Априлки 2013 - тема 5

• 25 148
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Днес изкарах много кофти ден, направо на всяка крачка ми иде да изпоприпадам. Накарах милото да си купим апарат за кръвно, той ме бъзика, че сме щели да си играем на чичо доктор  Laughing Излезе 100 на 70, което е нормално за мен, ама на, кофти ми беше.  Rolling Eyes
Солен айрян мисля, че вдига кръвното.

На мен също сутринта много ми се виеше свят. Особено като станех от седнало положение, дори и плавно, така ми причерняваше, че трябваше да се хвана за някакъв предмет, за да не падна и в продължение на 10-на секунди нищо не виждах... Обаче бях толкова неадекватна, че дори не се сетих да предприема нещо по въпроса. За сметка на това отваряйки един шкаф видях, че имам хималайска сол на кристали и без да се замилям защо извадих бурканчето. И тъй като работих от нас днес, мине се не мине, посягам към буркана и изяждам по едно кристалче. По никакъв начин не съм го мислила, даже и не ми се видя странно, все едно си хрупах плодове например Shocked Чак като се прибра половинката от работа и пита как ми е кръвното се сетих, че може би заради това ми се е ядяло сол Shocked Но в интерес на истината откакто изкарах бурканчето до сега нито веднъж не съм се замаяла пак. Половинката ми се смее, че ако така продължавам, ще ми купи буца каменна сол да си ближа Joy

# 451
Аз сутрин докато не изпия литър и половина айрян не мирясвам. Все едно имам махмурлук всяка сутрин.
За солта съм чувала, че не е полезна за бременните.
Био какао на зърна върши чудесна работа и може да се меси с какво ли не. Малко е скъпо, но има толкова полезни неща , магнезй и антиоксиданти за мозъка особено към края на бременността.
Орехите са добра храна.
Аз смятам да си взема мака.

# 452
Аз сутрин докато не изпия литър и половина айрян не мирясвам. Все едно имам махмурлук всяка сутрин.
За солта съм чувала, че не е полезна за бременните.
Био какао на зърна върши чудесна работа и може да се меси с какво ли не. Малко е скъпо, но има толкова полезни неща , магнезй и антиоксиданти за мозъка особено към края на бременността.
Орехите са добра храна.
Аз смятам да си взема мака.
Да, съгласна съм, че не е добре да се прекалява със сол по време на бременност (и когато и да е всъщност). По принцип употребявам умерени количества, затова и ме учуди този изблик на ядене на сол Embarassed За соления айрян съм чела, затова го споменах - вече всеки индивидуално да си прецени дали да пие или не. Лично аз си взимам решения на база на това как реагира тялото ми - яде ли ми се нещо, как се чувствам след като го ям и т.н...

Какао на зърна ползваме доста у дома, особено в шейкове, сладоледи и т.н. Наистина е супер  Grinning

Специално за маката провери внимателно преди да я купиш. Има доста оспорвани мнения дали е ок за бременни или не. Поне по това, което съм чела не я препоръчват особено, освен в случаите когато по принцип си консумираш редовно мака, преди да забременееш. В този случай се смята, че може по принцип жената да е имала хормонален дисбаланс, който маката е оправяла, и ако изведнъж се махне, то може да доведе до проблеми. Но в противен случай не е много изследвано как действа, и предвид, че влияе на естрогена, е добре да се внимава. Предполагам, че в някоя от здравословните теми ще има по-запознати момичета с тази тема. Ако вече си си направила проучването, преди да решиш да я вземеш, извинявай за намесата. Не искам да поучавам или нещо такова, просто споменавам какво съм чела, с уговорката, че не съм проучвала темата активно, така че може и да не ми е представителна извадката  Grinning

# 453
  • Sofia, Bulgaria
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=680125.0

Може да е полезно на някой:)
За солта-не е много полезна, защото от нея се задържат течности.

# 454
ку-ку-аз не спя от няколко часа.накрая реших да пийна мляко с какао и да хапна сладка кифла.Сега съм по-добре и след малко лягам,че трябва да ставам в 7ч.до после Hug

# 455
Като казвате сол и био какаови зърна, имам приятели, които правят биошоколад. Онзи ден се видяхме с тях и те ни донесоха от шоколада. Аз от куртоазия Blush приех, защото от както съм бременна направо не мога да дишам шоколад  Confused (преди много обичах). Та като ми стана зле и си хапнах от тоя шоколад, защото нали уж вдигал кръвно, единственият вкус, който усетих, беше солен Shocked Нещо съм изтрещяла с рецепторите. newsm78

# 456
оф, чак ви завиждам с това ниско кръвно..
аз съм с високо и го следя нон стоп.. няма сол, нямя шоколад, няма кафе..

# 457
Karityyy харесва ми идеята за форумска среща, но Мирама е права, че е осъществима само за софийските мами   Sad но ако има и други желаещи можем да се съберем да си премерим коремчетата докато е хубаво времето още  Laughing

По темата за количките и слинга, аз лично смятам, че без количка е немислимо, защото не мога да си представя да нося бебето непрекъснато, а пък отделно и чанта с шишета, памперси, и други необходими неща за мен и бебето newsm78

# 458
Добро утро момичета,е успях да поспя Simple Smile
lastname  ние сме 3-4 мами от Пловдив и предложих среща,но никой нищо не писа-затова и аз не пиша нищо по въпроса.
Лек ден и после ще мина да ви видя  bouquet

# 459
Добро утро на всички мами.

много съм се притеснила. Дори не можах да спя снощи. Както си четях книгата за бременни преди сън, прочетох, че не би следвало да се вземат топли душове, чиято температура да е над 38 градуса и то най-вече през първия триместър, защото може да доведе до дефекти в нервната система на детето.

Аз постоянно си вземам горещи душове. Изобщно не го знаех това правило за топлите душове по време на бременност. Дори снощи като прочетох умишлено влязох в банята, за да пусна горещ душ отново и да измеря температурата, при която се къпя и беше около 39 градуса, даже при втората проба термометъра показа 40 градуса.

То въпроса е, че не че супер стандартно се къпя с 40 градуса, но особено последната седмица всяка вечер, че  и по няколко пъти на ден си затоплях таза с топла вода заради силните циститни болки, които имах,защото като не мога да пия лекарства само това помагаше. Та аз направо съм го сварила бебето....ужас....просто съм ужасно притеснена...

утре съм на лекар, ще попитам, ама какво от това, то вече е късно....

...споделете вашия опит и знания по въпроса, ще съм вии благодарна, оххх дано нищо не съм направила, направо няма да си го простя

# 460
Спокойно, Светлана. Hug
Няма да го свариш, проблемът, доколкото помня, е, че могат да се получат контракции.
Аз също се къпя с много гореща вода, не съм мерила, ама е доста гореща. Бях на преглед в 9 седмица и няколко дни, колкото си ти сега, и нищо му нямаше на хайвана, махаше с ръце и крака.  Peace

# 461
И аз се къпя винаги с много гореща вода, не е имало проблем с предишното дете, мисля, че това е малко преувеличено.

# 462
Проблемът е, че прекалено много четем. Интернет и книгите са препълнени с всякаква информация и постоянно се вкарваме във филми. Аз при всеки симптом си поставям поне 5 диагнози, за детето да не говорим, направо изпадам в ужас. Едно време като са разчитали само на инфо от лекарите, им е било доста по-спокойно.  Peace

svetlanavaleva, не се притеснявай, и аз се къпя с доста топла вода, но това не се е отразило на сина ми, надявам се и на това бебе да не му попречи на правилното развитие  Simple Smile Мъниците все пак са защитени вътре. Едва ли стоиш по 1час под горещата вода  Wink  Според мен по-скоро може да е проблем това, че от парата може да ти прилошее.

# 463
  • Пловдив
lastname  ние сме 3-4 мами от Пловдив и предложих среща,но никой нищо не писа-затова и аз не пиша нищо по въпроса.
Аз съм навита Simple Smile
Просто съм забравила да пиша Embarassed
В събота (на 29) има среща на ЛЛЛ, ако искате, може да се видим там Peace

И за софийска среща може да се класирам - стига да съм там Mr. Green

# 464
Събота е работен ден, да ви подшушна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт