Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Привет и от мен!
Понеже видях, че сте споменали за "спиращата кърма" около третия месец, винаги си има причина за това спиране като например ако бебето пие прекалено много вода, сок, чай или вече е захранено и съответно кърменията намаляват, намалява и кърмата, отделно премахването на нощното хранене също може да е причина, защото нощното кърмене е важно за производството на кърма и други подобни причини. Сетих се да ви кажа и да не се притеснявате, ако бебетата нервничат вечер на гърдата, просто вечер гърдите са малко по-празни, а пък бебетата са по-нервни и често нямат търпение да чакат да потече млякото, просто трябва малко търпение докато бебето се успокои и засуче нормално, без да има повод за притеснение.
Бебе, относно изцеждането, ако се налага да изцеждаш за да дохранваш, няма да го правиш естествено когато бебето огладнее, а между кърменията, хем по този начин ще си стимулираш допълнително производството на кърма. Много полезно е и изцеждането през ноща за производството на кърма стига да не ти тежи прекалено много.

# 466
Здравейте момичета много отдавна не съм писала  но нямам особено време бебо много го мъчат колики още и вече трети път боледуваме край няма.И на нашия все ръката в устата подути са ни венците и го болят.Иначе расте устремено вече сме 5.800кг но сантиметри не знам в понеделник ще видим.Пропуснахме и ваксини заради тези болести,тъкмо се стабилизира щяха да бият ваксина и брат му донесе пак вирус от училище ужас.Не бях много активна но се радвам че успях да пиша и да ви кажа че не съм ви забравила. Hug от мен и бебо.Мислех да кача снимка но не знам как за жалост.

# 467
  • София, св. Троица

Здравей arch.mae,
Изглежда си много старателна и внимателна майка. Hug Добре би било на първо време да се опиташ да се успокоиш – Днас се поуспокоих и май наистина нещата не са толкова фатални Simple Smile
Ако е удобно да попитам, как се държи бебето след кърмене? Ами попринцип, когато не е заспал сучейки е весел (той много рядко плаче) Но напоследък си лапа ръчичките след кърмене и това е една от причините да помисля, че не е поел достатъчно. Колко кърмения имате за денонощие? Много, не ги броя, защото понякога са много дълги (към час-два) и е трудно да се прецени. Но със сигурност са повече от 8. Лошото е, че много му се спи през нощта и от около месец нямаме никакво кърмене от 22 до към 6. От 2 дни ставам да цедя тогава, а снощи дори успях да го накарам да суче от 3 до 4 Simple SmileДали кърмиш на някакъв определен интервал от време или по скоро когато прецениш че бебето има нужда? Когато преценя или ако спи повече от 3 часа през деня. Колко горе долу са напишканите пелени през последното денонощие? Много съм горда, че от сутринта имаме 3 наакани и 2 само напишкани (така се успокоих още)Споделяш, че изцеденото количество кърма е намаляло и почти не успяваш да цедиш – каква е причината да изцеждаш?Започнах да изцеждам от 3 дни, когато видях, че една сутрин не бяха пълни както обикновенно, бебо започна да нервничи на гърдата и като опитах да цедя, нищо не излезна. А попринцип сутрин мога да изцедя над 100мл от раз! Това ме притесни, че разликата стана изведнъж толкова голяма.Бебето само на кърма ли е ДА или приема и други течности? Използвате ли залъгалка?НЕ Как наддава? Прекрасно- последния месец 1кг и 9см Simple Smile Но както казах всико стана изведнъж от 2-3 дни

Възможно е това, което описваш да е резултат от регулирането на кърмата.И аз това си помислих, но ме притесни, че стана отведнъж, а не постепенно... един ден много, на другия- нищо. През първите седмици количеството може да е много повече от колкото на бебето му е нужно. Постепенно, ако бебето суче на поискване – колкото и когато пожелае, количеството което произвеждат гърдите се регулира спрямо конкретните нужди на бебето. Това е може да причина, много майки в такава ситуация да споделят, че гърдите им вече не се чувстват пълни, напрегнати, както и че след кърмене не може да изцеди почти нищо или направо нищ. Всъщност, количеството на изцедената кърма не е адекватен показател за това, колко изсуква бебето нито колко вместимост или производителност имат гърдите. Знам, че не е показател, но ми се струва нервен напоследък като суче.. май това е причината да се притесня така.. Причината е че няма помпа или техника която да се справи с изцеждането по-добре от бебето. Гърдата на жената е създадена за устата и сукателния рефлекс на бебето. Ето защо има много майки, които не могат да се изцеждат и никога не са могли и въпреки това кърмят бебетата си успешно толкова дълго колкото желаят. Разбирам, че може би си свикнала винаги да усещаш гърдите си пълни и факта, че вече не пръска кърма те притеснява. Всъщност, именно меката и спокойна гърда е тази, която прави повече мляко. Кърмата също така се произвежда и по време на кърмене.

Споделяш, че бебето е било неспокойно и това те е накарало да дохраниш с изцедена кърма. Бебетата не винаги плачат, защото са гладни. Може да има и други причини за това. Повечето кърмещи майки в такава ситуация предпочитат да предложат първо гърда(независимо колко време е минало от предишното хранене). Той започна да нервничи, докато сучеше и затова помислих, че не може да изсуче достатъчно. Ако бебето откаже гърдата вероятно не е гладно, тогава причината за нервността може да е друга. Кърменето също така не е само храна за бебето то е и много нежност, любов, топлина, сигурност и спокойствие в прегръдките на мама, а факта че гърдите пускат и кърма в такава ситуация е едно приятно и вкусно допълнение.

bouquet
Благодаря ти много за отговорите Simple Smile
Забравих да спомена, че друга вероятна причина е, че  1-2 пъти седмично оставям малкия на бабите и те го хранят с изцедена кърма понякога, но не повече от 1 хранене. Досега не се изцеждах в тези моменти, но вече никъде няма да ходя без помпата. Утре пак трябва да ходя до университета, но не ми се иска... ще видя какво ще правя.

Здравей arch.mae,
Чудесно е, че вече се чувстваш по-спокойна и уверена, което е много хубаво, защото за спокойната и уверена майка е много по-лесно да чуе и последва инстинктите си.  Изглежда се справяте чудесно с кърменето. Имате прекрасно наддаване и е много хубаво, че бебето е само на кърма. Поздравления за успешния старт.  Hug
Споделяш, че бебето вече не се събужда само за нощно кърмене, ако наддава добре и е здраво вероятно за момента няма необходимост да суче и през нощта, което не пречи в някой следващ момент отново да поиска. Peace
Относно нааканите пелени, след 6-тата седмица някои бебета разреждат изхождането си като се считат за нормално да има и едно-две изхождания за седмица, като в тази ситуация обикновено количеството е по-голямо.
Разбирам, че си се притеснила от рязкото според теб регулиране – случва се понякога при някои майки. Ако бебето е изключително на кърма и е здраво, то обикновено може само да регулира храненията си, да се храни тогава, когато има нужда и колкото има нужда. По този начин естествено се регулира и количеството на произведената кърма според конкретни му нужди
Споделяш, че бебето понякога нервничи, докато суче. Може да е добра идея в такава ситуация да го  оригваш. И отново да опитате да се кърмите или след оригването да се опиташ да го успокоиш, може би малко да се погушкате или разходите и след малко пак да опитате да се кърмите. Може да предложиш същата гърда ако прецениш, че не е добре изсукана или да другата гърда. Бебето може да засуче, а може и да откаже, ако се е заситило за момента. Може също така д аопиташ да кърмиш на по-затъмнени и спокойно място, както и да се гушакете кожа-до-кожа когато епо нервен.

Надявам се информацията да ти е била полезна. Ако имаш въпроси не се колебай да ни потърсиш.

bouquet

# 468
  • София
Здравейте мамчета. Вчера ни биха двете ваксини. Моето съкровище ги понесе много зле .Нямаше температура, но сигурно го боляха бутчетата, защото цял ден плака неутешимо. Накрая вечерта заспиваше от умора и тъкмо затвори очички , пак го заболи и писваше отново. Правихме компреси с риванол, вечерта не издържах и му дадох и малко панадол бебе. Сега едното убождане е малко подуто и зачервено. Много се чудя дали е  нормално. Като се сетя, че още 2 месеца са тези ваксини лошо ми става.
Днес поне е спокойна и цял ден спинка, което за нея е ненормално. Изглежда си наваксва от вчера. Приятна вечер на всички  Hug

# 469
Здравейте мили юлски мами   bouquet

Аз не съм писала от векове, но капка време не ми оставаше последните 6-7 седмици Simple Smile Поизчетох ви по диагонал, виждам че повечето сме на една вълна и със спането, и със смукането на ръцете, и с ваксините.... Нашата буболинка вече е спокойничка, плаче само когато й се спи или е гладна, иначе се хили, гука и бърбори. Не можем да се преборим с този рев преди заспиване...Но поне установихме, че на ръце или в креватче, все си реве, та успяхме да я отучим от разнасянето, за да заспи. Слагам я в леглото, люшкам я между 5 и 15 минутки и заспива самичка. За сравнение преди заспиваше само в ръцетте на баща си и в мига, в който се опита да я остави, се будеше, рев и пак наново. Та напредък имаме, определено!
За мое огромно съжаление имах най- неуспешното кърмене в историята Sad След безброй опити да се справим с мастита, получен вследствие на прекалено гъста и обилна кърма, комбинирана със стафилококова инфекция от родилното, след 20 дни антибиотици и нулево подобрение, се стигна до операция. И вместо тя да реши проблема, го задълбочи още повече. Оказа се че не съм случила на хирург, след сепсис и безброй кубици гной, изтичаща от в гърдата, и близо месец по- късно започна подобрение Simple Smile Никой не се ангажира с прогноза кога ще спра да ходя с дупка в гърдата, но поне ме обнадеждиха, че бидейки млада, ще дочакам подобрението... виж ако съм била някоя бабиера, както се изказа хирурга, надали Simple Smile Таааааа вече месец Борянка е изцяло на АМ, което й се отразява доста по- добре от инфектираната кърма  Shocked Спокойничка е, няма никакви колики повече от месец. Душичка мамина. А аз откакто не ходя по два пъти дневно за смяна на превръзка, започнах дори да се разхождам  Laughing И оттогава- не мога да се спра, излизам сутрин и се прибирам в 7,30 за къпането. И за пореден път се уверявам, че ак няма здраве, всичко отива по дяволите...Толкова ми е смешно, че доскоро се тръшках за стриите по коремчето и за трите килограма, които не мога да сваля от раждането  Mr. Green
Пожелавам на всички ви много здраве за всички любими същества, топли есенни прегръдки за всички ви и се надявам вече да си ви следя изкъсо, както през цялата бременност  bowuu Извинявам се за дългия пост, но наваксвам двата месеца неписане  hahaha Лека и спокойна нощ от нас  Hug Hug Hug

# 470
Пепи, ами леко-полеко го минава всички у дома този грип. За татко и мен съм абсолютно сигурна, за Дария все още не.

Момичета, днес преживях нещо много неприятно и страшно. Както си седяхме на една пейка и в количката на Дария връхлетя остър голям камък. Едно момче го хвърлило. Направо онемях.За щастие и направо не мога да повярвам, но видях как камъка обиколи главичката на Дария от дясно и спря на лявото и рамо. На пръв поглед няма нищо. Направо на косъм се разминахме. А с детето имах много сериозен и гневен разговор.

Цвете-беке, леле мила, страшна работа. За жалост има и такива случки - нещо подобно се е случило и с моята леля и от нея знам, че е страшна, непоносима болка. Направо ти се възхищавам как с ирония разказваш. Прегръдки и от нас с Дарчето.  Hug

Мили момичета, наистина няма с кого да го споделя, но изживявам страшна драма с Алекс. Детето ми ходи два дни на градина. Първият ден беше въодушевен и с радост искаше да отиде отново. На втория ден, бях занесла три топки  един федербал, госпожата изкарала само две топки. Едната я държеше момиченце и седеше на пейката, а другата я ритаха момчетата или по-скоро само едно момче. Алекс ревеше и беше много изнервен. Тръгнахме си и оттам се почна - вече няколко дни не иска да играе с децата, иска да излиза, но си играе сам. Те го канят, викат го да ритат, а той не иска. Говорих, питах го дали се е случило нещо в градината - ясно е, че там трудно ще го приемат, защото миналата година не е ходил, но очаквах да има подкрепа от страна на учителките. Обяснявам му, че ако има проблем, или нещо го притеснява, трябва да се обръща към госпожите, защото те един вид ме заместват и се грижат за него. Че трябва да си намери приятелчета и пр. Май много употребявам тази думичка ТРЯБВА, но ми е много мъчно и рева цяла нощ, защото това не е моето дете. Просто не знам какво да правя и как да му говоря, когато тръгне следващия път на градина. Много ми е мъчно за него.

# 471
Добро утро!

tsveke beke, наистина ужасна случка Sad Радвам се, че вече си добре и че разказваш с настроени за отминалите неприятности. Не се притеснявай, защото най-важно е, че вече си здрава, спокойна и бебчето си расте и е добре Heart Eyes

мама Рая,  Shocked Shocked пак ме изправи на нокти. Егати инфарктната ситуация Shocked Пуфф, добре, че нищо не е станало!
Колкото до Алекс си мисля, че като всеки нормален човек и то милото си изпада в някакви дупки. Всяко начало е трудно а за него това си е начало свързано с доста промени. Дай му време и не се притеснявай Hug Ще се адаптира и нещата ще се наредят  bouquet

Хайде сега за всички едно слънчево и зареждащо кафе!

# 472
Тереза, следващия път за след ваксините си вземете лепенки КуулПач. Могат да се режат на по-малки парченца и да се лепят на мястото на убождане, за да не се подуе и да не боли.
Цвеке беке, много кофти работа, наистина. Дано да се оправиш скоро!
мама Рая, някъде бях чела, че не трябва да разпитваме много децата, обаче аз пък мисля, че трябва да го разпитваш докато разбереш защо не иска да си играе с децата. Ако на теб не иска да каже, да пробвате да сподели с някой друг.
На мен така едно детенце ми сподели, че не иска да ходи на градина, защото децата не си играят с него, а преди това не искаше да каже това на баба си.

Аз пък искам да ви се оплача, че бебка сутрин много я мъчат газове всяка сутрин.

# 473
Здравейте маминки  Hug
Пепи, много се радвам, че празника на Таничка е минал толкова добре. Сигурно е страхотно да виждаш детето си толкова щастливо!  Heart Eyes
Звездичка и аз забелязах, че Краси вечер доста по-трудно засуква, прилагам какви ли не трикове за да засуче. И както казваш, няма търпение докато тръгне млякото, после вече е спокоен. Аз си усещам като слиза млякото.
viki_veni да са живи и здрави. Дано да им се разминат болестите и да няма повече боледуване.
TEREZA83 за нормално е нормално, поне мен ме предупреждават, като му бият ваксини, че може да се подуе и зачерви крачето. Но celika е права, вземи за следващите ваксини лепенки или направо питай педито за следващия път как да намалите страничните ефекти.
tsveke beke дано да нямаш повече такива неприятности, милата. Представям си какво ти е било… Hug
Мама Рая на теб какви неща ти се случват…това с камъка, наистина звучи ужасно страшно. Слава богу, че е без последствия. А за Алекс, дано да се адаптира бързо и да си по-спокойна. Аз преди няколко дни направо щях да се скарам с една мама в градинката. Тръгнала да брули кестени докато количката ми е под кестена, е то хубаво да събират децата и да си играят, ама не вижда ли количката... Shocked
Celika за газовете на Краси много му помага масаж на коремчето и малко гимнастика. Ако искаш пробвай при сутрешната смяна на памперса.
Ние вчера бяхме при свекитата цял следобяд, на вилата. На въздух, хем да му се порадват малко. Вечерта мъжа ми като свърши работа дойде да си ни прибере. Мислех днес да го използвам да ме закара в някой мол да понапазарувам, но той трябваше рано да излезе за работа и ми се размина. Нищо друг път. Краско след два дни неакане, тази сутрин така беше напълнил памперса, хихихи, сега спинка блажено.
Прекрасен ден милички!   bouquet

# 474
  • София
Здравейте!

Леле Рая, направо ви се е разминало на косъм! За Алекс не се притеснявай! Все пак е бил в къщи дълго време. Ще се адаптира постепенно, ще си има приятелчета. А за играчките - мисля, че е било по-добре да занесеш топките без да те вижда, защото той сега ги смята за негови и затова се изнервя на децата и се озлобява към тях. (Надявам се да не се сърдиш на коментара ми, но и аз съм правила същата грешка в нашата градина и отношението на Иви беше същото). За слинга - ще се нагодите постепенно и ще ви е удобно и на двете.

Цвете, съжалявам за всичките ти премеждия. Радвам се, че си добре вече!
Пепи, ама страхотна е твоята кака! Толкова щастлива на снимките Simple Smile

И Сами си чеше венците. Ръцете му са постоянно в устата или целите юмруци или два пръста. Харесва му да ми смуче и моя пръст и мисля да му взема от тези четки за зъби (накрайник за пръст) на Ненедент. Те всъщност се използват за почистване на първите зъбки, но за баткото съм ги ползвала и за чесане. Ето ги:

Ние в петък бяхме на консултация: Моето момче е качило 1кг. този месец и вече е 7600кг. и 61см. Grinning Пухчо малък Heart Eyes Пропуснахме ваксините този месец, защото има още малко слуз в акото, а и имаше хрема преди 10-тина дена.

Хубав ден ви пожелавам! Аз днес ще се отдам на пазаруване за децата, и ако остане време и за мен Simple Smile

# 475
Aidin, Благодаря ти отново за отговора, действаш ми много успокоително. Е, при нас проблемът е решен напълно Simple Smile Тази сутрин след като Макс яде и от двете гърди, те пак бяха препълнени и аз напълних едно контейнерче за фризера (160мл) Отиваме малко към другата крайност, но така съм по-щастлива Simple Smile А иначе как да не са препълнени като буболечко спа от 22 до 7:30. То и аз с него де Simple Smile Естествено вече не цедя освен сутрин когато се налага (както днес)

Искам да кажа на всички мами, на които им намалява или "спира" кърмата:
Не се предавайте, правете  всичко, което трябва, консултирайте се със специалистите и най-важното- не преставайте да кърмите! Да знаете, че резултатът не идва на другия ден, а след 2-3 дни. Поне при мен така беше. А и някъде бях прочела, че днес заявяваш количеството кърма за в други ден.

Рая Как си запазила самообладание да мине това дете само с много сериозен и гневен разговор... Аз ако бях направо не знам как щях да реагирам... Знам, че е дете, но като никога не съм изпадала в такава ситуация, направо не знам...

Цвете
Ти си истинска мама-героиня!
TEREZA83 И аз горещо препоръчвам лепенките! При нас вторият път имаха стахотен ефект. Даже на другия ден ги махнах и малчо се разплака и веднага стана кисел, явно и най-малкия допир го дразнеше. Аз сложих нови и стоя с тях до 3-тия ден след ваксината.

Днес нашият татко има рожден ден и го събудихме с бебешки смях и торта Simple Smile

Да ни е жив и здрав

# 476
       mimimi_k, може и така да почна, но колко ще издържа, много е кофти постоянно да се цедиш. Ами то като ревне, че е гладно, аз докато се изцедя  newsm78.
mnogo sygelqwam za latinizata no mi se skapa kompa a na tozi nqmam kirilizator!!!
ugasno e.Az zedq i davam ot 6i6e po4ti 2 meseza ve4e.prosto otka4am ve4e.Izpisaha mi elektri4eska pompa na medela i pone zedq ot 2 te gardi ednovremenno, stava po barzo,no e ko6marno.A mieneto nai mi tegi.Na 13.11 vlizame w bolniza za operaziq i tam kak 6te se zedq prosto neznam.predpolagam tam 6te swar6i vsi4ko,kolkoto i da si kazvam da ne se nastrojvam taka, to prosto ne znam kak 6te stane nie 6te sme sedmizi v bolnizata.Az prosto 6te ruhna psihi4eski.ina4e i az imam varhove i spadove.Edin den prsto rqzko namalqva karmata,az taka ili ina4e zedq po malko 100 ml ot dvete no na moqta emma towa i e dozata,tq pove4e ne moge da izqde.Napravo me izumqvate kato pro4eta 4e nqkoe bebe pilo 180 ml, ili bebeta po 7 kg:) Towa e stra6no mnogo za men:)Emma  e v momenta 5330 koeto e malko pod idealnoto teglo(5700) za neinata vazrast spored swetoenata zdravna organizaziq.
kak se kazvat imunizaziite deto biqt v bg, za6to taka lo6o gi ponasqt?Az ne sym 4ula nqkoi tuk taka da se oplakwa ot strani4nite efekti.Emma q ponese purwata mnogo dobre, wypreki 4e i sas krawta imame problem.Granoljuzitite sa i niski i mnogo se pritesnqwah da ne q tra6ne, no mina dobre.
Mama Raq za6to taka twoeto momche, za6to ne e hodilo na gradina tolkowa vreme, az ne razbrah kakaw e problema to4no de,4e mu igraqt s topkite li?Interesno mi e da 4eta za nego, ponege sa na edna i sa6ta vazrast s moq Boris i srawnqwam...

# 477
Здравейте банда  Hug

Поизгубих се последните дни,но така ме завлече ежедневието и проблемите покрай него...ама какво да ви обяснявам,вие много добре знаете за какво иде реч  Laughing

Пепи Да ти е жива и здрава каката,все така усмихната и лъчезарна.Малко със закъснение,но пък от сърце  Hug Гледах снимките във фейса,изглежда Таничка си е прекарала супер,а ти изглеждаш страхотно  Hug
Мама Рая как сте?как е Алекс?Лекарката с тея хомеоженчета и цинабсинчета направо ме застреля...добре,че покрай тези боледувания сме станали почти "лекари",за да си лекуваме децата,че иначе....
Случката с камъка е потресаваща...честно казано не знам как бих реагирала...но сигурно щях да го простра като прани гащи някъде  Mr. Green пък после майка му да дойде да се разправяме...Направо кошмар...
Цвеке_беке това,през което си минала е меко казано ужасно...Възхищавам ти се на надсмешката,с която го споделяш...Да сте живи и здрави,само това е от значение.Дано скоро да загърбите проблемите и да се наслаждавате на съкровището  Hug
Мама Рая моята Емилия беше същата...въпреки,че е къде къде по-малка.След като известно време си поседя вкъщи после не искаше да ходи на ясла.Голям рев падаше,лелките ми обясняваха,че не иска да играе с децата,че се дърпа(а преди беше точно обратното).Забелязах,че и с децата от входа не иска да играе вече,а преди всяка вечер бяха заедно...Много мъчно ми беше за нея...като изгонена,децата играят,а тя отстрани гледа.И до ден днешен си е така,няма голямо желание да ходи на ясла,страни от децата,въпреки че почна да се отпусна,но не е същата...Може би е някакъв период,не знам и аз вече...Дано бързо да го преодолеете  Hug
И ние си лапаме всички крайници,че даже не му стигат,че лапа и моите...Калоян също доста шумно си смуче палеца,понякога с такова настървение,че реве от болка  Mr. Green глупачето ми то  Heart Eyes
Вашите деца мързеливи ли са?Моето е много мързеливо,що се отнася до сучене де.Няма такова дете...Какво ли не правих и струвах,то не бяха тъмни стай,не го събличах/обличах/увивах и т.н.,не се кичех с играчки и всякви простотии,само и само да му задържа вниманието и да се излъже да яде....Е ми,няма предпочита гледно да седи,но не иска да суче.После защо кърмата била малко,а той качил само 100гр.Ами не мога да го накарам да яде...ама виде ли шишето лигите му потичат....Е,аз съм си виновна...но ангелите са ми слаби.Всеки път си казвам и се заричам,че ще го оставя гладен и ще суче на следващото ядене и всеки път само на думи...като ми ревне и като не мога да го накарам да суче, цедя се и му давам шишето.ГОЛЯМА ГРЕШКА!В един омагьосан кръг се въртим и изходите са два:или ще ми писне и ще му пробутам АМ(а пък той хич да не го иска "това нещо") или ще се преборя с "ангелите" и ще го оставя гладен....За сега знаете кой е шефа и кой командва,да видим дали ще е задълго  Twisted Evil РАЧЕШКА  му история!!!
За сега толкова,скоро пак  Laughing Хубав ден от нас  Hug

# 478
Здравейте милички,
Аз нямам много време да пиша и чета, че съм затрупана с багаж, местим се за 1 месец! С мъж ми отиваме на очни последен семестър и майка ми идва с нас и бебчо разбира се Simple Smile Лудница!
Минавам да ви пожелая много хубави емоции и здрави бебчета, като се приберем да имам да чета само за хубави случки Simple Smile
Ние няма да имаме нет там, така, че като се върнем, ще наваксвам с форума и ще ви се похваля как е минало Simple Smile
Целувки и прегръдки на всички  Hug  bouquet Hug

# 479
Ха-хо, развесели ме как се надлъгвате с бебчо за кърменето, дано в крайна сметка да имаш успех!
Мама Рая, каква случка само! Shocked Трябвало е да вдигнеш скандал и на майката, да се научат да си контролират децата! Crazy Дано и проблемите с Алекс да отшумят и аз смятам, че е нещо, което с времето ще премине!
Катя, вие утре ли сте на лекар за бактериите в носа, пиши какво са ти препоръчали, че нали и ние с това се борим. Аз сега започнах с хомеопатия, че антибиотичната паста не ги унищожи, макар, че хъркането на носа намаля!

Общи условия

Активация на акаунт