За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 3-та Тема

• 100 627
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
стерилизиран, но пак бланширан.
Или бланширан и замразен. Иначе суров нарязан и на мен не ми харесва.
Мерси, значи ще го нарежа и бланширам за кратко в подсолена вода.   bouquet

# 406
  • SHOOT ME 10 $
За лапада,точно както казва "Пеп4о"-бланширан и стерилизиран не по-малко от 15мин. да ври на ключ.  Ако не ври достатъчно има голяма вероятност да направи "бомбаж".Миналата година изхвърлих около 20 буркана. Аз също го предпочитам пред спанака.

# 407
Заповядайте в новата тема!

Постовете от последната страница на предната тема
Търся как да направя нектари

# 408
какви, от  какъв плод?
Принципно трябва да се свари плода със захар, пасира, прецеди и затвори..ако е от пресен плод

# 409
Последните години лапада съхранявам като го запържвам за съвсем кратко, след това пълня детски бурканчета и стирилизирам едва за няколко минути.

# 410
Побутвам темата  Wink
Време ли е за компоти от череши и сладко от ягоди . Или да изчакам още малко да им паднат цените  Thinking

# 411
  • София
Побутвам темата  Wink
Време ли е за компоти от череши и сладко от ягоди . Или да изчакам още малко да им паднат цените  Thinking
И аз се интересувам за сладкото от ягоди.

# 412
ягодите тук са 2,50 до 3,50 лв/кг. Не са падали повече. Ако купите 2-3 касетки (една касетка е 1,5-2 кг) може да договорите и по-ниска цена.
И да, време е за сладкото и компота от ягоди, череши. Череши ще има още и може би ще паднат, но ягодите мисля - че не.

# 413
Благодаря  Hug

# 414
  • до най-прекрасния мъж
Аз открих вече сезона с желе от ягоди и мармалад от ягоди (трябваше да е само желе, но умната ми глава пасира плода и се сещате колко бистър беше сока дори след отцеждане в марля). Обаче, дори и мармалада стана супер, хванах семките само, а не се изгуби месото на плода. Доволна съм. Ползвах домашни ягоди, та не мога да дам отзиви за цени. Гледам тук са около 2.40-2.50. Но вече отиват към свършване, та вероятно няма да падат повече. За череши е рано. Ще има до към 20.06.

# 415
  • Стара Загора
Момичета моля за помощ,търсих но нещо не успявам да я намеря тая рецепта-сурови плодове(аз пробвах с череши преди) се посипваха със захар доста беше и така без стерилизация ,в хладилник си стояха-ставаше за сок,за кремове и т.н. Благодаря за помоща на всеки  bouquet

# 416
  • ВАРНА
Здравейте. Може ли някой да сподели сполучлива рецепта за кисел чесън. Много го обичам,но досега не съм правила, а знам че се прави от пресен чесън. Благодаря

# 417
може. Този е страхотен  Laughing като за чесън http://pep-4o.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html

# 418
blue eye, не помня от къде съм си я копнала,но ето това ми се струва,че търсиш:
1 кг. плод - ягода, малина или боровинка(може и друг, но с тези е най-вкусно)
2 кг. захар

Всичко се пасира добре(2-3 пъти през 1час) и изсипва в сухи бурканчета или шишета с широко гърло. Не се вари.  
Плодовете да са изцедени от водата.

Може да се ползва като сладко , като сироп  , за сладкиши , върху сладолед и т.н.
Не се вари, не хваща мухъл, не се разваля и може да се държи 2 г. без проблем в шкафа.  Не се губят витаминете на плодовете и аромата е на токущо пасиран плод,защото няма термична обработка.

# 419
  • ВАРНА
Благодаря. Непремено ще го пробвам.
А трае ли до зимата?

Общи условия

Активация на акаунт