Мнения за 99 ОДЗ Сарагоса

• 10 314
  • 32
  •   1
Отговори
Привет,

Дъщеря ми е приета в 99 ОДЗ Сарагоса, ходих да я запиша и съм малко озадачена от правилника им за вътрешния ред.

Има ли някой, чието дете да посещава тази градина? Ще се радвам да прочета повече актуални мнения и отзиви за персонала. Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 14:30 от kalinchita

# 1
Наистина ли няма никой в тази градина?

# 2
Днес ни е първи ден в градината. Явно ще събера впечатления от първа ръка. Началото беше добре, но ще видя как ще се чувства довечера.

# 3
  • София
kalinchita как е във вашата група в градината, свикнахте ли вече, как се чувства след детската детето?
Интересно ми е, понеже ние сме в по-горна група и имам впечатлението, че учителките на малките групи са далеч по-добри от нашите. Моето дете например не можа да свикне и при всяко ходене влиза със страх на това място, а вече сме последна група. Но все пак всичко си зависи от учителките- нашите обучават чрез старите методи - обучение в страх и подчинение.

# 4
Съжалявам, че твоето дете се чувства така. Разговаряте ли какво я притеснява, или да опитате да разговаряте с учителките? Може да има някакъв ефект.
Дъщеря ми вече свикна с градината, но пък се оплаква, че няма приятели. Вчера ми призна, че в началото я е било страх от другите деца, от това, че може да са лоши и да я наранят или обидят. Виждам я, че дава мило и драго да има приятелчета, но явно още не е намерила правилния подход и за момента си има само една приятелка и проблема идва, когато другото дете не е на градина.
Относно учителките, то другите родители са ми казвали, че учителките в нашата са най-свествните в цялата градина. Истина е, че понякога използват остарели методи за възпитание, акто например това, че малката ми е казвала, че веднъж са наказали цялата група да стои с вдигнати ръце. Тя ми казва, че нея не я наказват. Разговаряла съм с двете и ми се струват свестни, разбрани и отговорни жени. Щом моята има желание сутрин да им откъсне цвете и да им занесе предполагам, че не се държат лошо с нея.

# 5
Какво ще кажеш за новата разпоредба в градината да си оставяме сутрин децата на входната врата и те да се събличат и преобуват вътре сами? Сутринта беше настанала голяма суматоха - децата се щураха, родителите стояха до стъклената врата и гледаха децата вътре, пълен цирк.

# 6
  • София
Какво??? Нова разпоредба ли?????? Те дори не са посмели да ме запознаят с тази нова разпоредба.. Хах, то отдавна се опитаха да я въведат (имам предвид преди около година и половина), но аз на тази лелка (портиерка) тоест мед сестрата де и заявих, че аз така няма да си оставя детето и да ме изгонят ако могат!! Дотук беше проблема с влизането и после вече забравиха да ме спират, както и останалите родители, разбира се, защото не върви само аз да влизам.
Иначе вътре в групата денят минава като все едно моето дете е като в концлагер. Вече имам и солидни доказателства за това. Изобщо възпитанието е точно както предполагах и подозирах. Съжалявам дори, че се убедих окончателно Sad Може би беше по-добре да не го разбирам.

# 7
  • София
Ако имали родители на деца, посещаващи 99 ОДЗ сарагоса, моля да се включат в темата

# 8
ама какво е това безумие деца да се преобличат сами там сутрин  Shocked това за всички групи ли е?
ако е така, защо е това, обясниха ли ви?
честно, ако бях аз освен, че щях да търся има ли правно основание, щях да си обличам детето на входната врата на студа, че и щях да сигнализирам по-горна инстанция.
е, бива ли така не мога да разбера, не съм от градината, но едно време я гледах като опция макар че ни е далеч и аз останах с впечатление за строг режим  Rolling Eyes
всичко зависи от директора в това отношение, персоналът според мен няма вина, но пък е редно нещо да се промени, имате ли родителско настоятелство? Нека се събере и да обсъди това с директора!

# 9
  • София
Да, съгласна съм с теб jos, това е пълно безумие!! Точно заради това днес най-безцеремонно си влезнах вътре, въпреки че пред мен (буквално на сантиметри от носа ми) се изперчи медицинската сестра и ми застана на пътя под предлог, че няма да ме пусне. Но като видя как най-нагло продължих по пътя да влизам, се мръдна. Всички родители стояха отвън на стъклото и гледаха, никой не се обади, въпреки караницата, която възникна помежду ни. Една майка дори помоли да влезне само да помогне на детето да разкопчае ципа на обувката си??! Как ще моля за нещо, което е най-нормално. Тя разбира се не я пусна.

Та докато майките не отстояват правото си да действат по начин, който смятат за най-добър при отглеждането на децата си, нищо няма да се получи. Всичко трябва да е съобразено с нас родителите, та нали нашите деца са там....

# 10
Да, съгласна съм с теб jos, това е пълно безумие!! Точно заради това днес най-безцеремонно си влезнах вътре, въпреки че пред мен (буквално на сантиметри от носа ми) се изперчи медицинската сестра и ми застана на пътя под предлог, че няма да ме пусне. Но като видя как най-нагло продължих по пътя да влизам, се мръдна. Всички родители стояха отвън на стъклото и гледаха, никой не се обади, въпреки караницата, която възникна помежду ни. Една майка дори помоли да влезне само да помогне на детето да разкопчае ципа на обувката си??! Как ще моля за нещо, което е най-нормално. Тя разбира се не я пусна.

Та докато майките не отстояват правото си да действат по начин, който смятат за най-добър при отглеждането на децата си, нищо няма да се получи. Всичко трябва да е съобразено с нас родителите, та нали нашите деца са там....
в темата не знам кой ще се включи, ние сме страхливи да отстояваме правата си по принцип, както и да се борим за общо благо, ако е за частно, сме първи, но си искайте родителска среща първо, на която да присъства директора и да ви обясни доводите си. просто това не е нормално.
може да се намери и друго решение. ясно е, че родители в групите горе не може да се качват. големите деца могат сами да се обуват, но ако не могат следва да има опция родителите да могат да им помагат, ако трябва на две пейки във фоайето дори и входът за цялата градина да е един, което ме съмнява де.

# 11
Има няколко пейки във фоайето, но вече не ни пускат там за да не внасяме кал и мърсотия отвън. На мен лично са се опитвали да ми правят забележка, че помагам на дъщеря си да се преобуе защото била голяма и трябвало да я оставя сама. Дразни ме императивната форма, която използват, когато ни говорят сякаш сме деца, а не разумни възрастни, с които може да се комуникира като с равнопоставени.

# 12
Има няколко пейки във фоайето, но вече не ни пускат там за да не внасяме кал и мърсотия отвън. На мен лично са се опитвали да ми правят забележка, че помагам на дъщеря си да се преобуе защото била голяма и трябвало да я оставя сама. Дразни ме императивната форма, която използват, когато ни говорят сякаш сме деца, а не разумни възрастни, с които може да се комуникира като с равнопоставени.
това са глупости, понякога детето, което очаква да види мама цял ден в градината или което знае, че ще види мама чааак следобяд, иска повече внимание и му е кеф като мама му помага да го дообуе, да му съблече якето.
влизайте с калцуни тогава, никой няма да ви върне, ако е да не им цапате  #Crazy

# 13
  • София
Ето това е абсолютната истина за проблема в градината и kalinchita го е казала много добре: императивна форма и комуникират с нас като все едно ние сме също деца! Ето това най-много дразни.

Но да споделя с kalinchita и добрата новина - току що разговарях с директорката и всичко вече ще е наред. Simple Smile

# 14
  • София
Даа, jos е права и това го бях измислила преди време- да влизам с калцуни, та да видим дали това е проблема. Но аз съм сигурна, че това не е проблема. Проблема е, че ние трябва да се подчиняваме и да ни покажат какви безгласни букви сме, щом децата ни ходят в държавна градина. Но ...ето, че нещата излезнаха наяве и проблема не е дошъл от директорката, както си и знаех. Понеже сестрата отдавна искаше да наложи това. Дори е дала грешни отзиви на директорката, която е попитала дали след налагането на това правило няма родители, с които е влезнала в пререкание. Отговорила е естествено, че дори на родителите им е харесало и то много. Дори директорката не знаеше, че това правило на мед сестрата важи за всички групи, а важало само за големите.  Обясних и че преразказа на сестрата е погрешен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт