, е много щастлива и спокойна. Пожелавам ти скоро да се разделиш с гадните гъбички и дано малката да не пострада от тях  Hug

# 313
               Здравейте, мамчета. Много рядко успявам да ви чета  Sad. Ние имаме следния проблем: Бяхме на консултация тази седмица, качили сме само 470гр, предния месец бяхме качили 520гр., попитах, не е ли малко, педиатърката каза не  Thinking иначе вече сме 60см. От два дена реших да го дохранвам, предната вечер беше голям рев, незнам колики ли е, гладен ли е? Тази вечер бяхме по-спокойни, купихме му капки Колийф.Но от вчера като го сложа да суче, суче 5 минути и започва да реве, да се тръшка, продължава да търси цица, но не суче, като дам шишето с АМ, го изцоцква. Немога да разбера от коликите ли плаче и неще да суче или просто иска АМ, а иначе търси цица? Все си мисля, че неможе да се изака и затова все плаче. Ако суче и после му давам АМ, по колко да му давам? А ако спре да суче, с какво да си спра кърмата?

# 314
Рокси, дадоха ми някакъв спирт, ама дали ще има ефект...  За навличането... значи затова и бяха излезли 2-3 червени точици на лицето като бяхме при баба и... тя все я навличаше и я завиваше от страх да не настине Simple Smile
Бебе, да не би да реве и да се отказва защото не му стига кърмата?

Общи условия

Активация на акаунт