Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
  • Cavan, Ireland
Е то и ние в апартамент, на мен в къща не ми се живее нещо...ама ако решим да се множим...ще се наложи  Mr. Green

Преди нчколко години си летях в последния момент до Бургас с последния полет за сезона и се наложи да си купувам билет от бг за наобратно до Дъблин, бях намерила много евтин от Букурещ, даже бях говорила с една фирма от Русе бях изнамерила по интернет, за превоз от Русе до летището, но в крайна сметка си намерих билет от София де. Иначе най удобно ми е да дойдат да ме вземат, но не съм наясно какво трябва да се плати на колата за мине граница, и дали няма да е по евтино да се намери фирма която извършва тази услуга. Знам, че като километри нее много (30-ина) едва ли ще е повече от 40-50 лева

Пуснах си топлото, облякох си топлата пижама напълних си грейката с топла вода и се проснах на диванчето.

Роси, аз живея до спортния комплекс тук и имам карта за него, дори не се къпя в нас...друго си е човек да разпусне половин час в края на работния ден  Mr. Green

Джу, мен не ми дреме в общи линии колко мнения имам, просто в някои от темите не може да се пише ако нямаш 50 публикации, абе здраве да е Simple Smile

Сега гледах билети до Бургас за другото лято по около 300 евро, което мен ме устройва абсолютно ама ако пътува цяло семейство с билетите на хлапетата стават доста Sad

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 00:02 от Dzak

# 46
Сега гледах билети до Бургас за другото лято по около 300 евро, което мен ме устройва абсолютно ама ако пътува цяло семейство с билетите на хлапетата стават доста Sad

Питаш ли ме мен?  ooooh!

# 47
Ето ме и мен! bowuu
Тук продължава да вали вече втори ден. Момичета, аз от две седмици съм си извадила зимните якета. Освен това, пак от толкова пускаме парното. Настроила съм го да се включва 4 пъти на ден за по час, а преди два дни дори открихме сезона и с камината. Аз съм зиморничева и много мразя да ми е студено. Ние сме в къща–големичка е(4 бед) и наистина по-трудно се стопля, но на мен ми харесва и предпочитам къщата пред апартамент.

Последните 3 години летим предимно с Блу еър. На нас ни е добре, защото Букурещ и Бургас са ни еднакво отдалечени, а билетите до Румъния са на половината цена от тези до Бургас. Ние сме 5 души и като дойде време да купуваме билети става леле майко... Затова ги купуваме още през януари и досега винаги сме летяли за по 200-250 евро на човек в двете посоки, а първите години дори  и за по- малко. От Русе до Букурещ (60-70 км) използваме най-често такси(имаме си един сериозен човек) или някой приятел, но по-рядко. С такси е 80 лв- той си плаща винетка, мост и зелена карта.София ни е много далеко- ако полета е около 4 часа, после пътуваме още  5-6 часа до нас. Crazy

# 48
Здравейте,
През годините съм чел тук много неща. Много ме е сърбял езика, но като мъж си казвах, че не ми е тук мястото  Thinking докато преди час видях пост от един татко и се регнах, но определено няма да си епилирам краката  Mr. Green

Четох малко из темите за Ирландия понеже от днес атакувам и тамошните хотели за бачкане, та да видя за къде се натискам. Иначе 'познавам' доста ирландци понеже работата ми е свързана със забавлението в туризма и имам бегла представа за манталитета на 'масовия' ирландец.
Попаднах на коментар от Джуличка от « #596 Пет., 31 Авг. 2012, 21:05 » и.. сякаш чета за Норвегия, дъжда, алкохола, анти социалните Българи... само дето при вас е по-топло.
  Ще продължавам, да чета и ако няма да е нахално от моя страна и да коментирам, но съм сигурен че темпото на Джуличка няма, да мога да достигна дори до края на живота си  Mr. Green

# 49
Хахахахаха... Joy
Искрено ме разсмя с това за темпото. Wink
Няма защо да се притесняваш, пиши, защо да имаме против?
Прави ми впечатление, че имаме нашествие на момченца Mr. Green в темата.
Което не е лошо, даже им се радвам, и въобще не е задължително да си епилират краката.  hahaha

Днес не вали тук, но пък направо ни отвя тоя ветрилник.  Tired
 Вие пак зачезнахте, особено Гилти и Нем - явно стоят на топличко и не им се пише.

Към новото ни попълнение - как да те наричаме?
И към кои хотели се ориентираш - към тези в Дъблин ли?

# 50
  • Cavan, Ireland
Провери и тези в Galway или някъде надолу в южната част...в Дъблин много много не се забавляват по хотелите...по-скоро тези които са за почивка може би....ако има луди ирландци да дават пари за холидей в Ирландия  hahaha

Много красива вечер, суха и слънчева....жалко, че отивам на работа след малко, при вас има ли слънце Simple Smile

# 51
Нем сега се светна, че има нова тема. Гледам аз, че никой не се появява в Обновени, що тъй? А тя каква била работата...ох, последната седмица много нанагорно ми дойде.
Да мине и да замине този РД. Утре съм в центъра на покупки, в петък в Тала, но днес доволно спах м/у 9:30 и 12 сутринта. Отслабнала съм 3 кг от нерви...но то за хубаво.

Добре дошъл на Иванчо в нашата темичка.  Wink

Европа търси 700 000 IT-специалисти през 2015-а Няма да умрем от глад.... Party

Мислим да посетим The Ring of Kerry за м/усрочната ваканция. Моля, препоръчайте ми B§B, ако имате лични наблюдения.http://www.discoverireland.ie/getmedia/3d8ce974-4f0e-416d-81dc-0 … fRingofKerry.aspx

# 52
Гилти е изпаднала в емоционална яма и затова не пише.
За ринг от Кери- бяхме в хотел, но не си спомням името. Направихме огромната грешка да букираме няколко дни в един и същи хотел и всяка вечер след обиколките се връщахме.
Иначе Киларни много ми хареса. Това всъщност беше първия град който посетих след като дойдох в Ирландия.

# 53
Ооооооооо, Нем ще ми идва на гостиииии!  Party
Нем, имай късмет да дойдеш тук и да не се обадиш!
Направо шъ съ вдигна после до Дъблин и лично шъ ти откъсна ушанките! Mr. Green
За Би енд Би не мога да дам мнение - никога не съм ги посещавала, но ако искаш мога да поразпитам. Wink

Гилти, що така попадна в тая яма? Sad
Я излей душичка тук, може да ти олекне. Wink
Хм, ти в Киларни си била, така ли?
Гледай ти, аз не знаех.
А през нашето село мина ли или?

Аз мога и да се пооплача - от няколко дни пак ми е лошо. Sad
Вчера ходих на лекар и ми удвоиха дозата на хапчетата.
Кога ли ще се оправя? Sad

# 54
  Сега ще понапиша повече, защото поради голямото ровене за бачкане в интернет, оставам без очи и едва ли ще влизам толкова често, но... ю невър ноу бифор ю ноу - ю ноу Simple Smile
 10х за топлото посрещане smile3525 Още не ми е излезнал аватара, което може да е защото още не е одобрен. Ползвам тоя ник valepika на много места, не обичам да се крия, или да съм различен навсякъде - не си падам по шизофренията и я избягвам, поне докато мога да се усещам  ku-ku Иначе съм Валери и наистина съм вале-пика, с леки оттенъци на прошарване, та се налага, да си правя кичури за замазване на реалността, от което се разбира, че не съм момченце, а застаряващ баща  smile3518 От ник-а ми ме наричат още Вале, което пак е близко до името ми. Вал ползвам заради чужденците, че нали Валери е женско име в англ. говорящия свят. Не че няма да имам повече договори ако съм гей, но все още не съм прескочил бариерата.
  За сега тактиката ми е - попадам на хотел и просто пиша макар, че ми ясно че така стрелям на сляпо, но приемам помощ от рода на -  име на район или природен пакр, гора където има хотели извън градовете, семейни хотели, турсит. комплекси.. защото там има по-голяма вероятност, да има и чужди туристи, поради което може някой, да рече да ме наеме. Поне в Норвегия е така - в градовете или близо до тях има достатъчно местни, които да работят и на които не им се ходи по хотелите на баир. От друга страна в големите хотели в градовете вероятно идват повече хора по бизнес. Абе .. не знам  newsm78 Аз се опитвам, да излъжа някой, да ме наеме поради многото ми умения - от чистач през поддръжка до IT People Angel Така с една заплата би могъл, да има поддръжка, шофьор.. и какво ли не друго, което може, да се върши в хотел и така винаги ще има и музикант под ръка. А ако е някоя самотна собственичка... ихаааа размечтах се  smile3508
  До сега не съм попадал на импресарска агенция за Ирландия, което може да означава, че или не се търсят музиканти в хотелския бизнес, или че си имат достатъчно ирландци.
  Гледам по обявите за каквито и да е работници че много се търсят мултилингуал .. май ще трябва да се напъна за още един език на стари години  newsm08 да кажем френски, че съм го учил преди мнооого години, но скоро бях на френски кораб и установих че хващам някои неща.
 Джуличка .. надявам се хапчетата да не са антикукумицин. .. малиии къв ферман се получи.

# 55
Вальо, ще ти го кажа така: ти във ФакултетО ако искаш да свириш, как мислиш, ще те вземат ли, че им липсват музиканти?
Е, същото е и в Ирландия.
Иначе хапчетата не са антикукумицин - те отдавна не действат на моите кукувици. Mr. Green Joy

# 56
Ехеее .. и те ли са музикална нация Simple Smile
На шега ще ти отговоря така - ако във факултето има един хотел на Радисон ще ме наемат, защото там трябва да се свири друга музика Simple Smile В норвегия ние не можем да направим по-добре норвежката музика, но всеки работодател си прави сметката какво иска и кого да наеме и в крайна сметка, вместо да наемат една претенциозна 'местна измислена звезда', която да свири 30м и да почива 30м, ако попаднат на сериозен чужденец, който може да прави и други неща, го наемат, че дори им излиза и по-ефтин. Имам няколко колеги, които работят поддръжка в хотела и свирят когато има гости, защото в повечето случай това е само уйкенда.
Но... това е за Норвегия. Аз нали затова пиша, за да получа инфо от извора Simple Smile
както и да е .. като понапиша още някоя обява, ако нямам нито един отговор, дори и отрицателен, значи не им се хаби мастилото Wink

# 57
Хихи, как добре се разбираме с метафори. Wink
От личния ми опит (уви, много скромен) мога да кажа следното: тук все още не съм чула да се свири/пее нещо различно от ирландска музика - по барове/хотели/сватби.
Изключвам Бон Джоуви и ония двамата братя- идиоти със стърчащи коси, които не понасям и които имаха концерти тук.
Но като цяло, музиката, която слушат и изучават е само ирландска, а музикантите, които наемат обикновено са препоръчани от някой или просто са известни в околността.
И все пак ти желая успех! Hug
Не се знае от кой храст ще изскочи зайче. Wink

# 58
Благодаря ! Предпочитам зайкиня, а не зайче  newsm62
 Аз мисля, че попаднах на нещо, което ще ми помогне - парк хотел с човек на длъжност HR на който писах с въпроса дали имам някакъв шанс, да намеря работа на таква позиция. Да видим дали ще отговори. Иначе аз разбирам и от много други неща, но нямам китапи за тях, а такива кандидати с лопата да ги ринеш. Макар че, като отидох в БГ в един сервиз и изсипах две чанти с комп. части 2-ра употреба, систематизирани в уебсайт направен от мен, с линкове и драйвери за всичко и т.н. човека не повярва че съм музикант. Каза, че от ТУ Русе често студентите не различават SD от DDR РАМ.
Но ...  те имат диплом, а аз не  smile3518
Лека нощ или успешен ден на всички, в зависимост, кога ще се прочете това Simple Smile

# 59
Видях ,че си говорите за Блу Еър,
70-80Е в едната посока е доволна цена + 17Е за куфарче 32 кг.  не е много.
За тези от София има Етап в 00,30 спира в 05,30 за 15 минути в Русе и след два часа е в центъра на Букурещ. Оттам до Отопени такси за 10 лева и воала Терминал 1 (друг и няма).
Обратния е в 16,00 от центъра на Букурещ.  една посока е 22 лв
Таксита има и двете посоки Русе-Букурещ и обратно, но за сам човек не кефи 80-90 кинта (но от друга страна ви вземат/оставят където поискате )

Общи условия

Активация на акаунт