Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
успях да попрочета по диагонал едно друго набързо, какво да кажа - от здравето по-важно и по-добро няма.
Прегръдки  Hug  на мама Рая и цвеке - беке, представям си какво сте изживели  ooooh!
Дано всичко се оправи цвекенце, това е сериозно, аз съм  преживяла фиброаденом и знам колко е неприятно, а това което ти споделяш направо е ужасно болезнено, сигурна съм. При мен това беше една от основните причини да се откажа от кърменето толкова бързо,защото правех запушвания.
Дано бързо се оправиш, стискам палци  Praynig Peace

# 511
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Първо да се отчета- 7335 гр и 66 см, т.е. 1 кг за последния месец. Grinning Казаха момчето си върви идеално в "златната среда". МПеева-7 кг факт, но да имаме впредвид, че той се роди 3905 гр все пак. Peace И е изцяло на кърма от началото. Дано мине успешно операцията при вас. Hug
Ния, дано процесът е успешен и мине по-бързо за вас. Hug
Мама Рая, нямам думи за случката с камъка. Дано няма повече такива инциденти при вас. Hug
Цвеке Беке, ужасна кърмаческа история, добре че ти се държиш и гледаш позитивно на нещата, все така!  bouquet Hug
Антония, в моята книжка пише да не се дават много играчки наведнъж. Първо почваш с една, като свикне с нея, тогава пробутваш малко по малко и другите. Пише - подаваш му я и я държиш неподвижно така че да може само бебето да я достигне и хване. Като я хване я пускаш и така. Трябва да имаш търпение. Ако се обръща настрани и не иска да играе, оставяш за другия път. Успех! Hug
Ако ще ви успокои при нас времето е ужасно от няколко дена. Mr. Green Последно имах злощастно излизане с количката, придружено с рев, в събота.  Sad Сега бих малко отбой, само с кенгуруто на кратки разстояния. Peace
Пепи, Hug тук се продавали проходилки. Ама тези дето били като столчета, акушерката каза, че не ги препоръчвали. Peace
Мойри, акушерката каза, че след 6ти месец можело да се дава вода от чешмата. Ако преди 6ти мес. случайно решим да даваме по малко-само преварена. Бебето трябвало да свиква с бактериите малко по малко, така каза. Hug И минерална можело. Само че тя тук не е много минерална доколкото знам т.е. не е с високо съдържание на минерали.
Усмихнат ден на всички и спокойни бебчета!  bouquet Hug

# 512
Ния, не би трябвало да се откаже от кърменето, вече няма да е толкова малко бебе и ще е, достатъчно свикнал с гърдата! Дано възможно най-леко да се справите с здравословния проблем, който имате! Hug
Роксана, много ги обичам такива съветници, много ми е интересно те колко време са кърмили, че  раздават такива компетентни съвети. Другият път можеш да им кажеш, че точно благодарение на такива мерки(режим, отказване от нощното кърмене и т.н), кърмата внезапно изчезва! Crazy
Мелина, браво на вас, голямо момче! Simple Smile

# 513
  • Сливен
Мелина, направо гедах ей така  Shocked като прочетох мерките ви, хем висок, хем добри килограмчета и то само на кърма, браво,браво  Hug
Звездичка, въобще не се вслушвам в подобни съвети, гледам детето ми да е щастливо, а какво по-полезно нещо за нея от кърмата.

# 514
Нийче, аз също нищо не знам за гипса и снощи в късна доба четох постовете ти - та на нас не си ни казала, а на августовските мами. Милото ви детенце, голямо изпитание ви се е струпало на главата, но е много добре, че си се мобилизирала и сте намерили доктор.  Hug

Съгласна съм с теб, Ane, на пощадката се случват всякакви инциденти и всеки трябва да си носи последствията. Аз не мога да седя безучастно, когато се бият децата, когато се дразнят и разплакват, независимо дами мойто е виновно или потърпевшо. Не разбирам родители, които не озъптяват децата си и не реагират. Това момченце не просто хвърляше камъчета, а беше взело голям камък, колкото юмрук, за да уцели едно от децата на площадката - явно не го приемаха в играта им. Моето дете също хвърля пръчки, за да гони гълъбите или за да свали кестен, не му давам или му казвам да ходи настрани. Както и да е - не мога да променя площадката, заради този калпазанин - днес скандал, утре шамар и така! Щом като баба-кирпич си стои в кафето и не е...

За градината и топките нека уточня - татко го заведе на градина, а аз в 11 занесох топките и ги предадох на лелката през оградата! Алекс въобще не ме е видял, но явно лелката тактично е уведомила и май той има съмнения!

Ради, благодаря за идеята с театъра  Hug. Само дето той все още нарича децата - детето с жълтия сопол, детето с блузка на спондж боб, но с госпожите ще имам разговор. Иначе, мила, си права, Алекс го гледах все на тихи и спокойни градинки, но с голямото дете - няма как. Гледам да сме по-настрана с Дария, но тогава нямам поглед върху Алекс, а ме е страх. Ето днес пак си говорихме за непознатите и бонбонките и т.н

Сега да ви кажа моите впечатления от хомеопатката - много се радвам, че не е като кон с капаци само за хомеопатичното лечение - при нужда ще дава и лекарства от сорта на температуропонижаващи, че ако се наложи и антибиотик, но почваме прием на супер храни за имунната система и Шуслерови соли. Има си различни соли за различните сополи, та сега сме на номер 6. С други думи детето ми е задръстено от хапченца и сиропчета и организмът не може да си поеме дъх. Сега ще подготвим организма за зимата, ще изцелим тялото и ще научим организма да се справя сам с малките инфекции, а за по-големите - ще видим. За тази цел Алекс трябва да почне и да се храни.

За режима - нямаме такъв, просто следвам детето, но се опитва ми да я направлявам. Ако е спала цял ден, гледам да я подържа будна преи нощното спане. Но вчера се издъних и в резултат малката будува от 2 до 5.30 и аз заедно с нея. Иначе си папкаме. Днес се е държала чудесно с майка ми - поспала, пък и хапнала от шише.

Антония02, е ти направо ме застреля с тази майка! Аман - всички са изтрещели.
За играчките - еми и ние трудно хващаме, щото като че ли са й големи и тежки. Но пък хваща кърпата и си я дъвче, или хваща калъфката и си придърпва възглавницата. Онзи ден свалила мечока въху главата си та рев. Аз отварям ръчичката, слагам кърпата и я затварям - така я уча. Или пък и махам пръста си и тя много му се радва и почва да протяга ръчички, ама много некоординирано и за награда й го подавам и тя много се радва. Пробвай с кърпа!

# 515
Мелина голям мерсаж, че не си ме забравила! Grinning  Hug    bouquet

значи реших така ,от 6-тия месец / до 1 год/ ще му предложа преварена вода, ако пие - ок. Sunglasses
може да редувам с розовата девин newsm78 ще видим има време.
а пък след годинката си мисля да редувам чешмяна с изворна  Thinking

# 516
здравеитееее Hugда питам мамчетата които са ходили на на консултация вече–третия месец има ли ваксини и колко са?
Стискаите палци във вторник сме на гастоендокринолог заради нередовното акане(вече ака на 5я ден като през останалите дни се напъва)дано не е нещо сериозно Praynig
Ще пиша след това да ви кажа как е минало

# 517
Здравейте и от мен маминки!
Райче Ния беше споделила и на нас не на августовските мами, тъй като аз като го прочетох я свързах с една моя приятелка, която преживяват в момента същото. Нийче пожелавам ти да си много търпелива и все така позитивно настроена, всичко ще бъде един лош спомен след време  Hug
Мел благодаря че и мен не си забравила  Hug Абе в крайна сметка реших, че ако Илиан реши че иска в проходилка, ще го сложа, ако ли не, няма и да настоявам, но пък има още много време, сега на дневен ред е приучване на Илиан и към шише  и лъжичка Mr. Green
Тони за хващането на играчки трябва да си много търпелива, Мел ти е писала всичко, пробваш само с една, ако отвръща глава, прибираш и на следващия ден пак пробваш  Hug Аз научих Илиан доста рано, или по-скоро той прояви рано интерес  Heart Eyes Сега му оставя играчка на леглото и го слагам по коремче, за да се мъчи да я достигне и е много смешен как си надига и двата крака едновременно и се опитва без да иска естествено да пълзи  Joy
lusiiii oо 4-ти месец включително има по две ваксини  Sad Стискам палчета всичко да е наред с вас  Hug
Ради благодаря ти мила, на вас много гушки  Hug

# 518
Здравейте момичета,
ние днес бяхме на консултация и да ни поставят ваксините - много плака милото, идваше ми и  аз да ревна с него.
Пораснал е и вече е 7,500 кг и 67см.- мъж голям на мама.
Нийче ние сме с теб и Ивайло макар и виртуално - ще мине всичко мила  Hug
 Връщам се да ви прочета постовете.
Лек и спокоен ден на всички  Hug

# 519
Анджи браво и на вас, голяммм мъж  Hug
Райче не си намерила поста, защото Ния сподели във ФБ  Hug

# 520
  • Видин
Благодаря ви момичета, че сте толкова сърдечни и сте до мен Hug
Роксана, както виждаш си имаме мъже за чудо и приказ. Килограмите сега се качват доста, но с всеки месец все по-малко качват. Онзи ден намерих на Марти мерките. Той се роди 3650, на 6м беше 9150гр., а на година 11кг., което е сравнително нормално Heart Eyes
Относно водата, аз давам изворна и редувам с трапезна и мисля така да процедирам докато навърши една година. Така процедирах и с Марти, но ми се е случвало да забравя да купя вода и да дам чешмяна Peace
Люси, ваксините са пак 2 както и през четвъртия месец Peace Пожелавам ви да ги понесете добре. Ивайло ми вдигна Т от първия прием, но я свали бързо и не е повтарял, ще видим как ще е след месец Thinking
Рая, благодаря ти че си се загрижила толкова та чак си чела старите ми мнения bouquet

# 521
Мамчета, вижте на какво попаднах

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/09/26/knsb-nastoiavat-za-10-u … ova-godina.169192

искат да увеличат майчинството на 270лв. Дано да успеят  Praynig

# 522
Здравейте, момичета!
Цял ден се каня да пиша, но се захванах с основно чистене на къщата, та една сега привършвам, защото дребната мрънка цял ден. Тази сутрин се наложи да изляза за 2 часа и я оставих на баба й. Естествено, оставих и контейнер с изцедена кърма. Когато се върнах, беба ревеше като магаре, а баба й, милата, беше приложила всички хитри хватки да даде кърмата, но уви , без успех. Аз също пробвах да дам кърма от шише, с лъжичка и какво ли още не  - не стана. Събличах се гола, слагах в поза за кърмене до гърдата и се опитвах да дам шише с кърма - ударих на камък.
Накърмихме се после веднага, но доста време ми се сърдеше и е още по "лепната" за мен.
Та, в този ред на мисли, набирам идеи как да успея да включа в храненето и шишето с кърма, ако ми се наложи раздяла с беба за няколко часа, но без да травмирам детето.

# 523
Марсинка , това няма да стане скоро ,тъй като Т.нар. премиер и Т.нар. финансов министър го заявиха категорично и то наскоро. А във връзка с  това ,че  излиза от синдикалистите - то това Само им е "работата"  да заявяват и до там Sick
нали се сещаш - "кучето си лае,а керванът си върви
" Peace

# 524
Здравейте, момичета!
Цял ден се каня да пиша, но се захванах с основно чистене на къщата, та една сега привършвам, защото дребната мрънка цял ден. Тази сутрин се наложи да изляза за 2 часа и я оставих на баба й. Естествено, оставих и контейнер с изцедена кърма. Когато се върнах, беба ревеше като магаре, а баба й, милата, беше приложила всички хитри хватки да даде кърмата, но уви , без успех. Аз също пробвах да дам кърма от шише, с лъжичка и какво ли още не  - не стана. Събличах се гола, слагах в поза за кърмене до гърдата и се опитвах да дам шише с кърма - ударих на камък.
Накърмихме се после веднага, но доста време ми се сърдеше и е още по "лепната" за мен.
Та, в този ред на мисли, набирам идеи как да успея да включа в храненето и шишето с кърма, ако ми се наложи раздяла с беба за няколко часа, но без да травмирам детето.
Пете и ние сме като вас, не искаме кърма от шише, нито от лъжичка, опитвам всякак но без успех, та се надявам и на идеи не само от момичетата, но и от консултантите на ЛЛЛ

Общи условия

Активация на акаунт