PVC дограма и топло изолация, моля за съвет

• 21 983
  • 68
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
искам да попитам имали нужда пвц дограмата да се пробива с бормашината  за да може да диша по-добре ?

Аз лично не съм чувала такова нещо, може би трябва да си попитате специалистите, които са ви я поставили, за да не се повреди по някакъв начин. Все пак нали една от основните цели на дограмата е възможно най-пълна изолация. Според мен едно често проветряване би свършило добра работа, особено ако някъде в къщата сте запазили и дървената си дограма....

# 31
  • ГОре на черешата...
Предварително се извинявам на авторката, че използвам темата и, но питането ми е сходно и да не пускам нова тема...та на въпроса - искам да направя подмяна на старата дограма /винкел/ на тераса, която ползвам за готвене.

Ето какво ми предложиха от Ролпласт /става въпрос за провинцията, не София/ и много не съм наясно - копирам от офертата:

70 мм профил "Ролпласт Стандарт 7"
Обков: Wink Haus - Германия  fib, dkr, fib

Стъклопакет "Guardian" - Europe
3 х  бяло 4 / 16 / високоенергийно 4

Терасата гледа на изток, пече много, лятото е ад, зимата пък си ми е студено.
Исках плъзгаща врата /тя я затваря към другата, открита част на терасата - обясниха ми, че не е удачно и от ПВЦ не правят.

Никак не съм наясно, ще са ми от полза всякакви съвети Praynig.

В града ни има още няколко фирми - Касиопес мисля, че е по-голяма, в понеделник ще искам оферта и от тях. Притеснява ме, че идва зима, а искам да свършим преди да завали сняг Rolling Eyes...

# 32
Днес посетихме офис на фирмата ,на която сме се спрели и се наложи да изчакаме опашка от пет клиента  Shocked.Почти като в магазин за хранителни стоки  ooooh!.Дано да е за хубаво. Praynig
Надявам се след седмица да не ми се налага да се оплаквам.Стискайте ми палци!

# 33
Предварително се извинявам на авторката, че използвам темата и, но питането ми е сходно и да не пускам нова тема...та на въпроса - искам да направя подмяна на старата дограма /винкел/ на тераса, която ползвам за готвене.

Ето какво ми предложиха от Ролпласт /става въпрос за провинцията, не София/ и много не съм наясно - копирам от офертата:

70 мм профил "Ролпласт Стандарт 7"
Обков: Wink Haus - Германия  fib, dkr, fib

Стъклопакет "Guardian" - Europe
3 х  бяло 4 / 16 / високоенергийно 4

Терасата гледа на изток, пече много, лятото е ад, зимата пък си ми е студено.
Исках плъзгаща врата /тя я затваря към другата, открита част на терасата - обясниха ми, че не е удачно и от ПВЦ не правят.

Никак не съм наясно, ще са ми от полза всякакви съвети Praynig.

В града ни има още няколко фирми - Касиопес мисля, че е по-голяма, в понеделник ще искам оферта и от тях. Притеснява ме, че идва зима, а искам да свършим преди да завали сняг Rolling Eyes...

Привет пак,
няма защо да се извинявате, темата е за всички и дано на всеки да е от полза Simple Smile
Аз лично съм чувала, че плъзгащите врати не уплътняват достатъчно добре, така че си прецени. За Ролпласт има противоречиви отзиви, но предполагам зависи  и от клона и самите служители...пожелавам ви успех Simple Smile
Код:

# 34
Днес посетихме офис на фирмата ,на която сме се спрели и се наложи да изчакаме опашка от пет клиента  Shocked.Почти като в магазин за хранителни стоки  ooooh!.Дано да е за хубаво. Praynig
Надявам се след седмица да не ми се налага да се оплаквам.Стискайте ми палци!

А коя е фирмата и в София ли е?
Стискам палци Simple Smile

# 35
Фирмата има магазини в цялата страна и в столицата също,но аз не живея в София.Като получа услугата ще дам и името заедно с моята оценка(препоръка или забележки).Сега и да го напиша така без отзив едва ли ще е полезно за четящите.

# 36
  • София
mari_eta ,разбира се,че има и се правят и плъзгащи прозорци от ПВЦ.Питай за системата Фолксваген.Но самият механизъм си е скъп.Даже в сайта на Ролпласт си го има.
От опит мога да кажа,че за готвене на тераса алуминиев профил с плъзгане си държи студено,а и ще прави много конденз.Или слагайте от скъпия профил или пък не правете с плъзгане а с двуосово отваряне,аз даже си направих когато хдвете крила да се отворят  по между им няма профил/ако ме разбираш/Стана нещо на принципа на отварянето на гаражни врати и е страшно удобно.

# 37
  • ГОре на черешата...
Илианка, благодаря  bouquet!
Решихме - няма да е плъзгаща, отваряща врата ще е, ПВЦ - това, което ми предложиха в офертата. Наш познат скоро си е правил апартамента при тях и е много доволен от монтажниците, така че следобед отиваме да подпишем договора.

Ако междувременно се сетите нещо друго - ще съм благодарна Peace!

# 38
Докато дойде момента да дам отзив и май отмина времето за този вид ремонти.
Ползвахме фирма :
http://solis-bg.com/
Предплатихме всичко на 100% още с поръчката.Получихме си документите и зачакахме.Позакъсняха с изпълнението и доставката с  около две седмици над предварително обещания срок.Комуникацията и отношението към клиента са безупречни,но имат пропуски в организацията.Допускам ,че причината е вероятно и че сме попаднали в по-натоварен  от към клиенти период.От към цени са горе долу средни (поне докато аз проучвах оферти).Поръчката ни беше малко нестандартна и като цвят и като материал и размер,но се справиха.
В крайна сметка получихме това за което платихме.Доволни сме.Бих ги ползвала отново.

# 39
Здравейте,
Искам и аз да споделя нещо. Преди два месеца, като застудя, ми се наложи да потърся фирма, която да погледне дограмата, защото започна да духа. Направих проучване в интренет и направо се хванах за главата. Звъннах на няколко фирми - в две от тях ми казаха, че не се занимават с чужди изделия, в трета ми дадоха срок след няколко дни... Сетих се да звънна на познат, който не работи точно в този бранш, но пак в строителството. На следващия ден ми се обади и ми каза, че е намерил човек, който се занимава с ремонти - препоръчан пък от негов познат. И така се избавих от мъките си. Човекът дойде на адреса в уречения час, огледа всичките прозорци, каза, че ще направи всичко възможно /защото дограмата ми е старичка Simple Smile/ и до края на деня ми изпрати оферта по имейла. Потвърдих му, цената ме устройваше, но не съм я проверявала в други фирми. След два дни дойде в 9:00 и работи почти цял ден. Имаше проблем с някакви панти - излезе, върна се с други. До края на деня всичко беше готово! Бях възхитена! Оказа се, че може да ми предложи и смяна на дограма, комарници, щори. За в бъдеще, когато ми се наложи, това ще е човека, който ще викна пак.
Ако някой се нуждае от подобна услуга - ще дам контакти.

# 40
И моята дограма духа, а е от лятото. Ужас направо, ако можете да ми пратите контакти на този човек ще съм много благодарна.
Имам и един въпрос малко встрани от темата - да знаете фирма, която прави качествена дървена дограма със стъклопакет?

# 41
Здравей Galski. Казва се Ивайло - 0899 934 635. Надявам се да останеш доволна Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 13:39 от elisael

# 42
    Привет,
нашата дограма сигурно е по-стара от мен и на моменти имам чувството, че при силен вятър ще падне. Дано не стане де, но се надяваме лятото малко по малко да я сменим. Тъй като е трудно да се довериш на някоя фирма, май и ние ще ползваме услугите на познати и на техни познати. Когато имам отзиви ще пиша Simple Smile
    Сега сме на вълна окачен таван и лека полека започваме да оправяме спалнята.

# 43
  • София, Хаджи Димитър
Galski, според мъжа ми, който от години работи в този бранш-дограмата ти още е в гаранция и каза да се обадиш на фирмата, която ти е монтирала. Дограмата сляга с времето и има нужда от реглаж.

# 44
Дано мине само с реглаж, но в повечето случаи това се дължи на неправилен монтаж при самото първоначално поставяне на дограмата...

Общи условия

Активация на акаунт