Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
писах в темата на бъдещите юлки.....стана ми едно такова плачливо.....спомних си първият ден на бебеправене....първите емоции около теста....първите трепети...първите неразположения и промени с тялото ми.....първите очаквания,визуализации за БЕБО Heart Eyes.....първият ехограф.....първото съобщаване на новината.....първата консултация.....първите изследвания.....порастването на коремчето, радостта от това , "пъченето" му Laughing...........спомних си къде сме ходили, какво сме яли, какво сме говорили, " ох "- канията ми Laughing.......ДЕНЯТ, в който се появи Калин......сутринта....изтичането на води.....нервността.....пътуването към болницата.....топлото съботно утро.....постъпването...... и всичко свърши, но и започна с раждането на Калинчето ми Heart Eyes

# 631
Добро утро,мацки .Малкият ме събуди в 6:30 ,цока и заспа, а на мен ми се допи кафе и станах.
Снощи бяхме на рожден ден и съм супер доволна от бебо- здраво откърти и заспа,явно не се чувстваше като на гости,а ние хапка,пийка,та се видяхме с приятели ,а и имах нужда от развлечение! 
Иначе си правим традиционните неща- разходки,докато все още е хубаво времето, кърмим се, колики нямаме,но май ни мъчат зъби.Имам чувството,че направо ще си изяде ръцете,а и когато го нахраня и го вдигна, се опитва да ме хапе.Явно много го сърбят венците и постоянно му текат лиги,иначе е спокоен.При баткото едва в 10 месец му избиха зъбите,а този мъник рано,рано май ще ме зарадва със зъбчета. 
Рокси,браво, маме!Такива прости същества само това заслужават!
Ихтиандра,страхотно заглавие,вчера тъкмо това говорихме с мъжа ми,че е минала цяла година ,откакто видяхме малкото пашкулче-нашата втора радост как расте в мен!
Мойри и аз се разчувствах като влязох в темата на новите юлски майчета. Направих си една кратка ретроспекция,всичко е като кинолента...всички онези първи мигове- колко е хубаво да си майка!И днес вече -да се буди всяка сутрин с усмивка,да го взимаш и гушкаш,да го кърмиш и после като го вдигнеш,да усещаш как диша на ушенцето ти и му тупка малкото сърчице...и него живот го чака,нека е хубав!
За диетите-много съм несериозна в това отношение. Blush Запалих се покрай вас и два пъти започвах 90 дневната,ами до третия ден съм ОК,но 4-ия се отказвам.Снощи пак си хапнах подобаващо... И въпреки всичко съм смъкнала стабилни 1,5 кг,остават ми още малко-4-5,но тъй като гледам си смъквам и без диета по 1-1,5 кг всеки месец.Бе знам си аз като опре ножа до кокъла ще се стегна.Наближи ли лятото и времето за море ще отслабна,ако имам още излишни килца.
Ради,тази маска с тривитаминола съм я правила,голямо мацотене е,но по-важното е,че има ефект.Така,че и аз я препоръчвам!
На всички празнуващи трета месечинка-честито,очакват ни още 3 х 3 до първата годинка!
Хубав ден,момичета,отивам да приготвя закуската,че след това ще ходим към платото на чист въздух;-)

# 632
Ние се лекуваме ,дадох му Стодал за пръв път, пък ще видим как ще се повлияе кашлицата Crazy

# 633
Ох и аз писах в темата на бъдещите юлки..като се сетих как видях двете чертички,как казах на милото,на нашите,на приятелите...как усетих първото ритниче..как с мъжът ми се смяхме,че на първите снимки от 4д-то бебка прилича на извънземно ахахха :д...за всичко и взех та се разревах от вълнение..мъжът ми каза,че съм луда  hahaha

# 634
Супер в очакване на новите Юлски попълнения 2013г.

# 635
  • Видин
https://www.facebook.com/events/370277886390715/
Пуснах линк и във фейса. Нека се организираме и отидем повече майки. Аз на 22ри пристигам в София и ще дойда там Hug

# 636
Здравейте милички,искаше ми се да пиша по-рано,но бебо заспива за по половин час,а аз през това време тичах да сменям чаршафи,да пусна пералня,да сготвя,чак сега сядам да пиша Simple Smile

Алекс е добре,вчера бяхме при педито и както предположих само гърлото му е леко зачервено и нослето ни се запушва най-вече сутринта,дробчетата са чисти,но покашля по малко пак предимно сутрин,лека настинка.
Котонче,изписаха ни инхалациики с физ.р-р и капчици в нослето пак с този р-р.,та се наложи и инхалатор с масчица да купуваме.Тази сутрин беше доста по-добре и нослето не беше така запушенко,още го промивам и за сега действа.С инхалатора,малко трудна работа,но успявам да го задържа да подиша от паричката.
За акото,до сега само ви четях,но вече и ние сме в групата със зеленото и кисело миришето ако Cry,че малко и рядко ми се стори.Ходехме си редовно всеки ден,после започна през ден,а тази седмица не беше ходил от понеделник,вчера споделих с педито и каза,че не е добре,да не е ходил 4дни,изписани едни глицеринови свещички,сложих му я преди да яде,хапна и след 30мин.пампито беше пълно и кисело CryДнес без да му слагам нищо сам си се изака,за съжаление пак като вчерашното миришещо и зелено.
Хапва ме си добре,тежим 7350гр.и все още си се будем посред нощ да хапваме.
Котонче,ако искаш пробвай и ти с инхалации,надявам се скоро да се оправи бебока HugКофти е да си сама по цял ден,разбирам те,защото и аз съм самичка,милият работи,че тази седмица и днес в събота и утре в неделя цял ден,ще слага аларма на едни приятели,че им разбили колата и им взели дистанционното за входната врата на кооперацията и на следващият ден звъняли по звънците да видят кой си е в къщи..изплашила се е жената,че и тя по цял ден е сама с бебе на 2м.
Зъбките и нас ни мъчат,но педито  гледа и тях и каза,че било още рано,да ама ревем от тях,коликите ни минаха и не е плакал така досега.

Аз продължавам да се боря с гадния косопад и както писах и във фейса,още няма ефект.Казах на майка да ми изпрати от Бг.този Тривитаминол  и още една камара други ампули,дано се повлия от нещо и да спре да капе,че е страшно положението при мен.

Ставам да проскам,че прах обиколниците днес,пък и след малко ще ревнем от глад Mr. Green

# 637
И аз имам косопад, задръствам банята  ooooh!
Но болката ми е да се оправим в момента, аз се разсмърках първа, предадох го на малчо, оправих се, сега спим двамата и той ми кашля в лицето. Пак ме заболя гърлото Crazy
Мъжа ми става сутринта и вика, че има храчки и него го боли  #Crazy
Вирусчето ни обикаля от един на друг и дано го преборим, нали сме 3ма вече  Mr. Green ooooh!
Пазете се, поздрави на всички майки и бебоци Heart Eyes

# 638
  • Видин
Започнаха ли вече настинките Sad Пожелавам на всички бързо оздравяване и дано не се повтаря повече Praynig
За спането и завиването, за сега е с гащеризонче с дълъг ръкав и го завивам с чаршаф и одеало, тънко но сгърнато от 4ри. За зимата имам няколко юрганчета, от много олекотено до дебел юрган, който не знам дали ще позлвам тази зима. Имаме и една доста дебела пижама, както и човалче. Марти първата зима спа без проблеми с човалчето Peace
Зъби, все още нямаме индикации за такива. На баткото първия зъб изби на 6,5м., но на таткото първия е избил на 3м. Пък ще видим Simple Smile
И нашето ако преди 2 дни беше зеленикаво и кисело. Дали е пак само при кърмените бебета? И как по едно и също време се случва newsm78
За косопада, при мен започва около 3тия месец, така че очаквам включване. И аз ще се снабдя с  Тривитаминол и ще си правя маски с него, а щом сте го пробвали и има ефект е супер Hug
Точно вчера си мислих кога да пуснем темата за новите юлки Heart Eyes На мен последния ми цикъл беше на 14.10. Едно такова мило ми става като се връщам назад. Няма да забравя трепета който изпитах, когато видях за пръв път моето малко пъшкулче с туптящо сърчице. Незабравими моменти са. Както Мойри написа: Всичко свършва, но и започва с раждането Heart Eyes
Рокси, поздравявам те за това, което си направи и много се радвам, че съдията е взел това решение. Дано този изрод лежи в затвора и силно се надявам да се замисли хубаво преди да тръгне да прави пак такива неща Hug
Това е за сега от мен. Отивам да си пусна душ и лягам. Лека нощ и сладки сънища, между храненията на бебоците Mr. Green

# 639
Нийче, Hugвъзхищавам се на духа ти и оптимизма мила,няма как бебо да не се държи мъжки,като мама и тате са толкова силни и положително настроени.Целувки и бързо да се оправя детенцето Hug
Ние сме изцяло на АМ и при нас акото от два дни е зелено и кисело,явно не е само при кърмените бебета.

Бебо вече  е изкъпан,нахранен и почти  заспал.Вечер спи с боди с късо ръкавче и тънка пижамка или дълго гащеризонче,и от скоро пъхнат в спално чувалче.

Котонче Hug ще се оправи бебо,спокойно,щом се лекувате и си хапва добре,скоро ще е напълно здрав.

Лека вечер,мамчета   bouquet

# 640
  • София
Здравейте мамчета  Simple Smile
мама Рая ти взимаше Шуслерови соли за кърмата нали? И аз реших да ги пробвам. Взех си номера 2, 4 и 8. Пише че това е утвърдена комбинация за кърмата. Ето тук видях: http://holistichno.com/%D1%88%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B … BC%D0%B0-161.html   Някъде дават допълнително и номер 3, но аз си взех само тези трите. Ще взимам по 2 таблетки - да видим дали ще има ефект.
Didi* как е Сами? Има ли подобрение с акото? Аз при нас вече не виждам слуз, но пак ни стана по-рядко акото. Не знам вече какво да го правя това дете. Чудя се дали и аз да не се консултирам с хомеопат  newsm78.
Tsankova имаш ли идея как мога да замразя круши за бебо? Четох в инетрнет, но там пише да се замразяват в 35-процентов захарен сироп. Малко ми е странно с тая захар?!  newsm78

За косопада -  и аз пукам косми из цялата къща  Sad Тя моята коса и без това е една пършива, дано съвсем не оплешивея  hahaha Аз знам, че за стимулиране регенерацията и растежа на косата и при косопад е много добър Себорал форте: http://apteka.framar.bg/18003349/%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D1%80% … 125-%D0%BC%D0%BB- Обаче, не знам дали може да го използваме като кърмим.
На всички болнички - бързо оздравяване!  Hug

# 641
  • Варна
"Как отмина цяла една година и от две чертички днес гушкаме сияещи душички" нещо такова за заглавие на новата тема, аз специално бях бременна по това време вече  Hug
newsm74

ihtiandra, страхотно заглавие. Hug Hug Hug Миналата година по това време, аз още трепнех в очакване дали ще видя двете чертички  EFP, а днес малкото ми слънчице стои до мен.  newsm76 Two Hearts

Мами, да ви попитам, когато правите масаж с каква продължителност е той?  Знам, че е нормално да не гледаме часовника, а да се водим от бебчо дали все още му е приятно, но все пак споделете.

Желая ви хубава и уютна неделя!

# 642
Добро утро мами Hug
Днес и аз се записах в юлската темичка на бременните мами Heart EyesЗа мен днешният ден е изпълнен с много трепет и вълнение..Петковден,точно преди една година на този ден в к-ка Селена,д-ра с златни ръце ми трансферира трите ми ембриончета,едно от тях остана в коремчето ми за девет месеца,а в момента спинка сладко до мама,моето сладко Алексче Heart EyesОще незнаех дали съм бременна,но го усещах,и теста показа двете чертички пак на светъл празник Димитров ден Heart Eyes...оххх много съм щастлива,че успяхме да сбъднем мечтата си,Господ чу молитвите ни Praynig
Извинете ме,но ми се искаше и тук да споделя вълнението си Simple Smile

Много целувки на всички бебчета и мами,пазете се здравички Hug

# 643
Въпрос към консултантите от ЛЛЛ
Белослава вече е на 2 месеца и половина. Досега е била на изключително кърмене на поискване. Вода(чиста) съм предлагала, но освен една две глътчици през ден, повече не е поемала. Въпреки в началото ми неувереността и честите съмнения дали ми стига кърмата, тя си наддаваше нормално. Сега тежи малко над 5 килограма. Не определям с точност защото кантара на лекарката и моя имат някъде около 150 г. разлика. От два дена обаче усетих, че нещо се случва защото след ядене като я вдигна на рамо да се оригне и тя почва да плачка. Слагам я после на другата гърда. Суче и след това отново при оригане тя пак плачка. Реших да се цедя (бях спряла от около 2 месеца, защото си мислех, че тялото ми произвежда кърма достатъчна за нуждите на бебчето) защото ми предстои ходене до зъболекър където ще се ползва упойка, а и да видя след това поведение на Бел какво се случва. Факт е че не мога да изцедя след нейно хранене нищо, нито грам, а ако не е яла вечер изцеждам общо с голяма мъка общо около 50мл. кърма. Вчера и днес следобедите като я храня тя на всяка гърда засуква и след около две три секунди се дръпва и плаче. Давах и остатъците които имам запазени във фризера, но те днес ще свършат. В чудо съм какво да правя. Не искам детето ми да гладува. Трябва ли да започна с изкуственото мляко? По колко и как? Тези 2 нощи се е събуждала да яде и нощем давайки и от двете гърди и стигаше. Явно нощем все още имам кърма, но и тя намалява, защото преди от едната само и беше достатъчно. Притеснена съм и объркана. Как да постъпя? Ям жито и ядки, лук и бира, лактогонни чайчета, а от днес и сминдух на чай.[/color]

# 644
  • София
The Flower те от ЛЛЛ ще ти отговорят, но и аз да си кажа  Simple Smile Не се притеснявай! Най-вероятно е само моментно намаляване на кърмата. И на мен ми се случва вече няколко пъти. Слагай Бел да суче по-начесто и на двете гърди и след няколко дни нещата ще се нормализират. Може и да се поизцеждаш след като се насукала. Само бъди спокойна и не се притеснявай. Няма да гладува! А това колко изцеждаш, не е критерии колко кърма имаш. Бел със сигурност изсуква повече. Когато се цедиш, е трудно да се стимулира рефлекса на потичане на млякото и затова изцеждаш малко.
А на мен ми се струва и че бебенцата ни порастват и започват да хапват малко повечко. И това са т.н. кризи на растежа. Характерни са около 3-тия месец. И минават за няколко дни - до седмица. Аз също имах такъв период с малко мляко преди 3-4 дни, но вече нещата се нормализираха. Слагах го да суче по-често, а и се събуждаше по-често през нощта и ядеше от двете гърди (преди това сучеше само от едната). Трябва малко време докато гърдите ни се нагласят към новото количество мляко което да произвеждат. Аз също имам кантар и от време на време го меря моя юнак. Преди изяждаше по 110-120 ml, а от няколко дни вече яде по 150-160 ml. 
Дано нещата и при теб да се оправят бързо!  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт