Студенти в чужбина - 2

• 85 331
  • 811
  •   1
Отговори
# 465
Успех на всички настоящи и бъдещи студенти и от мен. newsm10

# 466
  • Русе
zllate, момчето ти  Wink самостоятелно ли ще си подава кандидатурата или ще ползвате услугите на посредническа фирма newsm78 ???

# 467
Самостоятелно ще ги подава nikoleta68

# 468
Чудя се някой дали знае извлечението от банковата сметка за кандидатстване за жълта карта долу-горе с каква дата трябва да е, дали ще е проблем ако е от преди месец, да речем.

# 469
bvelikova72 и нашето банковото извлечение беше със задна дата и нямахме проблем.

zllate да не се плаши момчето и да подава документите. Те децата от групата на университета най-добре са ти обяснили всичко, което те интересува. Така, че няма невъзможни неща. Успех!

# 470
Момичета, вчера чух, че ако имаш двама студенти в рамките на европейския съюз, вторият студент н еплаща такса. Представя само документ за брат/сестра че е студент еди къде си . Някой има ли инфо по въпроса?

# 471
Мисля, че в Германия е така. За другаде не съм чувала. Спомням си, че лятото в някой от форумите за кандидатстване в Германия децата си обменяха инфо откъде да вземат съответните бележки братята и сестрите, студенти у нас. Май се плаща само семестриален билет. Може би от университетите може да се вземе официална информация, но на мен този момент ми е още далеч. Ще се опитам да намеря къде беше дискусията и ще пусна линк.

# 472
  • Варна
Много екстри в тая Германия  Simple Smile

Кога ще ви се прибират децата ? Моя ще лети в неделя и вече нямам търпение . Остава му само един изпит утре. Дано времето не ни изненада с някой снеговалеж  Praynig

# 473
Много екстри в тая Германия  Simple Smile

Кога ще ви се прибират децата ? Моя ще лети в неделя и вече нямам търпение . Остава му само един изпит утре. Дано времето не ни изненада с някой снеговалеж  Praynig

Ние утре ще пътуваме до Истанбул да приберем групичка студенти, вкл. и нашия. Днес му е последния изпит и утре сутринта тръгват.

# 474
Мисля, че в Германия е така. За другаде не съм чувала. Спомням си, че лятото в някой от форумите за кандидатстване в Германия децата си обменяха инфо откъде да вземат съответните бележки братята и сестрите, студенти у нас. Май се плаща само семестриален билет. Може би от университетите може да се вземе официална информация, но на мен този момент ми е още далеч. Ще се опитам да намеря къде беше дискусията и ще пусна линк.
Ми то в Германия няма такси от по-миналата учебна година, плаща се само за билета и за щудентенверт. Просто го написах като инфо за майките , чиито деца са в държави с такси.

# 475
Ние летим утре   с купища  подаръци. Вечерта каца в София и ще спи там, така че ще се видим чак в неделя.

# 476
mama Tin, има такси в две от провинциите в Германия. Едната е Бавария и точно за Мюнхен обсъждаха децата във форума, че ще си спестят по 500 евро на семестър. Това беше за този зимен семестър. Една майка ми беше казала, че и в Щутгарт имало такса за обучение, но не съм сигурна, че нямаше предвид студентския билет.
Редактирам се, защото намерих този линк:
http://www.webcafe.bg/id_1750790916

Според тази публикация провинцията с такси е само една - Бавария.
Моята дъщеря пътува насам на 23 декември, а ще си ходи на 4 януари. В понеделник й е първият пробен изпит. Шегували се, че професорът бил фен на "Борусия" Дортмунд и тези, които били от "Байерн", направо ги късал Laughing

pticasprujina, добре са вашите, че ще минат изпитите до празниците и няма да ги мислят след това. На дъщеря ми са чак през февруари.

# 477
Да, наистина е супер, че няма да мислят за изпити, само дето ще трябва да пообясним на бабите и на дядо и че отговорът на въпроса "взе ли си изпита" е малко по-сложен.

# 478
Да, така е важното е, че сесията свърши и сега няма да мислят за изпити. А доколко е успешна ще се разбере след 20 януари, но сега да се приберат живи и здрави децата и да си починат малко, че  тази сесия беше кошмарна.

# 479
  • Русе
Какви приятни вълнения и радости предстоят за всички вас, мили майчета, покрай ''голямото предколедно завръщане'' на децата ви. Да им се нарадвате хубавичко.....и после пак да разказвате кое/как/защо.... Wink Simple Smile Wink

Общи условия

Активация на акаунт