За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 3-та Тема

  • 99 436
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 190
Може ли да се изпържат тиквичките и да се затворят във буркани ? Трябва ли да варя после ? Или е достатъчно докато са горещи да затварям и да обръщам със капачките надолу ? Благодаря предварително Simple Smile

# 661
  • Варна
  • Мнения: 207
Може ли да се изпържат тиквичките и да се затворят във буркани ? Трябва ли да варя после ? Или е достатъчно докато са горещи да затварям и да обръщам със капачките надолу ? Благодаря предварително Simple Smile
Може. Трябва да се пържат без брашно, разбира се. Тъй като тиквичките предварително се солят, бих добавила само малко копър, няколко скилидки чесън и 1чл оцет в бурканчетата. Задълдително трябва да се варят 30минути, ако са със аспирин може и само 10минути, но аз предпочитам да варя повече, но да не слагам.

# 662
  • Мнения: 5
Аз всяка година пържа тиквички с брашно и слагам в кутии от сладолед и във фризера.После само топлиш и хапвате  Wink в буркани винаги им се променя вкуса,а така са все едно сега си ги пържила  Peace

# 663
  • Мнения: 9 455
напълно съгласна, както за тиквичките, така и  за пържените патладжани. Те без друго омекват, ами още и 30 мин. варене.....  Naughty Затова във фризера, а доматен сос може да си направи винаги човек. Ако няма място във фризера - тиквичките нарязани за пържене, стерилизирани в буркани. И се пържат, когато трябват.
Ani Ka , тази патладжанена салата е страхотна http://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post_09.html#more

# 664
  • Мнения: 5
пеп-4o аз се чудих как да го направя патладжана и я открих тази рецепта при теб   bouquet Доверих се на твоя рецепта за мармалад от ягоди и стана страхотия и днес съм на пазар за чесън и други дребни неща и захващам патладжана  Wink вчера направих няколко бурканчета патладжан с домати и чесън и днес продължавам с твоята рецепта Laughing

# 665
  • Мнения: 9 455
малко е сладникав патладжана, аз сега му слагам по-малко захар, така че ако не обичате много сладки трушии - намали я.  Peace

# 666
  • Мнения: 190
Ве4е на два хладилника камерите са пълни със тикви4ки ,затова питах за буркани Simple Smile))) ,направих и мариновани и кисели и като салца .Та снощи затворих и пържени във буркани със копър и 4есън:)))  Hug

# 667
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 717
Затварям тиквички и патладжани в буркани. Веднага като са топли ги напъхвам до горе.Слагам малко оцет и олио и затварям. Не стерилизирам. Преди слагах и аспирин ,но може и без него.
Изяждат се зимата нищо им няма.

# 668
  • Мнения: 79
zuzka@,Аз нарязвам патладжана на кубчета и го пържа.Същото правя с чушките и лука. През това време изпържвам доматен сок и после смесвам всичко.Сол, малко захар и подправки  и в буркани.Варят се само за капачката.Дано съм помогнала.На Пепчо  рецептата също не е за пренебрегване,но ти вече си се ориентирала. Laughing

# 669
  • Мнения: 5
almeg Събирам всякакви рецепти за патладжани,защото тази година се олях със сеенето им и сега се чудя какво да ги правя  Laughing Затова сега съм решила от различни рецепти да правя по няколко буркана,че да има за ракията зимата  Laughing Някой пробвали ли е панирани във фризера,че много ги обичаме така,но не знам дали яйцето не бърка нещо работата  newsm78

# 670
  • Мнения: 9 455
може, но трябва да си ги приготвиш, панираш и наредиш на 1 ред - на хартия, или фолио, да замръзнат поотделно. И когато са готови, тогава да ги събереш в торбички.

# 671
  • Мнения: 832
Да споделя, че направих чуден конфитюр от узрели смокини. Ще правя пак, че с палачинки отиват големи количетсва сладка у нас  Grinning

А идея как да консервирам бамя? Имаме доста тази година...

# 672
  • Мнения: 9 455
ето бамя маринована, пържена  и салата от пукана бамя на тити  http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%91%D0%B0%D0%BC%D1%8F

# 673
  • DE
  • Мнения: 971
Здравейте!
Моля за рецепта за кисели малки чушлета(рибки).
Знам, че имаше някъде назад из темата, но не ми се обръщат 40 страници да търся Embarassed
Ако някой от вас ми помогне с нещо лесничко, ще съм много благодарна Hug

# 674

Общи условия

Активация на акаунт