Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 153

• 37 049
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
Момичета привет.

Снощи обсъждахме как са избрали Енгин за ролята на Керим, Бях сигурна, че Едже и Мелек споделят, че Берен им е го препоръчала и ето го доказателството.

Ece Yörenç: Берен - тя е "божи дар" за сценаристите. Това е мултиплейър. Тя може да изиграе всичко, тя е много дисциплинирана и може да бъде конкуренция за най-добрите актриси в Турция, и извън Турция.На снимачната площадка това младо момиче се държи доста зряло за своята възраст, тя е скромна, като малко момиченце, но талантлива, красива, интелигентена, умна, като жена, тя е уверена във всичко, което прави и знае какво е нужно да направи, за да постигне успех. Когато най-накрая намерихме актриса, перфектена за ролята на Bihter, при нас се появи проблема с избора на актьор за другата главна роля. Помислих си: "Кой може да бъде Behlul?" . Така поканихме за интервю Къванч. Първият път, говорихме с него насаме. Пред нас седеше млад, много красив актьор, чиято кариера отиде на върха. Актьорът е талантлив, трудолюбив, любознателен. Той е идеално подходящ за ролята на Behlul. На втората среща поканихме Къванч, заедно с Берен. Той и протегна ръка и аз си помислих: "Това е той! Тази двойка ще бъде нашата гордост и ще достигне до безпрецедентни висоти." И така се случи. Те отлично си паснаха и двамата са съвестни, какво би било по-добре? Те надхвърлиха всички наши очаквания. Сред тях се роди едно голямо приятелство, те станаха приятели, и това се усещаше на екрана. Всеки от тях показа експлозия от страст в сцените. Благодарих на Бог, че актьорите се отдадоха напълно. Достатъчно беше да ги видиш заедно. Те си партнираха много добре и аз съм им благодарна, че изпълниха задачите си брилянтно. Те са прекрасни, и бих искала да ги видя отново заедно. Исках да повтаря това и в сериала "Fatmagül". Преди началото на сериала, аз разговарях с Къванч, но характера на Керим не беше лесен. Къванч е друг типаж. Ето тази година, той играе Kuzey. От Къванч излезе идеален Kuzey. В сериала ("Aşk-ı Memnu"), много фенове искаха да видят една щастлива любовна история на Bihter и Behlul. Те и до сега се оплакват как приключи "Aşk-ı Memnu". Имам идеи за Къванч и Берен, просто е нужна добра история, когато при мен се появи такава, отново ще ги видите заедно. Надявам се, да се случи скоро.
Колкото до Енгин, когато ние го видяхме за ролята на Керим не ни беше необходим вече Къванч. Берен ни препоръча Енгин. Те са много добри приятели, познават се много добре, още от Анкара. Ние разгледахме Енгин, и веднага му дадохме тази роля. Той се оказа великолепен.

Тук обясняват и за Къванч. Слагам цялото интервю в спойлер.

Скрит текст:
Журналист: Когато пишете сценарий и стигнете до неговото завършване, появявят ли се у Вас различни идеи да промените първоначалния замисъл? Можете ли например да се върнете назад и да промените позицията на някои неща?

Melek Gençoğlu: Знаете ли, когато започнеш да пишеш сценарий, естествено в главата ти се появяват купчина различни мисли/идеи. Аз наистина исках да променя финала на сериала Aşk-ı Memnu, но бях длъжна да се придържам и към романа, въпреки че някои от героите са прибавени допълнително в нашия сценарий и сценария беше разширен, но края, за съжаление, си остана същия.

Журналист: "Aşk-ı Memnu" и "Fatmagül" са последните Ви хитове, но как изобщо дойде идеята да вземете в тях за главната роля Берен Саат?

Ece Yörenç: Още през 2006 г. имах идея да филмирам романа "Aşk-ı Memnu". Въпреки това, поради липса на време, това се случи през 2008 година. Разбира се най-големият проблем е намирането на актриса, която би могла да играе ролята на Bihter. В кастинг за ролите участваха много млади и талантливи актриси, но в нито една от тях не виждахме Bihter. Един ден след работа, аз седях в едно кафене, четейки вестник. Видях една вестникарска статия за филма на Берен Саат и Мурат Йълдъръм, "Есенни Страдания". Аз тутакси позвъних на Мелек, и казах, че има една актриса. Спомням си, преди началото на проекта аз уговорих среща с Берен, и веднага след като тя влезе в залата, разбрах, че тя е точно това, от което имаме нужда. Тя е едно много красиво и талантливо момиче. А на нас ни беше нужно именно красиво и невинно момиче, което в същото време трябваше да бъде хитро. Берен умее да изрази на своето лице хитрост. Веднага разбрах, че тя би могла да играе тази роля. Тя е Bihter и друга на нейно място, не мога да си представя. По време на първото интервю между нас имаше известна дистанция, на втората среща, ние разказахме какъв трябва да бъде характера на Bihter, а на третата среща ние изгледахме част от сцена изиграна от Берен. Берен Саат намери правилния път към образа на Bihter. В срок от две години, Берен живя с емоциите на Bihter. Това се отрази и на Вашите(визира зрителите) емоции. В края на сериала хората ненавиждаха мен и Мелек. По онова време, Bihter я оплакваха 20 милиона души. Това беше голям успех за Берен.

Melek Gençoğlu: В сцената с погребението всички ние се сбогувахме с Bihter. За първи път хората (екипа), които стоят зад кулисите, взеха участие в погребението по този начин. Ние всъщност оплакахме и се сбогувахме с Bihter, защото точно така си беше. В двора на джамията седеше Берен, а ние всички заедно със сълзи оплаквахме нейната героиня Bihter, сякаш беше в действителност.

Ece Yörenç: Берен в интервю веднъж каза: "Сякаш Bihter е жив характер, тя носи с себе си настроение.Тя е един много важен персонаж в моя живот. Това е много важно за една жена, защото тя ме научи да бъде жена .

"Melek Gençoğlu: Когато работата по проекта на сериала "Каква е вината на Фатмагюл?" започна, това веднага привлече вниманието на журналистите, те са поинтересуваха от сценария и разбраха, че главната роля ще се играе от Берен. Те попитаха: "Защо тя?" Но ние нито за миг не сме имали съмнение, че ролята на Фатмагюл ще изиграе именно тя. Берен е много смела актриса, тя е готова за своите роли на много.

Ece Yörenç: Берен - тя е "божи дар" за сценаристите. Това е мултиплейър. Тя може да изиграе всичко, тя е много дисциплинирана и може да бъде конкуренция за най-добрите актриси в Турция, и извън Турция.На снимачната площадка това младо момиче се държи доста зряло за своята възраст, тя е скромна, като малко момиченце, но талантлива, красива, интелигентена, умна, като жена, тя е уверена във всичко, което прави и знае какво е нужно да направи, за да постигне успех. Когато най-накрая намерихме актриса, перфектена за ролята на Bihter, при нас се появи проблема с избора на актьор за другата главна роля. Помислих си: "Кой може да бъде Behlul?" . Така поканихме за интервю Къванч. Първият път, говорихме с него насаме. Пред нас седеше млад, много красив актьор, чиято кариера отиде на върха. Актьорът е талантлив, трудолюбив, любознателен. Той е идеално подходящ за ролята на Behlul. На втората среща поканихме Къванч, заедно с Берен. Той и протегна ръка и аз си помислих: "Това е той! Тази двойка ще бъде нашата гордост и ще достигне до безпрецедентни висоти." И така се случи. Те отлично си паснаха и двамата са съвестни, какво би било по-добре? Те надхвърлиха всички наши очаквания. Сред тях се роди едно голямо приятелство, те станаха приятели, и това се усещаше на екрана. Всеки от тях показа експлозия от страст в сцените. Благодарих на Бог, че актьорите се отдадоха напълно. Достатъчно беше да ги видиш заедно. Те си партнираха много добре и аз съм им благодарна, че изпълниха задачите си брилянтно. Те са прекрасни, и бих искала да ги видя отново заедно. Исках да повтаря това и в сериала "Fatmagül". Преди началото на сериала, аз разговарях с Къванч, но характера на Керим не беше лесен. Къванч е друг типаж. Ето тази година, той играе Kuzey. От Къванч излезе идеален Kuzey. В сериала ("Aşk-ı Memnu"), много фенове искаха да видят една щастлива любовна история на Bihter и Behlul. Те и до сега се оплакват как приключи "Aşk-ı Memnu". Имам идеи за Къванч и Берен, просто е нужна добра история, когато при мен се появи такава, отново ще ги видите заедно. Надявам се, да се случи скоро.
Колкото до Енгин, когато ние го видяхме за ролята на Керим не ни беше необходим вече Къванч. Берен ни препоръча Енгин. Те са много добри приятели, познават се много добре, още от Анкара. Ние разгледахме Енгин, и веднага му дадохме тази роля. Той се оказа великолепен.

Превод: rivva, bg-mama.com

Това, че Берен е препоръчала Енгин няма нищо лошо напротив сценаристките са й доста благодарни, защото не са можели да открият Керим, както казват било е много трудно да харесат някой актьор за ролята. А ако бяха избрали неподходящ актьор, можеше да има провал. Берен буквално ги е спасила, предлагайки Енгин. А когато са видели Енгин не им е трябвал вече никой друг, защото са видяли какво може- Той се оказа великолепен.  Simple Smile Simple Smile

# 16
Събудете се...
Кафе?

и една много нежна мелодия...

# 17
  • Пловдив

Те са стигнали до Енгин - и после Берен им е обяснила за него от кога и къде се познават. Първо и второ....май заприлича на спор. Просто това не могат да го решат двете. Защото ако те и  Берен са искали Къванч - остави че не е типаж за Керим - не са го избрали. Не е така както е описано. Това не зависи само от тях. Много сериозно се подхожда към изборът на състав - от това им зависи рейтинга и парите....но както и да е, да смятаме че приключихме. Наистина зрителят е късметлия, че Енгин ни показа един Керим на който всички повярвахме.

# 18
  • Пловдив

Страшен маниер.....против уплаха.

# 19
Привет и от мен!Желая ви прекрасен ден,макар че при нас днес е ужасно студено и неприветливо времето.
Според мен въобще не е важно как са избрали Енгин-важното е,че показа висша класа в сериала и ако искате ме замеряйте с домати,но според моето скромно мнение той в голяма степен спаси втория сезон,макар че беше неглижиран за сметка на Мусти.Не знам дали "студеният чай" или нещо друго повлия на играта на Берен,но във втория сезон за мен тя беше вяла и неубедителна(никой не може да ме убеди,че нейната игра е плод на сценаристко и режисьорско решение),Есра също започна да повтаря до втръсване познати жестове,мимики ит.н във втори сезон.Разбира се,не казвам,че останалите не бяха добри,но Енгин беше безапелационен! Peace

# 20

Благодаря! С огромно удоволствие!   bouquet  bouquet  bouquetИ благодарност за грижите, които полагате за темичката!  bouquet  bouquet  bouquet

# 21

Те са стигнали до Енгин - и после Берен им е обяснила за него от кога и къде се познават. Първо и второ....май заприлича на спор. Просто това не могат да го решат двете. Защото ако те и  Берен са искали Къванч - остави че не е типаж за Керим - не са го избрали. Не е така както е описано. Това не зависи само от тях. Много сериозно се подхожда към изборът на състав - от това им зависи рейтинга и парите....но както и да е, да смятаме че приключихме. Наистина зрителят е късметлия, че Енгин ни показа един Керим на който всички повярвахме.

Марианка, не го възприемай като спор, знаеш, че момичетата тук се уважаваме. Простп от думите нс ЕДже и МЕлек личи че не са били много запознати с ЕНгин, той ги е изненадал с таланта си. И нека разграничим- препоръча от уреди роля в сериала. Всичко си е било на професионално ниво сигурна съм, нсправили са му всякакви тестове и пробни снимки и тн. Не мисля, че Берен може да им повлияе на избора, те са видяли , че е супер подходящ за ролята. Няма нищо непрофесионално в избора му.  Simple Smile Simple Smile

И наистина нека сменим темата, важното е , че ЕНгин. Ни радва с таланта си. Абсолютно съм убедена, че ролята на КЕрим е написана просто за него. Било е въпрос на време да я получи и изиграе .  Simple Smile Hug

# 22
Момичета днес продължаваме ли преговора на 9 серия или ще си измислим някаква тема  за коментиране??  newsm78 newsm78

# 23
Дейзи,привет-дано не ми се разсърдиш,но мисля,че е по-точно да се каже не че ролята на Керим е написана за Енгин,а по-скоро Енгин се вмъкна в кожата на Керим и ни накара да мислим,че той и само той може да изиграе Керим.(това се случи и с Мустафа Булут).Сигурна съм,че ткова ще се случи с коя да е роля,която той ще изиграе.Просто който си го може -си го прави!

# 24
Дейзи,привет-дано не ми се разсърдиш,но мисля,че е по-точно да се каже не че ролята на Керим е написана за Енгин,а по-скоро Енгин се вмъкна в кожата на Керим и ни накара да мислим,че той и само той може да изиграе Керим.(това се случи и с Мустафа Булут).Сигурна съм,че ткова ще се случи с коя да е роля,която той ще изиграе.Просто който си го може -си го прави!

Аз това имах впредвид, че му пасва идеално.  А иначе , че ЕНгин си влиза в кожата на всеки герой- това е ясно. Както отбелязва ЕДже- великолепен е. Сигурна съм,  че много лесно са работили с него, защото ой просто ограе с ракава лекота.  Simple Smile Simple Smile

# 25
Ето ще ви дам пример от ХОливуд- ДЖони  Деп и ТИм БЪртън са приятели и ДЖони ДЕп се снима в почти всеки негов филм. А жена му на БЪртън е Хелена Боннам КАртър, която също е доста известна и се снима във филмите на мъжа си. Бъртън прави касови филми, а това ако не е шуробаджанащина не знам. Но пък защо да не ги вкарва във филмите като са талантливи. Никой не коментира, че едва ли не са с връзки, а специално ДЖони Деп винаги е в главна роля.

# 26
  • Пловдив
Енгин - край на 1 сезон.

Енгин - край на сериала.

# 27
В тези среди трудно може да се говори за "класическа шуробаджанащина"-просто това са ограничен кръг хора,които общуват помежду си,знаят си характерите,възможностите,знаят кой какво е способен да направи и съответно се подбират за роли,семейни  и бизнес партньори и т.н.Бизнесът е толкова суров,че никой няма да вземе за роля някого само защото му е роднина или приятел-трябва да има съответните качества.[/b
Марианче,защо ли ми се струва,че настроението му е съвсем различно след края на първи и края на втори сезон-като че ли на второто гифтче се чувства някакво облекчение,че това е свършило.

# 28
Привет и от мен!Желая ви прекрасен ден,макар че при нас днес е ужасно студено и неприветливо времето.
Според мен въобще не е важно как са избрали Енгин-важното е,че показа висша класа в сериала и ако искате ме замеряйте с домати,но според моето скромно мнение той в голяма степен спаси втория сезон,макар че беше неглижиран за сметка на Мусти.Не знам дали "студеният чай" или нещо друго повлия на играта на Берен,но във втория сезон за мен тя беше вяла и неубедителна(никой не може да ме убеди,че нейната игра е плод на сценаристко и режисьорско решение),Есра също започна да повтаря до втръсване познати жестове,мимики ит.н във втори сезон.Разбира се,не казвам,че останалите не бяха добри,но Енгин беше безапелационен! Peace

И аз мисля, че Берен се отпусна във втори сезон , а реално тогава трябваше да е в силата си, защото Фатма става по-активна. Мисля,  че и сценария не й помогна много да се стегне, може би и появата на КЕнан я е разсеяла.
Енгин също за мен имаше слаб период във втори сезон- сериите с отвличането и малко след тях, просто не ми изглеждаше много убедителен колко е притеснен за Фатма. Но това са само две серии. Иначе в целия сезон си беше великолепен. След отвличането сякаш ЕНгин се събуди, дойде и топлото време и живна, както той , така и образа му. В сериите около сватбата беше страхотен , слънчев и усмихнат.  Simple Smile Simple Smile

# 29
  • В Града на Липите
Привет в новата тема  wavey

Аз може да съм пристрастна, но не видях слаби сцени ни в първи ни във втори сезон включващи Енгин. В епизодите с отвличането ми беше много убедителен, още като видя записите от паркинга и едва не проби с юмрук дупка в стената от гняв, мъка и безсилие, после когато разбра, че може да е мъртва и се свлече, направо ме заболя сърцето, да не говорим как разпиля Ердо и Селим пред полицията, та и до момента в който я откри. Нямам забележки. Бюлент Саяр също много ми се открои, като игра в тези сцени.
А да не пропусна и Фърат - беше ми много убедителен, също. Намразих още повече Мустафа.

Общи условия

Активация на акаунт