Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Кърмата е най-доброто. Тя за разлика от АМ дава и възможност на бебо да опита различни вкусове, чрез различната храна, която поема майката. В новата ми книжка Mr. Green пише, че майката не трябва да се подлага на диета за отслабване(нарочно да гладува, като и се яде). Щото тогава се отделят токсини, които могат да преминат в кърмата. Това ми е още едно оправдание за огромния апетит. Simple Smile Аз по принцип съм си скарана с диетите. ooooh!

202uu
това за гладуването и кърменето го четох някъде в Кърмаческия и доста се стреснах,затова като теб  Hugси угаждам - за сега  Mr. Green

и при нас са голям проблем венците Tired снощи беше ад Twisted Evil

Didi* , днес се хванах,че наблюдавам съсредоточено ако-то Laughing има ли,няма ли слуз Laughing
след няколко минути заключих,че е ок - като от линкчето на Ками Praynig

celika , аз му слагам чорапи,гащеризон, отдолу - боди без ръкави или другият начин  ританки, отново потниче и блузка. Пъхам го в едно тънко памучно чувалче и така спи през нощта Peace

# 601
За спането - боди с късо ръкавче и гащиризон с дълъг ръкав или боди с дълго ръкавче и панталонки ритонки или панталонки и чорапки. Заспива незавита, защото изритва и после завивам. Бузи - хладни, ръце и крака - хладни при темп 20 градуса и затова включвам радиатора, докато стане 22 и изключвам.

Хахо - Алекс беше на антибиотик и след 7-мия ден резултатът беше свалена темп от 39.5 на 37.5. Включих ШС 6 и 3 за жълтите сополи и Апетон, Коластра и Есенциални мастни киселини. И резултатът след три дни прием е събудено весело дете, а не ревящо, както беше. Даже питка ми направи - че вкусна и красива  Laughing

Значи или Дария ми намалява храненето или за същото време изцоква повече, защото прави по-дълги паузи. Обаче ми е нервна и коликите не минават  Rolling Eyes

За сополите, ако не търпи инхалатора, сложете една тенджера вода на котлона и дръжте бебето около нея - ще свърши същата работа и то по-нежно. За инхалатора - на Алекс много му помага, парата е хладна, не е студена, но знам, че когато имаш хрема не е хубаво да правиш дълга топла баня, защото лигавицата се подува и по-добрите овлажнители на въздух са със студена пара  Naughty

# 602
Как обличате бебковците за през нощта?

Ами аз слагам боди с къс ръкав, чорапи и отгоре пижама с ританки. Вече завивам с по-плътно одеало, но не съм вадила олекотените завивки още. Тази сутрин и ръцете и носа му бяха топли. Вече почна да си държи ръцете под одеалото  smile3521 явно му е хладничко вече да ги държи отвън. С това приключва борбата ми със завиването през нощта  smile3508

Лелееее... пък моята цялата се отвива. Мисля да пробваме със спален чувал. Иначе и аз така я обличам.

Той и Алекс се отвиваше ама напоследък явно му е хладно и го гледам вече си пуска ръцете надолу под одеалото и така си спи  smile3524

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 16:12 от Марсинка

# 603
За акото - беше слузесто няколко пъти пенесто от родилния дом до към средата на втория месец. Педи каза, че щом е весел и наддава значи няма нищо притеснително. Иначе от третата седмица сме на смесено, като от средата на втория до средата на третия месец бяхме само на кърма, сега пак взех да дохранвам 1-2 пъти дневно по 60 мл. и то следобяд при условие че преценя че не се е нахранил.  Взех на ХИП, защото е с пробиотици уж да регулирам хем акането, че и при нас е на 4-5 дена, но аз явно като давам толкова малко АМ не се отразява. Явно всичко си усвоява малкото човече, но пък на 5 -я ден не ме свърта и давам лактулоза като резултата в повечето случаи е изцапан памперс амо.

За обличането при нощния сън-цяло гащеризонче или боди с дълъг ръкав и ританки, отгоре с лека олекотена завивка. Но смятам да изкарам от тънките спални чувалчета, защото много рита и почти постоянно е отвит ....

За кърменето-на дясната гърда продължава пак така - суче по 2-5 минути и почва да се дърпа и пак търси, незнам дали може за толкова кратко време да изцоква всичко, после на лявата -там няма проблем. Аз принципно отначало нямам достатъчно кърма-изцеждам по 60-70мл.от всяка гърда и затова го кърмя от двете. Знам, че принципно те би трябвало да ицокват повече от помпата, но засега горе-долу се справяме. Но общо взето вече кърменето е 10-12 минути.

От една, две седмици вечер взе да опъва крачета и да плачка. Досега нямаше колики, възможно ли е чак сега да се появат  Thinking? Не всяка вечер, но пък има... явно.
Не иска да стои легнал, преди в шезлонга постояваше 20-на минутки и свършвах нещо сега не и не. Като добавим и спането в повечето случаи по половин час и просто нямам време за нищо да свърша в къщи. Ей го на сега се успа когато не трябва, като стане трябва да го храня и да ходим да взимаме баткото от училище, че не ни е близко и пътуваме  с рейса, но пък няма да го будя така сладко спинка, че аз използвах да изчистя кухнята и да дезинфекцирам, че онази вечер видях мишленце  #Crazy и снощи го изловихме  #2gunfire. Ужас с тез животинки, ама като сме на къща кво ли няма. Миналата седмица малкия го  бях сложила на един хамак да спи и по едно време гледам котката носи нещо с опашка, помислих че е гушер и хукнах да видя, а тя легна отдолу под хамака и пусна животинчето, което се оказа  малко змийче  #Crazy. На секундата  вдигнах хамака #Crazy нагоре, но котката в този момент си я хвана и хапна  Rolling Eyes. Та вече не го оставям сам, че не се знае  Naughty.

# 604
  • там някъде
Здравейте! Няколко мами питаха за консистенцията на акото в памперса. Когато слепя и после разлепя краищата на памперса, виждам тънки нишки, които се точат леко. Акото си има нормален цвят и консистенция, няма видима слуз.  Hug
За обличането за сън ползвам ето такъв тип пижамки: http://www.fashionkids.bg/fashionkids-baby/bodi-beljo-pijama?product_id=499
Отдолу е само по памперс. Завивям я с лека пелена и едно тънко вълнено одеалце.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 16:34 от Napoly

# 605
Момичета благодаря ви, значи направих му инхалация с лайка, държа го настрани обаче не директно върху тенджерата. То милото диша, явно усеща че му е добре.
Надявам се че помогна, защото потича от нослето много силно секрет.
Поспа след това, цяла нощ неможа, та малко подремна.
Ще видя, може да включа и инхалатора в действие. Довечера мисля да го къпем и да сипа малко лайка във ваничката. Мисля,че ще облекчи също.
Не пожелавам на никого дечицата му да страдат, ужасно е. Cry
Бъдете здрави  Praynig

# 606
Здравейте, момичета!
Цял ден се каня да пиша, но се захванах с основно чистене на къщата, та една сега привършвам, защото дребната мрънка цял ден. Тази сутрин се наложи да изляза за 2 часа и я оставих на баба й. Естествено, оставих и контейнер с изцедена кърма. Когато се върнах, беба ревеше като магаре, а баба й, милата, беше приложила всички хитри хватки да даде кърмата, но уви , без успех. Аз също пробвах да дам кърма от шише, с лъжичка и какво ли още не  - не стана. Събличах се гола, слагах в поза за кърмене до гърдата и се опитвах да дам шише с кърма - ударих на камък.
Накърмихме се после веднага, но доста време ми се сърдеше и е още по "лепната" за мен.
Та, в този ред на мисли, набирам идеи как да успея да включа в храненето и шишето с кърма, ако ми се наложи раздяла с беба за няколко часа, но без да травмирам детето.
Пете и ние сме като вас, не искаме кърма от шише, нито от лъжичка, опитвам всякак но без успех, та се надявам и на идеи не само от момичетата, но и от консултантите на ЛЛЛ

Здравейте, pepina_79 и mama_pettty!

Поведението, на вашите бебета е нормално, защото храненето от шише и кърменето са коренно различни и вероятно бебенцата са объркани от начина на засукване и пускане на биберона и гърдата. Когато бебето пие кърма от шише, засукването на биберона е плитко и той пуска лесно и бързо млякото, а бебето не полага достатъчно усилия за да получи храната си. Докато при сукането от гърда в устата на бебето би следвало да попадне освен зърното и част от ареолата, което прави засукването по-дълбоко, но и ефективно при изсукването на гърдата. Ето защо бебетата се объркват и често това може да е причина да отказват илида пият от шише, или да сучат.

Може да е подходящо като начало да опитате да храните бебетата си по алтернативен начин, а не с шише – например с чашка, или пипета, щом с лъжичката не се постига успех? Макар и да изглежда на пръв поглед, че с шишето става най-бързо, има и други начини, по които може бързо и ефективно да се нахрани кърмаче. Много бебета учудват майките си с това, че умеят да изпият млякото си от чашка без прекалени усилия от страна на майката. Може да се използва малка (пластмасова) чашка, да не е с остри ръбове, около 30-50 мг. (много майки използват капачката на бебешките шишета, когато тя е подходяща). Важно е бебето да се държи полуизправено и течността да се доближи хоризонтално, така че да докосва долната устничка, но без да се налива в устичката му. Когато усетят течността, бебетата обичайно лочат с езиче като котенца и намират собствен ритъм на хранене. Ето и видео как новородено бебе успешно се храни от чашка с изцедена кърма: http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article … ips&Itemid=13

Другото, което може да е от полза, ако сметнете, че би било приложимо при вашите бебета е да не ги чакате да огладнеят много, или да минат точно 3 часа от предишното хранене, за да не се изнервят и да е по-трудно да открият своят ритъм за пиене от чашката. Обикновено първите признаци, че бебето е гладно са когато започне да си слага ръчички в устата, или леко да  промрънква - при тези знаци може да му се предложи да изпие изцедената кърма.

Надявам се някои от тези предложения да проработят и при вашите бебенца. Peace

# 607
Здравейте и от мен, хубавото време отмина и ние се разболяхме Cry
Аз хванах едни суполи вчера сутринта, а малчо снощи преди лягане е кихнал над 20пъти Weary
При което нощта направо ме побърка, той плаче и аз с него newsm45
Страшна работа, дави се от суполи, не може да диша и плаче, текат му лиги и сълзи, а аз направо се смаях. Тази сутрин се обадих на педито рано-рано, тя вика много е малък, само физиологичен разтвор. Аз това правих и ноща, дори му ги смуках с аспиратор, при което той надава неистов рев, защото познава шума. Върти главата и е страшна работа.
Моля ви за помощ, някой сблъсквал ли се е с това, с предишни дечица или и аз назнам какво. Дайте съвет как да се преборим, за да не стане по-лошо. newsm17
Ужасно е да го гледам как се дави и не може да диша smile3518

Котонче колкото и да е малък питай за Коларгол - това са от тези черните капки, които имат йод вътре и са доста ефикасни. Сигурна съм, че могат да се слагат и на бебчета от самото им раждане. С голямото ми дете ги ползвах и бях много доволна - питай за рецепта, приготвят се и имат трайност 10 дни, накпаваш по 1 капка, после промиваш с физиологичен разтвор.  Hug Бързо оздравяване, представям си какво ти е да го гледаш как се мъчи  Sad

# 608
сега изпратих нашето педи, прегледа го, каза че за около 7дни трябва да му мине.
Слава Богу няма температура, та така.
Пепина видях,че това Коларгол е сребро на прах. Аз също започнах със сребърна вода и редувам с нея физ.разтвор.
Изписа ни вит. Ц на ампулка да му давам с лъжичка, и някакъв друг витамин, който не мога да разчета на рецептата в момента.
Това е момичета засега, пазете се много и пазете чочковците. При нас се получи така,че той прихвана от мен, при положение,че не съм се доближавала много и дори съм кихала на терасата, като усетя че ме напъва. Ама кво да правим, сега най-важното е да се оправи

# 609
Не ме бийте, не съм ви чела -  Rolling Eyes

Момичета, давайте предложения за заглавие на новата темичка!

Обещавам тези дни да изчета поне последните 5 странички  Hug Hug Hug

# 610
  • Видин
Здравейте мами Simple Smile Ние утре се прибираме в къщи. Ивайло поне свикна тук и вече с радва все едно си е у дома Flutter Днес сме излезли в 8ч и се прибрахме в 21ч Crazy Накрая Ивайло вече много мрънкаше, но само като се прибра и се успокои Simple Smile Сложи ни гипс и каза че ще сложим още 2-3 гипса и ще има операция на лявото краче Cry Cry Cry няма да се разминем, колкото и да ми се искаше Confused Знам че е за негово добро и че няма да помни тези неща, но сърцето ми е свито. А той милия търпи всичко геройски, днес даже почти не плака, само като му огъна краката, за да ги застопори с гипса. Спирам, да не ви натоварвам с моите проблеми, а и ми става много тежко. В такива моменти имам голяма нужда от цигара, но се държа все още. Благодаря ви че ви има и знам че ме разбирате, защото и вие сте майки и имате такива малки слънчица Tired

# 611
Niya_Petrova, много силно те прегръщам Hug Hug Hug

Момичета, и ние имаме проблем с акото. Няколко дни подред започва луд и неудържим рев в продължение на час (а на мен ми се струва, че изминават 10часа). След като се успокои се изаква и то с разтройство, което мирише на кисело. Малко по-тъмно е на цвят, няма слуз и си е доста течно. Абе нали се сещате как боли стомах при разтройство - явно това се получава. При третия пореден случай звъннах на педи и вече два дни сме на Биогая 3х5капки. Онзи ден само плака но нямаше разтройство а вчера съвсем малко но без рев. Надявам се, че днес вече ще се нормализират нещата. Все пак продължаваме да си имаме едно голямо акане, което е малко по-рядко, по-тъмно и мерише на кисело Cry
Имали други с такъв проблем? Sad

# 612
  • Сливен
Здравейте  Hug
Ния, изпращам ти много  Hug Hug Hug, бъди силна, а за цигарите - моят съвет е да не се връщаш към тях, аз този път съм решила да непропушвам повече, така и така съм ги отказала.
Нели, като видя подписа ти, се ухилвам до уши, големи сладурковци  Hug
Момичета, аз вчера имах изключитено неприятна случка - бях на разходка с малката и на връщане реших да мина през един парк, защото Ивка спеше и не исках да минавам по булеварда да не се събуди. И така - вървя си аз бавничко, разхождам се и по едно време усещам, че някой се опира в мен откъм гърба. В първия момент помислих, че мъжът ми ме е видял от някъде и е решил да се пошегува ( обича шегите и майтапите), но след като се обърнах видях мъж от ромски произход, който ми се хили нагло и си е извадил (сещате се кое) и извършва непристойни неща. Казвам ви полудях от яд, развиках му се, обадих се на ММ (полицай е) , запомних му на този изрод дрехите и съответно го намериха и хванаха, днес ще го съдим по бързата процедура . Какъв ужас, тези хора нямат никакъв морал, как не го е срам - майка с бебе в количката, а на него какви неща му идват на акъла, който явно липсва в главата му. Като се сетя какво можеше да се случи на мен , на детето ми, тази алея беше безлюдна в момента, не минаваше никой.След около 2-3 мин. мина едно момиче на 11-12г., ако е беше случило на него, щеше да се изплаши милото. Как не го заритах там не знам, страшно се ядосах, но добре че го хванаха и ще си получи заслуженото. Така че момичета, не бива да си затваряме очите за такива неща, защото този същия преди 2-3год. мъжът ми го е хващал за същото нещо с други жени, които обаче не са подали писмено оплакване и не си е получил заслуженото. Съжалявам за отклонението от бебешката ни тема, обаче съм потресена ужасно много. Пожелавам ви един прекрасен и усмихнат ден  Hug

# 613
Леле, Рокси, браво на теб - самообладание и гражданска мисъл.
 Hug

# 614
  • София
и от мен поздравления за Рокси  smile3501. Всеки път си казвам, че трябва да сме по-активни като граждани  - колкото и да звучи тъпо, но за съжаление в ситуация самата аз не всеки път реагирам така, както си мисля че трябва, като мисля "по принцип"
Като се заговорихме за изаканото и аз като взех да се вглеждам - и хоп, и при нас се появих слузести топчета - два -три дни имаше, освен тях и бяхме с едно странно зелено и по-рядко изхождане... Все едно съм яла спанак или коприва, ама не съм. Гледах, гледах снимките от статията - много полезна впрочем - и се оприличих на "лека диария със зеленикав цвят". Нямам представа от какво е, предполагам че може да се от едно зъбче, което аха-аха да продраска. Много рано ама баткото началото на 4-тя беше пробило едното зъбче, така че мажем и венци вече.
Иначе вече след 18 - 19 продължава да е кисел и да запива чак към 10 -11, чакам с нетърпение да премине този период. Сутрин е много добричък - смеем се, гука.
Не знам как сте вие, но много го мързи да стои по корем и да крепи главата като цяло - още го придържам като го вдигам. Но пък онзи ден от зор да не стои легнал и да вдига главата, чак успя да се обърне:)
Пожелавам ви поредния прекрасен октомврийски ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт