Студенти в чужбина - 2

• 85 331
  • 811
  •   1
Отговори
# 480
Моята щерка ми е поръчала като си дойде, да има салата от зеле и моркови. Там си правела, но вкуса бил друг

# 481
Да,Рени и аз така разбрах-имало изобилие от красиви плодове и зеленчуци,обаче вкусът им бил друг. newsm78
Надявам се да имаш по-подробна информация по този въпрос. Hug

# 482
Момичета, вчера чух, че ако имаш двама студенти в рамките на европейския съюз, вторият студент н еплаща такса. Представя само документ за брат/сестра че е студент еди къде си . Някой има ли инфо по въпроса?
Моята щерка има приятелче, което от тази година е в Кардиф, а брат му е там втора или трета година, обещавам да проуча въпроса и да пиша.

# 483
Нашите кандидат-студентски вълнения сега започват, преди два дни моя син си пусна апликацията. Кандидатства в пет университета в Шотландия, като фаворит му е Глазгоу. Аз му казах, че сега по празниците няма кой да му разглежда документите, след нова година да чака резултат, ама той не вярва. Сега се притесняваме от слуховете, че в Обединеното кралство затягат приема на студенти от Европа, защото студентските заеми нямат възвращаемост и тежали вече много на английската икономика. Факт е, че негови съученици получават много различни оферти за една и съща специалност за Глазгоу - един получава искане за 5.80 диплома, друг за 6.00.

# 484
Ще трябва да се въоръжите с търпение. Може да мине и повече от месец докато получите оферта.

# 485
Ще трябва да се въоръжите с търпение. Може да мине и повече от месец докато получите оферта.

Да, аз му казвам същото, а той ми отговаря, че негова съученичка получила за два дни - само че, тя е пуснала апликация преди два месеца, а той пуска няколко седмици преди крайния срок, така че, сега сигурно имат доста натрупани апликации за преглед, да не говорим, че идват и празници.

# 486
Ще получите и вие, няма проблем, просто трябва да сте търпеливи.

# 487
  • Варна
Тук голям студ и виелици днес , доволна съм ,че синът като се прибираше времето беше хубаво и нямаха проблем с полета. Дано и като лети на обратно няма проблеми.

Magnolia, добре дошла в темичката   bouquet и стискаме палци да ви пуснат изпълнима за вас оферта  thumbsup От университета на Глазгоу по принцип са доброжелателни към българчетата и отговарят доста бързо. Синът ми е във ваканция до 7-ми януари , ако и персонала им почива по същото време, може би най-късно до края на януари ще ви отговорят  Peace

Моичкият, както се очакваше не е правил никакви снимки, а стоя и 1 денонощие в Лондон. Ако някой има снимки ,нека да качи няколко да видим коледна Шотландия  Wink

А и ако може някой пак да пусне датите с ваканциите за следващата година  Hug

# 488
Тук голям студ и виелици днес , доволна съм ,че синът като се прибираше времето беше хубаво и нямаха проблем с полета. Дано и като лети на обратно няма проблеми.

Magnolia, добре дошла в темичката   bouquet и стискаме палци да ви пуснат изпълнима за вас оферта  thumbsup От университета на Глазгоу по принцип са доброжелателни към българчетата и отговарят доста бързо. Синът ми е във ваканция до 7-ми януари , ако и персонала им почива по същото време, може би най-късно до края на януари ще ви отговорят  Peace

Моичкият, както се очакваше не е правил никакви снимки, а стоя и 1 денонощие в Лондон. Ако някой има снимки ,нека да качи няколко да видим коледна Шотландия  Wink

А и ако може някой пак да пусне датите с ваканциите за следващата година  Hug

Благодаря! Аз следя темата отдавна, но чак сега се включвам. Меракът на сина ми е за Глазгоу и се надявам, че желанието му ще се осъществи. Засега прогнозите за завършване са пълни шестици по всичко, само малко матурата по български е притеснителна, дали ще я изкара с пълно 6. Две негови съученички, които пуснаха по-рано са получили оферти, едната за 5.80 диплома, а другата за пълно 6, за еднакви специалности и двете.

# 489
Ох, надявам се до неделя да е по-хубаво времето, че моето момиче тогава си пътува. Ако вали така, май ще се ходи с влак до София.

# 490
Ох, надявам се до неделя да е по-хубаво времето, че моето момиче тогава си пътува. Ако вали така, май ще се ходи с влак до София.

Дядо Коледа е обещал още утре да спре вятъра и да почистят пътищата, така че ще си посрещнете спокойно детето.
Нашата девойка ще празнува Коледа със семейството на гаджето в Германия. Снощи прилежно си записа как да направи зелеви и лозови сармички. Баницата вече е отработена рецепта. За всеки случай утре щяла да направи генерална репетиция с пробна доза сарми Simple Smile
Иначе си ходи на лекции, два дни в седмицата работи, всичко е спокойно  Peace До сесията има доста време.

# 491
  • Варна
Дано спре да вали и да изчистят пътищата. Не знам как е в останалата част на България, но тук е някакъв ад с тоя вятър  Tired Ние няма да пътуваме надалеч по празниците, но който ще празнува някъде по планините не знам как ще успее да стигне. Как всяка година ни изненадва тоя сняг не ми е ясно. Ходили сме по Европа по празниците с автомобил , ами никъде го няма това като у нас, дори и в Румъния чистят главните пътища и няма проблеми с пътуването.

# 492
  • Русе
Аз му казах, че сега по празниците няма кой да му разглежда документите, след нова година да чака резултат, ама той не вярва.
Ето, какво са писали онзи ден, на сина ми, от университета в Рединг: "The Admissions Team will be away for the Christmas holidays from 12pm on Friday 21 December 2012, returning at 9am on Wednesday 2 January 2013".
Така че.....ще се чака!!! Wink

Иначе, странно, но факт - зимата пак ни изненада!!! Sad

# 493
Личи си, че всички майчета са заети с посрещането на студентите. Друго си е да ни се напълнят къщите с децата! Желая на всички Весела Коледа и Щастлива Нова година! Успех на студентите във всяко начинание, а и на майките им. Здраве, щастие и късмет на всички!

# 494
Споделих някои неща в предната тема.И аз пожелавам на всички,които вървят по нашите стъпки ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ! santa2

Общи условия

Активация на акаунт