За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 3-та Тема

• 99 436
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
Може ли да се изпържат тиквичките и да се затворят във буркани ? Трябва ли да варя после ? Или е достатъчно докато са горещи да затварям и да обръщам със капачките надолу ? Благодаря предварително Simple Smile

# 661
  • Варна
Може ли да се изпържат тиквичките и да се затворят във буркани ? Трябва ли да варя после ? Или е достатъчно докато са горещи да затварям и да обръщам със капачките надолу ? Благодаря предварително Simple Smile
Може. Трябва да се пържат без брашно, разбира се. Тъй като тиквичките предварително се солят, бих добавила само малко копър, няколко скилидки чесън и 1чл оцет в бурканчетата. Задълдително трябва да се варят 30минути, ако са със аспирин може и само 10минути, но аз предпочитам да варя повече, но да не слагам.

# 662
Аз всяка година пържа тиквички с брашно и слагам в кутии от сладолед и във фризера.После само топлиш и хапвате  Wink в буркани винаги им се променя вкуса,а така са все едно сега си ги пържила  Peace

# 663
напълно съгласна, както за тиквичките, така и  за пържените патладжани. Те без друго омекват, ами още и 30 мин. варене.....  Naughty Затова във фризера, а доматен сос може да си направи винаги човек. Ако няма място във фризера - тиквичките нарязани за пържене, стерилизирани в буркани. И се пържат, когато трябват.
Ani Ka , тази патладжанена салата е страхотна http://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post_09.html#more

# 664
пеп-4o аз се чудих как да го направя патладжана и я открих тази рецепта при теб   bouquet Доверих се на твоя рецепта за мармалад от ягоди и стана страхотия и днес съм на пазар за чесън и други дребни неща и захващам патладжана  Wink вчера направих няколко бурканчета патладжан с домати и чесън и днес продължавам с твоята рецепта Laughing

# 665
малко е сладникав патладжана, аз сега му слагам по-малко захар, така че ако не обичате много сладки трушии - намали я.  Peace

# 666
Ве4е на два хладилника камерите са пълни със тикви4ки ,затова питах за буркани Simple Smile))) ,направих и мариновани и кисели и като салца .Та снощи затворих и пържени във буркани със копър и 4есън:)))  Hug

# 667
  • I want it all and I want it now.
Затварям тиквички и патладжани в буркани. Веднага като са топли ги напъхвам до горе.Слагам малко оцет и олио и затварям. Не стерилизирам. Преди слагах и аспирин ,но може и без него.
Изяждат се зимата нищо им няма.

# 668
zuzka@,Аз нарязвам патладжана на кубчета и го пържа.Същото правя с чушките и лука. През това време изпържвам доматен сок и после смесвам всичко.Сол, малко захар и подправки  и в буркани.Варят се само за капачката.Дано съм помогнала.На Пепчо  рецептата също не е за пренебрегване,но ти вече си се ориентирала. Laughing

# 669
almeg Събирам всякакви рецепти за патладжани,защото тази година се олях със сеенето им и сега се чудя какво да ги правя  Laughing Затова сега съм решила от различни рецепти да правя по няколко буркана,че да има за ракията зимата  Laughing Някой пробвали ли е панирани във фризера,че много ги обичаме така,но не знам дали яйцето не бърка нещо работата  newsm78

# 670
може, но трябва да си ги приготвиш, панираш и наредиш на 1 ред - на хартия, или фолио, да замръзнат поотделно. И когато са готови, тогава да ги събереш в торбички.

# 671
Да споделя, че направих чуден конфитюр от узрели смокини. Ще правя пак, че с палачинки отиват големи количетсва сладка у нас  Grinning

А идея как да консервирам бамя? Имаме доста тази година...

# 672
ето бамя маринована, пържена  и салата от пукана бамя на тити  http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%91%D0%B0%D0%BC%D1%8F

# 673
  • DE
Здравейте!
Моля за рецепта за кисели малки чушлета(рибки).
Знам, че имаше някъде назад из темата, но не ми се обръщат 40 страници да търся Embarassed
Ако някой от вас ми помогне с нещо лесничко, ще съм много благодарна Hug

# 674

Общи условия

Активация на акаунт