Априлки 2013 - тема 5

• 25 119
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
От всички прочетени вече от мен 1500 забрани за бременните, да ти кажа честно такава не видях....но като виждам колко неща не са препоръчителни, няма да се учудя това да е едно от тях... а знам ли може и да попада под рубриката "мамчето трябва да си почива", което с две думи сключва всичко...

# 541
То за по-нататък 100% няма да имам такива смени като порасне бебешока ама сега много се чудя не искам да го подлагам на стрес и без това неска ми е толкова смотано че... Замислям се дали да приема  Mr. Green

# 542
Леле, момичета, толкова много сте изписали, че не успявам нито да ви изчета, нито за се включа.

За памперсите реших, че ще пропусна да чета, засега. Твърде рано е. За БХС - в Токуда нали правят?

# 543
Леле, момичета, толкова много сте изписали, че не успявам нито да ви изчета, нито да се включа.

За памперсите реших, че ще пропусна да чета, засега. Твърде рано е. За БХС - в Токуда нали правят?

# 544
За БХС - в Токуда нали правят?

Да.  Hug

# 545
А някоя от бъдещите мами беше питала за килцата: току-що се претеглих: +6 дотук  ooooh!

# 546
Здравейте мили мами Simple Smile от много време ви чета, а сега реших да се запиша и аз Simple Smile По мои сметки термина ми се пада 28.04.2013г. Надявам се всичко да е наред и живот и здраве догодина да стана мама Simple Smile

# 547
Anka_i, вода и енергия, и то в доста по-голямо количество, се хабят и за производството на памперса. Както и доста допълнителна химия.

Иначе - да, по-голямо неудобство е, но предвид, че ще спестя огромно количество боклук, и че кожата на детето ми ще бъде по-здрава, съм готова да се жертвам... Пък и има перални, няма нужда да ходя да пера на реката, така че за мен лично съотношението усилие/печалба си заслужава Simple Smile За друг може да не си заслужава. И това е лично решение. На всеки границата е на различно място и това е напълно нормално. Дори на един и същ човек във времето му се менят приоритетите. Никой не е тръгнал да убеждава всички да ползват многократни пелени.

В темата явно има жени с най-различни виждания за живота, вселената и всичко останало. Хубаво е да споделяме гледните си точки и съображенията, но е добре да запазим толерантност към различните виждания.  Hug

Аз не виждам някой да е нетолерантен, всеки изказва мнението си  Peace
В крайна сметка всеки сам си преценява, важното е мами и бебоци да са доволни и добре newsm76

# 548
Добре дошла, Валентина.
Имаме нова мама в нашите априлски редички  Hug

# 549
  • Пловдив
С предната бременност се бях запалила и аз по многократните пелени, но като дойде време си предпочетох памперсите...
Не, че съжалявам Twisted Evil Доста по-лесно е!
Да многократните могат да се перат в пералнята, но не е препоръчително за външната част, защото има вероятност да се наруши непромокаемото покритие...
Иначе за подложките няма никакъв проблем, естествено, ако е с "голямата работа", си е нужно предварително запиране на ръка.
А първите 6 седмици почти при всяка смяна има и нещо повече от напишкано, та на мен ми се вижда трудоемко Peace
Поклон им правя на майките избрали този начин   bouquet  
ЕБХ започнахме да практикуваме и ние малко преди 6тия месец... в началото аз го издържах, защото не можеше да стой сам на гърнето, но бързо свикна какво да прави там и мръсен (не мокър) памперс почти не сме имали оттогава.
Напълно махнахме памперса около година и 7-8 месеца Peace

За нощни смени - за бременни е забранено със закон, освен ако нямат подписана декларация, че са съгласни с даването на такъв труд. Същото се отнася  за извънредния Peace

Козметика ползвам съвсем малко, а тази която ползвам е доста добре проучена, та не се притеснявам Peace

За боядисването/подстригването - с предната бременност се подстригах доста късичко, та момента с боядисването го пропуснах Mr. Green Но аз по принцип не съм фен на дългите коси и това си беше чудесен повод да смъкна едни 50см от косата си (на 2 пъти, че мъжО щеше да получи удар, ако го бях направила изведнъж Twisted Evil).
подстригвах се всеки месец, че понякога и два пъти - на късата коса по-често се налага подстрижка... Мъжът ми се шегуваше, че един праз колкото повече го режеш, толкова повече расте (това във връзка с суеверието, че ако се подстрижеш преди да знаеш пола, ще е момиче, защото ще отрежеш мъжкото достойнство hahaha)...
Сега си се боядисвам (с безамонячна боя). За фризьор съм си запазила час за петък - смятам пак да намаля малко дължината Peace

Килцата - последно като се теглих бях - 1. утре сутрин ще се кача пак да видя, че ми стана интересно Mr. Green

За паниката - с предната бременност и аз си въобразявах, че всичко което чета, ми се случва и на мен... Сега съм далеч по-спокойна Whistling
Чета доста, информирам се, но вече далеч не се впрягам толкова

# 550
В темата явно има жени с най-различни виждания за живота, вселената и всичко останало. Хубаво е да споделяме гледните си точки и съображенията, но е добре да запазим толерантност към различните виждания.  Hug
Аз не виждам някой да е нетолерантен, всеки изказва мнението си  Peace
В крайна сметка всеки сам си преценява, важното е мами и бебоци да са доволни и добре newsm76
Имам предвид по принцип, не конкретно за бебешките пелени.

# 551
Бих ти препоръчала моята гинеколожка, но тя е тук в центъра до Халите ( ул. Бачо Киро - ДКЦ Асцендент ).

Тя работи ли със ЗК?  newsm78

# 552
Днес много активна темата  Simple Smile
Добре дошла на новата мама   bouquet
Аз бях на ранен скрининг. На бебка(70%  Flutter ) всичко и е наред. Нухалната транслуценсия е 1,8мм, носната костица е ок, доплера е ок, всичко е както трябва. Дори когато доктора беше натиснал с трансдюсера, 2-3 пъти усетих малката. Със сигурност беше тя, защото я виждах и на ехото  Simple Smile
Утре ще ходя до МД за БХС.

# 553
Аз се завърнах от консултация. )
Голямо висене, чаках 50мин. докато вляза. Тя си ме предупреди докторицата, че ще чакам, ама чак пък толкова...
Писа ме рискова бременност, заради предишното ранно раждане. Отново ми заяви, че иска да прави серклаж, аз и казах, че не съм особено навита. Още повече, че сега иска още в 16г.с. да го прави, а това е след 3седмици.
Направи преглед (шийката ми е къса, но не каза точно колко), взе ми проба за микробиология и цитонамазка (нищо че преди 6месеца правих).
Утре ще ходя да пускам кръвните изследвания.
Бебето отговаря на 13г.с. и 6дни.

Относно пелените за многократна употреба, с Калина се чудех дали да използвам такива, но бяха много слабо популярни в БГ, струваха майка си и баща си един комплект и се отказах.
Сега хич не се и замислям за подобни екологични чудеса.)

# 554
barbaletka , Mirama , браво за успешните прегледи
дано при всички е така

Общи условия

Активация на акаунт