Отговори
  • Между два живота
Да, точно така го разпространяват в медиите!?
Малко ми е странно, защото не си представям как някой ще каже:"Дайте ми продуктите, защото съм осиновителка!"
От една страна осиновяванто е личен акт , който няма защо да се афишира; от друга по парадоксален начин така формулирана и адресирана  помощта хем зачита осиновителките; хем пак като, че  ги поставя в различна графа; да не говорим пък, че валидността на помощта за "майки осиновителки"дискиминира татковците Rolling Eyes...

Нейсе! Държавата е отпуснала помощ! Надявам се, че  ще Ви е полезна!

Подробности тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=679206.msg23015210#msg23015210

# 1
  • Вън от пространство и време
Без цитиране на наредбата или препратка към конкретна публикация няма никакъв смисъл да се пускат подобни теми. Не са полезни никому.

# 2
  • космополитно

Нейсе! Държавата е отпуснала помощ! Надявам се, че  ще Ви е полезна!

Подробности тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=679206.msg23015210#msg23015210

Да,факт е - отпусната е и се раздава в момента (първия транш). Аз я получих, но в ролята ми на майка, която е имала първолаче миналата година! Не съм се интересувала от наредби, параграфи и пр...
От социални грижи ме известиха, че като такава ми се полага и ме поканиха да си я взема от районния пункт на БЧК!
Мисля, че който се интересува от нея може да получи по-подробна информация от Социални грижи по местоживеене и от БЧК!
А, да! ooooh! Помощта се води от резерва(запасите) на Европейския съюз! Прeдоставя се и на майки- осиновителки и на възрастни социално слаби хора.  

# 3
  • Вън от пространство и време
Ето правилата, по които се раздават помощите. Разбира се, че майките-осиновителки не са поставени в отделна графа на правоимащи, много би ме учудило обратното. Просто поредната журналистическа попара.

Хранителни продукти по програмата ще получат следните категории уязвими граждани:
·   Лица получавали целеви помощи за отопление от държавата, за последния отоплителен сезон (2011/2012 г.);
·   неосигурени майки (осиновителки), получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до една година по реда на чл.8 ал.1 от Закона за семейните помощи за деца;
·   лица, получавали през предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания, по реда на чл. 8 д от Закона за семейните помощи за деца;
·   семейства, получили през предходната календарна година еднократна целева помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, по чл. 10 а от Закона за семейните помощи за деца;
·   лица, полагащи грижи за хора с увреждания, участвали през предходната календарна година в дейност „Личен асистент“ по Националната програма „Асистенти за хора с увреждания“;
·   лица, подпомогнати през предходната календарна година с еднократна помощ, съгласно чл.16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

Всички поименни списъци на правоимащите лица са изготвени от Агенцията за социално подпомагане, а предоставянето на продуктите ще се извършва от щатни служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособени за целта помещения.

http://www.redcross.bg/news/view.html?nid=13449

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 22:28 от Форест Гъмп

Общи условия

Активация на акаунт