Априлки 2013 - тема 5

• 26 063
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте коремчета    Hug
Бих искала да поканя всички мами , които не са на територията на България да се присъединят към нашия отбор на Бременни майки в чужбина - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=668284.0%20[color=red
И да помоля момичето , което води темичката ако е възможно да сложи линк към темата на първа страничка . Предварително благодаря   newsm51

Лека и безпроблемна бременност с най-прекрасния финал от мен   bouquet

# 271
ВЪПРОС:

Задължително ли е да се направи цитонамазка и в кой месец е хубаво да се направи?

Питам, защото преди малко ми се обадиха от лабораторията и ми казаха, че не съм дала материал за цитонамазка, а останах с впечатлението, че гинеколожката ми направи такава. Явно нещо не съм разбрала.

Да искам ли упорито да ми се направи цитонамазка или да оставя решението изцяло на гинеколожката?
Все пак съм наясно, че при първо посещение от ЗК ни се полага цитонамазка!
Вие направихте ли си цитонамазка, когато се записахте на ЖК?

bouquet

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 18:55 от maminka23

# 272
maminka23, аз цитонамазка правих, но това беше още март месец.
Сега не ми е споменавала да трябва да се прави, но ще я попитам във вторник. Тогава ще ходя да се записвам на ЖК.

Бременелки в странство, ок, ще сложа линка. )

За покупките, аз току що спечелих един комплект шишета на Авент на половин цена. ) Гледам в БГ магазини се продава за по 63-69лв, на мен ми излезе 36лв.

# 273
maminka23, аз цитонамазка правих, но това беше още март месец.
Сега не ми е споменавала да трябва да се прави, но ще я попитам във вторник. Тогава ще ходя да се записвам на ЖК.

Това, което знам е, че цитонамазката се поема от ЗК при първо посещение.
Затова реших да попитам дали да искам упорито да си направя това изследване.
Като имате предвид, че последната ми цитонамазка е от преди 2 години!!!
А съм чувала, че е хубаво да се прави всяка година - един път.
Утре ще питам гинеколожката.  Rolling Eyes

# 274
maminka23, тоест имаш предвид на бременна, че се поема от ЗК?
Щом не си правила толкова отдавна, направи си я все пак.

# 275
maminka23, тоест имаш предвид на бременна, че се поема от ЗК?
Щом не си правила толкова отдавна, направи си я все пак.
Да, ЗК поема една цитонамазка при бременните!  Peace
Научила съм наизуст изследванията, които се поемат от ЗК.  Crazy

# 276
незнам мен акушерката ми каза, че не било хубаво да се прави в ранна бременност и ме накара да пиша, че се отказвам от нея. като цяло идея си нямам за какво се прави и какво представлява

# 277
незнам мен акушерката ми каза, че не било хубаво да се прави в ранна бременност и ме накара да пиша, че се отказвам от нея. като цяло идея си нямам за какво се прави и какво представлява

Кое за какво се прави и представлява? Цитонамазката ли?

# 278
# 279

Тоест искаш да кажеш че до сега, никога при преглед не ти е правена цитонамазка?
Чак не ми се вярва....

Ето инфо
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180572.0
http://maichindom-varna.com/bg/pap.html

Това си е просто задължително всяка година да се прави, а може и на 6месеца при по-напреднала възраст.

# 280
На мен са ми правили цитонамазка с предната бременност, но бях в 4-ти месец. Сега съм си правила скоро и може би няма да се налага пак, предвид че предния път ми загубиха резултати и ми взимаха два пъти материал Twisted Evil

Аз също още на съм казала в службата, и смятам да го отложа поне до началото на 4-ти месец.

# 281
колко пъти вече съм ходила на гинеколог и то ходех при един на частно и никой да не ми каже за цитонамаска. благодаря Мирама поне сега ще мога да се информирам. а нещо друго има ли? никога досега не са ми казвали за някакви иследвания

# 282
dandeto, като се запишеш на ЖК, там още при записването трябва да те изпратят на задължителни изследвания.

# 283
не било хубаво да се прави в ранна бременност и ме накара да пиша, че се отказвам от нея.

И аз съм чувала, че не е препоръчително да се прави в ранна бременност!
Но от друга страна... е хубаво всяка жена да си прави цитонамазка поне един път в годината, а аз не съм си я правила от 2 години, а това е прекалено много време според мен.
Ще обсъдя с гинеколожката - плюсовете и минусите, и ще преценим.
Мен не ме е карала да се откажа или съглася с това изследване, аз просто си помислих, че ми е взела материал за цитонамазка, уви - не е .

# 284
е да кръв и урина, ясно за тях нали писах вчера резултатите от тях. питах по принцип не само при бременност като цяло дали има други гинекологични иследвания освен цитонамазка

Общи условия

Активация на акаунт