Студенти в чужбина - 2

• 84 073
  • 811
  •   1
Отговори
# 720
  • Русе
Ако е достатъчно няма смисъл да ходи да си губи времето.

Напълно подкрепям. А освен загуба на време, си е загуба и на пари Wink. Синът ми е с CAE/B и понеже го беше уточнил в апликацията си, в получените до момента оферти, от нито един от избраните университети нямат допълнителни и изобщо каквито и да било претенции относно езиковия сертификат, т.е. отвсякъде му го признават ( за всеобща наша радост  Simple Smile ). Може би трябва все пак да уточня, че доста преди да си пусне кандидатурата, в предварителни имейли, беше питал всеки университет поотделно дали този резултат ги удовлетворява.

# 721
За Тойфел не мога да кажа, но доколкото съм чувала е подобен на IELTS, само, че се води американския вариант на изпит по английски, а IELTS е английския вариант.

Тц. TOEFL е разработен за определяне владеенето на езика за кндидат-студенти. А IELTS за определяне на нивото на владеене на английски на кандидат-емигранти в Австралия.

А на CAE валидността е 50 г., CPE е доживотен.

# 722
  • Варна
Аз пък искам съвет кой според вас е най-лесен за изкарване- IELTS, Toefl, CAE ?

ЕТо едно разяснение за разликата между IELTS и TOEFL : http://www.i-studentglobal.com/learning-english/ielts-vs-toefl-which-is-better

"The differences
Although both tests ostensibly focus on the same thing, they do so in different ways, which is why so many students want to know which is better (and even more commonly, which is easier). One of the main differences is the speaking part of the test. For IELTS you are required to take this with an IELTS examiner face to face. For TOEFL the speaking test consists of six questions which you answer into a microphone. These are recorded and sent to an examiner to mark."

# 723
Благодаря за отговорите, въпреки че питането ми беше за мнение кой по-лесно се изкарва, иначе разликите между тях ги знам.
Може би това, че при Тоефл се говори на микрофон, а не лице в лице е по-добре, въпреки че мен говоренето не ме притеснява колкото граматиката, там съм забравила всичко, но ще се сяда да се учи.

# 724
  • някъде из облаците
Има много мнения из форумите, кой е по-добър. Трябва да ти отговори някой, който е държал и двата формата. Laughing. Имаше някъде стари теми в бгхелп, имаше мнения на хора дължали и двата формата, порови се и виж.
Аз н-р, когато кандидатстваха и  двете ми деца забелязах, не знам сега дали е така, че ако даден университет има изискване 7 за  IELTS, то за TOEFL беше по-високо, като го обърнеш по точки спрямо таблиците. Имаше едни таблици колко точки от TOEFL съответстват на точките на IELTS.

Така, че избора си е твой. Мажеш да погледнеш някакви примерни тестове и да си прецениш.
Успех.

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 13:24 от valha

# 725
Четох,четох ,но в крайна сметка вида тест -не се ли определя от университета,за който се кандидатства?
В съседна тема споделиха,че са пращали запитвания и отговорите са били ,че искат IELTS и чак тогава кандидатът тръгнал да държи изпита.Тук останах с впечатление,че първо се държи изпит и после се пита кое уни го признава.

# 726
Просто масово университетите във Великобритания пишат в офертите си IELTS, но всъщност признават и другите сертификати. Поне аз не съм чула досега задължително някой университет да иска само един единствен сертификат. Но пък вероятно е най-добре да се пита и предварително или да се направи проучване на кой изпит колко точки изискват долу-горе, за да е ясна целта.

# 727
  • някъде из облаците
Четох,четох ,но в крайна сметка вида тест -не се ли определя от университета,за който се кандидатства?
В съседна тема споделиха,че са пращали запитвания и отговорите са били ,че искат IELTS и чак тогава кандидатът тръгнал да държи изпита.Тук останах с впечатление,че първо се държи изпит и после се пита кое уни го признава.
Няма проблеми, само им пишеш кой изпит си държал и си променят офертата  Laughing, това за Великобритания.
Дъщеря ми, когато кандидатства ѝ бяха прати оферти за IELTS, тя им написа, че е държала TOEFL, нямаше никакъв проблем, веднага промениха изисквания за TOEFL.
Те всички ти поставят условие за IELTS, по същия начин е и с САЕ, както преди мен е написала  nikoleta68.

bvelikova72, писали сме заедно. Не мисля, че ще създадат проблем, че си държал друг формат, просто трябва да се уведомят, за да си поставят съответните условия.

# 728
Доколкото съм чувала, за по престижните университети изискват 90-100 точки TOEFL или 6,5-7,00  IELTS. Не претендирам да съм много точна.

# 729
Няма проблеми, само им пишеш кой изпит си държал и си променят офертата  Laughing, това за Великобритания.
Дъщеря ми, когато кандидатства ѝ бяха прати оферти за IELTS, тя им написа, че е държала TOEFL, нямаше никакъв проблем, веднага промениха изисквания за TOEFL.
Те всички ти поставят условие за IELTS, по същия начин е и с САЕ, както преди мен е написала  nikoleta68.
Даже ние като изпратихме сертификата за тойфел, веднага го премахнаха като условие.
Хем не им пращахме нито мокър печат нито нищо, да им се чудиш на акъла.

# 730
  • някъде из облаците
Голямата си прати сканирано копие, малката още като държа   TOEFL, беше посочила в списъка, къде да се изпратят резултатите  Манчестър уни., още не беше решила къде ще кандидатства, но го беше посочила. След като го избра, те не ѝ искаха нищо, защото вече имаха резултатите ѝ при тях и съответно офертата беше само за дипломата. Ами наясно са че няма как да е фалшиво, а пък и може и да проверяват в техните си системи.
90-92т на  TOEFL е напълно достатъчно за повечето университети, но зависи от специалността. Н-р голямата като кандидатства архитектура казваха, че е добре да има над 100т., както и за правото. Сега не съм следяла нещата.
За IELTS и аз имам някакви спомени за 6,5-7.
Съответно имат и изисквания за минимум на различните секции. За това е най-добре да се пита университета, като му се посочи, кой изпит смята или е държал.

# 731
  • Русе

От разните мнения, които съм изчела по форумите, и доколкото съм разбрала правилно - всеки издаден сертификат си има номер ( както всеки официален документ ). Та, по този номер, съответният университет можел при необходимост сам да изиска и да си направи справка относно данните от сертификата.

# 732
  • някъде из облаците

От разните мнения, които съм изчела по форумите, и доколкото съм разбрала правилно - всеки издаден сертификат си има номер ( както всеки официален документ ). Та, по този номер, съответният университет можел при необходимост сам да изиска и да си направи справка относно данните от сертификата.
да, така е, имат си номера и сигурно проверяват.
 Кандидатстването във Великобритания в това отношение е много улеснено.

# 733
  • Русе
питането ми беше за мнение кой по-лесно се изкарва

Едва ли някой може да даде еднозначен отговор. newsm78 Всичко е строго индивидуално и всеки сам си решава. Моят син, например не одобряваше, че при Тойфел се говори на някакъв микрофон, пред въображаем събеседник. На други пък точно това им харесва. Wink

# 734
mamaGabi къде сте се готвили за този сертификат?
Не се е готвила никъде, тя всъщност е израснала в ЮАР (до седмата й година сме живели там) и на практика на нея английският не й е точно чужд език. За специалността, от която тя се интересува в Глазгоу, искат 6.5 обща оценка и не по-малко от 6 на всеки отделен компонент, така че - да, стига й и аз не виждам смисъл да си губи времето, но нали знаете като се намеси колебанието...

Общи условия

Активация на акаунт