Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
GIBANA  Hug много ти благодаря за успокоението. Честно казано прочетох много още в първия месец за кърменето, цеденето и т.н. Зная, че най-добро е честото слагане на гърда и че цеденето не е показател. Аз и затова бях спряла, защото и преди не изцеждах по кой знае колко и реших, че виждайки отцеденото количество това ще ми влияе психологически (обикновено по около20мл.), а щом детето видимо е ок няма нужда, но сега ме притеснява това, че слагайки я да суче тя засуква не повече от няколко секунди, а после се дърпа и плаче и така остава ненахранена.

# 646
  • София
The Flower пробвай да я кърмиш когато е сънена. Тогава са по-спокойни и сучат доста ефективно.

# 647
  • София
Привет!

Гибана, благодаря ти, добре е горе долу. От както му давам хомеопатията акото му стана, като каша, видимо няма слуз (освен еднократно, когато бях писала), но пък сега ходи на 2 дена веднъж и се мъчи миличкия. Продължавам с Протексина и ще видя как ще е следващите дни.
Радвам се, че Витан е по-добре! Ще се оправят и се надявам да нямаме повече такива проблеми!

The Flower, и моя съвет е за често кърмене, повече вода и подсилващи кърмата храни. Пробвай и чай от маточина. На мен много ми помага и е много приятен на вкус, не като лактогонните.

Заглавието на новата тема много ми харесва Heart Eyes

Сега ви оставям, че се събудиха децата.

# 648
Здравейте маминки  Hug
Краси от няколко дни не спира да е нервен, къркори му яко коремчето и венците го мъчат…сигурно вследствие на това през нощта се буди много често. Тъкмо беше почнал да си спинка по цяла нощ и сегаааа.  Crazy Tired Буди се на два часа, направо не знам. Дано да отмине бързо този период. Почнал е и много да събува и даже бълнува. На моменти проплаква или пък се смее с глас насън, чудя се какво ли сънува толкова малко човече.  newsm78  Heart Eyes
Уикенда бяхме на гости при семейството на сестра ми в Пазарджик. Много му се радваха братовчедите. Пък и леля и чичо. Поразнообразихме се, но днес си ми беше екстра като се прибрахме.
За завиването, аз го обличам с боди с къс ръкав и гащеризонче с дълъг ръкав. Слагам го в спално чувалче- лятно, което е тънко и без ръкави, но преди да си легна слагам отгоре и тънка олекотена завивка, защото му е студено нослето. Въпреки, че не е студено в стаята- 22-23 градуса, но явно си е зиморничав като мен.  Mr. Green
За акото, слузта ми каза педито, че е от това, че се плюнчи много, пък и за кърмените бебета било нормално, а за това, че е по-рядко и мирише на кисело каза, че е от стафилококите в нослето.
За косопада и аз съм така, пускам косми навсякъде, но засега не мисля да правя нещо различно от стандартното.
The Flower и при мен беше така с кърмата няколко дни, но засега се нормализираха нещата. Слагах го често на гърда, малко чайчета и ядки.
Това е от нас засега! Целувки на бебоците!   bouquet

# 649
Здравейте, момичета!
Не ви бях чела от няколко дни, но първо ходихме при едната баба, после бяхме до Пазарджик при лелите и другата баба и така днес вече сме си вкъщи. Алекс в петък беше ужасно ревлив и тъкмо казвах на сестрите ми да се подгптвят, защото по принцип си е ревлив, обаче той в събота беше най-прекрасното бебе на света, нямаше и помен от нервното и ревлво дете, което е тук. Не знам на какво се дължи, ние по цял ден сме си сами, а често и нощем. Тоест няма други хора, които да го изнервят, но явно той точно това предпочита - компания Simple Smile
Ния, ти си силна, всичко ще се оправи, вярвам в това!
Рокси, тази случка е ужасна, добре, че сте се разминали без да ви се случи нещо лошо! Не ги е срам разни идиоти да притесняват жените. Комплексари! А ти си герой!
cotton4e, дано се разминете без сериозно разболяване.
celika, не само ни се смъкват чорапите от ритане, ами понякога даже и гащеризона разкопчава. Аз опитах с всякакви видове, но рано или късно успява да ги събуе, ако не му ги придърпвам честичко.
Ние масаж не правим, защото Алекс много плаче по време на къпане и слд това и не се успокоява, ако почна с нещо да го мажа съвсем се ядосва.
И на мен много ми харесва заглавието на новата тема! Браво!
Честити месечинки на всички пораснали бебчета! Да са живи и здрави, усмихнати и прекрасни!
Сега ви пожелавам спокойна нощ!
ПС. Кате, явно и двете сме гостували по едно и също време в Пазарджик Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 20:38 от Sunny29

# 650
Здравейте!  Hug
Кате,  и Алекс много сънува. Често проплаква на сън, или пък се смее. Сигурна съм че преживяват впечатленията си от деня, защото когато пробивахме дупките за парното, той се изплаши от шума и после много плака на сън.
За масажа- ами ние започваме още във ваната и продължаване после с млякото за тяло, но като цяло не е дълго, може би 5 мин.
За акото- и ние понякога имаме слузести нишки, но не мирише лошо.
The Flower- на мен поведението на Бела ми звучи като кърмаческа стачка. Опитай като заплаче да я успокоиш и след това пак да и дадеш цица. А за кърмата мога да кажа че на мен като  ми беше намаляла държах Алекс на цицата буквално нон- стоп 3 дена. Бях си пригодила възглавници на спалнята, както и лаптопа... и точно както котките лягат да си кърмят котенцата, така и аз лежах подложила цицата, чакайки търпеливо  Laughing В крайна сметка се увеличи кърмата, вярвам, че и при теб ще е така  Hug
Доспа ми се и забравих какво исках да пиша... Лека вечер от мен

# 651
  • София
Здравейте маминки-сладинки, приемате ли още едно ЮЛЧЕ в компанията?  Rolling Eyes
Не съм влизала от 100 години и не очаквах профила ми да е запазен, но ето, че работи. Сега сядам да ви чета и ще се включвам активно Joy Домочадието спи, а аз нещо съм свежарка, странно пред вид на това, че нощес съм спала 2 часа...
Да се представя - Вики, мама на двама юнака - Александър на 3 години и 2 месеца и Георги на близо 3 месеца Simple Smile
Към кого да се обърна за повече детайли?  newsm78
Хайде, отивам да наваксвам! Лека и спокойна нощ на вас!

# 652
Добро утро!

Тъй като, вчера нямах възможност да ви пиша, сега бързам с една скромна почерпка, понеже на вчерашния ден, преди една година с Милото разбрахме, че можем да правим магии. И ето я днес нашата Магия - Белослава Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аз направо не знам, какво да кажа на новите Юлки. След тези от вас, които са писали толкова прекрасни неща, моите думи сякаш ще са излишни...все пак може да напиша едно "аре бе, къде сте! Grinning" (майтапя се).
Исках да ви кажа, че на мен направо взе да ми омръзва от вас!!! Crossing Arms Все по-често успявате да ме разплачете и как винаги успявате да ме разчувствате така, не знам! Успяхте да ме върнете назад в най-невероятното начало и просто нямаше как да не се разцивря ( отново ooooh!). Ама, направо сте ужасни Hug Hug Hug

Пожелавам ви прекрасен и топъл ден Heart Eyes

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 08:04 от srcs

# 653
  • Sofia
Добро утро, момичета!
srcs да ти е здравичка прекрасната Белослава и много радости около нея. И аз като теб влязах в темата на новите юлки и прочетох хубавите и доста вълнуващи думи и чесно да ви кажа се зарадвах, че сме ги минали всички тия трепети и сега се радваме на нашите съкровища.
katia_o_m явно Краси го мъчат зъбките.
Снощи Сияна за около 1ч. беше кисела и нищо не можеше да я успокои, а това ми се случва за 2-ри -3-ти път, а и като се замисля е точно около началото на нов месец. Наистина ще е от израстването.
В тези моменти и цица не помага, трябва да е свръх спокойна та да засуче!!!
Вече спи от 20.30 до 5.30-6ч. и сутрин само суче и пак заспива за около 2 часа. Та тази сутрин такова бълнуване насън беше, че още я слушам. Той съня нали има няколко фази та най дълбоката е вечер като заспиват.
Лапане на ръцете   Нашите ръце са постоянно в устата. Купихме й чесало за венците и успява да го смуче или хапе, но много често както го е хванала пъха ръката с него.

Дълга ме зове...
Пожелаваме ви прекрасен ден. Hug Hug Hug

# 654
Добро утро !
Моето когато спи не суче .
Катя какво го правиш като се буди на два часа -храниш ли го ?И ние сме така от три нощи -вземаме го ,но реве и какво да правя давам му да суче-май не е много правилно  newsm78
Някой беше писал ,че за изхождането им използва свещички -моля напишете  името .Все още имаме проблем ,кога ще се разреши незнам .Боли го стомахчето ,а неможе да се изходи.
Лек ден !

# 655
  • Варна
За пюрето от круши Нашата крушка още е зелена и не съм я обрала. Маже би ще почистя, обеля, сваря на пара и пасирам. После замразена - без захар. Не знам като ги обера дали няма да се запазят една - две круши, но сигурно няма... още е рано за захранване...
Вече малчо е със страшна хрема, при батковците отминава, но при бебо е ужас.  Confused

# 656
  • София
Благодаря tsankova! Бързо оздравяване на Пъпчо!  Hug

# 657
Елл7 хич не го и мисля, ами си му давам да суче.  Mr. Green Хапва малко, успокоява се на цица и заспива, иначе не ми се мисли какво трябва да правя посред нощите.  Crazy

Ради, явно е така мъчат го зъби и за капак ужасни газове.  ooooh!

Звездичка, водих Краси при още една педиатърка за второ мнение. Тя ми каза да почвам Бактобан. 10 дни по веднъж на ден да го мажа, после 20 дни почивка, така се правели три курса на лечение и след третия отново се изследва да се види дали са се махнали гадовете.

Sunny29 явно по едно и също време сме били на гости  Wink

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 10:29 от katia_o_m

# 658
Добро утро!
Тази сутрин пробвахме това: http://vbox7.com/play:adf4d7f6
обаче ме достраша да не и направя нещо, въпреки, че не я натисках.
Пръцна чак след като и пуснах крачетата.
Аз пък откакто започнах да я дохранвам през нощта, сутрин не иска да яде.
А последните две нощи се буди през 3 часа. Преди това първия път изкарваше по 5.
tsankova, бързо оздравявяне на бебо! Майка ми пък голям зор ми дава за захранване.

# 659
Добро утро!
Аз да ви кажа вече хич и не мисля преди колко време е ял, когато се събуди през нощта. Дали са 2 или са 3 часа, аз си го нахранвам и той си заспива. Много хора ми казват да махна нощното хранене, но аз пък не искам. Да си гледат работата.
celika, на много места четох, че едва след 16 седмица на бебето, храносмилателната му система е готова да поема храна, различна от кърмата. Майка ти настоява, защото някога нас са ми захранвали след навършване на един месец. За мен не е правилно, но всеки сам си решава.
Цанкова, дано скоро се оправи малкият сладур.
Ел, аз веднъж ползвах свещички Изилакс, действат светкавично, но повече не съм ги ползвала.
srcs, честита месечинка! Да ви е жива и здрава, щастлива и красива малката Белослава!
Хубав и успешен ден и много щастливи бебчета!

Общи условия

Активация на акаунт